Şimdi Ara

Bedelli askerlik muayne işlemlerim ertesi yıla sarktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, geçen hafta bedelli askerlik için tecili bozup aile hekimine gittim. Göğüsümdeki bir sıkıntı yüzünden hastaneye sevk verdi. Röntgen ve tomografi derken benim işlemler bu yıl sonuna yetişmeyecek gibi görünüyor. E devlette yoklama süresi 2 gün kaldı olarak görülüyor. Süre dolunca kaçağa mı düşüyorum ? Yapmam gerekn bir işlem var mıdır? Ertesi yıla kalınca başka bir sıkıntıı yaşar mıyım bilenler aydınlatırsa sevinirim....

• Bedelli askerlik işlemleri sırasında, sağlık raporu süreci tamamlanmadan yoklama süresi dolarsa "kaçak" durumuna düşmezsiniz, ancak sürecinizi takip etmeniz önemlidir. Aile hekiminizin sevki üzerine sağlık raporu işlemlerinizin tamamlanması için bağlı bulunduğunuz askerlik şubesine durumu bildirerek ek süre talep edebilirsiniz. Sağlık raporu süreciniz tamamlandığında askerlik şubenize sunarak işlemlerinizi devam ettirebilirsiniz. Ertesi yıla kalması durumunda bedelli askerlik ücretinin o yıl için belirlenen tutar üzerinden ödenmesi gerekebilir; bu nedenle 2024 ücretlerini göz önünde bulundurun.

• avukatfatihozdemir kullanıcısına yanıt

Hocam benim tecil 31 Aralık’ta bitti bitmeden yoklama işlemlerini tamamlayamadım şimdi ise bana 11 ay 30 gün ek süre verdi o sürede kaçak gözükürmüyüm

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sellkjs S kullanıcısına yanıt

Hayır, 11 ay 30 günlük ek süre zarfında kaçak durumuna düşmezsiniz. Bu süre, yoklama işlemlerinizi tamamlamanız ve gerekli sağlık raporlarını teslim etmeniz için verilen yasal bir haktır. Bu süre boyunca işlemlerinizi tamamlamazsanız, ek süre sonunda yoklama kaçağı durumuna düşebilirsiniz. Ancak, size verilen bu ek süre içerisinde herhangi bir idari yaptırımla karşılaşmamak için sağlık işlemlerinizi tamamlayıp askerlik şubenize sunmanız yeterli

• avukatfatihozdemir kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam zaten sağlık ocağına gitmiştim ama yetişmedi yeni yıla sarktı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Benimde benzer durumum var, kurul işlemleri bitmediği için ödeme yapmamıştım. Yeni yıla sarktı, kuruldan elverişli çıkarsa hangi yıl için bedelliye gitmem gerekecek?

• Sellkjs S kullanıcısına yanıt

ek süreyi nasıl aldınız ben 31.12 de yoklama yaptım aile hekimliği grevde diye en erken pazartesi doktora gideceğim ancak şuan kaçak görünüyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.