Şimdi Ara

-BEL FITIĞI'NDAN SONRA VÜCUT GELİŞTİRME-

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
21.194
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    öncelikle kısa bir özet geçeyim 2.5 sene önce kilo vermeye karar verdim ve kilolarımdan kurtuldum yaklaşık 35 kilo verdim.
    ardından 1.5 sene gibi bir süre vg'ye gitmedim.geçen sene tekrar başladım kışın gidiyordum ama antrenmanlardan sonra belimde hep bir ağrı hissediyordum doktora geçen yaz gittim mr çekti ve bel fıtığı olduğumu söyledi öyle çok ciddi birşey değil ama var sonuçta fıtık.
    ardından yaklaşık 5 ay vgye gitmedim ama şimdi tekrar bir spor hekimine göründüm başlayabilirsin spora dedi squat deadlift leg press leg curl hareketlerini yapma yeter dedi.belim hakkında şöyle bir bilgi vereyim mesela halı saha yaptığımda yani hızlı ve uzun süreli koştuğumda max 1-2 gün ağrıyor ve tekrar ağrı kayboluyor şuanda.bu ağrıda öyle inleticek bir ağrı degil hafif bir ağrı.
    vücut geliştirmeye kesinlikle devam etmek istiyorum asla bırakamam bu sporu ama şuan nasıl bir programla başlamalıyım bilemiyorum konu hakkında yardımcı olursanız memnun olurum.
    ayrıca bu 5-6 aylık süre zarfında kilo aldım o yüzden biraz yağ oranımı azaltacağım ona göre bir program lazım şuanda.
    mr sonuçlarını da yazayım buraya bilgisi olan değerlendirir:
    -lomber lordozda artış
    -L4-5 düzeyinde nöral foramenlerde daralma
    -L5-S1 düzeyinde ılımlı diffüz bulging, sol nöral foramende daralma.
    spor hekimine mr'ı gösterdiğimde pek önemli birşey olmadığını spora başlayabileceğini söyledi.
    bana en azından temel hatlarıyla bir antrenman programı söylemenizi rica ediyorum arkadaşlar.
    ayrıca araştırdığım kadarıyla mesela belinizi öne eğdiğinizde ağrı yapıyorsa beli geriye doğru itip düzeltmesi için hyperextension tarzı hareketler yapılması gerekiyormuş.
    arkaya doğru eğildiğinizde ağrı yapıyorsa mekik crunch leg raise tarzı hareketlerle öne doğru ittirip düzeltilmesi gerekiyormuş.
    Benim bu mantık doğruysa crunch leg raise vb. hareketler yapmam lazım arkaya eğildiğimde ağrıyor çünkü.bu konu hakkındada bilgisi olanları bekliyorum.

şimdiden teşekkürler cevaplayanlara biraz uzun oldu ama lütfen çok önemli benim için yardımcı olmanız.

• arkadaşlar konusu hakkında bilgisi olan bir göz gezdirip yardımcı olursa sevinirim.
  • bence kazanma ihtimalin olan şeylerle kaybetme ihtimalin olanları karşılaştır ona göre karar ver
  • bu adamın bir videosunu izlemiştim mesaj attım ama bana döneceğini pek sanmıyorum çok fazla mesaj alıyordur.
    dediğim gibi spor hekimi çok ciddi birşey olmadığını söyledi kaybediceğim birşey olmadığını düşünüyorum hatta tam tersi kazanacağım çok şey olacağını düşünüyorum.
    belki de belli bir süre sonra sırt karın ve bel kaslarım güçlendiği için şuan yaşadığım hafif ağrılarda geçecek üzerine daha iyi bir görünüm kazanacağım.
    dediğim gibi herşeyden önce bir programa ihtiyacım var konu hakkında bilgisi olanları bekliyorum.
  • Merhaba, bende de boyun fıtığı var bi tane "protrüzyon" seviyesinde. Fıtık olduğunu öğrendikten sonra da spora devam ettim p90 x2 yi bitirdim. Üstüne "body beast" çalıştım halen devam ediyorum. (Zaman zaman ağrı olmuyor mu? Elbette oluyor ama alıştım)
    Bilinçli yaptığınız sürece sorun yok. Zaten doktorunuz da onay vermiş. Özellikle sırt ve bel bölgesini güçlendiren antreman yapmanız (fazla abartmadan) sizin için daha iyi olur.
    Esneme (yoga pilates vs) antremanları fıtığa iyi geliyor bilginize.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi law1979 -- 8 Aralık 2014; 22:19:14 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kasık Fıtığı Ve spor
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • law1979 teşekkürler yorumun için.
    boyun fıtığıyla mantığı aynı mı bu konu hakkında bilgim yok ama evet doktor onayı verdi sadece squat deadlift leg press-curl hareketlerini yasakladı gerisini yapabilirsin diyor ama yine de tekrar o ağrıları çekmemek için düzgün bir program yapmak istiyorum.
  • rewind54 R kullanıcısına yanıt
    P90 2x'i deneyin derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hiç araştırmadım p902x programını bakacağım teşekkürler.
    başka önerisi olan varsa bekliyorum.
  • bel fıtığı olup da vücut geliştirmeye devam eden yok mu aranızda hiç ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rewind54

bel fıtığı olup da vücut geliştirmeye devam eden yok mu aranızda hiç ?

Burdan yada başka bir forumdan sana hayır gelmez dostum. Biz sadece ordan burdan okuduklarımızla hareket ediyoruz. İşi bilen kimselere danışman gerekiyo
  • quote:

Orijinalden alıntı: rewind54

bel fıtığı olup da vücut geliştirmeye devam eden yok mu aranızda hiç ?

evet kardeşim var.
    göğüs ve kol da sorun olmaz. ağırlıkları yerden almıyorsun.ya flat bench in üzerine koyarsın yada ona benzer bir yüksekliğin. flat bench de yaptığın dumbell fly hareketine dikkat ediyorsun. elindeyken bench e yatma olayı sakat.hareket bitti ağırlığı mecbur yere attın.çok dikkatli alıyorsun. deadlift benzeri hareketlere elveda.squat a elveda.squat ı vücut ağırlığınla yaparsın belki eline 5 kilo falan alıp yaparsın ama öyle 50 ler falan beli eline verir. alternatif olarak eliptik bisiklet kullanabilirsin. barfiks de falan sorun çıkmıyor. şınavda da çıkmaz. mekikde tam kalkmıyorsun sırtın yerden kesilecek kadar kalkacaksın. belinin zorlandığı tüm hareketlerde hemen ağırlığı atıyorsun. s.karım badisine diyorsun. kendini zorlamıyorsun kasmıyorsun.olduğu kadar.

• boyun fıtıgı olanların yapacagı veya yapmayacagı hareketleri paylaşan biri olursa ALLAH razı olsun..

teşekkürler.
  • bel fytygynda bele agry girmez arkada?
    kalcadan vurmaya baslar ayaga dogru iner

e?er belin agyryyorsa antremanyna dikkat et
    saçma sapan agyrlyklara girme
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.