Şimdi Ara

Bedelli askerlik hakkinda yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
217
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar merhaba araligin sonuna kadar yoklama hakkim var tecilim haziranda bitti. Yuksek lisans ile erteleyecektim fakat bedelli fiyati her yil ucup gidiyor gitmeye karar verdim. Kasim sonu gibi işlemleri baslatip, saglik raporunu filan halledip gelecek yilin mart-nisan-mayis aylarindan biri için bedelli basvurusunu yapmayi dusunuyorum. Birkac sorum olacak aklima takilan cevaplarsaniz sevinirim.

1-) Aile hekimimiz biraz detayci birisi saglik raporu icin kimisi 2 dakikada alip ciktigini, kimisi kan tahlili vs verdigini soyluyor. Benim gozler filan bozuk ama gorme sikintim yok yani gozlukle goruyorum, muayeneye giderken lens takacagim ayrica. Buyuk ihtimalle kan tahlili vs ister. Beni tahlilden filan hastaneye sevk ederse kac gunde hallolur bu rapor işi kasim 15de almaya gitmeyi dusunuyorum parayi odemek icin 2 ayimiz var malum ne kadar gec o kadar iyi. Giciklik yapmayacagini bilsem 15 aralikta filan giderdim ama hastane işleri uzar diye korkuyorum.

2-) Ankara'da yasiyorum burada yasayan arkadaslara neresi cikti genelde burdur gibi duruyor sanirim. Zaten gidilen 10-15 yer var gordugum kadariyla burdur, aydin, antalya, isparta, canakkale vs.

3-) yanimizda goturecegimiz seyler icin cok fazla yazi var kimisi simkart sokmuyorlar demis kimisi saklayip sokun kartinizi demiş. Telefon kamerasiz olacak diyen var kamerali girdim kimse bakmadi diyen var. Gittigimiz yere gore siyah ya da yeşil iç çamasiri, atlet vs gerekiyormus. Dolaplar bazi yerlerde kitlemeye izin veriliyormus bazi yerlerde kitleyemiyormussun. Bunlar hakkinda bilgi verebilirseniz iyi olur.

4-) Gun icinde neler yapiliyor ilk haftadan sonra ictima sonrasi bir yerlere tüyün, saklanin aksama kadar diyenler filan olmus. Torene adam secilecek filan olursa uzak durun demisler. Gunler nasil geciyor yani bu ictima sonrasi saklanin filan tuhaf geldi ne yapacaz tuvalette mi oturacaz aksama kadar.

5-) koğus ortami nasil oluyor ben biraz cekingen biriyim. Gelecek olanlar da zaten ben gibi parali olanlar olacak ama yine de biraz endiseleniyorum acikcasi. Ne yapilmasi gerekir 1-2 adam bulup sessiz sakin sohbet muhabbet oturup cok goze batmamayi dusunuyorum. Koguslar kaç kişilik oluyor bir de kitap okumaya filan vakit kaliyor mu?

6-) hangi ay gitmek iyi olur şubat mart soguk olur gibi geldi ama en erken gitmek en iyisi gibi martta gideyim diyorum hastalik vs sıkıntı olur yine de martta soguk oluyor. Nisan mayisa biraksam geç kalmis olurum zaten haziran sonrasina da birakmak istemiyorum bana en uygun mart gibi. Martta gidenler nasildi soguk muydu bilgi verebilirse sevinirim.

7-) ben simdi yoklamayi verip yedek subaylik basvurusu yapsam cikmadigi takdirde bedelli yapabiliyor muyum bir de yedek subaylik ne zaman aciklaniyor

8-) Son olarak ben tüm işlemleri aralık 15de bitirmiş olsam ve mart 2025 için bedelli başvurusu yapmış olsam. Ben şuanki mevcut fiyatı şubat 15e kadar ödemeliyim değil mi? Yoksa ocaktan sonraki zamlı fiyatı mı ödemem gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SarıSarman -- 6 Ağustos 2024; 17:52:43 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Valla hocam çok kafana takma derim. 3 Ay Etimesgutta 12 ay cizrede askerlik yaptım. Ankara’da geçirdiğim 3 Ay Şırnak’ta geçirdiğim 12 aya bedeldi. Tank sürücüsüydüm karakol karakol gezip durdum her ay hem yemekleri güzeldi karakolların hem de telefona pek karışmıyordu piyade komutanları. Çıkıklık yapma ortama uyum sağla ve unutma herkes senin kadar kaygılı olacak. Komutanlar evlatları gibi bakıyor askerlere hiç birşey gözünü korkutmasın. Üzerinden 12 yıl geçti ama nasıl geçti anlamadım. Güzel dostluklar anılar biriktirmeye bak hayırlı tezkereler. Kesinlikle kışın gitmeni öneririm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simple1 -- 6 Ağustos 2024; 18:14:16 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Son madde için; 1 temmuz ve 1 ocaktan sonraki her ödeme yeni dönemin ücreti olmuyor mu yani 15 şubattaki ödeme 1 ocakta değişen fiyat olur diye düşünüyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.