Şimdi Ara

Bazı Insanlar Çok Cahil...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elimizde 2 laptop var birinci si su şekilde : i5 4200H - gtx 950 m öbürü ise : i7 4700mq - gtx 850m şimdi bana diyoki arkadaş i7 i5 den OYUN açısından iyi diyor yani 2. Seçenek daha ii fps verirmis ulan gerizekali herif adama 30dk anlattım i5 4 çekirdek oyunlar zaten 4 istiyor filan ama adam haala düşük ekran kartlı i7 liyi savunuyor. Çünkü işlemci i7 her moku açar ya en sonunda sen 4 çeşit yemek max. Yiyosundan konuyu bağladım anladi ALLAH A şükür. Bide 2000 liraya i5 4200H - GTX950M - 4gb ram li daha iyi pc varmış diyor ya uyuz oluyorum bu cahillere dalasim geliyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Forum teknopata baglamis iyice

• Igronance is bliss.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oggy20

Forum teknopata baglamis iyice

Ne alaka hocam ?

• quote:

Orijinalden alıntı: MalumEvinYeriniSoranAdam

quote:

Orijinalden alıntı: Oggy20

Forum teknopata baglamis iyice

Ne alaka hocam ?

Ekran kartinin fani bozuk olan adama ozellikle garantiye gonderme demisler teknopatta bugun forumda gordum

• Ben i7 li olani alirdim her turlu

• quote:

Orijinalden alıntı: fuko08

Ben i7 li olani alirdim her turlu

Aradaki 1000 lira fiyat farkı hocam ? I5 2000 tl i7 3000 tl ??

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: fuko08

Ben i7 li olani alirdim her turlu

Aradaki 1000 lira fiyat farkı hocam ? I5 2000 tl i7 3000 tl ??

Ha sen oyle sormadin. Hangisi daha iyi diyorsan tabiiki gtx 850m arti i7 derim. F/p bakimindan ise gtx950m arti 4200H

• O ikisi arasından birisi seçilcekse burda en önemli kriter fiyat, keza ben de fiyatları yakınsa i7 li olanı tercih ederdim, gtx 850m ile gtx 950m arasında bildiğim kadarıyla pek fark yok, i5 işlemci kötü bir işlemci değil ama yazdığınız gibi 4 çekirdek değil 2 çekirdektir, 2 de izlek vardır, tabiki bu izlekler 2 çekirdekli diğer işlemcilerden daha verimli çalışmasına aynı anda daha çok işlem yapmasına olanak tanır ama tam manasıyla 4 çekirdekli işlemcilerle karşılaştırılamaz, benim kanaatim ikisi arasından i7 li model daha uzun ömürlü olur

Düzeltme, yukarda fiyatlar yakınsa demiştim ama arada 1000tl fark varsa konuşmaya bile gerek yok i5 alınmalı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mBenJi -- 17 Temmuz 2015; 23:56:56 >
  • Kendi laptobunu mu savunuyosun her yerde
  • @The Rainmaker

@mBenJi 1000 lira farka rağmen ottukleri için uyuz oluyorum hocam

@fuko08 aynen hocam adam haala bin lira fazla veririm diyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MalumEvinYeriniSoranAdam -- 18 Temmuz 2015; 0:10:32 >
  • Laptoptaki i5 2 çekirdektir frekansıda düşükse bf3 multi gibi oyunlarda çakılır kalır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkan3536

Laptoptaki i5 2 çekirdektir frekansıda düşükse bf3 multi gibi oyunlarda çakılır kalır.

HT Var hocam ?

• quote:

quote:

Laptoptaki i5 2 çekirdektir frekansıda düşükse bf3 multi gibi oyunlarda çakılır kalır.

HT Var hocam ?

vallahi bende i5 2410m var 2,3 ghz gt540m ile çakılıyor.
  • quote:

quote:

quote:

HT Var hocam ?

vallahi bende i5 2410m var 2,3 ghz gt540m ile çakılıyor.

Benimki sağlam xD

• İ7 li olan bir tık daha iyi çünkü gtx 950m 850m e eşit gibi biraz daha iyi ama i7 almak varken alınmaz ayrıca o fiyata çok daha performanslı toplama pc alınabilir

• Fiyata bakmadan yorumlayacağım, ben olsam i5 olanı alırdım ekran kartı daha yeni diye ama i7 olan daha iyi performans gösterir. Neden diyeceksiniz düşük çözünürlükte yük işlemciye biner(1366-xxx laptop çöz.). Bu nedenle işlemci daha önemli ((ekran kartı arasında büyük fark olmadıkça))

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 850M ve 950M aynı gpular. Şahsen tercih edecek olsam i7 olanı tercih ederdim. Mobil işlemciler gerçekten güçsüzler i7 bile anca kurtarıyor. HD5650M ve i3 370'li bir dizüstüm var oyun biraz CPU'ya yüklenirse işlemci bariz şekilde darboğaz oluşturuyor . Benzer durumu bir sonraki neslin i5 cpularında da görüyorum.
    Son olarak da böyle başlığa blok iyi gider.
  • Sanırım hangisinin daha iyi olduğunu soruyorsun. Arkadaşıma laptop aldık o yüzden baya araştırdım, 950m ile 850m arasındaki fark yok gibi bir şey. 2 saniyelik google aramasıyla sen de bakabilirsin. Youtube'da fps kıyaslamaları da var.
  • Sen İ7 savunan adama cahil demişsin ama senin cehaletin o adamınkinden daha fazla.

1. 'si hani adam cahil sen biliyorsun ya o senin yazdığın İ5 4 değil 2 çekirdek.

2. Si gtx 850m ile 950m arasında uçurum bir fark yok.

Fakat sözde senin şu çok bildiğin "4 çekirdek isteyen" oyunların var ya , hah işte orda senin 4 çekirdek sanıp savunduğun i5 çakılırken , gerçekten 4 çekirdeği olan İ7 çatır çatır çatır oynatıyor oyunu

Hadi şimdi millete laf atacağına git yol al.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.