Şimdi Ara

beklenmedik mezun senesi? özgüven problemleri? sosyofobi? yardım. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
7
Favori
4.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
28 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam aynı durumdayım. Sizinle muhabetimiz olmuştu aynı netleri yapıyorduk. Ben ocak ayında 108 net yapmıştım bir kere. Sonra ailevi problemler oldu, depresyona girdim, netlerim düştü çalışmalarım durdu. Hatga geçen konu açmıştım bunun ile alakalı.

Aynıa sosyallik durumu bende de var, 2 ay sonra bugün sınav için evden çıktım. Sınav anım rezalet ötesi geçti. Net ortalamam 95 iken sınavda 99 tane işaretleyebildim, çoğundan emin değilim. Baraj altında bile kalabilirim belki. Abarttım biraz da yani 70 net filan gelecek.

Tyt bugün benim özgüvenimi zedeledi. Yarın büyük ihtimalle ayt'de de istediğimin aşağısında bir net yapacağım.

Mezunluk konusunda ailem ile konuşmadım. Büyük ihtimalle önümüzdeki sene gizli gizli hazırlanacağım sınava.

Ama tyt'yi kime sorduysam aşırı zordu veya yetiştiremedim dedi. Sayısaldan ilk 5k için hazırlanan arkadaşım matematikte 23 tane işaretleyebilmiş.

Yani bu sene sıralamalar 2018-19 arasında gezinebilir. Bence mezunluk kararı almadan önce yarınki ayt'ye odaklanalım. Eğer ayt zor olursa sıralamalr 18-19 arası gezinir. Eleyiciliği yüksek sınav sorarlarsa tyt'deki açığı ayt ile kapatabiliriz. Tek umudum o.

Tek atımlık kurşun kaldı

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Arkadaşlar büyük ihtimal tyt zor değildi kafanızı kullanamadınız geçen senede böyleydi hatırlıyom ben size birşey diyim mi 2 gün sonra tyt mat soru çözüm videoları yayınlanınca lan hasktr ben bu soruları mı yapamamışım diyeceksiniz konuyu açan arkadaşın bir paragrafında hep yt konu anlatımı dinledim kaç kez soru bankası açtım bilmiyom ( ben az açtığını sanıyorum ) bide denemeler üzerindende gidilmez hep bu şeye benzer bir halterci düşünün işe yeni başlamış bir kaç tane halter tutma tekniği youtubeden bakıp sonra 130 kg halter kaldırmaya çalışıyor işte sb ile alıştırma yapmadan full deneme gitmek buna benzer ilkten sb lerde soru tarzı görün bir sürü sonra denemelere alıştırabilirsiniz kendinizi ama asıl belirleyici olan sınav ayt dir kafanızı bozmayın ( ben bu yorumu yazarken ayt şuan başladı :D

• Hocam sizi az çok anlayabiliyorum bu yollardan geçen biri olarak değil ama gözlemlerimle ilgili olarak sizi anlayabildiğimi düşünüyorum. Eğer gerçekten mezuna kalmayı kafanıza koyduysanız ve psikolojinizin de en azından sağlam kalmasını istiyorsanız belli başlı şeyleri ders dışında yapabilirsiniz. Örneğin hafta dediğimiz 7 gün, her gün olmasa da gün aşırı bir saatlik yürüyüş yapabilirisiniz. Şimdi düşünceniz şu olabilir zaten o kadar dersle cebelleşiyorum bir de yürüyüş ile vakit kaybedemem ama o yapacağınız bir saatlik yürüyüşün sizin için çok faydası var. Depresyon veya anksiyeteniz var demiyorum ama bu yürüyüş dediğimiz olay depresyon veya anksiyete hastalarına ilaçla birlikte ilk önerilen aktivitelerden birisi. İkinci olarak da yazın bildiğiniz yazın yani. Duygularınızı düşüncelerinizi kendinizi kötü hissettiğinizde veya iyi hissettiğinizde bunu kağıda dökün bunun da farkındalık açısından çok büyük faydası var. Psikolojinizi korumak istiyorsanız mezun yılında biraz da olsa rahatlamak istiyorsanız bunları yapmanızda çok büyük fayda var. Zaman kaybı gibi gelebilir fakat emin olun psikolojinizi kaybetmektense şu dediğimiz aktivitelere haftada 5-6 saat ayırırsanız bütün yılınızı kurtarabilirsiniz. Odanızı vs. değiştirmekten bahsetmişsiniz çalıştığınız ortamdaki en ufak şeyi bile değiştirmek insanı farklı ve olumlu bir havaya sokabiliyor deneyin kesinlikle. Dediğim gibi sene sonunda sınavı kaybedeceğim düşüncesi aklınızda sürekli olacağına şu ufak aktivitelerle kendinize zaman ayırırsınız daha iyi.

• Teşekkür ederim hocam tavsiyeleriniz çok değerli. İlk dediğinizi yapmak aklımda var, günlük yapabilir miyim bilmiyorum ama olabildiğince dışarıya çıkıp temiz hava solumaya çalışacağım. İkinci dediğinizi özellikle değerlendireceğim daha önce düşünmediğim bir şeydi teşekkür ederim

• Ulpro kullanıcısına yanıt

hocam yalnız tyt mat bariz zordu geçen senelere göre.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rica ederim hocam ne demek her zaman dikkat edin kendinize.

• Merhaba hocam ben de 2019 senemde mezuna kalmış aynı zamanda sizin gibi pandemi döneminde evden 3 ay boyunca hiç çıkmamış, insan yüzü görmeyen birisi olarak size yardımcı olmak istedim. 2018’de düzgün çalışmadığım için istediğim yerler gelmedi, tercih listemde beni mutlu etmeyecek bir yer yazmak istemediğim için sonuçlar açıklandığında açıkta kaldım.Dolayısıyla otomatik olarak mezuna kaldım. Ben ve ailem çok üzüldük ama yapacak bir şey yok hemen düzgün bir dershane arayışına girdik ertesi gün. Çok iyi bir dershaneye yazdırdılar beni, herkes mezun ve herkesin hedefi çok yüksekti. Ortam böyle olunca kimse birbiriyle konuşmuyor herkes testini çözmeye çalışıyordu. Bir açıdan da iyi oluyordu, derslerime odaklanıyordum.Lise arkadaşlarım tıp kazanıp başka şehirlere gitmişti çok yalnızdım.Dershanede tek kelime etmediğim günler oluyordu.Ama buna rağmen psikolojik olarak çökmedim, insanın kendini iyi hissetmesi için illa gerçek hayattan birileriyle konuşmasına gerek yok. Sosyal medyadan arkadaşlarım vardı onlarla görüşüyordum. Çok bunalırsam da hobilerime vakit ayırıyordum ve Youtube’da kafamı dağıtacak şeyler izliyordum. Liseden arkadaşlarım instada sürekli üniversiteden kafeden story paylaşıyorlardı kötü etkiliyordu ama o kadar umursamıyordum. Eğer bunlardan etkileneceksen kendine yeni bir hesap aç gündemi takip edebilmek için. Sonuç olarak istediğim gibi bilgisayar mühendisliği kazandım. Okula pek gidemedim pandemiden dolayı ama arkadaşlarım var tabi ki. Yeni bir ortama girdiğinizde elbet sizinle konuşmak isteyen veya sizin adım atacağınız insanlar olur. Burada önemli olan bu sınavda başarılı olamama sebebinizin gerçekten sosyallik mi olduğu, çünkü kendiniz de demişsiniz edebiyat zor gelecek diye çözmedim, youtubedan matematik videosu izledim ama çalışmadım doğru dürüst diye. Tabi ki psikolojiniz çok önemli ama sonlara doğru çalışmayı bırakmak en büyük sorun. Benim mezuna kalma sebebim de buydu. İsterseniz her şeyi başarırsınız sosyal olmadan da. Hakkınızda hayırlısı olsun diyorum şimdiden :)

• Hocam size tavsiyem mutlaka dışarı çıkmanız yönünde. Bende ikinci senemde İngilizce Öğretmenliği kazanmıştım ( ne yazık ki Burdur'da :( ). Ders çalışma hareketsiz bir eylem olduğu için hareketli bir hobi edinmeniz sizin için faydalı olacaktır. Yürüyüş olabilir, 30 dk - 1 saat basketbol oynamak olabilir. Ek olarak, mezuna kalmakta psikoloji çok önemli. Ümitsizliğe sakın düşmeyin, kişi başarısızlıkta tek kişi, başarıda ise çok kişidir. Dolayısı ile, kendi geleceğiniz için çalışın, diğerlerinin psikolojik baskısını olabildiğince görmezden gelin.

• xacheloisx X kullanıcısına yanıt

teşekkür ederim hocam yorumlarınız için. son soruyu gerçekten kendime çok sordum. başarısızlığı ben bir nedene bağlayamıyorum çünkü netlerim gerçekten beni tatmin ediyordu ve tyt'de belki yapabilirdim de. ama sınav anı gerçekten olağanüstü bir şey ve 3 ay küçük bir kutuda kapalı kalıp 3 aydan sonra böylesine stres altında olunan bir ortamda bulunmak gerçekten beni biraz çarptı diyebilirim tabiri caizse.

ayt'ye mezunluğu kabullenmiş bir şekilde girdim, mezuna bırakacağım. dershane konusunda sizin yaptığınızı yapmayı planlıyorum ben de. hedefi 80 120k olan insanlarla değil de gerçekten gözü yükseklerde olan insanlarla bir arada bulunmak bence beni ileriye çekecektir hem sosyal anlamda hem de çalışmak anlamında. teşekkür ediyorum tekrardan değerli yorumlarınız ve iyi dilekleriniz için. umarım seneye ben de kazanabillirim :)

• Ben her gün kütüphaneye gitmeyi düşünüyorum. Dershane için durumum yok zaten. KAF+ESŞ+Kimya Özel falan ilerliyecem. Kolay gelsin hocam şimdiden.

Ne zaman başlayacaksınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Are You Hitting On Me -- 27 Haziran 2021; 17:55:33 >
  • Are You Hitting On Me kullanıcısına yanıt

teşekkür ederim hocam size de başarılar umarım çok çok iyi dereceler yaparız.

benim aklımda 2 ağustos var, pazartesiye denk geliyor. sanırım geç ya da erken olmaz

• Kardeşim psikologa git,ben zamanında gitmedim mallık yaptım.Dikkatsizlik ve Odaklanmama problemim var.Potansiyelimin çok iyi old. Düşünüyorum bütün sıkıntım bu aslında bence.Tum hayatımın sıkıntısı bu bence.Sen benim gibi kaçıp seneye "olmadı" yazma.Kimse senin psikolgaa gittiğini de iplemez.Bir ehliyette ilaç yazmışsa,psikoloktan onay aldırır.O da rastgele devlette bir psikolaga gidersin +5dk da işlem biter.

• madserpent kullanıcısına yanıt

bilmiyorum hocam çok düşündük ailemle dün ama çok da yanaşmak istemiyorum. gerçekten faydası oluyor mu? ilaç ya da ayrı bir tedavi uyguluyorlar mı mesela?

• tavsiyeleriniz için teşekkür ederim inanın hepsini üçer beşer kez okudum. yine bir up diyeyim

• Hocam ben de eşit ağırlıkta görece iyi bir sıralamadan mezuna kaldım geçen sene. 2020'ye hazırlanırken okul ve dershaneye gittiğim için sosyallik problem olmamıştı, baya bir insanla görüşüyordum gün içinde bu psikolojik olarak rahatlatıyordu beni. 2021'e hazırlanırken dershaneye online olur diye gitmedim, gitsem daha iyi geçirebilirdim seneyi diye düşünüyorum. Yakınımda oturan bir arkadaşım harici düzenli görüşemedim kimseyle, ne zaman arkadaşlarımla buluşmak istesem dersi bahane edip evde kaldım. Bu durum psikolojimi ciddi manada olumsuz etkiledi, tyt ve ayt öncesi çok moralim bozuldu, aşırı stres yaptım. Sınav anında stresim geçti ama sınav öncesi gecelerim halen aklımda ya, bir insan üniversite sınavı için bu kadar endişelenmemeli.

Size tavsiyem sonuçlar gelince bölümleri detaylı şekilde araştırmanız olur, mezunluk kolay bir karar değil. Mezuna kalmanız durumunda da ya kütüphane ortamında bir arkadaş çevresi kurmanızı ya da dershaneye gitmenizi öneririm. Forumda dershane para kaybı diyen çok kişi var ben de bu kesimdendim ama yanılmışım, dershane ders anlamında belki online kaynaklardan geride kalabilir ancak bu sınav sadece akademik hazırlanılan bir sınav değil, dershanede belli bir çevreyle sınava hazırlanmak psikolojinizi korumada çok yardımcı oluyor.

• Büyük ihtimal stresten çözemediniz tyt yi bende şimdi internetten pdf indirip matematiğe baktım ilk 2 soru kekti 1. Soru sanki 345 tyt 2021 rasyonel sayılar ÖSYM tarzı bölümünden çalınmış gibi benziyordu sonrasında ikinci soru ondalık sayı hesaplama gibiydi oda güzel soruydu cevap 0.2 zaten basit sadece alt alta topla sonra 10 TL den çıkar yani 10.00 sonrasında şey vardı 10 üzeri N eksi 22 bölü 3 rakamlar toplamı 44 bu aslında Üslü sayılar sorusu değil örüntü sorusu gibime geldi buda 345 tyt örüntülü sayı grupları sorularına benziyor N yi her arttırdığında rakamlar toplamı 3 artıyor mesela ilk başta 8 Di sonra 3 er 3 er artıyordu bende 14 buldum cevabı doğru çıktı kolay sorular vardı ama stresten yapamazdınız tyt Türkçe bakayım dedim bana kolay geldi cümlelerde kısa olduğu için okuduğunu anlaması olan yapar gibi düşünüyom ama stres altında değildiyse sınavda tabi sosyal yorumlama vardı klasik işte sonrasında fene bakmadım matematikte bide şey var çorba salata meyve sorusu ben kalori miktarına göre hesapla dediğinde çorbanın kalorisi çoktur diye çorbayı başa yazdım meyve eşittir salata yaptım meğer tam tersini istiyormuş ama iyi soruydular

• steepstone kullanıcısına yanıt

bölümleri araştırmayı düşünmek için ayt'yi düzzgün çözmem gerekirdi, ayt'ye adam akıllı bakmadım bile. mezunluk %100 yani.

dershane düşünüyorum hocam açıkçası bu sene. ben de kesinlikle para kaybı diyen kesimdendim, hatta eylüldeki dershane kaydımı kasım başlamadan aldırmıştım dershane bana hiçbir şey katmıyor diye düşünerek. yanılmışım. psikoloji gerçekten çok fazla şey ifade ediyormuş, düşündüğümden çok çok daha fazla.

tavsiyeleriniz için teşekkür ederim. özellikle deneyimlerinizden yola çıkarak verdiğiniz tavsiyeler çok değerli benim için.

• hocam büyük emek verdiniz sonuçta aytye neden bakmadınız?
    kesinlikle hocam olumlu etkisini göreceğinizi düşünüyorum, rica ederim ne demek

• tyt çok dehşet bir zorlukta değildi belki de evet ama denemelerde çözdüklerimden zordu ve stres sınav anımı çöpe atmama yol açtı. mezun senemde stresi yönetmeyi öğrenmeliyim. sınav anında ne yapacağımı şaşırdım.

• steepstone kullanıcısına yanıt

hocam çünkü benim sıralamamı istediğim yerde getirecek olan şey tyt idi. ayt'm hiçbir zaman çok iyi olmamıştı. zaten matematiğe baksam da çok az yapabilecektim zor gelmişti yani. ayt'ye mezunluğu kabullenmiş bir biçimde girdim anlayacağınız...

tekrar tekrar teşekkür ederim kendi hatalarımdan da diğer insanların deneyimlerinden çıkarttığım dersler de benim mezun senemdeki yolumu belirleyecek.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.