Şimdi Ara

BEKLENEN OLDU!!! SONY SXRD GELDİ AMA... (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1.167
Cevap
2
Favori
92.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Büyük ekran HD Televizyon almak isteyen ve bu doğrultuda araştırma yapan biri olarak 2 hafta kadar önce bu forumu keşfettim ve 60 küsür sayfanın neredeyse tamamını okudum. Çok zamanımı aldı. Ama konuyla ilgili inanılmaz bilgi edindim.

Türkiye'nin bu konudaki en kapsamlısı olduğuna inandığım bu foruma katılım gösteren birikimlerini bizlerle paylaşan bütün arkadaşlarıma teşekkür ederim. Eros33, özellikle senin adını anmadan edemeyeceğim. İnanılmaz iyi niyetli, seviyeli ve yardımsever bir insansın. Seni tanımasam da yazılarından tanır gibi oldum.

Seviyeli kelimesinin altını çiziyorum. Bu topikte ve lcd-plasma-projeksiyon konulu topikte gerçekten de taktire değer bir seviye ve karşılıklı saygı hakim. Çoğu forumlarda bunu göremiyorum. Göremediğim için de katılmıyorum.

Tekrar hepinize teşekkürler.

Evimde 82 ekran bir Toshiba CRT var. 1998 yılında almıştım. Son derece memnunum. Ama HD görüntü başka birşey. Sonunda bir HD televizyon alacağım, ama açıkçası Türkiye'de bu yayın başlamadığı sürece çok acelem yok. O yüzden hala araştırıyorum.

Televizyonu 5-6 metreden seyreden biri olarak 50 inch ve üstü tvleri tercih ederim, ama plasmalarda bu ebatların fiyatı hala çok yüksek olduğu için 42 inchlere yöneliyorum. Panasonic PV60 ile Pioneer 427XA cazip geliyor. İkisinin de görüntüleri güzel.

LCD için uygun zaman olmadığını düşünüyorum. Çünkü mutlaka HD yayına ihtiyacınız var o zaman. Uydu, digitürk veya kablo görüntülerinde LCD'ler güzel görüntü veremiyorlar. Türkiyede HD yayına 2007 yılında başlanılsa bile (digitürk 2007'nin ilk yarısı için Digitürk Royal adında bir paket çıkaracak) bunlar belirli programları, örneğin maçları, belgeselleri, konserleri ve bazı filmleri kapsıyor olacak. Yani uzunca bir süre babadan kalma çözünürlükle yayın seyretmeye devam etmek zorundayız. Japonyada ya da Amerikada yaşasaydım ilk tercihim LCD olurdu onu da söyleyeyim.

Projeksiyon televizyonla DLP, 3LCD ve özellikle SXRD'yi bu forumdan öğrenip inceleyinceye kadar aklımda bile yoktu. Projeksiyon televizyonları hep ışığı kapatıp karanlıkta seyretmek zorunda olduğumuz aletler olarak düşünürdüm. Şimdi fikrim değişti. 50 inch ve üzeri ebatlarda plasma ve LCD'den çok uygun fiyatla benzer görüntü kalitesini sağlayan cihazlarmış bunlar.

50 inch bir plasma 8.000YTL'den başlıyor ve benim için pahalı. Oysa 50 inch bir 3lcd 3.000 YTL civarı. Şu anki favorim bir sony 55A2000 SXRD. Ama garantili fiyat forumda da bahsedildiği gibi 6.000 YTL civarlarında. Düşeceğini düşünüyorum bu fiyatın. En azından 3-6 ay arasında daha aşağılara geriler.

Dün akşam bu cihazı maltepe carrefourdaki Sony bayiinde inceledim. Üstten bakmadığınız sürece, önden veya yanlardan lcdleri aratmayacak kadar canlı bir görüntü var. Yayın HD idi ve HDMI bağlantı kullanılmıştı. Normal dvd veya yayın izleme şansım olamadı. Ama eminim onda da başarılıdır.

Neyse fazla uzatmayayım. Bu tevyi ya da başka bir tvyi alana kadar ve aldıktan sonra da paylaşımlarımı sürdürmeyi planlıyorum.

Saygılarımla.

• akseaus benım ve forumdakı arkadaslar ıcın yazdıklarına cok tesekkur ederım eksık olma 55a2000 sxrd tv yı bırcok arkadasımız almak ıstıyor bende dahıl ama hala dogubanka gelmedı dogubanktakı fırmanın sahıbınınde soyledıgı gıbı sxrd nın fıatının dusmesı ıcın en az 3ay daha beklemenız gerek dıyor

bu arada ısyerımde pıoneer 427xa samsung le40m74 lg 42pc1rr ve phılıps ın yenı gelen 42pf 7621 tv sı var hepsını yanyana seyrettım bırsuru testler yaptım ınanın phılıps ın yenı lcd tv sı hepsınden daha ıyı gosterıyor yanlız tek kusuru renklerde oda soyle plazmalarda ortalam 40 cıvarında aldıgınız renklerı lcd tv lerde 60-65 sevıyesınde alıyorsunuz onun harınde karanlık sahnelerdekı arka plan netlıgı parlaklıgı ve keskınlıgı plazmalardan daha ıyı ve enguzelıde koyu ve karanlık sahnelerde yansıma yapmaması

benım ısyerım esenkent sunflower alısverıs merkezının ıcınde ısteyenler kıyaslama yapmak ıcın gelıp gorebılırler

dostlar aksamları ısten cıkıp eve gelmem 23.30-0.00 arasını buldugu ve dogru durust tv ızleyemedıgımden+hazıran ayındada kısmetse evlenecegımden+sxrd nınde daha gelmeyıp fıatının dusmesı ıcınde en az bır 3-4 gecmesı gerektıgınden dolayı tv alma ısını kesın olarak MAYIS AYINA ertelemeye karar verdım yanlız su var phılıps lcd tv nın goruntusunu gordukten sonra KESINLIKLE PLAZMA ALMAMAYA VE 1920X1080 cozunurluklu SXRD veya 40 yada 46ınch 1920x1080 cozunurluklu lcd tv almaya calısacagım bu benım yaptıgım testlerden sonra olusan fıkrımdır herkesın fıkrınede saygılıyım yanlız su anda lcd tv dusunenlere kesınlıkle phılıpsın 42pf5421 ıne yada 42pf 7621 ıne bakmalarını tavsıye ederım

• Arkadaşlar,

Bu grafik 55A2000'in Amerikada piyasaya çıktığı Temmuz ayından Kasım ayına kadar olan fiyat gelişimini gösteriyor. 3.000 dolara yakın bir fiyattan satışa çıkmış ve şu anda 1.700 dolar civarında. 5 aylık bir sürede fiyat %40 aşağı düşmüş.

Türkiyede de benzer bir sürede bu oranda gerileyeceğini umuyorum. Asla 1.700 USD seviyesine gerilemez ama çıkış fiyatından %40 aşağı giderse 5-6 ay bekleyebilirsek 4.000 YTL civarından alabiliriz.

Umarım haklı çıkarım. :)

Saygılar.

BEKLENEN OLDU!!! SONY SXRD GELDİ AMA...

• Malesef bu fiyat düşüşleri burada o kadar keskin olmuyor, 4000 ytl olması için üzeine en azından 2 model çıkması gerekli, bence 1 - 1.5 yıldan önce fiyatı o kadar düşmez :(
  • quote:

Orjinalden alıntı: eros33

.................55a2000 sxrd tv yı bırcok arkadasımız almak ıstıyor bende dahıl ama hala dogubanka gelmedı dogubanktakı fırmanın sahıbınınde soyledıgı gıbı sxrd nın fıatının dusmesı ıcın en az 3ay daha beklemenız gerek dıyor

@eros33 arkadaşım merhaba, mesaj yazmaya biraz ara verince acaba araştırmalardan vazgeçti mi ki diye düşünmeye başlamıştım ama doğubank araştırmaların devam etmekte heralde... hemen hemen hergün gelişmeler var mı diye topiclere bakıyorum... bu arada bi sony bayisinden aldığım duyuma göre sxrd nin 70" olan model aralık ortası gibi piyasada olacak diyorlardı.. aralık bitecek hareket yok... belki o model piyasa girerse fiyatta gerileme yaratır.. ama bence asıl düşüş doğubankla gerçekleşecek gibi gözüküyor...
  • marmarıs dostum benım konustugum fırma sony sxrd nın XBR serısının 70ınch ınden 2 adet getırdıler ve gecen hafta tanesını 6500euro dan sattılar
    55a2000 ıcın sonrakı partılerı ve fıatının dusmesını bekleyecegız baska careız yok
  • arkadaslar bende tv arastırması yapıyorum ve bu forumdan cok faylandıgımı belirtmek isterim bu guzel acıklamalar ve resimleriden dolayı tum arkadaslara tesekkurler simdi bir sorun var aklımda; 32 inc lcd tv lere baktım en ıyısı sony kdl32V2000 modeli amam onunda fiyatı cok pahalı ondan sonra kdl 32 S2020 bu ona gore daha uygun3000 ytl civarı (V2000 4000ytl civarında) arada ne kadar bır fark var bılemıyorum gercekten hakediyormu acaba ...derken projeksiyon tvleri gordum hem 50incler hemde fiyatları cok uygun kdf 50E2000 modeli 3500 civarında fiyatı var cozunurluk 1366*768 yerine 1280 *720 bu cok buyuk bir farkmı(sanırım 1080i digeri 720p son desteklediği goruntu cozunurlugu dogrumu?) ve her ıkı tv de goren arkadaslar bana bır tavsiyede bulunabilirmi acaba cok merak ediyorum ben ilerde ps3 almayı dusunuyorum dolayısı ile tepki suresıde onemli lcd modellerde 8ms ama bu kdf50E2000 de ne durumda bilmiyorum sanırım yok bu beni cok etkılermı ve aradaki farkları gercekten cokmu farklı ,bırı 32 inc ve daha pahalı bırı 50 inc ve daha ucuz hatamı yaparım alırsam acaba cozunurluk nasıl bu projeksıyonlarda...
    neyse sanırım artık cok uzattım kusura bakmayın amam arastırdıkca kafam cok karıstı mantıklı karar veremeyecegımden korkuyorum ve tv yi kendime değil eve aldıgım için yanı babam alacak sonra pişman olursam itiraz etme sansım veya iade değiştirme bunları yapamayacam lutfen bilen ve bu tv leri goren bir arkadas yarımcı olsun simdiden cok tesekkurler

• kdf-50e2000 ya da kdf-50e2010, 720p ve 1080i her iki cozunurlugu de destekler. (bence 720p'nin 1080i'den daha temiz ve guzel bir goruntu oldugunu da hatirlatayim)
  • tavsiyen için tesekkurler arkadasım evet baska iliglenen yokmu lütfen samsung danda bunlara alternatifiniz varsa kabulümdür 32 inc

yorumun için sagol disq arkadasımda dediğini yapmak gercekten zor olacak:D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yuyamasan -- 16 Aralık 2006; 3:05:11 >
  • en iyi karari dukkanlarda kendiniz gorerek karar verebilirsiniz, ama bir yandan da dukkanlardaki aletlerin goruntu ayarlari yapilmamis olabiliyor, en iyi ihtimalle kutudan ciktigi ayarlarla koymus oluyorlar. tabi birileri gelip goruntuyle oynayip bozmus da olabilir, baglantilari yaparken dukkan calisanlari ozen gostermemis olabilir, vs. bu yuzden en guzeli her iki cihazi da ele gecirip, dukkan calisanlarindan uzaktan kumandalari temin edip goruntu ile oynayarak (her ikisinin de ayni tip kablo ile ayni kaynaga bagli olmasi onemli burada) karar vermek. yabanci forumlari da tavsiye ederim, avsforum'da ozellikle E2000 ayarlari konusunda oldukca fazla bilgi bulabilmeniz mumkun.
  • Merhaba Arkadaşlar,

Dün akşam Kanyon'daki Sony'e gittim ve R60XBR2 modelinin ne zaman gelecğini sordum. Ne yazık ki böyle bir modelden haberleri bile yoktu! Aldığım katalogta ilginç gelen birşey daha vardı 70A2000 modelinin geleceği yazıyordu.

Yine de o kadar çok para verilecekse r60XBR2'de ısrar ediyorum. Buraya gelip gelmeyeceği ya da ne zaman geleceği konusunda bilgisi olan varsa lütfen yazsın :)
  • Universia,
    60 XBR2 şu anda dünyadaki en iyi projeksiyon tv olarak kabul ediliyor.
    Editorler bile eleştirilecek bir yön bulamamışlar.
    Fakat henüz Almanya ve İngiltere'de bile resmi satışı yapılmıyor.
    55A2000-60A2000 VE 70A2000 serilerine piyasanın doyması bekleniyor kanımca.
    O yüzden senin bahsettiğin cihazın gelmesi 2007 sonunu bulabilir.
    Bana kalırsa 55A2000 veya 70A2000 için mayıs-haziran'ı beklemek lazım, o zaman şimdiki KDF serisi3 LCD'lerin fiyatı kadar olmasa da 4000-5000 ytl gibi rakamlara alınabilir.
    60XBR2 bu sene gelse bile fiyatı anormal olacaktir.
  • evet arkadaşlar ben de dün akşam uğradığım Ank. Ankamall daki sony bayisinde nakit fiyatını 5700 YTL diye söylediler.. bilmem daha ne kadar kasılabilir gerçek alıcı olsan cebinde parana gitsen..

bu arada @Universia arkadaşımızın bahsettiği katalogdan ben de aldım, kasım gibi gelecek yazıyor hakaten ama yine bi hareket yok..
  • KDS-70R2000 178 ekranlık dev SXRD projeksiyon tv
  • bu tv yı gecen arcelıkde bakdım 3.700 ytl 8 taksıt dedi.50 ınc dı galıba tv ama bana bı lcd zavki vermedi.
    benım düşüncem tv ıcın bı lcd kadar net degıl lcd kadar pahalıda degıl bı prejeksıon kadar kötü degıl yanı prejeksıondan ıyı lcd den kötü
  • quote:

Orjinalden alıntı: esereser

bu tv yı gecen arcelıkde bakdım 3.700 ytl 8 taksıt dedi.50 ınc dı galıba tv ama bana bı lcd zavki vermedi.
    benım düşüncem tv ıcın bı lcd kadar net degıl lcd kadar pahalıda degıl bı prejeksıon kadar kötü degıl yanı prejeksıondan ıyı lcd den kötü

sanırım sizin bahsettiğiniz 3.700 ytl'lik model, KDF-50E2000 modelidir... benim aldığım 5.700 ytl'lik model, KDS-55A2000... büyük ihtimalle böyledir..
  • Kds alan bir arkadaş sevabına kablo tv performasını deneyebilirmi ? kablo tv si yoksa temiz bi vcd ile de denenebilir, kurtarın bizi bu meraktan
  • KDS degil ama KDF-50E2010 var, kablo performansi pek hos degil (kablo yayininin çöp gibi olmasi ile ilgili sanirim) ama dijiturkte cok iyi goruntu alirsiniz diye tahmin ediyorum. normal televizyonda ilgimi ceken bir program olmadigi icin bana sorun olmuyor, genellikle media center bilgisayarim uzerinden dizi ve dvd izliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi disq -- 18 Aralık 2006; 19:42:27 >
  • dostlar pazar gunu dogubankta calısan bır abımız cevahır dekı ep center a gıtmıs orada SONY 52X2000 46X2000 40X2000 ve KDS55A2000 yanyana ve bılgısayar uzerınden 1080i sınyalle sony hd goruntulerı gosterıyormus

abımızın yorumu su; 4 tv nınde ayarları hangı sevıyelerde bılemıyorum ama 4 ude super gosterıyordu ozellıklede KDS55A2000 projeksıyon tv olmasına ragmen lcd tv lerden goruntu olarak hıcbır farkı yoktu sadece tv nın ekranına cok yakından bakarsanız projeksıyon tv oldugunu anlıyorsunuz ama ızleme mesafesıne cekıldıgınız zaman(kendısı 3-4m mesafeden ızlemıs) kesınlıkle X2000 serısıyle aynı performansa sahıp hayatımda cıplak gozle ızledıgım en ıyı projeksıyon tv dedı

bu modellerı yanyana ve gercek hd yayınla ızlemek ısteyenler ep center e mutlaka ugrasınlar ben cuma yada cumartesı sabahı mutlaka gormeye gıdecegım

• eros dostum ev taşımakla uğrastıgımdan bir süre takip edemedim.tlf baglı değil çunku.bu arada anladığım kadarıyla sende pek yokmussunyanlış anlamadıysam bizim sxrd işi galiba 3-4 ay ertelenmiş... neyse bundan sonra yine buralardayım

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.