Şimdi Ara

beklenmedik mezun senesi? özgüven problemleri? sosyofobi? yardım. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
7
Favori
4.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • hocam ailem izin vermiyor kalamıyorum, eğitim hayatım bitti kahroldum

• mezun senende de beklenmedik şeyler olabilir bu sene benim başıma pek bir şey gelmedi iyi geçti ama sınav geçen seneden zordu ama herkese zordu diyeceğim o ki böyle şeyler başınıza gelince kaldırabilecekseniz kalın

• Salla ya, biliyorum çoğu böyle. Ama yine de bazı şeylerden feragat etmek lazım. Ben bunun bilincindeyim aga.

• sosyalfobisi varsa dershane eziyet gibi gelir.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • pazar günü yazıcam hocam

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Git hocam git. Bu psikolojik bir şey. Sınavı çözerken heyecan geliyorsa bunu yenmen diğer yıl sıfır gibi. Bugün Türkçede tutuldum bi 2 3 dk. Geçmedi. Seneye de aynı stresi çekemem. Hedef 35 k idi ama bu yıl ne gelirse yazacam. En kötü bilgisayar mühendisliği yazıp giderim. Gençliğimi çürütemem buralarda

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @trez @Leader of Birmingham.

olum, sosyal eksikliği kapamak için ders çalışıyorsanız gerçekten sıkıntı bu. asosyallik önemli değil.

kuzenim var, 12 olacak. bir yere gideceğiz, yok ders çalışıyorum yok napacaz orada diye sorup duruyor. para bozdurmaya utanıyor, küçümsemiyorum kendisi de diyor.

olum ders çalışmanın amacı dışarıya çıkmamak olmamalı. çoğumuz iyi konfor hayatı istiyoruz ve bunun için sosyal hayat gerek. hiyerarşi bile var.

mühendislikte üretim bölümünde çalışan insanla, satışta çalışan insanın maaşı da bir olmaz. herkes para ister, sosyofobiği de terapiye gitmek için.

yapı meselesidir o ayrı ama hiç dışarıya çıkmamak kötü bir sorun. çünkü çıkmıyorsun, kendi kendine hayal ediyorsun. açıyorsun instagramı adam ortaca tatilinde, öbürü modada içiyo. sen hala ders çalışıon, bana da çok oldu ama kabullenmek gerek.

düşünsene, bura bi forum ve sadece tyt-ayt hakkında konuşuypruz. bu bölümden çık, sıcak fırsatlarda adam dondurma bugu bulmuş onu anlatıyo. olum buradaki adamların hepsi emek veriyo sınava, 10 sene sonra unutcaz burayı. ne bileyim değişik değişik alanlara atılcaz. bunları düşünmek gerek.

• Arkadaşım ben mühendisim türkiyede ilk olan demirgöz diye bir aletin mühendisiyim 3 mühendis var bu aleti öğrenen demiryollarında bende mezuna kalıp yaptım sıralamam sayısalda ilk sene için 500 binlerdeydi mezuna kaldığımda 70 binler ygsde , lysde ise dahada yukarısına çektim kafanı rahat tut dersane ödevlerini yap sistemli çalış çok çalışmak değil mesele düzenli olmak açıkcası ve eğer mühendislik okuyacaksan emin ol okuması kazanmasından çok daha zor hazır ol sosyalliğinden geri kalma çık kitaplarınıda götür muhabbet et sonra sorunu çöz kalk açıkcası ben kafelerde çalışarak kazandım ve diyorum sonunu düşünen kahraman olamaz sadece o günki görevlerine odaklan belirli bir sistematiğe koy ve kazanma olayını düşünme gerisi kolay diyorum ve başarılar diliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İburakonal -- 26 Haziran 2021; 21:13:10 >
  • off aynı durum bende de var ya ,bütün yıl it gibi çalıştım tytm iyi yerlerdeydi bugün bi girdim patladık.çıkınca dedem aradı naptın oglum diye babam sordu kötü dedim hepsinin moralleri bozuldu iyi bir şey bekliyorlardı beni de en çok üzen bu oldu.bir yıl daha kalsam mı diye ben de senin gibi düşünüyorum hocam ama akıl sağlığım el vermeyebilir benim kafa gider yani zaten 15 kg aldım saçlarım döküldü sinirden stresten kardeşlerime vurmaya başladım... hayırlısı olsun

• hocam aytye girmeden umutları tüketmek yok

• Yaz git dostum bu sinav hicbirseyi haketmiyor harcadigimiz vakitlere yazik

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu beni anlatıyor. Her gece tek başıma karanlık odamda otururken insanların üniversitede neler yaptıklarını ve nasıl sosyalleştiklerini düşündükçe psikolojim daha da alt üst oluyor. Ne yapacağım bilmiyorum. O kadar yalnız, o kadar üzgünüm ki kelimelere dökemem.

Bu sene bir yere gitsem muhtemelen işsizlik garantili bir bölüme gideceğim. Gitmesem farklı bir dert. Bu zamanlar da geçer mi bilemiyorum. Geleceğe dair oldukça karamsarım.

Gecenin ikisinde üçünde uyanıp kaç kere hüngür hüngür ağladığımı saymadım bile. Neye üzüleyim şimdi ? Kaybettiğim yıllara mı ? Yine başarısız olmama mı ?

Yalnızlık çok zor. Allah'ım yardım et

• Biraz uzun yazdım ama güzel yazdım okursanız bir şeyler katar gibi :)

Bir bakıma haklısınız hocam, mesela örnek vereyim: Sevdiğim kadının İngilizcesi mükemmel, benim mesela o kadar iyi değildir. Bunlar normal şeyler aslında ama tabii ki sizde olan bir genel kültür veya başka bir yetenek eksikliği sizi bozar, üzer. Mesela benim film, dizi bilgim 0 gibi bir şey. Yabancı bir film söylüyorlar '' Şu x filmi nekşfiliks'de harika bak sen de izle.'' ben de '' O ne lan yeniyor mu ? '' tepkisi veriyorum. Yani her insanın belli konularda eksiği olabilir. Başka bir pozitif yönde olabilir, buna örnek yine vereyim: Geçen arkadaşlarla araba mevzuları konuşuyorduk, adamlar Toyota Supra'dan bahsediyorlar, dedim ki: '' Motor kodunu biliyor musunuz? dünyanın en iyi motorlarından birine sahip.'' sorusunu yöneltince mal gibi kaldılar mesela. Cevap ''2JZ'' :D ama adam bilmiyor ki, bahsettiği şeyle alakalı bilgisi zayıf.

Yani diyeceğim o ki, insanın genel kültürü zayıfta olabilir veya YKS'den sonra üniversitede harika seviyeye çekip, lisedeyken onu geçen arkadaşıyla çoğu konuda ileri düzeyde tartışabilir. Bunların hepsi olasılık.

Tatil falan mevzusu için, olm bak gerçek hedefi, gerçek idealleri olan insanlar bunları takmaz bile. Ödül olarak görür kendine, kıskanma mevzusu şu bu insanın doğası gereği olur o an ama çalışmaya devam eder çünkü nihilisttir çoğu başarılı insan. Buna YKS olarak bakma, bütün iş hayatı, kariyer şu bu baksan böyledir. Dışarıya çıkmamak, yok diğerleri şöyle yapıyor böyle yapıyor demek onlar için komiktir :D şöyle bir bakar, geçer. Böyle güzel bir düşünceye sahip olmak varken, niye toplumla düşünce yapısı aynı birer insan olursun ki ?

Hiyerarşi mevzusuna bir şey diyemem, bu ülkenin dayatması. Ülkenin dışına çıkınca bunlar önemsiz oluyor çoğu ülkede, özellikle Avrupa ve ABD'de. Önemli olan senin kültürün, bilgi düzeyin. Git Almanya'ya bunları önemsemezler, çünkü zaten adamlar belli bir refah düzeyinde. Ama bilgi, bilim, irfan, kültür ve diğer doğuştan gelen yetenekleri sen bir şeyler yaparak kazanıyorsun, bu da seni ileriye taşıyor diğer insanlardan. Git bak sınavlarına falan, hep buna göre değerlendirilirler.

Yani kısacası; her şeyi basit görmeyin, basite indirgemeyin. Bu hayat YKS'den ibaret değil, bu sadece hayat için birer tecrübe. Şu an yapılacak iş en hızlı şekilde YKS mevzusundan kurtulmak gibi. Eğer buradan çıkamayınca hayat daha da gittikçe zorlaşıyor, yeni şeylere adım atamıyorsun. Mesela üniversite ortamını 1 yıl önce görsen fena mı ? Veya bazı şeyler için önceden başlasan ? Mesela ben değişik mevzulara yönelmek istiyorum ama bu şey engel oluyor. Demek ki engeli kaldırmam için çalışmam lazım, başarmam lazım. Bu kadar basit mevzu.

• Bunu size de kopyaladım hocam, görmezseniz belki. Biraz uzun yazdım ama güzel yazdım okursanız bir şeyler katar gibi :)

Bir bakıma haklısınız hocam, mesela örnek vereyim: Sevdiğim kadının İngilizcesi mükemmel, benim mesela o kadar iyi değildir. Bunlar normal şeyler aslında ama tabii ki sizde olan bir genel kültür veya başka bir yetenek eksikliği sizi bozar, üzer. Mesela benim film, dizi bilgim 0 gibi bir şey. Yabancı bir film söylüyorlar '' Şu x filmi nekşfiliks'de harika bak sen de izle.'' ben de '' O ne lan yeniyor mu ? '' tepkisi veriyorum. Yani her insanın belli konularda eksiği olabilir. Başka bir pozitif yönde olabilir, buna örnek yine vereyim: Geçen arkadaşlarla araba mevzuları konuşuyorduk, adamlar Toyota Supra'dan bahsediyorlar, dedim ki: '' Motor kodunu biliyor musunuz? dünyanın en iyi motorlarından birine sahip.'' sorusunu yöneltince mal gibi kaldılar mesela. Cevap ''2JZ'' :D ama adam bilmiyor ki, bahsettiği şeyle alakalı bilgisi zayıf.

Yani diyeceğim o ki, insanın genel kültürü zayıfta olabilir veya YKS'den sonra üniversitede harika seviyeye çekip, lisedeyken onu geçen arkadaşıyla çoğu konuda ileri düzeyde tartışabilir. Bunların hepsi olasılık.

Tatil falan mevzusu için, olm bak gerçek hedefi, gerçek idealleri olan insanlar bunları takmaz bile. Ödül olarak görür kendine, kıskanma mevzusu şu bu insanın doğası gereği olur o an ama çalışmaya devam eder çünkü nihilisttir çoğu başarılı insan. Buna YKS olarak bakma, bütün iş hayatı, kariyer şu bu baksan böyledir. Dışarıya çıkmamak, yok diğerleri şöyle yapıyor böyle yapıyor demek onlar için komiktir :D şöyle bir bakar, geçer. Böyle güzel bir düşünceye sahip olmak varken, niye toplumla düşünce yapısı aynı birer insan olursun ki ?

Hiyerarşi mevzusuna bir şey diyemem, bu ülkenin dayatması. Ülkenin dışına çıkınca bunlar önemsiz oluyor çoğu ülkede, özellikle Avrupa ve ABD'de. Önemli olan senin kültürün, bilgi düzeyin. Git Almanya'ya bunları önemsemezler, çünkü zaten adamlar belli bir refah düzeyinde. Ama bilgi, bilim, irfan, kültür ve diğer doğuştan gelen yetenekleri sen bir şeyler yaparak kazanıyorsun, bu da seni ileriye taşıyor diğer insanlardan. Git bak sınavlarına falan, hep buna göre değerlendirilirler.

Yani kısacası; her şeyi basit görmeyin, basite indirgemeyin. Bu hayat YKS'den ibaret değil, bu sadece hayat için birer tecrübe. Şu an yapılacak iş en hızlı şekilde YKS mevzusundan kurtulmak gibi. Eğer buradan çıkamayınca hayat daha da gittikçe zorlaşıyor, yeni şeylere adım atamıyorsun. Mesela üniversite ortamını 1 yıl önce görsen fena mı ? Veya bazı şeyler için önceden başlasan ? Mesela ben değişik mevzulara yönelmek istiyorum ama bu şey engel oluyor. Demek ki engeli kaldırmam için çalışmam lazım, başarmam lazım. Bu kadar basit mevzu.

• bak kardeşim ben de benzer durumlar var bu sen emezuna kalacağım mezun senmede gün aşırı bisiklet süreceğim inşallah sen de bunun gibi aktivitelerle seneyi güzel kapatabilirsin bu sene 11 saate 5.6 kere çıktım en verimliside kardeşimle 2 , 3 saat bisiklet sürdüğüm gündü

• hocam 1.5 yil neredeyse hic evden cikmamak ve 3 ay boyunca hic evden cikmamak saglikli bir durum degil. sahsen sizin yerinize kendimi koydugumda benim ailem boyle anlayisli gibilerdir ama kotu yaparsam, calismazsam canimi okurlar. Yaz-kis havasizliktan cam acik calistim, bir trilyon sesle. altta komsunun 1.5 yasindaki cocugunun bagirtisiyla, yanda cocuk parkiyla, diger yanda bahceli cocuklu bir evle. Belki dershane olmasa gercek anlamda delirirdim. memnun degilim dershaneden ve sisteminden ama olaya bir de bu yonden bakmak lazim, yazin il halk ve genclik bakanliginin kutuphanelerine gidecegim size de oneririm gercekten evde calismak insani kendi basina bunaltir. kosullar ne kadar iyi olsa da olmasa da bu boyle, hele evde yalniz degilseniz tam kapak oluyor.

sosyofobi ve bunalim icin diyecegim sey su imkanlariniz dahilinde bir hobi bulmaniz. parkta yuruyus olur, resim olur, muzik aleti calmak olur,spor yapmak olur. gercekten kendinizi sinav disinda mesgul edecek birsey bulmalisiniz, emin olun cok daha rahat olur, belki arkadaslarinizla bile boyle etkinliklere gidebilirsiniz, bahsettigim sey milli sporcu gibi aktif spor degil tabiiki. 2 haftada bir halisaha yapmak bile insanin stresini azaltir. Az vakitte maksimum kaliteli zaman gecirmek lazim.

insanlar sinav surecinde surekli sadece sinava hazirlanmaniz lazim gibi davranmaniz bazi sosyal becerileri koreltiyor ama maalesef sadece test cozen robotlar degiliz, ne kadar koreltmeye calissaniz da limbik sistem tam da orada, yapmak istedikleri icin seni rahatsiz etmeye devam edecek ve sucluluk duyacaksin. az yap ama onu tatmin et, rahatsiz etmesine izin verme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jean-Paul Sartre -- 26 Haziran 2021; 21:53:55 >

• Ulgen45 kullanıcısına yanıt

tamamen aynıyız hocam. bu kadar çalışmaya bu mu gelecekti sorusunu yöneltiyorum sadece kendime..

• Jean-Paul Sartre kullanıcısına yanıt

kesinlikle haklısınız hocam. sınavın %55'i çalışmaksa %45'i psikolojidir. ben akademik çalışmak konusunda sınavımı verdim ama psikoloji konusunda sınıfta kaldım. bu yazdığınızı değerlendireceğim, dershane düşünebilirim sanırım. ailem de ısrarla söylüyor.

esasında ben dershaneye kayıtlıydım ama kasımda ayrıldım dersleri beğenmediğimden ve tyt fen işlenmediğinden dolayı. iyi bir dershane bence gerçekten anahtar rolü oynayabilir. dedikleriniz çok değerli teşekkür ederim. 5-6 ay evden 2-3 kere çıkınca sınav günü kafesten aylar sonra salınmış bir kuş gibi oldum. bocaladım. bu sene kesinlikle 20 dakika da olsa şöyle bir yürüyeceğim. 1 saat de olsa parka çıkacağım. psikoloji gerçekten küçümsenmemesi gereken bir faktörmüş.

• trez kullanıcısına yanıt

anksiyete bozukluğu var ben de gerçekten de böyle hocam. bu sene çok zorlanmıştım dershaneye gidip gelirken, cevabını bildiğim soruya bile hoca kaldırınca bayılacak gibi oluyordum durumum baya kötüydü yani. evde düzen sağlayamam korkusuyla gelecek sene için kayıt yaptım yine bir yere, bursu bahane ederek ailemde baya ısrar etti. yaz kursu başlıyor bir haftaya. birkaç hafta deneyeceğim eğer yine aynı şeyleri yaşarsam devam etmeyeceğim, kayıt sildireceğim.

• bende ayni durumdayim bilmiyorum ne yapacagim

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.