Şimdi Ara

Be Quiet DARK ROCK PRO 4 İncelemesi [ 5950X Testleri ] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
2
Favori
4.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
27 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • UçamayanSüperKahraman U kullanıcısına yanıt

Teşekkürler :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güzel inceleme, hayırlı olsun 

• bu varken vrm ve ram fanin nereye koyyoruz baskan :P eline saglik +rep

• Noctua d15 ve Be quiet dark pro 4 hava soğutmanın efendileri : ) Elinize sağlık güzel ve detaylı bir içerik olmuş. Ağırlık kısmı 1.3 kg olması anakartta herhangi bir zarar verir mi uzun kullanımda diye düşündürüyor.

• Muten Baba kullanıcısına yanıt

5950x gibi bir cpu yu %100 de bu sicakliklarda tutuyor ise sogutucu paranin hakkini veriyor demektir. Ayni fiyatta birçok sivi sogutma malesef sicakliklar ile başa çıkamiyor.

Hava sogutma lar çok güzel de çok kaba durmasalar. Ben daha çok Low profile sogutucu seviyorum onlar güzel oluyor  

Açikcasi cpu nun canini çikaran işlemler yaptigin için senin inceleme ler daha referans oluyor.:) Oyun içerisinde 60 a varmiyacaktir.

Anakartta güzel iş çikartmiş. Psu da Awg değeri yüksek kablo kullandiği için kablolarda isi sorunuda olmuyacaktir.

Ha birde kaç w çekiyor cpu merak ettim. sonuçta 16 Tokmak  

• quote:

Orijinalden alıntı: Muten Baba

Hocam dedim ya zaten , siyah olması benim için tercih sebebi. Noctua NHD15 black olanı Dark rock pro 4 ten bir tık daha iyi sonuçlar vermiş incelemelerde ama fark minimum düzeyde, fiyat olarakta fark biraz daha fazla. Noctua daha büyük bir soğutucu ama onda üst kapak yok, tasarımsal farklar da var. İşin özünde şuanda dark rock pro 4 ile nhd15 piyasadaki en iyi soğutucular. Arkalarından nhd14,fuma 2 , mugen 5 , acfreezer sport filan geliyor.

AC Freezer 34 Duo, Dark Rock Pro'nun rakibi değil. Tdp'ye göre heatpipe sayısına bakarak tercih etmek gereklidir. AC 34 Freezer Duo, fuma, Mugen gibi küçük soğutucuların dengi "Dark Rock 4". Pure Rock-Pure Rock 2-Pure Rock Silver, Scythe Kotetsu 2, Thermaltake Frio Silent 14 ise çok daha iyi f/p oranı sunuyor.
    Bir de konunun daha karmaşık bir durumu bulunuyor, termal iletkenliğin üzerine bir de termal macunun etkisinin bindiği termal geçirgenlik(transmittance) var. Esas onu araştırmak gerekli. Beklenen netice, termal macun iyileştikçe küçük tdpli işlemcilerde de yüksek tdp tablolarının baskın hâle gelmesidir diye tahmin ediyorum; ama bunun için sıvı metalli sonuçlarla karşılaştırmamız gerekli.
    125 watt tdp @30dBA hariç tüm testlerde Dark Rock 4 önde, 125w@40dBA testi çıkmadığından karşılaşmanın asıl heyecanlı yeri eksik kalmış.
    [Kaynak]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 17 Mart 2021; 10:36:3 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• sieger kullanıcısına yanıt

Kasanın yan camına pencere açıyoruz oraya fanlarımızı koyuyoruz  

Ramlere deli gibi 1.5 1.6v vermiyoruz yada  

• @Öğrenen @-Gardiyan- Teşekkürler hocam.

@gtx295 Hocam prizden çekilen güce baktım cpu %100 olduğunda 208W-210W arasında çektiği görüşüyor. OC yok, ekran kartı boşta. Dediğin oyun vs. değerlerine hiç bakmadım ama anlık olarak onlarda max. sıcaklık belki 60 derecenin üzerine çıkabilir, cpu 5Ghz e kadar boost yapıyor stokken o arada düzene binmediği için belki bir tık yükseliyordur, ama deneyip dönüş yapayım bu konuyla ilgili, sen diyince bende merak ettim oyunlarda ne kadar çıkacak. Anakart beklediğimden iyi çıktı dediğin gibi, ama bağlanmak yok, Unifty geldiği gün vedalaşıcaz  

@Mete Can Karahasan Bende onu demek istedim aslında hocam belki yanlış anlatmış olabilirim, çok kıyaslanacak soğutucular değiller esasında. Normalde elimde zaten 5 soğutucu var hazırda, 5 tane popüler daha bulayım karşılıklı güzel bir inceleme hazırlayayım kafasındaydım da, forumdaki son durumlardan dolayı böyle aşırı uğraş isteyen incelemeler konular hazırlamak, özellikle bu durumda içimden gelmedi.

@sieger acuranın dediği gibi , sakin bir hayat tarzını benimsiyoruz, etliye sütlüye karışmıyoruz, çayımızı demleyip oturuyoruz  

• Yıl 2021 hala Overclock var mı...

• retro61 R kullanıcısına yanıt

Overlok bile var halı kilim kenarı overclock neden olmasin

• thermaltake core v1 buna sığar mı
    Güzel konu olmuş elinize sağlık. Ben de kasaya takacak soğutucu arıyorum fakat pek bilgim olmadığından stok soğutucu ile devam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sanal Dilenci

thermaltake core v1 buna sığar mı
    Güzel konu olmuş elinize sağlık. Ben de kasaya takacak soğutucu arıyorum fakat pek bilgim olmadığından stok soğutucu ile devam.
    Önerilerim geçerli. Çok ekonomik önerilerde bulundum, sonuçlar Intel sistemlerde test edilmiş ama AMD'de de uyumlu. Bir tek Arctic Freezer 34 Duo gibi Intel zemin kavisinde bombelenmiş doğrudan ısı borusu temaslı işlemcileri yüksek sıkma basıncı ile zemine yapıştırmak gerekiyor, yoksa ortada iyi bir temas oluşmuyor. Tam listeyi bilmiyorum ama zemin kavisi çok belirleyici oluyor eğer vidalar iyi sıkılmamışsa.

• Sanal Dilenci S kullanıcısına yanıt

O kasa kadar var bu soğutucu  

Alacağınız Corsair 80i olur en performanslı.

Başka birşey zor 

• acura07 kullanıcısına yanıt

O da sığmaz gibi  

• Sanal Dilenci S kullanıcısına yanıt

Radyatör desteği mevcut diyor ama bilemiyorum.

Ölçüp biçin artık:)

• Shadow of the Tomb Raider da denedim şimdi , oyun içi 53-56 arasında geziniyor. HWinfodan yakaladığım en yüksek sıcaklık 63.9 derece , ortalaması 54 gösteriyor.

• Muten Baba kullanıcısına yanıt

Değerler çok güzel. Render performansi baya iyi. Güle güle kullanın. Bol overclock ilei   oyun performansı da güzel ama soğutucu %100 yükte performans göstermesi için yapmışlar. DH de artik birşey leri inceleyen kalmadı  

• Normal değil mi ? :)

• Merhaba,

An itibariyle 5950x işlemcim benimde geldi :) noctua nh-u12a ile deneme yapacağım umarım senin gibi performansı yakalayabilirim.

Bu arada 3900x satılır  

• quote:

Orijinalden alıntı: ProbLem!

Merhaba,

An itibariyle 5950x işlemcim benimde geldi :) noctua nh-u12a ile deneme yapacağım umarım senin gibi performansı yakalayabilirim.

Bu arada 3900x satılır  

Hayırlı olsun merakla bekliyorum u12a sonucunu.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.