Şimdi Ara

BEKLENEN OLDU!!! SONY SXRD GELDİ AMA... (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.167
Cevap
2
Favori
92.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: teme

cnette kabilrasyondan falan bahsediyor, bunun için gerekli alet edevatına nerden buluruz kim yapar ???

teme bulursan banada haber ver.

Ancak servis menusunden yapilabilcek bir iki ayarla daha guzel goruntu elde edilebilcegi yaziliyor Ancak bilmeyen kimse bosuna kurcalamasi tv nizi dahada bozabilirsiniz.CNET normal menunun gereginden fazla tatmin edici oldugunu belirtiyor. Ancak ustalarin service menuyu kullanarak dahada kisisellestirdikleri yaziyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ersen79 -- 15 Ocak 2007; 14:34:35 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ersen79

YAMAHA DVD-S 1700 1080p ALDIM
    Benim aldigim fiyat 800 Ytl

Aslinda Toshibanin HD-DVD playerini bekliyorum ondaki performasi gormek istiyorum

Ersen79,

Öncelikle SXRD'niz hayırlı uğurlu olsun. Güzel günlerde kullanın.

Yukarıda modelini verdiğiniz DVD player anladığım kadarı ile 1080p'ye upscale eden bir DVD player. HD-DVD player değil. Yani HD-DVD oynatma fonksiyonu yok. Full HD DVD Player deyince kafam karıştı da.
  • Evet yanlisimi duzelttigin icin tesekkur ederim.
    Yanlis yonlendirme olmasin. full hd dvd playerim yok.
    1080p uyumlu dvd playerim var.
  • Bence sizin SXRD'ye bir Toshiba HD-XE1 player yakışır. E1'in bir üst versiyonu bu. 1080p destekliyor. HD-DVD film de bulabilirseniz işte o zaman SXRD tadından yenmez. Cihaz Türkiye'ye gelmek üzere. E1'den %50 pahalı olur gerçi ama bence değer.
  • Valla ingiltereden 10 taneye yakin hd-dvd siparis ettim, hd-playeri bekliyorum , gordugum yerde alicam.
    Fiyatlari konusunda bir bilgim yok E1 in fiyati neydi ?
  • 1.400 YTL civarında. Ben E1 tercih ettim. Tr'deki ilk kullanıcılarından olacağım. Estore'dan bekliyorum. XE1 düşünmememin nedeni tv'min (pioneer 427XA) 1080p desteklemiyor olması. Ama senin için durum farklı.
  • toshibanin bu HD-DVD playerlari ne zaman gelicek bilgisi olan var mi acaba ?
  • quote:

CNET in profesyonel goruntu ayarlarini asagida bulacaksiniz.

Picture menu:
    Mode: Custom
    Advanced iris: Min
    Picture: 84
    Brightness: 56
    Color: 41
    Hue: 0
    Color temp: Warm2
    Sharpness: 50
    Noise reduction: Off

--Advanced Settings--
    Black corrector: Off
    Gamma: Off
    Clear white: Off
    Live color: Off
    White balance: (see below)
    Detail enhancer: Off
    Edge enhancer: Off

--White balance--
    R-gain: -2
    G-gain: -1
    B-gain: 0
    R-bias: -3
    G-bias: -2
    B-bias: -1

Setup menu:

Color matrix: Standard
    Power saving: On

CNET TEN ALINTIDIR.

http://reviews.cnet.com/Sony_KDS_60A2000/4505-6484_7-31901232.html?tag=txt

ersen arkadaşım,
    Sen de bu ayarları mı yaptın izlerken?
    Senin digiturk izlerken kullandığın ayrı ayarlar varsa onu da bizle paylaşabilir misin?
    En azından alacak olanlar kurcalamamış olurlar.
    Bu arada lamba ömrü ile ile ilgili Eros arkadaş birkaç şey yazmıştı ama senin yorumun nedir?
    Kullanıma bağlı değişse de 4-5 yıl görüntüde kalite kaybı olmadan izleyebilecek misin?

Teşekkürler.

• quote:

quote:

cnette kabilrasyondan falan bahsediyor, bunun için gerekli alet edevatına nerden buluruz kim yapar ???

teme bulursan banada haber ver.

Ancak servis menusunden yapilabilcek bir iki ayarla daha guzel goruntu elde edilebilcegi yaziliyor Ancak bilmeyen kimse bosuna kurcalamasi tv nizi dahada bozabilirsiniz.CNET normal menunun gereginden fazla tatmin edici oldugunu belirtiyor. Ancak ustalarin service menuyu kullanarak dahada kisisellestirdikleri yaziyor.

Burada bir takım bilgiler var, ancak renk kalibrasyonu şakaya gelmeyecek bir iş, servis menüsüne girip sonra ağlayan çok insan var, hatta servisin bile düzeltemediği işler becerenler bile çıkıyor. Bir başka sorun da referans alacağınız cihazın kalibresinin nasıl yapılacağı, linkte ev yapımı bir sensörden bahsedilmiş, oldukça basit bir şey ama ciddi cihazlar 10.000 lerce dolar ve bunların yıllık kalibrasyonları için de ciddi rakamlar konuşuluyor. Şahsen ben tv alsam çok ciddi bir sorun görmedikten sonra asla kurcalamam - ölüyü fazla yıkama prensibi :) -

• quote:

toshibanin bu HD-DVD playerlari ne zaman gelicek bilgisi olan var mi acaba ?

Bu hafta satılacak sanırım. Teknosa'da numune bir adet vardı fakat fiyat belli değildi, eStore 1499 civarında satıyor.
  • robespierre arkadasim aksam cnetten almis oldugum degerleri tv ye girdim, ancak hue denen ayar nedense bende acik degil, sebebini bilmiyorum, belki hdmi baglanti kullandigimdan yada tv ye dogrudan bir yayin girmediginden kaynaklaniyor olabilir, ev savas alani gibi oldugundan kablolar arasinda degisim henuz yapmadim.
    Ayrica color matrix den bahsediliyor custom yapin diyor, bende color matrix de auto ve ito34 ito34 gibi ayarlar var. Onuda cozmus degilim neden.

Gelelim girilen cnet ayarlarindan sonra ne oldu. Goruntude daha bir gercek goruntu daha bir keskinlik gordum (DVD) Ancak kendi ayarlarimdaki canliligi parlakligi yakaliyamadim. CNET ayarlari biraz karanlikta birakiyor tvyi, o muhtesem beyazlar kirmizilar sarilar soluk hale geldi.
    power saving on yapincada tv nin parlakligini aliyor. bende bu modu offda kullaniyorum.

Digiturke de uyarladim ayni ayarlari ekranda bozulma sezdim. o yuzden kendi ayarlarima geri dondum. Netice olarak herkesin kendi goz zevki farklidir.
    Bunlar tamamen benim kisisel zevkimdir CNET AYARLARINI ASLA IYI DEGILDIR VEYA KOTUDUR DEMIYORUM. DENEMEKTE FAYDA VAR.

Lamba omrune gelince, acikcasi en ufak bir fikrim yok , tv yi satan da bana minimum 5 yil gider demisti ancak yabanci forumlarda 8000 en fazla 10000 saat gidecegi yaziyor. nitekim sony nin kitapcigindada 8000 saat yazior.
    Benim tahminim 3 yildan faha fazla gitmeyecegidir.

Tv nin ampulu degistirmek icin servise gitmek zorunda degil arkasinda ufak clipsli bir kapak var onu cikarip lambalari kendiniz degistiriyorsunuz.

Yine belirtiyim, benim yapmis oldugum ayarlar hdmi upscaling yapan bir AVRden tv ye giris ten sonraki ayarlardir.Ayarlar direk baglanti yapanlarda degisebilir
    Direk digiturkten tv ye baglantiyi begenmedigimi soylemeliyim.Kotu degil ama iyide degil.

Bakin tv yi satin aldigim icin demiyorum , ancak lcd dede plasmadada dvd film izledim. Ben bu kadar net canli keskin goruntu hic mi hic gormedim.Eve gelen arkadaslarim bile ayni seyi soyledi. Buna yeni bir lcd alipta pismanim oldum simdi diyen arkadasim da dahil

NOT: YENI BIR TV ALMAYI DUSUNEN ARKADASLAR , BENIM BU YAZDIKLARIMI OKUYUP TVLERI DENEMEDEN ALMAYIN. TAMAMEN KISISEL ZEVK OLAYIDIR. YANLIS YONLENDIRME OLMASIN. ALICAGINIZ URUN HER NE OLURSA OLSUN OKUYARAK DEGIL , O URUNLERI DIGERLERIYLE KIYASLIYARAK ALINIZ.

• quote:

Direk digiturkten tv ye baglantiyi begenmedigimi soylemeliyim.Kotu degil ama iyide degil.

Digitürkü rgb olarak bağlayabildinizmi ? Bir tanıdığın evinde görmüştüm, üst scarttan bağlamıştı Vestel tv ye av1 rgb ifadesi çıkıyordu, görüntü ise bizdekinden bariz iyi. Bizim tv scarttan rgb desteklemiyor onun için deneyemiyorum.
  • Ersen79 arkadaşım sorularıma zaman ayırdığın için tekkür ederim.
    Ben İzmir'de peşin 5900 fiyat almıştım 2 ay önce şimdi ise 5560 a düştü. Sony Eurasia garantili.
    Benim bütçe maksimum 5000 YTL.
    O yüzden biraz daha beklemek zorundayım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: robespierre

Ersen79 arkadaşım sorularıma zaman ayırdığın için tekkür ederim.
    Ben İzmir'de peşin 5900 fiyat almıştım 2 ay önce şimdi ise 5560 a düştü. Sony Eurasia garantili.
    Benim bütçe maksimum 5000 YTL.
    O yüzden biraz daha beklemek zorundayım.

vay be demek peşinde 5500 e kadar düştü, neyse benim de bütçe 5000 ytl robespierre arkadaş gibi, biraz daha zaman, ama çok fazla beklemeye mecalim kalmadı, artık sonuçlandırmak lazım, şu sony uzattığı kampanyayı sonlandırınca bi düzenlemeye gidecek gibime geliyor fiyatlarda, hadi hayırlısı
  • quote:

quote:

Digitürkü rgb olarak bağlayabildinizmi ? Bir tanıdığın evinde görmüştüm, üst scarttan bağlamıştı Vestel tv ye av1 rgb ifadesi çıkıyordu, görüntü ise bizdekinden bariz iyi. Bizim tv scarttan rgb desteklemiyor onun için deneyemiyorum.

Evet rgb ibaresi cikiyor, ama onceki soylediklerimi yeniliyim. Goruntuyu AVR den upscale olarak 720 p ye ayarladigim icin daha ilk izlerken goruntu cok guzeldi. ancak avr den cikip direk digiturkten tv ye baglayinca goruntuyu begenmedim. Yoksa ilk olarak bunu yapmis olsaydim sanirim goruntuyu begendigimi soylerdim.

• Arkadaşlar ben kısa zamanda kdf50e2010 almayı planlıyorum ancak burada okuduklarım sxrd diye beynimde yankılanıp duruyor. işin aslı 2800 ytl fiyat verildi ve bende tam 2 katı olan sxrd yi pek de beklemek istemiyorum ama 2 soruyu kafamı kurcalıyo; hd yayınları (spor, film, vs.) izleme açısından bu 2 tv arasında görüntü farkı ne kadar büyük olabilir?, birde kdf nin parlaklığı tatmin edici mi? yorumlar için şimdiden teşekkür ederim
  • quote:

Evet rgb ibaresi cikiyor, ama onceki soylediklerimi yeniliyim. Goruntuyu AVR den upscale olarak 720 p ye ayarladigim icin daha ilk izlerken goruntu cok guzeldi. ancak avr den cikip direk digiturkten tv ye baglayinca goruntuyu begenmedim. Yoksa ilk olarak bunu yapmis olsaydim sanirim goruntuyu begendigimi soylerdim.

Direk digitürk bağlarsak "kabul edilebilir" bir görüntü alınabilir sanırım, iyi bir uydu ile daha da iyi görüntü almak mümkün o zaman. KDS serisini ilk gördüğümden beri kafama yattı, günlük kullanıma da uygun olduğunu da sizlerin yorumları sayesinde anladım...

Cevaplar için teşekkürler...
  • quote:

Orjinalden alıntı: tahtakaplan

Arkadaşlar ben kısa zamanda kdf50e2010 almayı planlıyorum ancak burada okuduklarım sxrd diye beynimde yankılanıp duruyor. işin aslı 2800 ytl fiyat verildi ve bende tam 2 katı olan sxrd yi pek de beklemek istemiyorum ama 2 soruyu kafamı kurcalıyo; hd yayınları (spor, film, vs.) izleme açısından bu 2 tv arasında görüntü farkı ne kadar büyük olabilir?, birde kdf nin parlaklığı tatmin edici mi? yorumlar için şimdiden teşekkür ederim

parlakligi konusunda hic mi hic suphen olmasin, ben gunduz perdeler acik izliyorum hic birsey degismiyor.Bak tv yi ilk aldigimda star tvde sin city yayinlaniyordu. O filmi daha once tuplu tv me koyup izlemeye kalktim, izleyemedim canim SIKILDI abuk subuk gorunuyorduO aksam tv de yayinlandiginda bu sxrd ile inanilmaz keyif aldim sonuna kadarda izledim. Evet film siyah beyaz ama, oyle siyah beyaza can feda.inanilmaz keskin ve net goruntu.

• Ersen79

Bu bahsettiğin AVR hakkında bilgi verebilirmisimiz?marka fiyat ve kullanım amacı?
    Yazdıklarınızdan goruntuyu normal baglamaktansa avr uzerinden baglamak goruntu kalitesini artırıyor seklinde bir sonuc cıkardım.Yanılıyor muyum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kazar -- 17 Ocak 2007; 22:19:05 >
  • Evet dogru sonucu cikarmissin,
    UP scaleing ozelligi 1080p
    bendeki tum cihazlar 1080p uyumlu hepsini hdmi kablodan bagladim digiturk haric.

Bendeki AVR YAMAHA RX-V 2700 Liste fiyati 1905 Eurodur.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.