Arkadaşlar temmuz zammından önce bedelliyi yatırdım, sağlık mezunuyum 2 yıllık ( ilk ve acil yardım ) tecilim 2024 aralığın sonuna kadar var tekrardan bedelli parasını iade alıp yedek astsubaylık ve komando tikini işaretleyip askerliği 1 yıllık yapmayı dusunuyorum. ( önceden detaylı bilgiye sahip degildim ) cıkmama durumunda tekrardan (bedelliyi zamlı fiyatı ödemeye razıyım) 6 ay yapmamak ıcın bedelliyi yatırabilir miyim bilgisi olan var mı ? 2024 temmuzda bedelliyi yatırdım sınıflandırma herhalde 2025 ocak ayında belli oluyormus bu durumda etkiler mi ? |
BEDELLİ ASKERLİĞİ YEDEK ASTSUBAYLIĞA ÇEVİRMEK
-
-
ÖZETLE: bi kere bedelliye başvurdum parayı yatırdım tecilimin bitmesine 4 ay var şuan itibariyle, sınıflandırmam belli olmadı tekrardan bozup yedek astsubaylıgı secsem cıkmazsa bir daaha bedelliyi yatırma şansım var mı ?
-
https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/bedelli-askerlik-islemleri
Vazgeçenler için şartlar bu Linkte var, vazgeçenler başlığının altında 1. Madde b. Bendinde yazıyor. Bedelli sınıflandırma / kura işlemi olmadan önce vazgeçenlere yeni hak tanınıyor. Ama yoklama kaçağı veya bakaya olarak bedelli başvurusunu yapmamış olma şartı var.
Yine de birkaç askerlik şubesiyle görüşünüz, teyit ediniz. Muhtelemen farklı sesler/yorumlar çıkar.
2023 MSB faaliyet raporunda 9500 civarı yedek astsubay alındığı yazılmış. Önceleri 12-13 bin bandında alınıyordu. Bedelli gideceklere yer açmak için muhtemelen alımlar azaltılmış.
Normal askerlikte (6-12ay) sınıflandırma beklemesi var. Şansınız varsa 3 aya sonuçlanıyor. Yoksa 6 ay falan da beklediğiniz oluyor.
Bir de istemediğiniz bir yer çıkar veya gittiğiniz yerdeki komutanlarınızla yıldızınız barışmaz sizin için stresli 1 sene olabilir.
Şansımı deneyeceğim diyorsanız 29 ağustosa kadar Bedelliden vazgeçip hizmet tercihi işlemlerini halledersiniz.
Şansınız varsa kasım celbine (31 ekimde) sınıflandırma açıklanır. Duruma göre hareket edersiniz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Hocam çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için, öncelikle anladığım kadarıyla 1 yıllık astsubaylıgın zor olduğunu iyi düşünmek gerektiğini hissettim yazdıklarınızdan, şimdi şansınız varsa derken sunu anlamadım hocam şimdi agustosta tekrar bozup bedelliyi sonrasında basvurumu astsubaylıgı işaretleyerek yaparsam ekim(31) kasım ayında yani kesin açıklanır diye bişe yokmu süreler kesin degil mi? Diyelim ki benim tecil bitene kadar acıklanmadı risk almayıp tekrar sınıflandırma belli olmadan bedelli yine cevirebilirmiyim?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Attıgınız linki hemen inceliyorum, birde sizler için sorun olmayacakda özelden bişe sorabilirmiyim?
Daha fazla bedelliyi alabilmek için daha az 6-12 aylık asker alınıyor. Sanırım ordunun yıllık kapasitesi 500-600 binlerde, onu dengelemeye çalışıyorlar. O yüzden 6-12 aylık askerlikte kesin diye birşey yok. Hac kurası gibi sınıflandırma beklemek var sonunda.
Bedellide ikinci bir hak tanınıyorsa tekrardan bedelliye dönülebilir.
Kişiden kişiye zorluk değişebiliyor. Örnekleri var.
https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/157944560
Bedelliye verdiğiniz para sizi zorlamıyorsa, işiniz gücünüz yerindeyse bence maceraya gerek yok. Askerliğin kısası makbuldür diye söz vardır.
Özelden yazabilirsiniz
a-f-h dostum nasıl ulasabılırım sana ?
-
Forumdan özel mesaj atabilirsiniz. Özel mesaj atabilmek için cep telefonu doğrulaması falan mı ne yapmak lazım.
Özelden yazdım hocam, anlamadığım nokta surası şimdi tecili bozup yedek astsubaylık seçersek agustos ayında sonucların acıklanaması icin kesin bir süre yokmu yani ? Belirli bi tarih yoksa 3 ayda sürebilir 6 ayda mı diyosunuz?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X