Şimdi Ara

Beats Studio 3 Wireless incelemem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
5.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese bir başka incelememden selamlar,evet biraz zaman oldu o talihsiz olay üzerinden...Canım yandı,adeta dışarı çıkma motivasyonum eksildi.Ben,çoğu zaman yalnız dışari çıkar,hava alır,deniz kenarinda muzik ile kendimi bulmaya çalısırım.Muzik hayatımın oldukça önemli bir parçasi,fakat ayni zamanda basitlikten de taviz vermem.Dolayisiyla en kaliteli müziği dinleme gibi bir gayem olmadi,mp3 player,amfi veya cok yuksek çözunürlükte muzik arayişina girmedim.
    Bilenler bilir,bir önceki kulaklık incelememe konu olan marshall mid'i kaybettikten sonra kisa sure içerisinde yenisini almak istedim.Tabi yurt dişinda olduğumdan,sosyalleşmek adına pek cok firsatim olduğundan muzige,en azindan bireysel muziğe ara verdigimden beats studio 3 ile buluşmam biraz zaman aldi.
    Daha once de belirttigim gibi,profesyonel hicbir vasfim yok kulakliklara veya muzik sektorune karsi.Fakat bir olayim var ki,tutku ve muzik zevkim.Turkiye sartlarinda oldukca pahali olan beaats studio 3 e yaklaşık 3 ay once 180 dolara ulaşma fırsatı yakaladım ve aldim.3 ay gibi bir sure kullandiktan sonra siz degerli kulaklik sevdalılari ile paylaşmak istedim,evet başlayalim.

1.Tasarim

Marshall mid te oldugu gibi,tasarim konusu yine bu kulakligin en one cikan noktalarindan bir tanesi haline gelmis.Fakat mid modelinden farkli olarak,dayanikli tasarimi degil de ,şekil-tarz olarak ön planda.Bu demek değil ki sağlam değil ama bi marshall mid değil elbette.
    Tasarima baslamadan once belirtmeliyim,bendeki modeli shadow grey modeli.Bu rengin bende yeri ayrı.Bir kere mat,dolayisiyla zaten kocaman birsey oldugundan parlak olmayarak daha da fazla dikkat cekmeyi engelliyor,üstelik bircok kiyafet ile de uyumlu.Rengi ne cok klasik ne de cok farkli.Tama arasinda diyebilirim.Hele ic bant kismindaki o krem rengi cok guzel kontrast yaratiyor.Hal boyle olunca kulaklik disarida fazlaca dikkat cekmeyi basariyor.Fakat yanlis anlasilma olmasin,bu dikkat biraz farkli,neon renkler gibi bir algi olusturmuyor insanlarin aklinda,daha cok "ne guzel kulaklik yaw" diye bir algi olusturuyor.En azindan tercih etmeden once bende bu duyguyu yansitmisti.Tasarimda her bir nokta her bir detay ozel.Altin renkli meteseler,altin renkli beats logosu zariflik sebebi.
    Bir baska tasarim faktoru olarak sunu da eklemek isterim ki,kulaklik iskeleti cok iyi tasarlanmis,ayni marshall mid modelinde oldugu gibi kafanizi adeta sariyor,sony mdr xb950bt de oldugu gibi kaba durmuyor.Kulakligin kafanizla adeta butunlesiyor.
    Malzeme kalitesi oldukca kaliteli,fakat plastik,ister istemez metal aksamli kulakliklara gore bir ucuzlik hissiyati olmuyor degil.Yani elinize alinca bu mu 1500 tl simdi dedirtiyor.Tasarim konsunda eklemek istedigim bir baska husus ise kulakligin buyuk olmasindan dolayi tasinmasinin zor olamasi,evet cok kaliteli bir cantasi var fakat yer kalpliyo,boyuna assaniz bu sefer sizi darliyor.Eger safinaz boynu yoksa sizi de darlar.Misal veriyorum marshall mid bu konuda cok iyiydi.Katlaninca o kadar ufak olurdu ki montumun cebine atar istedigim gibi yanimda tasiyabilirdim...

Ses performansi

onceden de dedigim gibi ses performansindan,en azindan teknik kismindan pek anlamam,dusuncem odur ki bircok okur da anlamiyordur.Ben size yine ne hissettigimi aktaracagim.
    Oncelikle nerede o eski basslar ve yuksek sesler diyerek konuya girmek istiyorum.Bircok beats modeli kullanmis biri olarak,bu beats bass olarak gerilemis ve daha dengeli bir ses performansi vermis,bu kotu mu ? elbette degil fakat beats tercih ederken eminim bircok kisi bass isteyecektir ve tatmin olmayacaktir.Ses yuksekligi de eski beats modellerine nazaran zayif,fakat fiyat dengindeki bircok modelden ustun.Bu da sesin disardan duyulmasini zorlastiran bir durum.Kaldi ki bir kulaklikta bana gore en onemli ozelliktir bu.Isterse dunyanin en iyi sesini versin,bana ozel olmayacaksa ve insanlari rahatsiz edecekse,olmasin daha iyi :)
    Ses en sonda iken kulak tirmalama olayi yok.Bu da sanirim tizzlerin iyi oldugunu gosteriyor,yine sarkilardaki ufak detaylari yakalayabiliyorsunuz.Ornek olarak soyle anlatymaya calisayim,
    David Guettayoutube
    David Guetta - Lovers On The Sun (Official Video) ft Sam Martin
    https://www.youtube.com/watch?v=BPiW0tkWfeg

bu linkteki sarki hepimizin bildigi,ciktigi zamani kavuran bir sarki o nedenle bunu sectim.(hala dinler pump olurum bu sarki ile :)) Simdi bu sarkida 0.19 saniyede baslayan bir ezgi var,bu ezgi aslinda 0.26 da bitmiyor fakat cok arka planda kaldigindan dinleyici duyamiyor,tadini alamiyor,eger normal bir kulaklik ile dinlerseniz sarkinin tamaminda ayni edada devam ediyor,fakat bircok kulaklik bunu yansitamiyor.Iste bu kulaklik ile bu ezgiyi yakalama sansi buldum.Bu gercekten bircok sarkida yakalayabileceginiz bir olay.Hatta iyi bir dinleyici sieniz ve ufak bir garage band bilginiz varsa sarkinin butun anatomisini cikarabilirsiniz.
    Kulaklik apple dokunusundan sadece tasarim olarak degil,ses olarak ta nemini almis anlayacaginiz.Son olarak aktif gurultu engelleme ozelliginden de bahsedeyim ve sonuclandiralim.

Kulaklik anc acik oldugunda rahatsiz edici bir ugultu yaratmiyor,sarkinin tonunu etkilemiyor.Yani cok guclu bir engelleme ozelligi yok.Fakat yine de Sizi yuzde 60-70 ses seviyesinden sonra bircok gurulutulu ortamdan soyutlamaya yetecektir diye dusunuyorum.Ben genelde eshotlarin en arkasina,motorun dibine gecip orada son ses dinliyorum,ne ben rahatsiz oluyorum ne de cevremdekiler.

Sonuc :

Benim fikrimce kafa ustu kulakliklar sadece muzik dinleme aracindan cok artik onemli de bir aksesuar.Ses kalitesi cokca elestirilse de,marka sattigi,fiyatini haketmedigi soylense de bu kulakligin turkiye fiyatini bile hakedecek tek bir ozelligi var ki o da tasarimi.Nasil oluyorsa bu iste cok basarililar.Giydiginiz herseye uyan,kisin kulakliarinizi isitan,cok dikkat ceken ama ayni zamanda hic goze batmayan bir kulaklik.E bu kadar şık tasarima bir de SONUNDA nispeten dengeli bir ses karakteri de eklenince gayet iyi bir kulaklik halini almis.

Kimler almali ?

Acikcasi guncel fiyatini bilmiyorum ama 1000 liradan fazlasini etmeyecek bir kulaklik oldugundan turkiyede kimse almasin derim.Fakat yine de belirteyim ben :

Eski Beats tasarimini cok seven ama ses karakterini begenmeyen,daha dengeli kulaklik arayan,

Yuksek seste muzik dinlemekten hoslanan ve ayni zamanda bu sesin kendisine ozel olmasini isteyen,

Apple ekosisteminde kavrulan kisiler alabilir.(bahsetmedim ama w1 cipi nedeniyle apple cihazlar ile daha iyi batarya ve baglanabilirlik sunuyor)

Kimler almamali

Ben spor yapan bir insan olarak bu kulakligi sporda gereksiz luks buldum.Tamam spor salonunun sacma sarkilarindan soyutlaniyorsunuz,kendi muziginizle basbasa kaliyorsunuz ama bircok haraketi yapmak bu kocaman kulaklikla bir sorun,karin agrisi.Ayrica kualaga olan baskisi da cok fazla degil.Bu genel olarak avantaj olsa da spor konusunda dezavantaj

Muzik ile profesyonel ilgilenen veya cok daha fazla kaliteli ses isteyen,bunun icin tasarimdan feragat edebilecek muzikseverler almasin.

Not : Bilgisayar klavyesi ingilizce,baslarda duzeltmeye calistim fakat cok zaman aliyor,idare edin lutfen...

• bende de beats stuido 3 bulunmakta, kablo takılı bir şekilde kullanırken bataryadan yiyiyor normal bir şey mi bu ?
  • Kablosu sarj etmediginden yemesi cok normal hocam.Asıl mevzu kablo takılı unutursan bilgisayardan veya telefondan cıkarsan dahi şarj yemesi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.