Şimdi Ara

BEBEK SAHİLE VALE MAFYASI ÇÖKMÜŞ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
97
Cevap
1
Favori
9.916
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
190 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ayni olay 2006 yilinda pendik burnunda basima geldi.onumde ve arkamdaki passatlara dokunmayan zabita benim broadway i cekmisti.ustelik ticari bir yerde degildi.

sonuc 40 tl verip araci otoparktan almistim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Moueson kullanıcısına yanıt
    Bence bu ülkede en giriş seviyesi araç bile artık LÜX.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tync2006

Vale hizmetleri iş yeri ruhsatlarına işlidir. Akıl alamayacağınız vergiler ve haraçlar ödemekte hepsi gelen müşterilerininde araçlarının kapılarının önünde olması durumu bütün dünyada geçerli birşey ama arkadaşın kafası oldukça garip bebek gibi yerde beleş park yeri bulduğunu zannediyor sen bence hiç mahallenden çıkma

Bence bolca kitap okuyun, okuduğunuzu anlama da sorun yaşıyor gibisiniz!

Bebekte dükkan açalım, tüm sahil boyunca park etmeye hak kazanalım mı diyorsunuz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: x-c9

Neden hemen taksicinin lafına itibar ediyorsun ki? Yasak yerde adamlar gidip tüm arabaları aynı anda çekemeye bilir. Mdem öyle yarın git fotoğrafla şikayet bak ne olacak?

Hiç çabalamayın yanlışı düzeltmek için, suya sabuna dolunmadan internette ağlayın hatta kendiniz suç işleyin sonra ‘muh adalet’

Taksicinin söyledikleri ile benim 3 dk önce yaşadıklarım kesiştiği için itibar edelim değil mi?

Ben aracımı almak için gittiğimde çekici oradaydı. Adamlar diğer araçlara bir şey yapmadan gittiler, benim aracım çekiliyorsa, diğer park eden araçlarda çekilmeli değil mi?

“Hiç çabalamayın yanlışı düzeltmek için, suya sabuna dolunmadan internette ağlayın hatta kendiniz suç işleyin sonra ‘muh adalet”

Bunu bende isterdim, suanda en çok istediğim şey de bu, ancak bu ülkede adaleti Twitter’dan sağlıyoruz,

Galiba siz yurt dısında yaşıyorsunuz, yada olan bitenler sizin umrunuz da değil gibi :))

• birgarip2019 kullanıcısına yanıt
    Siz bolca kitap okuyorsanız ona rağmen dediklerimi anlamadıysanız sırasıyla nöroloji ya da psikiyatri servislerine görünmenizi tavsiye ederim dediklerim gayet açık oradaki cafelerin ve işletmelerin tamamı verdikleri vale hizmetlerininde vergisini veriyor kısaca şöyle diyeyim onların hepsi birer işletme bir çok turist ya da cüzdanı kalın insan gidiyor zaten iyi para kazanıyorlar akabinde iyi vergide veriyorlar verdikleri vale hizmetininde vergisini veriyorlar fazla fazla şekilde kafanızın almadığı konulara yorum yapmaktan vazgeçin Monaco dan Miami ye kadar bu sistem böyle işler. Kimsenin hakkını yedikleri bir durum söz konusu değil o caddedeki park alanlarının büyük kısmı cafelere tahsis edilmiş durumda böyle şeylere kafaya takacağınıza milyarlarca lira değerinde olan makam araçlarını konuşsanız mesela ama tabi yemez

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugursimsek_03

Sonuna kadar haklısınız. Polis kendi halinde, vatana millete zararı olmayan efendi insanları hep cezalandırmıştır ve cezalandırmaya devam edecektir. Kime diş geçirebiliyorlarsa ona cezayı kesiyorlar. Adalet beklemeyin zaten. Ayrıca kimi kime şikayet edeceğiz?

Genelde bunlar hep bizi buluyor,

geçenlerde Kartepe burger kingin oradaydım, yoğun trafik vardı, dinleme tesisine 50-100 metre kaldı, emniyet şeridine girdim. Ağaçların arasında polis çıktı, tesis girişine 50 metre yok, plakayı resimledi, ceza yazdı. Tesiste bekleyen ekip otosunun önünde durdum, bakın 50 metre yok, plakayı resimledi dedim girmeseydin diyor. O sırada da başka araçlar emniyet şeride girip tesise girdi, bunlara ceza yazacakmısınız dedim, bize işimizi öğretme diyorlar.

ne yapacaksınız? Dava açsan ne olacak? Sanki hukuk mu var! Hukuk olsa zaten bu halde olur muyduk?

• quote:

Siz bolca kitap okuyorsanız ona rağmen dediklerimi anlamadıysanız sırasıyla nöroloji ya da psikiyatri servislerine görünmenizi tavsiye ederim dediklerim gayet açık oradaki cafelerin ve işletmelerin tamamı verdikleri vale hizmetlerininde vergisini veriyor kısaca şöyle diyeyim onların hepsi birer işletme bir çok turist ya da cüzdanı kalın insan gidiyor zaten iyi para kazanıyorlar akabinde iyi vergide veriyorlar verdikleri vale hizmetininde vergisini veriyorlar fazla fazla şekilde kafanızın almadığı konulara yorum yapmaktan vazgeçin Monaco dan Miami ye kadar bu sistem böyle işler. Kimsenin hakkını yedikleri bir durum söz konusu değil o caddedeki park alanlarının büyük kısmı cafelere tahsis edilmiş durumda böyle şeylere kafaya takacağınıza milyarlarca lira değerinde olan makam araçlarını konuşsanız mesela ama tabi yemez

vergi veriyor çeker diyorsunuz halen. Park ettiğim yerde dükkan d si yok ama o nu ne yapacağız?

Vergiyse oradaki dükkanların çoğundan daha fazla vergi verdiğim kesindir :))

neyse ya,

umarım sizde yaşarsınız, o zaman vergi mi diyorsunuz görürüz :)

• birgarip2019 kullanıcısına yanıt
    Madem yüzbinlerce lira vergi veriyorsunuz 40₺ bi valeye verseydiniz keşke

• quote:

Madem yüzbinlerce lira vergi veriyorsunuz 40₺ bi valeye verseydiniz keşke

Boş yer olsa zaten veriyorum

• tync2006 T kullanıcısına yanıt

O zaman park yapılmaz yerine şu işletmeye tahsis edilmiştir yazsın kardeşim. Kusura bakma da arkadaş sonuna kadar haklı. Park yasak olan bir yerde biz de parketmiştik bir ara sadece bizim arabayı çekmişlerdi. Adaletse herkese adalet. Polisler de günlük ceza kotalarını doldurmak için ceza kesmesinler.

• quote:

Bunca yıldır sahilde yaşıyorum. O yerler tahsis edilmiş filan değil. O işletmeler de sandığınız kadar çok vergi ödemiyor. Valeler de fiş vesaire kesmiyor. Yeniköy de aynı Bebek de.

Bilmediğiniz konularda hayallerinizi anlatıp durmayın.

Orası park yasağı olan bir yerse, valenin işaretlediği arabayı çekmem, vatsandaşınkini çekerim diyemez görevli.

yani Öyle olmalı da normalde

ortadoğu başka tabii

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 26 Haziran 2021; 18:21:57 >

• cemsinan kullanıcısına yanıt
    Bilmediğiniz konular derken pandemi çıkana kadar 4 yıl oradaki mekanlarda işletmecilik yaptım gerek valeci arkadaşlar gerekse diğer işletmeciler ile 4 koskoca yılım geçti arkadaşlar fişte kesiyor vergisinide verirler hepsi istanbul un en değerli yerlerinden birinde 5 liralık verginin hesabını yapmaz kimse kafanızın basmadığı konular hakkında ahkam kesmeyin hayal kurmayın demişsiniz buyrun ne zaman müsaitseniz bir tur atalım yürüyelim çay içelim bebekte kim hayal kuruyormuş kim boş yapıyormuş o zaman çıkar ortaya

• tync2006 T kullanıcısına yanıt

Benim evim hala sahile yakın.

Fiş sen istemezsen vereni görmedim. Eşimin işyeri Bebekte olduğundan yıllarca onu aldım. Vsvs. Bilmeden yazdığınız lafımı bu durumda geri alıp özür dileyeyim. Beş liralık verginin hesabını yapmaz kimse lafına da güldüm. Çok farklı sektörlerde yıllarca çalıştım. Vergi memurunun verilen bozuk para vergilere isyanını bile gördüm. Üç lira vergi ödedi üst üste kaç esnaf.

Yazdıklarımı 2000’lerden beri gördüğüm için yazdıklarınıza ikna olma şansım yok. Ne zaman isterseniz içeriz çay.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cemsinan -- 26 Haziran 2021; 19:21:51 >
  • 5 liralık verginin hesabını yapmazlar doğru 5 kuruşun hesabını yaparlar 

• Kimse vergisini veriyor diye milletin yoluna el koyamaz. Yasaksa herkese olmalı, serbest isede herkese olmalı. Bizde emlak vergimizi veriyoruz, ama evimizin önünde ceza yiyoruz. Bu mantıkla ev sahiplerininde aracı çekilmesin o zaman. Saçmalıklarınıza kılıf aramayın, nokta.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İyi olmus bizim halk hak ediyor boyle mafyayı da vale yi de

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı olay Nusret civarında da mevcut. Sabah saatlerinde aracımı parkettim uzaklaşırken at hırsızı tipli biri aracı çekerler burdan dedi. Az sonra yine aynı adam gelen lüks arabaları aynı yere park etti ve polis geldiğinde bu arabalara dokunmuyor. Yani oradaki değnekçilerle polis iş birliğine girmiş durumda.

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet3976

Aynı olay Nusret civarında da mevcut. Sabah saatlerinde aracımı parkettim uzaklaşırken at hırsızı tipli biri aracı çekerler burdan dedi. Az sonra yine aynı adam gelen lüks arabaları aynı yere park etti ve polis geldiğinde bu arabalara dokunmuyor. Yani oradaki değnekçilerle polis iş birliğine girmiş durumda.

Vergi veriyorsa çekebilir :)

• Lokasyon kime ait sordunuz mu?

Belediyeye şikayet edin kullanım hakkı yoksa belki işlem yaparlar ama sizin de davanızın peşinde olmanız lazım.

• mahmut716 kullanıcısına yanıt

Hocam sadece emniyete gitmiyor sırf bu yüzden. Yeni yayınlanan yazıya göre memurların herhangi bir şekilde içinde olduğu yapılmış işlemler aynı zamanda valilikteki İl İdare Kurulu'na da gidiyor. Belki birisinden birinden bir şey çıkar. İl İdare Kurulu da eğer dediğiniz gibi bir durum varsa memur hakkında disiplin soruşturması isteme hakkına sahip. Kameraların incelenmesi için yazı çıkaracaklardır. CİMER'den kontrol edin, il idareye de gitsin şikayet mutlaka. Valilik emniyetin üstünde bir kurum çünkü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nano6824 -- 26 Haziran 2021; 21:24:33 >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.