Şimdi Ara

BEKLENEN OLDU!!! SONY SXRD GELDİ AMA... (52. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.167
Cevap
2
Favori
92.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Yanlız şu 5 yıl garanti olayı, sadece bravia lcd'ler için geçerli diye biliyorum. Yanılıyor olmayasın?
  • Service menusünden kaç kere değiştiği de görülebiliyor mu? Eğer görülüyorsa nereden görülüyor acaba?

Tepe Home'dan teşhir ürününü yeni diye kakalamaya çalıştıklarında 5 yıl garanti olduğunu bana da söylemişlerdi ve üzerinde de 5 yıl garanti stickeri vardı. Ama ben artık Tepe Home dediği hiçbir şeye güvenmem.

Bu arada doğubank alt katta bakmadığım dükkan kalmamıştı benim ve hiçbirinde (hele dükkanda teşhir edilmiş olarak) görmedim açıkçası. Hangi dükkan bu?

Yeni kurulum yapacak arkadaşlara küçük bir uyarı!
    İlk kurulumu yaparken menüyü ingilizce ayarlamak istiyordum ve ingilizceyi seçtikten sonra ülke olarak da United Kingdom olarak ayarladım. Bir kaç gündür digitürk bağlantısı ile seyrediyordum ve görüntüde ayarlarla düzeltemediğim hatalar oluşuyordu. Sonunda ayarları resetledim menüyü yine ingilizce yaptım ancak bu sefer ülkeyi Türkiye olarak seçtim ve görüntü düzeldi
    Benim saflığım gerçi önemsiz bir detay gibi gelmişti bana ama sizin yine de aklınızda bulunsun!!!

• lamba yedekleyen arkadaşlar nereden ve kaça aldıklarını yazarsa bende almayı düşünüyorum. tv çok fazla kullanılmasada aklımdan lamba olayı silinmiş olsun yedekleyelim .
  • selam arkadaşlar,
    tepehomedakiler 5 sene dediler sony nin kendi garantisinde değilmi sonuçta bu alet bilmiyorum garantisi 2 senede olsa iyi bence
    edit:bende bi kenara yedek lamba koyma düşüncesindeyim üretim bitince pahalanabilir şimiden alalım alanlar aldıkları fiyatlarıda yazarlarsa hepimiz yararlanalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hanjin -- 28 Aralık 2007; 12:33:22 >
  • quote:

Service menusünden kaç kere değiştiği de görülebiliyor mu? Eğer görülüyorsa nereden görülüyor acaba?

Yine aynı 21 nolu menünün 1 nolu seçeneği (şimdi tam hatırlamıyorum RST gibi bişey yazıyordu) lambanın kaç defa değiştirildiğini gösteriyor. İlk lambası takılı bir tv'de bu değer 0 olmalı.

http://www.avforums.com/forums/showthread.php?t=543039&page=2

Yukarıdaki adreste aynı tv'yi kullanan ingiliz arkadaşlar, kendi satın aldıkları yerlerden söz etmişler. 2007 temmuzda 160 euro'ya aldıklarını yazdıkları ebay satıcısını kontrol ettim, şu an için satmıyor.

http://search.ebay.com/_W0QQsassZbuyfromjapan

Bence de yedek ampul almakta fayda var. Lamba kodu olan XL-5200'ü aratırsanız bulmanız kolaylaşabilir.

Kolay gelsin.

• http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=130178768808

Bu da sözü geçen eski tarihli ilan. Buradaki fiyat 194 USD. 230 YTL gibi birşey yapıyor ki, bence çok uygun. Bizim TV'nin saati 2,9 kuruşa geliyor.

Edit: Tabii kargoyu da unutmamak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi coyote -- 28 Aralık 2007; 13:07:35 >
  • arkadaslar subatta ıtalya ya gideceğim ..acaba bunu oradan turkıyeden daha ucuza almam mümkün mü? türkiyede fiyat sorabılecegımz adresı bılen varmıdır acaba?
  • lamba ssati

BEKLENEN OLDU!!! SONY SXRD GELDİ AMA...
  • bu da galiba tv saati

BEKLENEN OLDU!!! SONY SXRD GELDİ AMA...
  • lamba ilk ve saati 1184 ,tv nin saati 1185 herhalde .aralarında 1 saat fark var..benim anladıgım bu..bu arada bir yılda çok fazla seyretmemize rağmen 1200 saat civarında seyir saati olmuş..bu hesapla bizim şimdiki lambanın ömrü konusunda tahminlerinizi bekliyorum..
  • Ben daima power saving modu on konumda kullanıyorum kds'yi. Açıkçası bu mod off konumundayken görüntü benim için fazla aydınlık oluyor. Bu modun hem elektrik sarfiyatının azalmasına hem de lamba ömrünün uzamasına katkıda bulunacağını düşünüyorum (ümit ediyorum da diyebiliriz )

Ayrıca eğer daha önce linkini verdiğim gibi bir satıcıdan toplu halde lamba almayı düşünen olursa ben varım.
  • dün satıcıları aradım lamba için. sonuç = foss. hepsi dünyadan bir haber.
  • http://today.reuters.com/news/articlenews.aspx?type=technologyNews&storyid=2007-12-27T061304Z_01_T204536_RTRUKOC_0_US-SONY.xml

http://www.dailytech.com/Sony+Exits+and+Concedes+Rearprojection+Market+to+DLP/article10154.htm

Sony'nin tüm arkadan yansıtmalı tv modellerinin üretimine son verdiğinin haber linki. :(

Dailytech sitesinde konuyla ilgili yorum yapanların çoğunun ortak görüşü, 3LCD teknolojisine son verilmesi normal. Ancak LCoS teknolojisine sahip ve en başarılı rear projection tv kabul edilen KDS ve XBR serilerinin üretimine son verilmesine kimse bir anlam verememiş. (Ben de dahil)

• üretime son vermesi üzücü. 70'' olanı 7.500 ytl 12 taksit 5 yıl garantili alıyordum istanbul kozyatagı carrefoursadan ama ankaradan ödeme yapamadıgım için alamadım. sehpa hediyesi yoktu ama morfarede var sehpa 750ye kadar iniyorlar. kargo ücreti fazlalıgı ve vitrin malı olması dezavantajlarıydı hem... gerçekten görüntü kalitesini çok merak ediyordum nasip olmadı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: baytar17

lamba ilk ve saati 1184 ,tv nin saati 1185 herhalde .aralarında 1 saat fark var..benim anladıgım bu..bu arada bir yılda çok fazla seyretmemize rağmen 1200 saat civarında seyir saati olmuş..bu hesapla bizim şimdiki lambanın ömrü konusunda tahminlerinizi bekliyorum..

Daha önce alıp daha sonra iade ettiğim KDS 3615 saatte idi ve dolayısı ile yeni aldığımla kıyaslama şanşım oldu. Şöyle diyebilirim ki arada belirgin bir fark var. Kullanılmış olan oldukça karanlık göstermeye başlamıştı. Ama yine de iris ayarını yükselttiğin zaman ve\veya power saving modunu kapattığında yeterince aydınlıktı. Benim fikrim bu konu da hassas kişiler için tam performans alabilmek için lambanın 4000-4500 saat civarı lambasını değiştirmesi gerekebilir. Aksi takdirde lamba sizi terk etmeden değiştirmeye gerek kalmayacak gibi gözüküyor.

Uzun süredir bu TV'e sahip arkadaşlar sanıyorum oldukça fazla ayar denemesi yapmıştır. Son olarak karar kıldıkları ayarları yazabilirse çok sevinirim (Özellikle Digitürk için olanı).

Kendi denemelerim sonucu ulaştığım şu anki ayarlar şöyle :
    (Digitürk için)

power saving ON
    film Mode AUTO 1
    game mode OFF
    colour matrix AUTO

picture mode CUSTOM
    advanced iris AUTO 1
    contrast 85
    brightness 51
    colour 46
    colour temperature WARM 2
    sharpness 50
    noise reduction LOW
    drc mode OFF

advanced settings
    black corrector OFF
    gamma OFF
    clear white OFF
    live colour OFF
    white balance
    R Gain 0
    G Gain -7
    B Gain 0
    R Bias 0
    G Bias -7
    B Bias 0
    detail enhancer LOW
    edge enhancer LOW

• arkadslar bu kds 55a2000 ayarları baya bi karısık sansui uydu alıcım veSONY DAV DZ 810 5 ART 1 SES SİSTEMİM VAR.görüntü ayrları tvde yaptıgım zaman DVD İZLEME AYARI bozuldu tv yayını iyi dvd kötü su anda daha önce DVD COK İYİYDİ karıstırdım wallla.ACIK Bİ SEKILDE DVD VE TV AYARLARINI YAZAR MISINIZ.
  • quote:

Orjinalden alıntı: muratdoktor

arkadslar bu kds 55a2000 ayarları baya bi karısık sansui uydu alıcım veSONY DAV DZ 810 5 ART 1 SES SİSTEMİM VAR.görüntü ayrları tvde yaptıgım zaman DVD İZLEME AYARI bozuldu tv yayını iyi dvd kötü su anda daha önce DVD COK İYİYDİ karıstırdım wallla.ACIK Bİ SEKILDE DVD VE TV AYARLARINI YAZAR MISINIZ.

Sanırım KDS'nin her giriş için (DVD Player, Sat, Kablo, vb) ayrı ayrı ayarlanabildiğini bilmiyorsunuz. Bu sebeple biri düzelirken diğerinin bozulması gibi birşey olmasına gerek yok.

Yapmanız gereken, ayarları yaparken menüden "genel" yerine hangi girişin (AV1,AV2 gibi) ayarı yapılıyorsa onu seçmek gerekiyor.
  • televizyon bugün geldi kurulumunu ben yaptım zaten teşhir ürünü olduğu için çalışmasında bi problem olmadığı biliniyodu.
    maşallah taş gibi düşünüyorum tam zamanında okumuşum forumu öyleki ankaradaki son tvyi aldım
    neyse görüntüler gerçekten çok güzel hele xboxta 720p gear of war görülmeye değer.
    ama ps2 ve dvd pağladığımda bariz bi kötüleşme var kareleşme oluyo görüntüde gerçi izleme mesafem 2.5 metre biraz arttırcam dekorasyona başvurarak ama başka ne yapabilirim acaba dvdyi scarttan bağladığımda tvden çözünürlüğü artırma iyileştirme yapabilirmiyim henüz deneme fırsatım olmadı fazla.
    toplu lamba alımında varım fiyatta ayrıcalık tanırsa bi bayi.
    iyi akşamlar
  • Bu TV'den maksimum verim alabilmek için bence PS3 olmazsa olmaz bir alet. 1080p oyun oynayabilmek ve blu ray film seyretmek gerçekten büyük keyif. Ayrıca 60gb olanını aldığın takdirde eski ps2 oyunlara da izin veriyor ve ayrıca isterseniz oyunları 1080p'ye upscale yapabiliyor. Upscaling dvd filmler için de geçerli bu arada. Tabii bu upscaling olayını da fazla abartmamak lazım bence. Yani normal bir dvd bir anda blu ray film gibi falan olmuyor. Biraz daha seyredilebilir oluyor o kadar.
  • Ben yeni nesil işlemci kullandığı için ve dolayısıyla daha az ısınıp daha az enerji tükettiği için tercihimi 40 gb ps3'den yana kullanmıştım. Bu sebeple ps2 oyunlarını ps3'de oynayamıyorum.

Benim ps2 rgb kablo ile tv'ye bağlı. Elbette görüntünün ps3 gibi olması beklenemez ama piksellenmeden de eser yok. Ps2'nin kendi menüsünden av çıkışını rgb olarak ayarladım, ayrıca tv menüsünden de ps2'nin bağlı olduğu girişi rgb olarak ayarladım. Sonuç kesinlikle olabileceğin en iyisi.
  • 
Sayfa: önceki 5051525354
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.