Ersen 79 bu cihaza sahip şanslı kişilerden birisiniz.Darısı diğer bekleyen arkadaşların başına diyelim.Artık bize öncülük edersiniz.Mesela benim ilk aklıma gelen cihazın kendi ses performansı nasıldır?HDMI bağlantıyı DVD player için mi kullandınız yoksa digiturk alıcı için mi?Bildiğim kadarıyla digitürk alıcılarında HDMI özelliği yok. Kısaca bize bu ve benzer konularda bilgi aktarmaya devam ederseniz seviniriz.İyi seyirler.
quote:
Orjinalden alıntı: moran21
Ersen 79 bu cihaza sahip şanslı kişilerden birisiniz.Darısı diğer bekleyen arkadaşların başına diyelim.Artık bize öncülük edersiniz.Mesela benim ilk aklıma gelen cihazın kendi ses performansı nasıldır?HDMI bağlantıyı DVD player için mi kullandınız yoksa digiturk alıcı için mi?Bildiğim kadarıyla digitürk alıcılarında HDMI özelliği yok. Kısaca bize bu ve benzer konularda bilgi aktarmaya devam ederseniz seviniriz.İyi seyirler.
Size soyle anlatiyim. Bende Yamaha RX-V 2700 AVR var 1080 p uyumlu. Digiturk, AVR ye bagladim , DVD MI hdmi kabloyla AVR ye bagladim, AVR den de HDMI kabloyla TV ye giris yaptim, Yani AVR NIN digital up scaleing ozelligi ile yayin izliyorum. Bu sekilde izleyince zaten kelimeler yetersiz kaliyor.
Diger sekildeki baglanti scartla tv ye bagli yani dvd den tv ye , digiturkten tv . Bundaki goruntude harika ama oburuyle malesef kiyaslanamaz.
Ses konusuna gelince inanirmisiniz sesini hic test etmedim. 5.1 sistemle AVR uzerinden izleme yaptigim icin AVR DEN sesi dinliyorum. Tv sesi hic kullanmam genelde. Ama sizin icin bu aksam denemesini yapip haber vericem.
Resimleri koyup size daha detayli bilgi vericem ancak su anda sehba yaptirdigim icin tv normal salon sehbasinin uzerinde duruyor. Diger tv ve uniteyi bile sokmedim henuz. Tv de en acayibime giden , menude gerceklik ve netlik diye bir bolum var. Bir karenin icinde 1 yuvarlak var onu yukselttikce goruntu gerceklesiyor ve netlesiyor. Tv icin henuz kotu birsey diyemicem umarim hicte demem. Ancak olursada cekinmeden sizlere aktaricam
Merak ettiginiz herhangi birsey varsa cekinmeden sorabilirsiniz.
dostum hayırlısı olsun gule gule kullan resımlerı ve testlerın devamını beklıyoruz bırde merak ettım nerede oturuyorsunuz? valla mısafır edersen gelırdık ma
istanbuldayim ben , sistem sehbayi tam olarak toparliyim ozaman sizinle herseyi paylasicam, nede olsa burasi sayesinde bu tv ye sahip oldum.
valla gorgusuzluk olarak algılamayın ama ben tv alırsam soz vermıstım eger mısafır kabul edersen hedıye demo dvd lerımle gelırım tamamen ısın bıtsınde ondan sonra tabııı tekrar hayırlı olsun bu arada ızleme mesafen kac metre merak ettım
su anda izleme mesafem yaklasik 3.5 metre ancak arka uniteyi kaldirip sehba gelince izleme mesafesi 4.5 civarinda olcak.
Evet çok güzel bir sistem kurmuşsunuz.Ben upscale özelliği sadece dvd player cihazlarında var diye biliyordum.Demekki AVR lerde de bu özellik olabiliyor.Yanı digitürk yayınının kalitesini yükseltmek mümkün olabiliyor. Değerli bilgiler için tekrar teşekkürler.
Bende KDF-E2010 aldım(malum paramız ona yetti ) bendeki bu tvde görüntü bu kadar iyiyken sizin tvyi düşünemiyorum tekrar hayırlı olsun
ersen79 hayırlı olsun darısı tüm forumun basına
ya arkadaşlar burada KDS alan 2 arkadaşımız oldu (@littlebuddha ve @ersen79) ama tv yi alır almaz kayboldular hiçbiri yazmaz oldu, valla tv yi alınca başından kalkamayıpta interneti falan mı unutuyorlar acaba , aslında KDS sahipleri değişik deneyimlerini, bağlantıları, ayarları, gözlemlerini yazsalar da alacak olanlara veya hali hazırda almışlara fikir olsa
doğrudur nerede bu arkadaslar
KDS'nin laneti KDS'yi alan kayıplara karışıyor harbiden(Acaba bizde alsak kaybolurmuyuz)
Türkiye'deki KDS sahibi arkadaşlar deneyimlerini bizimle paylaşıncaya kadar fikir verebilecek, dünyadaki KDS sahiplerinin buluştuğu birkaç adres vereyim.
KDS'nin laneti KDS'yi alan kayıplara karışıyor harbiden(Acaba bizde alsak kaybolurmuyuz)
quote:
Orjinalden alıntı: Blue_Knight 06.01.2006
Samsung'un LE40S71B LCD TV yi ciddi olarak düşündüm fakat 4300 ytl fiyat beni biraz caydırdı philips 5421 ise forum da pek beğenen olmadığı için elendi bende KDF-2010 için 1500 peşin 1500 taksit olmak üzere bir sony bayi ile anlaştım fiyatı peşinde biraz daha indirebilirdik belki fakat ne yazık ki peşin veremedim.
@Blue_Knight arkadaşım en son KDF için anlaştığınızı yazmıştınız, yine mi vazgeçtiniz yoksa, eğer geldiyse tv deneyimlerinizi bekliyoruz
Arkadaslar soylediklerinizde kesinlikle haklisiniz. KDS alana birseyler oluyor. Bakin bende ayrica 106 ekran pioneer plasma var pdf 437 olmasi lazim. O tv yi izliyemiyorum artik. Renkleri soluk geliyor. Parlakligi bile sahte gibi. ALt yazi geciyor okumak icin binbir turlu zorluk cekiyordum. KDS dertlerimin sonuymus onu anladim. Ben cok film izleyen biri oldugumu daha oncede yazmistim, KDS yi aldigimdan beridir heralde 2 hafta olmustur, 20 tane yeni film aldim ve hepsini izledim. Eve gelen gitmek istemiyor. Abi gecende starwarsu izledik bir daha koysana diyorlar. Bu film birde 3 saate yakin. Adamin umrunda degil tekrar izlemek istiyor. Sebep 29 milyar renk , 10000 e 1 kontrast , 2,5ms tepkime suresi ve canlilik. Az once yazdigim gibi 106 plasmam da var obur evimde , o eve ugramaz oldum artik. Resimlerini hala neden cekip koymadigimi merak eden arkadaslar icin, tekrar belirteyim, oda hazir durumda degil tv sehbam hala gelmedi. TV ye uygun yaptirdigim icin , biraz uzun suruyor. Dun aksam buzda dans yarismasini izliyordum, programin sonuna dogru behsat uygur yarismacilardan yaklasik 5 metre onde konusma yapiyordu. O anda inanilmaz birsey yasadim, Yalan soylemiyorum ama sanki behsat uygur tv de degil tv nin disindaymis gibiydi uzansam adami tutcam sandim. TV den midir bilemiyorum belki o siradaki yayini oyle yaptilar ama yinede acayip bir duyguydu.
Daha onceki yazilarimda belirttigim gibi bendeki AVR uzerinden yayin izliyorum, ona gore 576p 1080i yada 720p den aktarabiliyorum yayini. Tabbiki gercek degerleri vermiyordur, ancak normal digiturk yayininin kat kat ustune cikiyor.
Full HD dvd player aldim 1080p lik onda film izleyince iste ben bugune kadar tv izlemiyormusum diyorsun. Parasini cope atmak istemiyenler bu tv yi gidip gorsun.
SXRD bu isi bitirmis.
@coyote adli arkadasin vermis oldugu bazi linkleri inceledim. Orda tv nin service menusunden bazi degerleri degistirerek daha iyi bir goruntu alinabilcegi gibi birsey yazilmis. Ayrica dikkatli olunmasi gerektigi cunku tv bile yakilabilirmis.
TV nin service menusunu degistiren hic oldu mu ? Denemeye deger mi ? Bu goruntuden daha fazlasini ben dusunemiyorum bile
quote:
Orjinalden alıntı: Ersen79
Full HD dvd player aldim 1080p lik onda film izleyince...
SXRD bu isi bitirmis.
valla bu yazıdan sonra beklemekte olduğumuz tv nin iyi bişii olduğu gayet ortada... iyi seyirler...
Ersen79 arkadaşım bi önceki mesajında bahsettiğin "Full HD dvd player aldim 1080p lik" bu cihazın marka ve modelini yazabilir misin? ve tabi fiyatını
CNET in profesyonel goruntu ayarlarini asagida bulacaksiniz.
Picture menu: Mode: Custom Advanced iris: Min Picture: 84 Brightness: 56 Color: 41 Hue: 0 Color temp: Warm2 Sharpness: 50 Noise reduction: Off
--Advanced Settings-- Black corrector: Off Gamma: Off Clear white: Off Live color: Off White balance: (see below) Detail enhancer: Off Edge enhancer: Off