Şimdi Ara

Bedelli askerlik iptal etmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bedelli askerlik iptal etmek istiyor bi arkadaşım e devlette iptal edilemiyormuş askerlik şubedenmi yapıcaz iptali

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Şubeye gitmeniz lazım. Adınıza kayıtlı İban da isteyeceklerdir, geri ödemenin yapılması için. Belki pttye adınıza da ödeme yapabilirler, onu şubeye gidince öğrenirsiniz.

Yalnız geri ödemenin yapılması 1-2 ay sürebilir. Haberiniz olsun.

Diğer taraftan
    Yoklama kaçağı veya bakaya olarak bedelliye başvurup sonra vazgeçenlere,
    2024 ocak ayında bedelli birliği belli olmuş ama gitmekten vazgeçenlere,
    İkinci bir hak tanınmıyor. Askere gittiğinizde kalan 5 ayın her günü sövmek de var.

Edit: Ekleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 24 Eylül 2024; 19:5:18 >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt
    +1. Bedelliyi aklinin ucundan geciren adam bence bulasmamali 6 aya.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam e devletten iptal edilmiyor değilmi ?

• Herşey Edevletten olmuyor. İptal için şubeye gitmeniz lazım. Burada da yazmışlar, "iptal için dilekçe verdim, şubeme kargolandı" diye. Bunlar Edevletten olacak şeyler değil.
    https://forum.donanimhaber.com/bedelli-askerlik-para-iadesi--158201623

https://www.msb.gov.tr/Askeralma
    Burada askerlik şubelerinin iletişim bilgileri var, yakınınızdaki şubenin telefonunu bulup mesai saatleri içinde arayabilirsiniz.

Edevlette Askerliğim sayfasının en altında kayıtlı olduğunuz askerlik şubesinin telefonu da var.

En olmadı CİMER'den yazarsınız. Mesajın başına "Askeralma Genel Müdürlüğü dikkatine" diye eklersiniz (kurum seçeneklerinde milli savunma bakanlığı var sadece)

Hocam bi arkadaş bedelli olarak sınıflandırma bekliyor iptal etmek istiyor iptal ettiğinde sınıflandırma anında iptal olurmu e devlette yoksa sınıflandırma acıklandığındamı ?

• Bedelli iptal edildiği anda bedelli listesinden düşecektir. 2025 ocaktaki bedelli sınıflandırmasında olmayacak.

Ama daha önce normal askerlik (6 ay er veya 12 ay yedek) kapsamında sınıflandırması yapıldıysa bu sefer o devreye girer. Ekim veya kasım ayında askere gitme durumu olabilir. O durumu askerlik şubesindeki memura sorarsınız, sistemden bakarlar.

Hakkında sınıflandırma yoksa şubat 2025 celbini bekleyecek (6 ay er veya 12 ay yedek subay/astsubay için sınıflandırma). Yukarıdaki msb linkinde duyurular kısmını takip etsin. Kasım ayı içinde "şubat 2025 celp duyurusu" yayınlanır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Hocam yani iptal ettiğinde direk e devletten düşer değilmi bedelli sınıflandırması anladığım kadarıyla

Bedelli sınıflandırma bekliyorum ocakta açıklanacak ama benim askerlik durum belgesinde 31.12.2024 yazıyor kaçağa düşmeyiz değilmi ?

• Aksızıısıs A kullanıcısına yanıt

Kaçağa düşmezsiniz, ocak ayında bedelli sınıflandırması belli olur. Tarih de ona göre güncellenecektir. Burayı takip edersiniz, 2025 bedelli duyurusu ocak başı gibi açıklanır.

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/AsalDuyuruListe

Hocam siz askerlik şubedemi calısıyorsunuz maşallah bilgilisiniz bu kadar 🫡😎

Hocam bedelli sınıflandırma bekliyorum önceden tetribat vs bedelli müracaat yazarmış bende askerliği ilişiği yoktur yazıyor

• Merhabalar bedelli askerlik iptal etmeyi düşünüyorum. Bedelli askerliğe başvururken sevk tarihime 1-2 gün vardı yani sevk tarihinden önce başvuru yaptım bedelli askerliğe şubede çalışan memur sevk tarihinden önce başvurduğum zaman bakaya kalmayacağımı söylemişti 60 günlük ödeme süreci boyunca ama ben parayı yatırmadığım için bakaya olarak göründüm ve para yatırma sürem bitmeden parayı yatırdım. Sınıflanmam yedek subaydı ben şimdi bedelli iptal edersem sınıflamam ne olacak bilgisi olan varsa cevap verirse sevinirim. Yedek subay olarak gitmeyeceksem iptal etmeyeceğim

• dogukankem D kullanıcısına yanıt

Alıntı

metni:
    ç. Vazgeçenlerin işlemleri bedelli askerlik müracaatından önceki durumlarına göre yürütülecektir. Talep etmeleri halinde erteleme hakları varsa ertelemeleri yapılacaktır.

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/icerik/bedelli-askerlik-islemleri

Ama celp duyurularına şu maddeyi de ekliyorlar.

Alıntı

metni:
    Ancak daha önceki sınıflandırma dönemlerinde sınıflandırılanlar da dâhil olmak üzere yedek subay/astsubay adaylığına ayrılmış yükümlülerden, tabi oldukları celp ve sevk döneminde 7179 sayılı Askeralma Kanunu’nda belirtilen mazeretleri olmaksızın bakaya kalanlar er statüsünde askere sevk edileceklerdir.

https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/e05d687b52114bd682c27f7264bc4838

Bir askerlik şubesiyle görüşürsünüz. Bakaya kaldım falan dediniz sistemden bir baksınlar.

Bir de karacı yedek subaylık çıktıysa kura yerleri ücra yerler olabilir. Beklediğiniz gibi askerlik olmayabilir.

Piyade olarak gidecektim. Askerlik şubesinde bulunan memur benim bakaya olduğumu bildiği halde sen bakaya değilsin aslında demişti bedelli parasını yatırmadan önce seni yedek subay olarak gönderelim demişti. Bir de şeyi anlayamadım ben şuan yedek subay olarak gitsem ne zaman sevk edilirim? Memur bana seni normal er sevk tarihinde de göndeririz dedi de. Bana hiç güven vermiyor kendisi

• dogukankem D kullanıcısına yanıt

Başka memur veya yakınlarda başka askerlik şubesi varsa ona gidip sorunuz.

Ya da edevlette askerliğim sayfasının en altında kayıtlı olduğunuz şubenin telefonu var. Mesai saatleri içinde arayıp sorabilirsiniz.

Ekleme: bedelliden vazgeçmeniz halinde, yedek subay olarak gidecekseniz en erken 6 şubatla; eğer ere düşürdülerse 9 ocakta gönderebilirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a-f-h -- 9 Aralık 2024; 11:51:53 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.