Şimdi Ara

Halit Bolkan'ın Öngörüsü; Dizel Motorlar Tarih Olacak!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
1
Favori
3.013
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Otohaber dergisinin bu ayki editör köşesinde, derginin editörü Halit Boykan iddialı bir öngörüde bulundu. Otomotiv sektöründe dizel motorun zamanla ortadan kalkacağını düşünüyor ve gerekçe olarak hibrid araçların yaygınlaşması ve artık iyiden iyiye markaları zorlamaya başlayan emisyon normlarını gösteriyor.

Peki sizce bu öngörü ne kadar gerçekçi? Dizel motor buhar makinelerinin sonunu getirmişti, peki bu durumda dizelin de sonunu hibrid mi getirecek?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hımm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkiye'ye özel sipariş getirilir rahat olun Türk vatandaşını yolmanın en kolay 2 yolu;

1) DİZEL ARABA

2) OTOMATİK VİTES

• quote:

Orijinalden alıntı: drdrizzt

Türkiye'ye özel sipariş getirilir rahat olun Türk vatandaşını yolmanın en kolay 2 yolu;

1) DİZEL ARABA

2) OTOMATİK VİTES

Dizeli anladıkta otomatik?

• Otomatik farkı eskiden neredeyse yoktu, şimdi en aşağı 7-8 bin.

• Otomatik isteyene çevremde pek rastlamadım. Hatta bazı arkadaşlarım var A8Long versen otomatik vites diye almayacak bir tip.

Şarj süreleri kısaltılırsa elektrik yakan araçlar ancak yaygınlaşır. 15 dk şarjda 150 km giderse yaygınlaşmaya başlayabilir. 2030 u bulur yaygınlaşması. 2030 da hortlatırsınız bu mesajı

• Toyota her modelinde hibrit çıkarmayı ve devletten teşvik almayı planlıyor. Eğer teşvik alırsa 2018de satılan toyotaların hatrı sayılır kısmı hibrit olacaktır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • daha leş gibi zehir saçan murat 124ler geziyor, burada nah kalkar
  • Evet dizel motorlar tarih olacak, yerlerini hibrit alacak da asıl soru ne zaman.
    Hızlı şarj menzil gibi konular her geçen gün iyileşiyor, hatta firmalar hoparlörler üzerinden yapay motor sesi bile vermeyi planlıyorlar

• Doğru bir öngörü. Dizel motorun yanma mekanizması problemli. Yakıtı versen is yapıyor, vermesen NOx yapıyor. Gücü, torku desen az. Emisyonları tutsun diye egzozun arkasına arabanın adından daha uzun isimli sistemler takılıyor. Bakınız: EGR, DPF, SCR. Bu çabaların hepsi , dizeli küçük hacime uydurmaya çalışmak için. Fakat tutmuyor. Gemi ve tır motorlarında dizel kaçınılmaz ve aşırı mantıklı, fakat binek araçta değil.

Dizel motorun küçük hacime getirilip binek araçlarda yaygınlaşma çalışması, avrupalıların bir projesiydi. Çünkü 90-2005 arası günlük binek araçlarda atmosferik benzinli motorlarda gerek güç, gerek dayanıklılık, gerek yakıt tüketimi bileşenlerinin karmasına baktığımızda japonlara kafa tutamıyorlardı. Japonların zayıf karnı olarak gördükleri yerden vurmaya kalktılar. Ellerinde patladı Amerika davasıyla beraber. Gelecek lpg ve cng'de. Hybrid ve elektrikli araçları yeni gibi sunuyorlar pazarlama taktikleriyle. Toyota ve honda , 90 ların başından beri aktif olarak, yılda hatırı sayılır kadar sayıda hybrid araç üretiyor, kiminle aşık attıklarının farkında değiller.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi msansertekin -- 9 Eylül 2016; 21:53:50 >

• Turkiye eger hybrid arac cikarir ve mevcut vergi sistemini duzenlerse ki 2025ten falan bahsediyoruz dizellerin kalkmasina nerden baksaniz 20seneden fazla var bizim için.

• Ben traktör gibi çalışıp debriyaj basınca devir düşme sesi ardından biraz bekleyip rölanti ye girip tırtırtırtırtır sesi ardından boşa almayı çok seviyorum

Dizel bitmez bence en azından ağır araçlar var onlarda devam eder

• quote:

Türkiye'ye özel sipariş getirilir rahat olun Türk vatandaşını yolmanın en kolay 2 yolu;

1) DİZEL ARABA

2) OTOMATİK VİTES

Aynen.
    Dizel farkı bu, turbo benzinlinin yakıtı bu. Şu kadar bin km de su kadar yılda ancak cikartirsin farkı diyorsun. Yok. Dizelin az daha az yaktığını görecek ondan mutlu olacak.

Otomatik için de "hanim suremiyor ben de useniyorum "
    Duz vites araba suremeyen kişi zaten araba suremiyordur .sen bir manueli sürmeyi öğren iyice. Duz süren adam zorda kalsa otomatigi havada karada sürer. Ama otomatik sureni manuele koy 1 metre suremez.
    Ve 7,8 bin fark. Üstelik risk. Sadece dsg de degil. Yakın 3 arkadaşım civic, i30 ve skodanin suv ile şanzıman patlattı. Yetkili servislerde 5,6 bin denmiş 2500 e felan sanayide yaptirdilar.

• Bence gelecekte sadece hibrit ve tam elektrikli araçlar olacak. Elektriğin nasıl üretileceği değişiklik gösterecektir. Benzin motoru yerine LPG-CNG motoru, veya benim en çok olmasını istediğim yakıt sistemi olan şimdilik hayal fakat gelişen teknolojiyle mümkün olabilecek küçük nükleer reaktörler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Imisoglu -- 9 Eylül 2016; 22:53:46 >
  • Bu öngörüler zaten 3-5 yıl için değil, tüm firmalar tek tek patlıyor emisyon muhabbetine. Ya topyekun sallamayacaklar ya da topyekun dizel bırakılacak. Sadece eskiden olduğu gibi ağır vasıtalar kullanacak.

• Nasıl öngörü ama

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Debriyaj vites ikilisiyle surekli muhatap olmak neden bu kadar cazip olur ki ?

kucuk hacimli motorda performansi etkiler ama 2 lt uzeri ve modern sanzumanlarda bu handikap olmaz.

Bu arada 13 sene duz vites kullandim, 10 senedir de otomatik kullaniyorum.

Bazen sirket araci dusuyor. Alisiyorsun. Ama ozellikle trafikte duz vites gayet çağdışı.

Ayrica A8 Long alacagim uzerinde 3.0 tdi veya 4.2 fsi motor olacak ve duz vites olacak. Hakkaten ne geregi var merak ediyorum.

• Zaten yazıda da bunun en az 20 sene alacağı söyleniyor. Bu durumda neden Japonların uzun bir süre dizelden ziyade hibrid üzerinde durduğunu zamanla daha iyi anlayacağız gibi görünüyor. Tabi bu sadece otomobiller için geçerli. Ağır vasıtalar ve iş makineleri için pek bir şey değişmeyecek. Ama yine de gelişen teknolojinin neler getireceği belli olmaz. Bakarsınız hidrojenle çalışan Komatsu'lar piyasaya çıkıverir, öylece apışıp kalırız

• quote:

Orijinalden alıntı: BojanBogdanovic

quote:

1) DİZEL ARABA

2) OTOMATİK VİTES

Aynen.
    Dizel farkı bu, turbo benzinlinin yakıtı bu. Şu kadar bin km de su kadar yılda ancak cikartirsin farkı diyorsun. Yok. Dizelin az daha az yaktığını görecek ondan mutlu olacak.

Otomatik için de "hanim suremiyor ben de useniyorum "
    Duz vites araba suremeyen kişi zaten araba suremiyordur .sen bir manueli sürmeyi öğren iyice. Duz süren adam zorda kalsa otomatigi havada karada sürer. Ama otomatik sureni manuele koy 1 metre suremez.
    Ve 7,8 bin fark. Üstelik risk. Sadece dsg de degil. Yakın 3 arkadaşım civic, i30 ve skodanin suv ile şanzıman patlattı. Yetkili servislerde 5,6 bin denmiş 2500 e felan sanayide yaptirdilar.

3-SEDAN ARABA. O DA OLMAZSA TİCARİ, MÜMKÜNSE OSMANLI TUĞRALI DOBLO OLANINDAN

• Agir araclarda bitmesinin mumkunati yok en azindan onumuzdeki 20 yil bana gore. Ya batarya teknolojisinde buyuk bir devrim yapilir(ki batarya ile ilgili genelde teoride 1 2 saat veya 5 10 km daha fazla gidiyor deniyor yeni modellerde yani ahim sahim bi gelisme yok) ya da en azindan bu araclarda dizele devam edilir. Elektrik motoru bu araclarin istedigi gucu uretebilir mi fikrim yok ancak uretse bile elektrigi costurur muhtemelen yani benim gorusum kamyonlar gemiler vs uzuuuunca bir sure daha dumana devam edecek

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.