Şimdi Ara

Baymak Falke 31 HC kombi sorunu ve ederi nedir?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iyi günler. Oturduğumuz site kentsel dönüşümden yıkılacağı için geçici olarak 2,3 sene kiracı olmak durumunda kaldım. Şu an taşındığım evdeki Baymak Falke 31 CH kombisini söküp onun yerine kendi evimde 10 yıldır kullandığım demir döküm aden kombiyi taktım. Artık ömrümüz yeter de görürsek asıl evim tamamlandığında bu taktığım demirdökümü bu ev sahibine bırakıp kendime yenisini alırım. O yüzden boşa çıkan Falke 31 CH'ı satmaya karar verdim;

Buraya taşınalı daha 1 hafta oldu ve kendi demir döküm kombimi buraya takmadan önce ilk 3 gün bu falke kombiyi kullanmak nasip oldu. Lakin o ilk 3 günün ilk gününde falke'nin petek kademesini yarıya getirip içeri gittim ve 1 saat sonra peteklerin el değemeyecek şekilde 80,90 derecelere çıktığını fark edince bir kaza çıkmadan kombiye koştum ve derecenin panelde 85 olduğunu fark ettim lakin halbuki petek kademesi tam yarıdaydı. Sonra emin olmak adına gözlemlemek için kombinin başında bekleyip gene peteği sıfıra çekip tekrar yarıya alarak panelde 40,50 dereceyi gördüm ancak 2,3 saniye sonra kendi kendine 70,80 dereceye çıkarak sapıttığını fark edince sorun olduğuna emin oldum. Ama bu sorun umarım sadece basit bir ntc değişimi ile çözülür zira ev sahibi, biz taşınmadan önce daha geçen ay bu kombiye 150TL masraf yaptığını ve hiç bir sorununun olamayacağını söyledi.

Kombi kaç yıllık ve 2. eli ne kadara gidiyor bilmiyorum ama taşınma masraflarımı karşılaması adına çalışır vaziyette satmak istiyorum lakin dediğim gibi ilk 3 günlük gözlemimde kombide kendiliğinden derece artışı olduğunu gördüğüm için satmaya da korkuyorum ama gene de satarken bu durumu alacak olan kişiye bildireceğim ki ona göre ntc ise yaptırsın.

Sizce anlattığım sorun ne ile ilgilidir ve bu kombiyi ne kadardan satmalıyım? Zira biraz araştırınca sıfırının 1200-1300TL civarı olduğunu gördüm ama oda bu kombinin yeni revizyonları sanırım. Zira bu kombinin paneline kadar tıpa tıp aynısına rastlamadım. Acaba çok eski bir model olduğundan mı aynısı yok onuda anlamadım. Bilen arkadaşlar yardımcı olursa minnettar kalırım. Hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 26 Aralık 2014; 17:48:25 >

• Bahsettiğim arıza ve 2. el fiyat önerisi hakkında bilgi verebilecek kimse yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: radyoaktif

Bahsettiğim arıza ve 2. el fiyat önerisi hakkında bilgi verebilecek kimse yok mu?

150 tl ye alabiliriz cihazını satarsan eğer komple reziyon yapıp 500 tlye ancak satarız
  • quote:

Orijinalden alıntı: kombiustası

quote:

Orijinalden alıntı: radyoaktif

Bahsettiğim arıza ve 2. el fiyat önerisi hakkında bilgi verebilecek kimse yok mu?

150 tl ye alabiliriz cihazını satarsan eğer komple reziyon yapıp 500 tlye ancak satarız

Hocam benim aklımdaki fiyat zaten 50TL pazarlık payı ile 550TL idi ki ilanı, şu ısı yükselme sorunundan tam emin olana kadar açmadım. Zira bugün, basit bir şekilde cihazın ntc'sinde sorun olduğunu öğrendim ve 10tl'ye değiştirdim. Kaldı ki zaten cihaza, ev sahibi 1 ay önce 150TL'ye komple bakım yaptırmış. Sıfırı 1300TL olan çalışan bir cihazı da 150TL'ye vermek koyar doğrusu. Eğer alan olmazsa da mecbur kalırsam en kötü hurdacıya o fiyatın üstüne satarım Hayırlı günler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi radyoaktif -- 26 Aralık 2014; 22:52:27 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.