Şimdi Ara

Bazı yazılımlarda bozulmalar ve bad sector[ACİl]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
1
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Oncelikle problemler zincirinin basindan baslayayim.Havalarin sogumaya basladigi zamanlarda kasamdan fana sanki birsey surtuyormus veya fan zorlaniyormus gibi bir ses geliyordu.Fanlari supurge ile temizledim fakat hava sogudukca bu sorun siklasti.Ses bilgisayar 4 5 saat veya daha fazla sure kapali kalinca ortaya cikiyordu.Ben de gecici cozum olarak arkadaki guc şalterinden kapatip tekrar aciyordum ve ses cozuluyordu.Sonradan ogrendim ki bu sorun fanlarin soguktan genlesmesiyle meydana gelen dogal bir sesmis.İsininca geciyormus ama ben bekledigim halde ses devan ediyor.Kasayi acip dikkatlice dinledim galiba power suptan geliyor ses ayrica fanlarin calismasini kontrol etmek icin fan gobeklerine hafifce bastirdim gayet guclu bir sekilde calismaya devam ettiler.Powersup kapali oldugu icin onun fanina bakamadim.

Asil problemime gelirsek.Basta şalterden kapatip acmama sorun olmuyorken son gunlerde windows acilirken baslangic onarim calistirmw ve normal devam etme secenegi cikiyor.Baslangic onarmayi calistirinca 15 dakikalik bir iwlemden sonra sonuca ulasamiyor.Normal baslatinca windows aciliyor.İnternette chckdsk ve sfc /scan komutlarni soylemisler ikisini de denedim bi sonuc alamadim.

Gecen gun Dirt 3 oyununa girdim.Oyunun bazi ses dosyalari bozulmustu.Ayrica bugun farkettim 3ds max programinin bazi dll ve goruntuyle ilgili diger dosyalari bozulmustu.Programdaki bazi simgheler degismis veya bozulmustu.Hdtune programini kurdum ve hdd uzerinde bad sectir taramasini yaptiriyorum.Suan 5 kutu yaklasik 1 gb bad sector buldu tarama devam ediyor.Ama hdd 3 yilik ve hic fornat atmadim.

Fan sesini nasil duzeltirim.Yaglama disijnda bi zoumu var midir?Cunku acilistan uzun bi sure sonrada ses kesilmiyor.

Baslangic onarma neden cikar ve nasil duzeltebilirim?Windowsu normal olarak baslatabniliyorum bir sikinti olmuyor.Şalterden cok acip kapamamin bunla bir ilgisi var midir?

Programlardaki bu bozulmalarin acilista şalteri acip kapamamla ilgisi var midir?Bad sector bu yuzden mi olusmustur?Ya da bu hatalari ve bad sectoru nasil duzeltirim?

Yardimlariniz icin simdiden tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.