Şimdi Ara

BEKLENEN OLDU!!! SONY SXRD GELDİ AMA... (55. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.167
Cevap
2
Favori
92.423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar artık sanırım bu tv den bulmak ımkansız hale geldı aynı kalıtede alternatıf tv lere bakmak zorundayız almaya nıyetı olanlar .. bu konuda arastırma yapanlardan bılgılerını beklıyoruz ....... sevgıler
  • browning26, televizyonunuz hayırlı olsun. Kasım ayında yine bu konu altında yazdığım mesajı mı okudunuz mu bilmiyorum. Sorun sizde ya da televizyonda değil. Ekran kartları ne yazık ki 1080p ekranlarda overscan adı verilen bu problemi yaratabiliyorlar. Ayrıca, bu problemi çözmüyor ama, dvi-hdmi kablo ile çok daha net görüntü alınıyor.

Unutmadan, yeni televizyonunuzun çalışma saatini, yine bu başlık altında bulabileceğiniz yöntemle kontrol etmeyi ihmal etmetin. Daha önce, teşhir malını sıfır diye satmaya çalışan mağazaları duyduk çünkü.

quote:

Orjinalden alıntı: @coyote

@DoubleDragon, 7900GS ekran kartlı Dell E1705 laptopuma, bu tv'yi monitör olarak kullanarak windowsXP kurdum. Daha windows kurulmadan dos ortamı ve windows setup aamalarında tv çözünürlüğü 1080p olarak gösterdi, görüntü mükemmel berraklıktaydı yani 1:1 pixel mapping özelliği destekleniyordu ve overscan vardı yani görüntünün tamamı ekrana sığmıyor ve ekrandan taşıyordu.

Windows kurulup çözünürlüğü 1920x1080'ye ayarladığımda görüntü hafif bulanıklaştı yani 1:1 pixel mapping kayboldu ve overscan devam etti. Nvidia'nın kendi ayarlarından ekran yeniden boyutlandırılamıyor ve kaydırılamıyor. Ben de bu iş için powerstrip isimli 3. parti bir yazılımı yükledim. Ama nedense bu yazılımla ekranı küçültmeye başlar başlamaz tv'nin ekranında görüntü kayboluyor ve ekranda "desteklenmeyen çözünürlük" uyarısı çıkıyor. Galiba powerstrip yazılımı ekranı küçültürken çözünürlüğü de standart olmayan bir değere küçültüyor, 1885x1007 gibi mesela.

İlk seferinde bağlantıyı vga-vga kablo ile yapmıştım, sonuç iyi değildi, tavsiye etmem. Yukarıda anlattıklarımın tamamını ise Bandridge DVI-HDMI kablo ile denedim. Windows kurulumu sırasında, yani 1:1 pixel mapping varken, overscan dışında görüntü gerçekten mükemmeldi. Herhalda en zevkli windows kurulumumu yapmışımdır.

Bence Windows kurulurken bile overscan olması, sorunun windows'tan değil de tv ve ekran kartı arasındaki bir uyumsuzluktan kaynaklandığını gösteriyor. Ancak windows içinde nvidia ayarları ve powerstrip gibi 3. parti yazılımlarla belki standart dışı ayarlarla sorun çözülebilir. Tabii bu durumda laptopun kendi ekranında görüntü problemleri oluşması da muhtemel.

Kısacası, şu ana kadar tv ile ilgili canımı sıkan tek şey pc bağlantısını hakkıyla yapamamış olmam. Onun dışında gerçekten çok memnunum. Dün dvd olarak Punisher isimli filmi seyrettim. Gerçekten sinemada gibiydim. Sadece büyüklük olarak değil. Ekrandaki görüntüde piksellenmeden eser yok, bu tv, sanki sinemada analog olarak perdeye görüntü düşürülmüş gibi bir his uyandırıyor insanda. Alacak arkadaşlara gerçekten tavsiye ederim. İtalya'daki bir arkadaşıma PS3 sipariş ettim, geldiğinde görüntüyü düşünemiyorum.

Umarım yardımcı olabilmişimdir. Bu arada pc bağlantısı ile ilgili tüm kds-55a2000 sahiplerinin tecrubelerini öğrenmek isterim.

Kolay gelsin.

• burak reıs aldıgın servısın tlf nosunu versende bızde alsak canakkalede sordum getıremeyız dedıler yedeklersem ıcım rahatlayacak
  • quote:

Orjinalden alıntı: baytar17

burak reıs aldıgın servısın tlf nosunu versende bızde alsak canakkalede sordum getıremeyız dedıler yedeklersem ıcım rahatlayacak

tabi dostum vereyim. 0212 325 92 41 / 282 34 69 bu arada lamba elinde mevcut. fiyatını sordum 505 ytl diyor. artık siz karşılıklı görüşürsünüz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak reis -- 27 Şubat 2008; 10:34:10 >
  • bizim ufaklığa blu-ray çizgi film aldım görüntüler çok hoşuma gidice bir iki foto çektim OPEN SEASON 1080 p .bu topic ne kadar boşlansada yine bir adet foto koymak istedim

BEKLENEN OLDU!!! SONY SXRD GELDİ AMA...
  • Herkese merhaba arkadaşlar;

quote:

Orjinalden alıntı: burak reis
    …… marmaris dostum bu topic in eski hızı kalmadı ama topiclerin hızı kesilir paylaşımlar dostluk lar kesilmez.

Burak reis dostum ne güzel demişsin, saol, topic e girip bakmak artık gelişmeleri takip etmekten çok dostlar ne yazmış bi bakalım havasında oluyor… dediğin gibi topic yavaşlasa da insanın aklına düşünce “acaba ne yaptılar, ne yazmışlar” deyip merakla bakıyoruz topic e…
    Yavaşlamalara aldırmayıp biz buradan hal hatır sormak için bile devam ederiz dostum, takipteyiz… geçen hafta Pazar yine Ank.daydım, bi sorayım dedim bayiye ne olmuş fiyatlar diye, artık görevliler bile tanımıyor tv yi, Sony bu tv nin üretimini durdurdu diyolar, ya SXRD yi geliştirecekler ya da şu lazer tv muhabbetine yoğunlaşacaklar heralde. İnanır mısın şu senin takibe aldığın SXRD projeksiyonları ben de takip ediyorum, hani alsak mı acaba, nası olur, lamba olayı nedir falan bi bunu araştırsak mı diye bakınıyorum. Hakaten harika görüntüleri var. Geçenlerde ne sxrd ne de HD, basit bi projeksiyonu beni kasaya bağladım, ki konfigürasyon da eski (P4 2.8, ati radeon 9600 128mb, 1 gb ram), HD bi film indirip izledim valla müthiş keyifti . Umarım reis bi tane de sxrd projeksiyon alırsın tam olur .

quote:

Orjinalden alıntı: baytar17

evet arkadaslar kds leri aldık ama yavasladık malum son yaklasıyor galiba…

Son yok, son yok, devam ediyoruz ya, buradayız baytar17 kardeş…

quote:

Orjinalden alıntı: umit34

Birsüredir topiği kaybetmiştim,baya şeyler kaçırmışım

Arkadaşlar, topiğimiz görüntülenme ve mesaj sayısındandır heralde, “TV ve Projeksiyon” bölümünün ana sayfasında 2. sırada forum yönetimi tarafından hazırlanmış bir başlık var, “KONU LİSTESİ (Konu Açmadan Mutlaka Okuyun) - GÜNCELLENDİ, TAM LİSTE “ şeklinde, oraya bakınca 2c maddesinde var, aramadan direkt link verilmiş ulaşılabiliyor.

quote:

Orjinalden alıntı: browning26

Ben de KDS-55A2000'i yeni aldım. Bulmakta çok zorlandım. Tek tek bütün sony bayiilerini aradım. Istanbulda 1 tane buldum pahalı geldi, Eskişehir'deki bayi de yüksek fiyat söyledi. Nihayetinde İzmir'de buldum. Orjinal sehpasıyla birlikte 4100'e aldım. Kargo ücretini de onlar karşıladı.
    ………….
    Soruyu şöyle genişleteyim: Yakın zamanda kendime bir laptop almayı düşünüyorum, alırken bu konuda özellikle dikkat etmem gereken bir özellik var mıdır, hem görüntüyü hem de sesi kaliteli bir şekilde aktarmak için nasıl bir bilgisayar ve kablolar edinmeliyim?

Öncelikle tv niz hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın, laptop almayı düşündüğünüzü yazmışsınız, ee böyle bir tv almışken BENCE alınabilecek en iyi laptop, DELL 1530 XPS, çünkü HDMI çıkışı var ve üzerinde Nvidia çipsetli GF 8600 ekran kartı var, harika olurdu heralde, ama bi fikir dediğim gibi bence…

@burakreis dostum bu arada resim çok güzelmiş.

• selam arkadaşlar,
    ben projeksiyonlu günlerimi özledim ya şöyle sinema gibi büyük büyük izlemeyi, tamam bu televizyon devasa:)ama özlem işte:)
    şimdi 4000 ytl ye aldığım tv yi 3 ay olmadı bile kullanıyorum.Sizce kaça satmalıyım alıcısı olurmu kutusunuda atmadım alan kişinin ankara içi alması gerekcek kaça satmalıyım sizce yanında sehpasıda var orjinal.
  • selam

arkadaşım bugün doğubanktan 3900 ytl ye aldı kds55 i
    (firma ismini bilmiyorum merak eden olursa sorarım, tv sehpası yok)
    dün, depoda 6 tane daha var demiş.
    bugün arayıp depodakiler satıldı elimde açık olan kaldı demiş

neyse arkadaş gitti servis menüsünden kontrol ettirdim
    31 saat gözüküyor tv kullanımı
    tv de hiç kullanılmamış gibiymiş , düğmeleri bantlı filan..

iyice inceleyip , gözünü karartıp aldı arkadaş
    umarım sorun yaşamaz, garanti vs.. konularında
  • arkadaslar bu xl 5200 ampulu amerikadan alsak SIKINTI olur mu voltaj farkindan dolayi? bilen var mi ?
  • SATILIK 2 AYLIK SONY KDF E50A11E KUTUSU GARANTİSİ HERŞEY MEVCUT
  • SATILIK SONY KDF E50A11E DAHA 2 AYLIK ORJİNAL SEHPASI KUTUSU GARANTİSİ HERŞEY MEVCUT TEL 0554 733 03 75 ( TUĞRUL ÖZTÜRK )
  • http://cgi.ebay.com/SONY-XL-5200-F-9308-860-0-XL5200-REPLACEMENT-LAMP-BULB_W0QQitemZ320233700671QQihZ011QQcategoryZ61407QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
    bunu aldırıp yedekledim bende bu arada tüm eski arkadaslara selam basta burak reis topic hız kessede biz buradayız dostluklar baki ayrıca Coyote dostum aynen senin gibi düşünüyorum tv yi izlerken 4 4lük seçim yapmışız gerçektende..
    lambayı söküp için açmaktan felanda korkmayın altı üstü 4 civata tutuyor servisler ucuk fiyat çekiyor tr de bu satıcıların orjinal satıp satmadıklarıda meçhul ama çok önemli sorunlar olsa - feedbackler görürdük gibi geliyor bana

• quote:

Orjinalden alıntı: netcommander

http://cgi.ebay.com/SONY-XL-5200-F-9308-860-0-XL5200-REPLACEMENT-LAMP-BULB_W0QQitemZ320233700671QQihZ011QQcategoryZ61407QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem
    bunu aldırıp yedekledim bende bu arada tüm eski arkadaslara selam basta burak reis topic hız kessede biz buradayız dostluklar baki ayrıca Coyote dostum aynen senin gibi düşünüyorum tv yi izlerken 4 4lük seçim yapmışız gerçektende..
    lambayı söküp için açmaktan felanda korkmayın altı üstü 4 civata tutuyor servisler ucuk fiyat çekiyor tr de bu satıcıların orjinal satıp satmadıklarıda meçhul ama çok önemli sorunlar olsa - feedbackler görürdük gibi geliyor bana

öncelikle slm. dostum bu almış olduğun lambanın kasası yokmu ??? geçenlerde okudum kasası olmayan lambalar çok daha ucuza satılıyormuş türkiyede. orj lamba ama kasası yok. %15 kadar daha ucuzmuş.

• yok kasasız kablosu ve kendisi var toplam 130 dolar gibi mal oldu sansıma USA dan bir dostum geliyordu
  • quote:

yok kasasız kablosu ve kendisi var toplam 130 dolar gibi mal oldu sansıma USA dan bir dostum geliyordu

hayırlısı olsun kardeşim. bende USA dan perde sipariş ettim. home cinema işine giriyorum .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burak reis -- 31 Mart 2008; 11:24:35 >
  • yansıtıcı ne düşünüyorsun abi
  • nasıl perde sipariş ettin dostum merak ettim ?
  • quote:

yok kasasız kablosu ve kendisi var toplam 130 dolar gibi mal oldu sansıma USA dan bir dostum geliyordu

Gerçekten çok iyi fiyata almışsınız. Aynı lamba kasasını defalarca kullanabiliyor muyuz, bir de bu lambayı kasaya monte etmek kolay mı?
  • şu an 55a2000 sehpasıyla birlikte 5799 ytl ye 12 taksitle satılıyor konya realdeki bayide düşünen varsa indirimdeymiş mayıs sonuna kadar ve bundan sonrada projeksiyon tv gelmeyecek diye okumuştum bir yerde ne kadar doğru bilmiyorum o sony bayisinde üretimi devam ediyor dediler lamba konusunda teknik servisten yardım aldım lambayı günde 5-6 saat izlersen 10 yıla kadar gider diyor servis o zamana hem lambanın fiyatı 50 € civarına düşer hemde çok yeni teknolojiler çıkar dedi
  • quote:

yansıtıcı ne düşünüyorsun abi

panasonic PT-AE1000 yada 2000 şimdilik kafamdakiler bunlar. ikisinden biri olucak sanırım ama henüz karar veremedim başka marka cihazlarada bakıyorum.
  • 
Sayfa: önceki 5354555657
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.