bu gün ankara meşrutiyet zengin de kds için hiç pazarlık etmeden peşin 5700 ytl olacağını söylediler
quote:
Orjinalden alıntı: nicknick
quote:
ancak garantı bu parayı eder mı?tereddutte kaldım..eger dogubanka karar verırsem dubaıden donerken alıpta oyle donecegım..yoksa anakkaleden alsam mı acaba??????
Çanakkale den nasıl alıcaksınız? Dubaiden nasıl gelicek? Varsa bir yol bilelim, kolay gelsin.
ARKADASIM 9 SUBATTA DUBAIYE GIDIYORUM MALUM UÇAK ISTANBULDAN KALKIYOR DÖNÜŞTEDE ISTANBULA İNİYOR EĞER GARANTİSİZ DOĞUBANK FİYATI AKLIMIZA YATARSA İSTANBULDAN ALIP KANGOO NUN İÇİNE KOYUP EVE YANİ Ç.KALE YE GELECEĞİM. EĞER GARANTİLİ FİYAT YANİ 5.700YTL AKLIMA YATARSA ÇANAKKALEDEN ARÇELİK BAYİİ NDE KDS 55 VAR ORADAN ALACAĞIM BUNUN NERESİNİ ANLAMADIN ONU ANLAMADIMSEN SORMADAN SÖYLEYEYİM KANGOO DA RENAULT UN TİCARİ BİNEK ARACI
600 ytl garanti için bence değer, problem çıkacağını sanmam ama 6000 lira az para değil, ek olarak koskoca tv ile başbaşa kalıvermek durumu var.
Ayrı bir başlık açmadan sorayım dedim, elinde up convert yapabilen bir dvd recorder olan arkadaş varsa deneyebilirmi, bu özelliği olan recorderler sadece kayıt yaparken ve dvd oynatırken mi bu özelliği kullanıyorlar yoksa bağlantıyı yaptığında otomatik olarak sinyal 1080i oluyormu ?
valla konunun hepsini okumadım ama hafata sonu acıbadem carrfour natilius ta tepe de sony bölümünde bu üründen vardı hiçte fena değil ama biraz oha boyutlarında salonu küçük olanlar düşenmesin derim zira bende o kadar büyük salon yok 50 yi alırım herhalde.bi yanım da lcd al diyor kararsız kaldım.
KDS-70R2000'i artık Sony Türkiye getiriyor. Sony bayisi Mor Fare peşin fiyatı olarak 12.000 YTL veriyor. Televizyonun yanında bir de yedek ampül veriliyor. Sehpası gelmeyecekmiş. Yerli üretim yapılmaya başlamış. Bir de 55 inçlik televizyonun sehbası bunda da kullanılabiliyormuş. Bilginize...
OFFF OFFF 70 İNÇ ya keşke o kadar parayı bir tv'ye bayabilecek paramız olsa neyse biz küçüğüyle idare edelim
Merhaba Ersen79,
önce almayı düşündüğüm bir modeli almışsın güle güle kullan. Bende 3lcd 127 ekran modeli var ve genel çok memnun olmama rağmen şikatyetçi olduğum 3 konu vardı. Bu konularda seninki nasıl performans gösteriyor yorum getirisen sevinirim.
1 - En büyük sorun fan sesi geç saatlerde sesi az açabildiğim zamanlarda fan sesi çok fazla geliyor. Hatta dayanamadım fanlardan birini iptal ettim. Şimdi kabul edilebilir bir hal oldu. (daha hala iki fan çalışıyor) 2- Gece tüm ışıkları kapattığımızda siyah renkler gri gibi görünmeye başlıyor sanki parlaklığı çok açıkmış bir CRT gibi. Bir tane bile ışık yansa bu sorun çok göze batmaz oluyor. 3- Bizim ev sağolsun pek bir ışık alıyor bu yüzden gündüz bir filme seyretmek bayağı zor oluyor. Sizinkinde durum nasıl?
Şimdiden iyi çalışmalar.
Arkadaşlar öncelikle hepinize merhabaForuma yeni katıldım ve ilk mesajımı bu meraklandığım tv konusunda atıyorum.Ben kds-55A2000 ve yanında dz810 kablosuz ses sistemi sipariş etmiş bulunmaktayım.Olay şöyle gelişti.Marmaris'te oturuyor ailem.Ben İzmirde okuyorum ziyarete geldiler ve bir lcd tv almaya karar verdiler.Sony 40s2000 de karar kıldık ve siparişi verdik ancak stoklarda problem çıktı ve iptal ettik.Sonra babam yeni 40s2510 da karar kılarken 55A2000 in fiyatını duydu ve o 1080p sony demo videosuyla o tv yi görünce(14-15 milyar zannettiydi) direkt aldı.Bgn gelio kargo çok heyecanlıyım .Şimdi sorularım şu olacak ancak değineceğim şey görüntü kalitesi lcd ye basar açık ara (40w2000 40s2510 yanyana test ettim) plazmayla da kapışır( üst seviye)
1-) Fiyat olarak 15 taksitle 6370 ytl (dz810 la 7470 ytl) ye aldım.Cok mu pahalı? 2-) Ampullerini nereden satın alabilirim?2 tane yedek almak istiyorum. 3-) Dijital uydu sistemim var.Max. perfprmans alabilmem için full pin scart alsam yeterli mi?
Teşekkürler...
quote:
Orjinalden alıntı: berquay
Arkadaşlar öncelikle hepinize merhabaForuma yeni katıldım ve ilk mesajımı bu meraklandığım tv konusunda atıyorum.Ben kds-55A2000 ve yanında dz810 kablosuz ses sistemi sipariş etmiş bulunmaktayım.Olay şöyle gelişti.Marmaris'te oturuyor ailem.Ben İzmirde okuyorum ziyarete geldiler ve bir lcd tv almaya karar verdiler.Sony 40s2000 de karar kıldık ve siparişi verdik ancak stoklarda problem çıktı ve iptal ettik.Sonra babam yeni 40s2510 da karar kılarken 55A2000 in fiyatını duydu ve o 1080p sony demo videosuyla o tv yi görünce(14-15 milyar zannettiydi) direkt aldı.Bgn gelio kargo çok heyecanlıyım .Şimdi sorularım şu olacak ancak değineceğim şey görüntü kalitesi lcd ye basar açık ara (40w2000 40s2510 yanyana test ettim) plazmayla da kapışır( üst seviye)
1-) Fiyat olarak 15 taksitle 6370 ytl (dz810 la 7470 ytl) ye aldım.Cok mu pahalı? 2-) Ampullerini nereden satın alabilirim?2 tane yedek almak istiyorum. 3-) Dijital uydu sistemim var.Max. perfprmans alabilmem için full pin scart alsam yeterli mi?
Teşekkürler...
Hayırlı olsun.Bence doğru bir seçim yapmışşınız.Fiyat olarak da şu anki piyasa fiyatları içinde iyi bir rakam diyebilirim. Lamba XL-5200 ''250 USD'' civarında bir fiyatı var.Sony servisler yardımıyla temin edilebilir.lamba yedeklemek bence de iyi bir fikir çünkü SONY 8000 saat tamamlanca değiştirilmesini öneriyor.Bu arada zamanı bizim takip etme imkanımız olmadığı için süre dolduğunda sanıyorum ekranda bir uyarı veriyor.Gerçi ERSEN 79 arkadaşımız bu tv'yi kullanıyor , o daha iyi bilecektir. Digital uydu bağlantısına gelince burada şöyle bir sıralama yapılıyor. HDMI - COMPONENT - S VIDEO - SCART gibi.Kullandığınız uydu alıcı nedir bilmiyorum ama henüz HD RECEIVER olayı yaygınlaşmadığı için normal digital receıver kullandıgınızı tahmin ediyorum.Bu yüzden HDMI bağlantı imkanınız olmayabilir.Eğer receiver'da mevcutsa COMPONENT veya S VIDEO bağlantısı yapabilirsiniz.Yanlız COMPONENT bağlantı ve S VIDEO bağlantı sadece görüntü sinyalini taşır.Sesi coax veya optik bir kabloyla digital olarak taşıyabilirsiniz.
İyi günlerde kullanın.İzmir bir sxrd daha kazandı. Darısı başıma
quote:
Orjinalden alıntı: ayhan_guler
Merhaba Ersen79,
önce almayı düşündüğüm bir modeli almışsın güle güle kullan. Bende 3lcd 127 ekran modeli var ve genel çok memnun olmama rağmen şikatyetçi olduğum 3 konu vardı. Bu konularda seninki nasıl performans gösteriyor yorum getirisen sevinirim.
1 - En büyük sorun fan sesi geç saatlerde sesi az açabildiğim zamanlarda fan sesi çok fazla geliyor. Hatta dayanamadım fanlardan birini iptal ettim. Şimdi kabul edilebilir bir hal oldu. (daha hala iki fan çalışıyor) 2- Gece tüm ışıkları kapattığımızda siyah renkler gri gibi görünmeye başlıyor sanki parlaklığı çok açıkmış bir CRT gibi. Bir tane bile ışık yansa bu sorun çok göze batmaz oluyor. 3- Bizim ev sağolsun pek bir ışık alıyor bu yüzden gündüz bir filme seyretmek bayağı zor oluyor. Sizinkinde durum nasıl?
Şimdiden iyi çalışmalar.
Oncelikle ben bu tv yi almadan once bir cok denemeler yapip aldim. uydu baglantisina baglattim, kendi dvd filmlerimi goturdum , hem cok hizli aksiyon olan hemde cok zifiri karanlik olan bir film denedim dukkanda. Bu denemelerim sonucu karar verip aldim. Geceleyin siyahlarin kahverengine donmesinden bahsetmissiniz sanirim o kontrast orani ile alakali bir olay. Ancak 55A2000 de boyle birseyden bahsetmek mumkun degil siyahlar inanilmaz derecede keskin aciklarda ondan dahada iyi. Bende senin gibi zifiri karanlikta izliyorum filmleri ve bir cok tv de daha once goremedigim detaylari gorur hale geldim. Buna evdeki pioneer 435 plasmamda dahil. Sahsen plasma alma asamasindayken vazgecip bu tv yi almamda ne derece iyi birsey oldugunun kaniti. Gunduz tv yi izliyemediginden bahsetmissin. Acikcasi ben gunduz perdeler acik tv izliyorum ve ne bir renk kaybi oluyor nede canlilikta. Ancak kabul edersiniz ki direk gunes tv ye vurdugunda azda olsa kendinizi gorebiliyorsunuz tvde yansimadan dolayi.
fan olayindan bahsedicek olursak, sadece tv yi ilk actigimda fan sesini duyabiliyorum cunku ilk acildiginda fan kuvvetli sekilde basliyor sonra rolantiye alinca hic bir sekilde fan sesi duymuyorum ben. Menude fan gucu ile ilgili ayar yapabiliyorsunuz. Fan gucunu maximuma aldiginda evet bende oldukca duyabiliyorum. Rahatsiz edicek sekilde ama fabrika ayarlarinda maximumda degildi o yuzden normal ayarinda biraktim ve gayet memnunum.
Sizin aldiginz 3lcd modeli sxrd teknolojisi degil sanirim. Yani sizinkinde belli acilardan bakinca tv de kararma oluyor degil mi? yani tv ye tam karsisindan baktiginizda gercek renk ve goruntuyu goruyorsunuz. Ancak 55A2000 de nereden bakarsaniz bakin renkler ve goruntu hep ayni.
quote:
Orjinalden alıntı: munnu
KDS-70R2000'i artık Sony Türkiye getiriyor. Sony bayisi Mor Fare peşin fiyatı olarak 12.000 YTL veriyor. Televizyonun yanında bir de yedek ampül veriliyor. Sehpası gelmeyecekmiş. Yerli üretim yapılmaya başlamış. Bir de 55 inçlik televizyonun sehbası bunda da kullanılabiliyormuş. Bilginize...
70R2000'i bugün cevahir avm'de sony mağazasının vitrininde gördüm. fazla büyük bana göre. 13.299.YTL kampanya kartına 12 taksit. morfaredede 12.870 peşin 12.480 diyor. siz karşılıklı görüşerek mi aldınız fiyatı?
quote:
Orjinalden alıntı: moran21
Hayırlı olsun.Bence doğru bir seçim yapmışşınız.Fiyat olarak da şu anki piyasa fiyatları içinde iyi bir rakam diyebilirim. Lamba XL-5200 ''250 USD'' civarında bir fiyatı var.Sony servisler yardımıyla temin edilebilir.lamba yedeklemek bence de iyi bir fikir çünkü SONY 8000 saat tamamlanca değiştirilmesini öneriyor.Bu arada zamanı bizim takip etme imkanımız olmadığı için süre dolduğunda sanıyorum ekranda bir uyarı veriyor.Gerçi ERSEN 79 arkadaşımız bu tv'yi kullanıyor , o daha iyi bilecektir. Digital uydu bağlantısına gelince burada şöyle bir sıralama yapılıyor. HDMI - COMPONENT - S VIDEO - SCART gibi.Kullandığınız uydu alıcı nedir bilmiyorum ama henüz HD RECEIVER olayı yaygınlaşmadığı için normal digital receıver kullandıgınızı tahmin ediyorum.Bu yüzden HDMI bağlantı imkanınız olmayabilir.Eğer receiver'da mevcutsa COMPONENT veya S VIDEO bağlantısı yapabilirsiniz.Yanlız COMPONENT bağlantı ve S VIDEO bağlantı sadece görüntü sinyalini taşır.Sesi coax veya optik bir kabloyla digital olarak taşıyabilirsiniz.
Öncelikle Yardımların için sağol Moran 21.Uydum Kyoto'nun orta sınıf bir digital receiveri.Bugün geldi tv,hemen kurdum ama açıkçası hayal kırıklığına uğradım diyebilirim.Görüntülerde pikselleşmeler çok belli oluyor.Normal scart ile bağladım tv yi ve bu akşam sony dvd player ve ps2 mle deneyeceğim.Bu uydu yayını kalitesi için gümüş gövde altın pin scart buldum.Sizce alsam görüntü kalitesi epey farkeder mi?Humax receiver aldırmayı düşünüyorum pedere ama 4-5 aya kalmaz bütün markaların hdmı çıkışlı receiverları piyasaya süreceğini öğrendim.Bu arada tv ile ilgili ilk izlenimlerim:Ayakta izlerseniz kapkara bi kutu oturunca böyle manyak görüntü olamaz mükemmel parlıyor.sanki 2000 ccd/m2.Ayrıca plazmalar gibi aydınlıkta görülmeme problemi yaşamadım.Kesinlikle görüntüleri net.Açılışı 4 sn kadar sürüyor.Zaten iş halinden 15 dk inceleyebildim.Ayrıca bence ses çıkışı biraz yetersiz ek hoparlörler şart ses sistemi aldığıma sevindim.Uyduyu nasıl bgağlayacağım hakkında önerilerinizi bekliyorum.Bu akşam yapabilirsem söz vermiyim fotoğraflayıp size fotolarını yolluyorum...Tşk...
Not:İzmir değil ama Marmaris ilk SxRD 55" tv sini kazandı goodwin. Herkese tşk...
Not2:Ayrıca bizde eskiden 3 projeksiyon sony 115 ekran tv vardı sehpası cuk olmasa da bu tv ye oturdu.Fena sehpa değil ve koas üretiyor.Fiyatı max 200-250 ytl dir diye düşünüyorum.
Selam Ersen79,
Yanıtın için çok teşekkürler. Bence 3lcd model yanda bakmalarda şikayetçi olmadım hiç. Ev içerisinde sorun olacak kadar yanda oturulabilecek bir alan yok. Senden gelen bu yorumlar sonrasında ben de aynısı almaya karar verdim.
Diğer arkadaşlara uydu alıcı olarak (tabii ki SD olarak) Topfield 5000 PVR ya da goldmaster 9900 tavsiye ederim. Aslında her ikisi de aynı zaten çok kaliteli görüntü veriyorlar. HD içinse topfield 7000 PVR çıktı ama fiyatı oldukça tuzlu 1300 dolar yurt dışı fiyatı var.
Arkadaşlar ben de 3-5 foto çektm am a nasl konulacağı hakkında bilgim yok yaedım eden olursa sizle paylaşacağım.Bu arada ersen79 arkadaşım msn veya mail aracılığıyla görüşebilirsek bana çok yardımcı olacağını düşünüyorum.Bende ps2 var ve nasıl 720p falan görüntü alırım hiç bir iblgim yok :( Bu arada receiver kyoto 9500 dci imiş diseqc.Bunu coaxial mı baaliim digital component mi scart mı en iyi kalite hangisinde alırım.Tşk...
Bu televizyonlar FULL HD ya da hd yayın sistemleri için tasarlanmıştır.Şu anda bizim izlediğimiz digital yayınlarda bazı problemler yaşamamız doğaldır.Ancak bazı ayarlarla daha iyi görüntü almak mümkündür. DAV DZ 810 komple ev sinema sisteminizde HDMI mevcut görünüyor.Öncelikle bu hdmi bağlantıyı SXRD nin iki HDMI girişinden birine bağlayın.Böylece DVD'nizi en kaliteli bağlantı ile TV ye bağlamış olursunuz. Uydu bağlantısına gelince : cihazınızın hangi bağlantı özelliklerine sahip olduğunu bilmiyorum.Görüntü aktarımındaki kalite sıralamasını yukarıda vermiştim buna göre bir bağlantı gerçekleştirin.Muhtemelen s video veya scart olarak bağlayabilirsiniz.Scart bağlantı, kaliteli bir scart kablosuyla yapılırsa kayıplar daha az olabilir. ses için yine uydu alıcınızın arka bağlantı özelliklerine göre varsa optik veya coaxiyel bağlayarak uydu yayınlarınızı ses sisteminiz üzerinden geçirmiş olursunuz. En iyisimi siz bir HD RECEIVER alın.Her ne kadar şu anda çok yaygın olmasa bile en kısa zamanda mantar gibi artacaktır.Mesela D SMART paketinde DISCOVERY ve bazı diğer kanalların hd yayın yapacağı söyleniyor.Digitürk grubu bazı lig maçlarıyla beraber,film ve belgesel kanallarıyla yaz aylarında HD yayına geçeceğini söylüyor.Fakat bunlar HD receiver ları kendileri vermek isteyebilirler.Şu anda piyasada HUMAX HDCI 2000 modeli 525 EURO civarında satılıyor.Ayrıca PACE'in de DS 810 KP modeli 450 EURO gibi bir fiyatta.Bunlar kaliteli markalar.HUMAX'ın ABD de en çok kullanılan RECEIVER olduğunu duymuştum.Bu işin sonu yok.Bugün aldığınız bir cihaz bir yıl sonra demode kalabiliyor.Ama bu açıdan bakınca da hiçbir şey alınmaz. SXRD kullanan arkadaşlarımızın izlenimlerini beklemeye devam ediyoruz.Kolay gelsin...
quote:
Orjinalden alıntı: kurander
70R2000'i bugün cevahir avm'de sony mağazasının vitrininde gördüm. fazla büyük bana göre. 13.299.YTL kampanya kartına 12 taksit. morfaredede 12.870 peşin 12.480 diyor. siz karşılıklı görüşerek mi aldınız fiyatı?
Fiyatı telefonda aldım. nakit ödemede 12.000 YTL olur dediler.
Maşallah araba parası ama eminim izlemek çok zevklidir
quote:
Orjinalden alıntı: berquay
Not:İzmir değil ama Marmaris ilk SxRD 55" tv sini kazandı goodwin. Herkese tşk...
EVEET Marmaris ilk SXRD sine kavuştu,
umarım ikincisi yakın zamanda benimki olur.. @berquay arkadaşım hayırlı olsun tv niz...