< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
Bebek Maması ve Bezi İçin Sıcak Fırsatlar (965. sayfa)
-
-
Genelde internete özel yapıyorlar ama baby turco yeni bir marka. Belki düzgün yaparlar. Denedik zamanında sleepyde.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the guardian14 -- 5 Ocak 2022; 20:22:39 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Vodafone yanımda uygulamasında e bebek dükkan açmış. Fiyatlar kendi mağazalarından bile daha uygun. Tanıtım amaçlı galiba. İndirim kodu vs ile çok uyguna geldi bez,ıslak mendil,pişik kremi vs
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Siz nerden hangi bezi kullanıyorsunuz acaba
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba indirim kodu olarak ne var acaba
Çark çevirdiğinizde çıkıyor birşeyler. Farklı numaralardan deneyebilirsiniz
Bim kullanıyorum ben ilk defa bugün zamlı aldım. 60 tlye. Ne yapacam bilmiyorum market market dolaşacaz artık
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
İlk bezi bu kadar adetli almayın derim.
Bakarsınız pişik yapar, elinizde kalır.
Mesela bizim bebekte Prima Premium pişik yapmıştı.
Bence gözünüze kestirdiğiniz seriden bir paket alın, baktınız pişik yapmıyor, bezden de memnunsunuz, o zaman bol bol stok yaparsınız.
Hem de bebek biraz kilolu doğar ise 1 numara çok uzun süre kullanmazsınız, o konu da netleşmiş olur.
-
Yenidoğan yazan alın ilk ay için. Fazla almayın,önce bi 70 adet alın en fazla. Molfix Pure Soft Yenidoğan kullanın mümkünse.
Yenidoğan bebekler için alınacak ve yapılacaklar için çok detaylı yazılarım var önceki sayfalarda. Şampuan da önemli. Anlattım önceki sayfalarda.
Bir numara beze tanesi 2.5 tl çook para 25 30 kuruşa almıştım bebek doğduğunda tanesini molfix 1 numara 200 yada geçik kullandı oğlan 1 numarayı. Molfix iyi bir bez molfix den sonra babyturcoya geçin 4 numara ile paranız çoksa eminim işin en iyisi prima bezdir ama bende çok para yoktu bu şekilde devam ettik. Baby turco gayet iyi geldi paşama. 1 numara çok sık değişir günde 10 15 bez gittiği olabilir.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
bende premium care kullanıyorum doğduğundan beri. Şuan 4 numaradayım. 7.5 aylık 11 kilo. Zamanında bayağı stok yapmıştım. 5 numaradan 108 li paketten 3-4 paketim var 160 liralardan almıştım. 4 numara son paketi açtım. Deneme amaçlı sleepy natural aldım. Bez gerçekten çok kalitesiz. Premium careyi akşam 9-10 da uyumadan takıyoruz sabah 7-8 e kadar hiç problem olmuyor. Ne pişik oldu ne taşma. Sleepy 3 saatte değiştirmek gerekiyor. Prima Premium care fiyatları uçmuş. Tanesi 2.5 lirayı geçmiş. Lakin güzel bez.
18 aydır premium kullanıyoruz. Pişik sorunumuz olmadı. Şu an 6 numaradayız ve acaip pahalı. Bir numarayı çok almayın, o zaten çabuk bulunur, bebeğiniz hızlı büyürse elinizde kalabilir.
100'er tane mi alayim 1-2-3 bedenlerden yani hocam
Zam gelecegi kadar geldi zaten. Bi 6 ay zam değil,firmaların kampanya dönemi olur artık. Firmalar önü gördügünde maliyeti arttıran enerji,iş gücü ve lojistik zamlarının durduğunu gördüğünde fiyatı sabitleyecekler ve kâr zarar seviyelerini belirleyerek önümüzdeki günlerde şuankinden daha uygun fiyatlara kampanyalar yapacaklardır.
Bu haftaya kadar belirsizlik vardı,firmaların giderlerini etkileyen en önemli unsurlardan önce asgari ücret belirlendi,elektrik ve doğalgaz zammı da bu hafta belirlendi. Artık firmalar bu verilerle bi 6 ay sürecek fiyatları belirleyecektir,belirlediler de. Hatta garanti olsun diye fiyatları yüksekten tuttular. Benim öngörüm en az %10 düşürecekler kampanyalarla vesaire.
Bu yüzden acele etme 1-2-3 toplu alma.
Eğer çok çok iyi bir kampanya çatarsa kaçmayacak fiyat olursa 3-4 numara al 80'er adet.
Şimdilik yenidoğan yazan bez ve yenidoğan yazan ıslak mendil al. Islak mendil Hipp Yenidoğan Sensitive öneririm. Waterwipes fiyatı uçuk,alınacak gibi değil.
Elinde her zaman 1 kutu bez fazla bulundur son bezmiş gibi ve son kutuya geçerken yenisini al,bezsiz kalınmasın. İlk aylarda bebek kakası rengi şaşırtabilir korkurabilir. Bu konuda araştırmalar yapın hazırlıklı olun. Üşütmeyin,ateşlenmesin tehlikelidir ilk aylar. Bazıları bebek hava alsın gezdirelim der,dışarı çıkarlar. Yada misafirliklere giderler. Markete bebekle giderler. Bence bu cahilliktir,bilmemezliktir. İlk aylar mümkünse evde sıcacık ortamdan ayrılmamalı. Yaz mevsiminde gece gezmeleri olabilir,gündüz de güneş geçmesi tehlikelidir. Bebekle ilk aylarda marketlere gitmek,yada toplu taşıma kullanmak bebege zarar verir hangi mevsim olursa olsun.
Anne sütümü arttıracağım diye inek sütü içmemeli,cips gibi şeyleri kesinlikle tüketmemeli. Baharat ve acılı yiyecekler çok az kullanılmalı.
Anne tüketimlerine dikkat ederse bebek gaz konusunda daha rahat eder. Gaz sancısı bebeğe işkencedir. Bunun bilin.
Artık bu bilgilere internetten ulaşılabiliyor. Araştırın okuyun dinleyin izleyin hazırlıklı olun hata yapmayın.
İlk günler ve ilk hafta bebek anneden yeterli sütü alamazsa sarılık geçirir,çok çok tehlikelidir,bebegi iyi takip etmelisiniz ilk 3 gün özellikle ve en az 1 hafta. Sarılık geçirirse çabuk hastaneye götürülürse kuvez destegiyle düzelmesi sağlanır ama bu duruma gelinmemesi avantajdır bebegin bağışıklığı için. Bebek emer ama yeteli süt alamaz,anne bunu sütünün boşalmasından anlayacak,takip edecek.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yorumlarınız çok net.
1. Bebek doğduğu andan itibaren dışarılı çıkarılmalı. Sabah erken veya akşam geç, açık havada en az 1 saat dışarıda kalmalı. Göz dahil olmak üzere bir çok gelişim basamağında pozitif etkisi olduğu google’da değil belki ama bilimsel bir sürü makalede açıklanmış. Ama dediğiniz gibi toplu taşıma, market, kapalı ortamlardan özellikle bu dönem kesinlikle uzak durmak gerekiyor.
2. Sıcak ortam; yenidoğanın sıcak ortamda iyi değil kötü bir şey aslında. Bebek soğuktan hasta olmaz, terden hasta olur. Çok bilinmese de sıcak ortam ABÖ’yü arttırır. Evin derecesi 22-24 özellikle bebeğin yattığı oda 18-20 derece olmalıdır.
2. Süt kandan oluşur. Kandan da gaz oluşmaz, bazı besinlere karşı bebeğin intoleransı olabilir ama şunu yedi gaz oldu gibi durum söz konusu olmadığı yine bilimsel makalelerde yer alıyor. Su solunumundan hava solunumuna geçen bebekte her türlü gaz olur. Bazıları kolay çıkartır bazıları daha zor. Gazlı bebek gazlı bebektir.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Hocam yanlış anlamayın fakat siz yaşadığınız memleketi tanıyamamışsınız bence. Zam gelmez demişsiniz . Gelirse arkadaşa ödeyin aradan doğan farkı. Bebek bezi yatırım uzmanı:) Bddk ya şikayet ederler sizi. Sonuna yatırım tavsiyesi değildir yazsaydınız
Ben yazdıklarımın arkasındayım. Siz böyle yazdınız diye sizin yazdığınız doğru sayılamaz. Sanırım özellikle bu soğuk havada park türü açık alan gezmeleri konusunda farklı düşünüyoruz. Benim eşim doktor,5 yıldır ailece gelip gidip geldigimiz bir doktor İstanbul'da bir kamu hastanesinde çocuk doktoru ve çocuk servisi şefi. Şuan kendi 3. çocuğum 8 aylık.
Şuan soğuk havada dışarda gezmelerde rüzgara gelip ateşlenen zor durumlar yaşayan bebekler ile ilgili sayısız örnek var. Doktor tavsiyesidir: bebeği rüzgara çıkarmayın. Bebek soğuk hava olsa bile dışarda bol bol bebek gezmeli önerisi çok net olarak yanlış. Soğuk rüzgarlı olmayan havalar için gezdirilebilir yazdım zaten.
Yüksek ateşin bebeklere kalıcı hatta öldürücü zararları ile soğuk rüzgarlı havada gezdirmenin faydaları analiz etmeli. Lütfen kalıcı zararları olabilecek öneriler yapmayın.Benim annem de bebek gezsin çıkarın diyor ama hem doktor eşim hem çocuk doktoru aynı görüşte değil. Sürekli hastaneye yüksek ateşli,balgamdan boğulan çocuklar geliyor ve söylenen şey hep aynı: Bebeği üşüttük..
Bu konu bu durum çok nettir,sırf muhalefet olsun diye yazmaya gelmez. Soğuk rüzgarlı havalarda bebekleri gezdirin hava alsın demezseniz yardımcı olmuş olursunuz.
-
Farklı görüşünüze saygım var ama Bebek bezi yatırım uzmanı :)
şeklinde aşağılama ve dalga yaptığınız için sizi blokluyorum. Böyle bir tarzım var,ukala kişileri sevmiyorum.
Forumda çok emek ve zaman harcayarak oluşturduğum yazılardan siz gibilerin yararlanmanızı,bana işi düşünce yazmalarını istemiyorum.
Forumda da uslubunuzla sık sık sorun yaşıyor polemiklere giriyorsunuz. Her önünüze gelenle dalga geçip aşağılama yapamazsınız.Farklı gòrüş bildirmek başka gerek direk gerek dolaylı hakaret dalga geçmek başka.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OkumadanAlma -- 6 Ocak 2022; 22:17:42 >
@okumadanalma sizinle dalga geçmiyorum da. En basit konuda bile işber ortaylı gibi uzun uzun ve kesin görüş bildirmeniz aşırı çocuksu ve saçma geliyor bana. Beni takip etmenize sevindim . Bloklayın ben zaten sizin yazdığınız hiçbir tavsiyeye ihtiyaç duymadım şimdiye kadar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X