Şimdi Ara

Bazı kanallar kayboldu ama diğer tv de var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
6.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Cnnturk hd, haberturk hd, kanal d hd, atv hd gibi kanallar bir kaç gündür çekmiyor. Bu kanalların sd leri de çekmiyor. aynı çanaktaki lnb'ye 4 tv bağlı. başka odada tüplü tv var orada sd yayınlar izleniyor. şu cihazdan alıp ince ayar yapayım dedim
    urun.n11.com
    Atlanta ASF-2020 SatFinder Mini Uydu Bulucu Fiyatları ve Özellikleri
    http://urun.n11.com/uydu-ekipman-ve-malzeme/atlanta-asf-2020-satfinder-mini-uydu-bulucu-P84442097
    ancak işe yaramadı. Acaba benim kablomda mı bir sorun var? kabloda sorun olursa hiçbir kanal çekmez diye düşünüyorum doğru mu? sorun ne olabilir? uyducu çağırmadan nasıl halledebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guitarman -- 11 Şubat 2017; 16:26:47 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

TV'de Bazı Kanallar Kayboldu mu? İşte Nedenleri ve Çözümleri

Bazı kanalların televizyonunuzda veya uydu alıcınızda kaybolmasıyla karşılaşmış olabilirsiniz. Bu durum, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir.

Olası Nedenler:

• Yayıncı değişiklikleri: Yayıncılar bazen yayınlarını yeni bir platforma taşıyabilir veya yayınlarını tamamen durdurabilir.
    • Uydusal sorunlar: Uydu sinyalleri, kötü hava koşulları veya uydu antenindeki sorunlar nedeniyle kesintiye uğrayabilir.
    • Kablo sağlayıcısı sorunları: Kablo sağlayıcıları, ağ bakım çalışmaları veya teknik aksaklıklar nedeniyle kanalları geçici olarak kaldırmak zorunda kalabilir.
    • Alıcı sorunları: Televizyonunuz veya uydu alıcınız bozuk olabilir ve belirli kanalları alamıyor olabilir.

• Yayıncıyı kontrol et: Kayıp kanalın yayıncısıyla iletişime geçin. Kanalı taşıdıklarını veya yayını durdurduklarını onaylayabilirler.
    • Uydusal sorunları gider: Uydu anteninizin doğru şekilde yerleştirildiğinden ve herhangi bir engel olmadığından emin olun. Kötü hava koşullarında sabırlı olun ve sinyalin geri gelmesini bekleyin.
    • Kablo sağlayıcına başvur: Kablo sağlayıcınızla iletişime geçin ve sorunu bildirin. Mevcut kesintiler veya bakım çalışmaları hakkında bilgi verebilirler.
    • Alıcınızı sıfırlayın: Televizyonunuzun veya uydu alıcınızın fişini çekin ve birkaç dakika bekleyin. Ardından tekrar takın ve kanalları yeniden tarayın.

Bu sorun giderme adımlarını takip ettikten sonra, kayıp kanallarınızı geri alabilirsiniz. Sorun devam ederse, profesyonel bir teknisyenden destek almanızı öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • türksat uydu haberleşme kablo tv ve işletme a.ş.
    Türksat Frekans Listesi
    https://www.turksat.com.tr/UyduFrekans/list.php?f=tv&t=none

frekanslarda sinyal durumunu inceleyiniz

• Daha önce buna benzer bir problem başıma gelmişti. Hangi kanalları çekmiyor, neden olabilir diye araştırıken mesela yatay frekansları çekiyor ama dikeyleri çekmediğini farketmiştim. Başka uydu alıcı ile denediğimde tüm kanalları gösterince uydu alıcının arıza yaptığını tespit etmiştim. Sizinki de bu şekilde olabilir, frekansları inceleyin.

Diğer aklıma gelen ihtimal de, sadece hd kanalları göstermiyorsa uydu alıcının belki hd-sd ile ilgili bir ayarı varsa değiştirilmiş olabilir. Her alıcının farklı ayarları ve menüsü oluyor malum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.