Şimdi Ara

Bedelli Askerlik Sevk Belli Olduktan Sonra Yurtdışına Gidince Ertelenir Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
438
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bedelli Askerlik sevk tarihim 25 Kasım 2021 olarak belli oldu. Ancak yurtdışında konuştuğum bir şirket var beni işe almaya meyilli. Eğer askerliği ertelersem iş/oturma vizesi çıkartıp işe alacaklar. Askerlik için bir çözüm sunmam lazım.

Normalde tecilim Şubat 2021 de bitiyordu.

Bedelliyi iptal edip yurtdışına gidersem, bir daha erteleme hakkım olur mu? Orda yüksek lisansa başlarsam vs?

Çok önemli değil ama sevk çıktıktan sonra iptal edersem paramı da alabilir miyim?

• Bildigim kadariyla bedelliyi iptal ederseniz basvurmadan onceki tecil sureniz gecerli oluyor. Yani o tecil suren bittiyse iptal ettiginiz an kacak bakaya durumuna dusersiniz. Ayrica yasa geregi bedelli ye 2. basvuru hakkiniz yok. Ama yurtdisinda calismaya 3 sene devam ederseniz dovizle askerlige basvurabilirsiniz, uzaktan yapiliyor zaten. Sadece bedelli iptali ona bir engel mi degil mi, bir askerlik subesine sormanizi tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RavensBite -- 22 Ocak 2021; 12:58:39 >
  • bedelli iptali dövizliye engel değil onu biliyorum ancak bedelliyi iptal ettirdikten sonra hemen tecil hakkım oluyor mu onu bilmiyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.