Şimdi Ara

Bayraktar Kızılelma için yerli motor müjdesi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bayraktar Kızılelma için yerli motor müjdesi!
    Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, insansız savaş uçağı Bayraktar Kızılelma’da son durumu açıkladı. Bayraktar Kızılelma’da önümüzdeki yıl seri üretim aşamasına geçilecek.

Haluk Bayraktar, Capital Dergisi'ne verdiği röportajda Kızılelma projesine bugüne kadar 1 milyar dolar yatırım yapıldığını açıklayarak üretim hedeflerini paylaştı. 2024 yılında 12 adet Kızılelma üretilmesi planlanıyor. 2026da 46 adete ulaşılması hedefleniyor.

Ayrıca Bkz.Türkiye’de dronelara özel hava otoyolu oluşturulacak

Bayraktar Kızılelma’ya yerli motor geliyor

Dört yıl içinde Kızılelma’nın yerli motorunun hazır hale geleceğini belirten Bayraktar, şu ifadeleri kullandı:

“Bayraktar Akıncı ve Bayraktar Kızılelma'da türbin motoru kullanılıyor. Baykar olarak geçen yıl bu alana da yatırım yapma karar verdik. Şu an çok büyük bir yatırım hazırlığı içerisindeyiz. Baykar olarak önümüzdeki 5 yılda bu uçaklarımızın motorunu üretmek için 300 milyon dolar yatırım yapacağız. Dört yıl içinde Bayraktar Kızılelma'nın motoru yerli olur.” 

Haluk Bayraktar ayrıca bu yıl 20 adet Bayraktar TB3 üretileceğini ve 2025’te bu sayının 50’ye çıkacağını ifade etti. Bayraktar TB3’ün bu sene TCG Anadolu’dan kalkış-iniş testlerini yapması bekleniyor.

Bayraktar Kızılelma özellikleri

• Türkiye’nin ilk jet motorlu insansız savaş uçağı

• 5 saat havada kalış süresi

• 1.500 kg faydalı yük kapasitesi

• 0,6 mach seyir hızı

• 6.000 kg maks. kalkış ağırlığı

• 35.000 feet operasyonel irtifa

• 500 Nm Görev Yarı Çapı

• TCG Andolu’dan ve kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyeti

• Otonom kalkış ve iniş

• Radarda düşük görünürlük

• Yüksek manevra kabiliyeti

• Görüş hattı ve görüş hattı ötesi haberleşme

• AESA radar ile yüksek durumsal farkındalık

Kaynak:https://www.capital.com.tr

• Tei üretecek sandım bir an demekki kendileri üretecek. Akıncının motoru için Ukrayna’dan destek aldığımızı duymuştum.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tf 6000 in de seri üretim için faaliyetler devam ediyor. Aslında iki tane motor yapan firmamızın olmasına da bir yandan seviniyorum nolur nolmaz olası bir chp iktidarı vakıf şirketlerinin üretimine ket vurabilir. İyi olur yüzde yüz özel sermayede de bu teknolojik birikimin olması

• Yerli ve Milli

• AlbatrosD.IIIFazılBey kullanıcısına yanıt
    halk bilinçlendi savunma sanayii konusunda, kim köstek olmaya çalışırsa kendi ipini çekmiş olur.

• DISTURBED kullanıcısına yanıt
    CHP iktidarı da olası gözüküyor ya ondan korkuyorum hocam ama bir 5 yıl bütün emekleri hiç edebilir. Akp nin sadece savunma sanayinde tutulacak dalı kaldı orayı kaybetmemek için elinde geleni yapıyor. Seçimleri hep savunma sanayi sayesine kazanıyor

• tei fos çıktı demek.Haklı da.Senelerdir oyalanıyor en sabotaj bahanesi çıkmıştı. Kaç senedir ortada birşey yok diye insan fırçalar be

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Özelliklerine baktığımızda hepsi
    harika ama insansız savaş uçağı kelimesini bir ben mi yakıştıramıyorum, ne biliyim savaş uçaklarında olması gereken manevra kabiliyeti vb özellikler bulunmazken savaş uçağı denmesi garip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tfn-90 -- 20 Haziran 2024; 17:43:13 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • makine26 M kullanıcısına yanıt
    TEI-TS1400 motoru Gökbey helikopterinde test edildi. sertifikasyon süreci tamamlandı mı bilmiyorum ama insanlı bir araç için motor yapıyorsan sertifikasyon süreci çok uzun sürüyor diye bir haber izlemiştim. TEI nin şuan yapamayacağı bir motor yok, tek gereken şey zaman.

• Normalde savaş uçağı üretimi 15-20 yıl devam eden bir süreçte yapılıyor. Hatta bazen para ve zaman harcanmasına rağmen yapilamayor bile Hindistan'da olduğu gibi. Biz Kaan da diğer uçar platformlarda da çok hızlı bir üretim yapıyoruz. Hatta çoğu aşama öngörülen zamandan önce bitti. Bunun temelde 3 sebebi var. Biz ABD ile çok uzun zamandır ileri seviye uçak parçaları üretiyoruz ve buradan ciddi tecrübeler ve tesisler kazandık.Yani hiç bir şey bir anda olmadı. Gelişen teknoloji, simülasyonlar üretimin deneme kısmının daha doğru ve hızlı yapılmasını sağladı. Bir de biz sözünün arkasında, işini yarım bırakmayan bir milletiz.

Kaan'a yaklaşık 1 milyar dolar harcanmış. Baykar da bu kadar parayı Kızıl Elma'ya harcamış. Bunlar iyi paralar. Baykar ailesinde baba mühendis, anne yazılımcı, çocuklar mühendis ve ABD de en iyi uerlerde okumuş aile sanayici ve zenginler. 2 nesildir bu islerlerle uğrasiyorlar. Yine anlaşılacağı üzere hiç bir şey tesadüf değil. Zaman, emek, para gerekli her türlü sermaye harcanmış. Başarı Allah'ın izniyle kaçınılmaz!

Kızıl Elma insansiz olması sebebiyle inasanin maksimum dayanım süresi olan 9G'den daha fazla manevralar yapabilecek.

• Haluk bayraktar motor yapacağız dediyse bu iş olur evelallahın izniyle.

• gsmtr G kullanıcısına yanıt
    Bunlar kemalist değil inönücü CHP Atatürkün ölümü ile başa geçen mezarında ters dönesice ismet İnönü Atatürkün kurulmasına öncülük ettiği chp'nin içinde etti.

• Tfn-90 kullanıcısına yanıt
    Kızıl Elma tb2 tb3 anka vs.. karıştırmayın kızıl Elma yapay zeka ile kendi kendini uçuracak tıpkı şavaş uçaklarındaki manevra hatta insan faktörü olmadığı için insanlı savaş uçaklarının yapamadığı manevra kabiliyetlerine sahip olacak.

• joven kullanıcısına yanıt

Adı üzerinde ermeni ismet ne beklersin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Değerli Bayraktar kardeşler haricinde, liyakatsiz, karaktersiz, haysiyetsiz, hırsız, beceriksiz Papua Yeni Gine bürokratlardan biri konuşsa gram inanmazdım. Ki hiçbirine zerre kadar güvenim YOK.

• AlbatrosD.IIIFazılBey kullanıcısına yanıt
    Senin korktuğundan çok daha kötüsü, bu tür şeyleri devlet zaten kendisi, kendi firmaları vasıtasıyla üretirken orduya lazım gelen ürünlerin ihalelerini kendi akrabalarının şirketlerine paslaması ve olası hükümet değişiminde o akrabanın dükkanı kapatıp yurtdışına açtığı fabrikalardan devam etmesi ve devletin kendi firmalarının güdük kalması.

• Maşallah yorumlarda artık yerli ve milli çomarlar uğramıyor bu haberlerede olabilir :D veya rakı balık yapmaktan ayılıp yorum yapamadılar daha :D

• TEI bu konuda 50 yılın birikimine sahip. Kendileri yapmaya çalışırsa çok geriden başlarlar.

• design.code kullanıcısına yanıt
    Tb2 motorunu yapmışlar zaten benim düşüncem vakıf şirketlerinden teknoloji kaymasının olduğu yönünde.Bu bir devlet politikası da olabilir ama onu da söyleyelim. Ama akıncı motoru konusunda Ukrayna ile işbirlikleri vardı. Bu motor başka tabiki de.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.