Şimdi Ara

belki küçük bir çizik ama...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.269
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bu hafta sonu daha iki aylık olan ford focusuma park halindeyken bir araç sürtmüş.
    sol kapı kolu üzerinde diğer aracın boyası çıkmış ve kapı üzerinde de aynı boya izi devam ederken
    iki tane yaklaşık 1 er cm lik kısımda boyayı kaldırmış...

bu konuda ilk aklıma gelen kaskomun içinde bulunan auto king mini onarım teminatım ı kullanmak oldu.
    ancak buna değer mi? kendim halledebilir miyim bilimiyorum
    yorumlarınızı bekliyorum...

• mini onarım yılda belli bir adet var benim bildiğim. kaskoyuda bozmuyor. ohalde neden kendiniz uğraşacaksınızki?
  • evet
    teminat şartlarınca yılda 4 kez yaptırabiliyorum
    ama bu hızla giderse (yani her iki ayda bir çizik şeklide)
    8 ay sonra haklarımı tüketmiş olacağım

sorduğum bir kaç kişi sürten aracın bıraktığı boyayı kendin temizle
    kalkan boya kısmını elleme kalsın dediler
    pek mantıklı gelmedi...
  • Hiç gerek yok kaskoyla uğraşmanıza bir oto kaportacıya gidin neft benzeri bi ürün vardır onlarda pamukla iki dk çıkarır o boya lekelerini banada olmustu kalkan yerler için rötüş düşünülebilir
  • Çok şanslısınız. Formula 1 veya Çbs silikonlu oto cilası veya başka bir cila ile mutlaka %95 i yok olur gibi görünüyor. Cilayı sürer sürmez kalkmaz ama biraz bastırarak 10-15 dak uğraştırabilir. Ben başka arabaların izlerini (kapı çarpma gibi) tamamen yok edebiliyorum. Oto cilalarınında boyaya kesinlikle zararı olmaz.
  • bahsettiğiniz cila ile yapacağım rotüşun kalıcılığı konusunda bilgi verebilir misiniz?
  • Şansınız varmış. Çok ince pasta(beyaz renk) ile çıkar, ufak bir tüp alıp pamuğa damlatıp doğrusal hareketlerle temizleyiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok garip bir ailem var.
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bütün mini onarımlar Auto King ile yapılmıyor, kaskonuzu yaptırdığınız Sigorta Şirketi ile görüşüp bilgi alabilirsin. Hazarsızlığını bozmayacak bir onarım için iyi bir hizmet almanı tavsiye ederim, sigortacı olarak
  • Cila rötuş değil sadece temizlik yapar ve parlaklık verir. Sizin sorununuz şu an resimden anladığım kadarıyla diğer arabanın boyasının sizin aracı boyaması. Siz ilk olarak cila ile temizlik yaparak yani diğer aracın boyasını temizleyerek gerçek zararı ortaya çıkaracaksınız. Kesinlikle riski yoktur. Cila ile temzilersiniz sizin aracın boyasında bozulma varmı ezilme varmı görürsünüz. Eğer sorun yoksa en iyisi varsa kararınızı ona göre verirsiniz. Ki sürtmeden dolayı olan matlaşma varsa bile cila düzeltir.

Formula 1 yapı marketlerde bulunur ve çok derin çizikler olmadığı sürece (çizik boyanın altına geçmişse ve astar boya çıkmışssa rötuş gerekir üstüne boya sürmek gerekir) kalıcı parlaklık veriyor ve temizliyor. Diğer cilalarda 1-2 yıkamadan sonra cilayla kapanan küçük çizikler ortaya çıkar. Birçok deneyimimden örnek verebilirim. Nerdeyse piayasadaki tüm cila ve pasta-cila markalarını kullanmışımdır.

ÇBS silikon en ucuz ve sanayide en kolay bulunan ciladır (ÇBS diğer bi ürün çıkarmış ama onu tam bilmiyorum). ÇBS silikon sanayide boyacıların kiloyla alıp kullandığına şahit olduğum ciladır. İyi temizlik yapar geçici parlaklık verir. Zifti bile kolaylıkla kaldırır.

Pasta veya pasta cilada bu temizliği yapar ama tüm araçta sorunsuz normal boyada kullanılmaz.
    Ama cilayı korkmadan her yere defalarca sürebilirsiniz.

Ben fotoğraftan bir onarım işi gerektiğini düşünmüyorum. Ama ben hayatımda arabayla uğraşmadım cila nedir bilmem bi daha olsa da elimi deymem derseniz boşuna canınızı sıkmayın Auto King gibi bir yere gidip en azından fiyat sorun danışın.

quote:

Orijinalden alıntı: mavyes

bahsettiğiniz cila ile yapacağım rotüşun kalıcılığı konusunda bilgi verebilir misiniz?

• Arkadaşımızın dediği gibi çbs belco teflon polish ile o boya kalıntısının temizlenmesi mümkün. Ama Çbs adından da anlaşılacağı gibi polishtir, parlatıcıdır, aslında minimal düzeyde aşındırıcı içerir ve o şekilde çizkleri onarır. Meraklanmayın aracınıza zarar vermez. Sadece siyah plastik kısımlara sürmeyin.
    Siz canınızın sıkıldığı herhangi bir gün bunun ile aracınızı cilalayın,uygulamasını yine anlatırız. Ama amaç çiziği yok etmek diyorsanız formula 1 in scratch ürününü bulabilrseniz bu lokal çizikleri gidermek için bire birdir.
    Aracınızda bulunması gereken bir ürün.

Bak arkadaşım soldaki boya koruma ürünü olan cila, sağdakide çizik onarıcı.

Buda çbs'nin cilası

Yinede tam aydınlanmadıysan aşağıya bir uğra.
    http://forum.donanimhaber.com/m_7367864/mpage_42/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 5 Ocak 2010; 20:07:56 >

• bu kadarcık çizik için komple kapıyı boyatmayı düşünmüyorsunuz değil mi?diğer aracın boyasını çıkarması çok kolay cila veya az aşındırıcı bir pastayla çıkarabilirsiniz diğer yerde serviste aynı boya vardır rütüş yaptırın tamamdır orjinalliğini bozmayın
  • Yalnız benim dediğim ve yıllarca kullandığım ve silikon içerikli cila Çbs Belco Silikonlu Polish tir.
    http://urun.gittigidiyor.com/Cbs-Belco-Silikonlu-Polish-Cila-250-ml-095606_W0QQidZZ23100103

kesinlikle aşındırıcı içermez. Adından da anlaşılacağı gibi sürüldüğü yeri ince bir silikon katla kaplar. Uzun süre kalıcığı yoktur.

Ayrıca benim kullandığım Formula 1 de eskiden sarı olup şimdi mavi şişede satılan Formula 1 Metalic Car Polish
    http://www.bidolu.com/Bascuda.aspx?cmp=&pId=625023&aType=product
    http://www.sadecebizde.com/Guclu-Sivi-Cila-473ml,PR-72615.html

Ascratch ı da bulursam denerim.

quote:

Orijinalden alıntı: biuu

Arkadaşımızın dediği gibi çbs belco teflon polish ile o boya kalıntısının temizlenmesi mümkün. Ama Çbs adından da anlaşılacağı gibi polishtir, parlatıcıdır, aslında minimal düzeyde aşındırıcı içerir ve o şekilde çizkleri onarır. Meraklanmayın aracınıza zarar vermez. Sadece siyah plastik kısımlara sürmeyin.
    Siz canınızın sıkıldığı herhangi bir gün bunun ile aracınızı cilalayın,uygulamasını yine anlatırız. Ama amaç çiziği yok etmek diyorsanız formula 1 in scratch ürününü bulabilrseniz bu lokal çizikleri gidermek için bire birdir.
    Aracınızda bulunması gereken bir ürün.

Bak arkadaşım soldaki boya koruma ürünü olan cila, sağdakide çizik onarıcı.

Buda çbs'nin cilası

Yinede tam aydınlanmadıysan aşağıya bir uğra.

resim düzenleme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinan_i -- 6 Ocak 2010; 10:26:14 >

• arkadaşlar verdiğiniz bilgiler için teşekkürler

öncelikle pasta nın aşındırıcı etkisinden dolayı kullanmak istemiyorum
    cila nın da kalıcı bir etkisi yok ama boyayı temizlemek ve durumu görmek için faydalı olacak.

sigortacımla durumu konuştum auto kinge yaptırabileceğimi söyledi
    önce durumu değerlendirip ona göre başka bir tarihe onarım randevusu vereceklermiş
    ancak buna henüz vakit bulamadım ...

çiziği kendim gidermek için en dikkatimi çeken ürün "formula 1 in scratch" oldu
    daha detaylı ürünü internette incelemeyi düşünüyorum.

ve okadar bi çizik için kapıyı boyatmayı asla düşünmediğimi belirtmek isterim :)
  • Artık silikonlu ürünler yerine teflonlu ürünler tercih ediliyor. Silikonun riskleri google da mevcut.

Çbs nin cila olduğunu biliyorum ama benim aşındırıcı dediğim pasta demek değil. Minimal düyezde aşındırıcıdan söz ediyorum. İçeriğinde aşındırıcı olmasa o çizikleri gideremez.

Çbs tarzı polish ürünlerin asıl işlevi yoğun ışık altında görünen bu dairesel çizikleri yok etmektir zaten.

Wax adı verilen ürünler ise (Formula 1 in sarı ürünü ) dairesel çizkleri yok ettikten sonra, boyayı dış etkenlerden korumaya yardımcı olur. Bunu suyu itiş gücü sayesinde görebiliriz.

Sizin göstermiş olduğunuz iki formula ürünüde farklı ürünler.
    Mavi (polish)şişe çizik giderici cila, sarı şişe (wax) yani koruyucu cila.

Mavi şişedeki ürünü kullandıktan sonra 1 kat da çok ince olarak sarı şişedeki ürünü kullanmanızı öneririm. Korumanın daha uzun olması için beni yukarıda vermiş olduğum teneke kutudaki katı wax ı kullanmanızı öneririm.

Sanırım boya koruma işine sizde heveslisiniz onun için aşağıdaki konuyu takip etmenizi öneririm.Giren bir daha çıkamıyor. @irfan bey ve diğer boya koruma meraklısı arkadaşlar sayesinde çok şey öğrendim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 6 Ocak 2010; 16:40:51 >

• Aslında @biuu ben boya korumanın, cilanın, pastanın boş işler ve sadece masraftan başka birşey olmadığı anlayacak ve bıkacak kadar uğraştım. Arkadaşa da sırf daha az masraf yapsın Parasını Tamircilere kaptırmasın diye tavsiyede bulunma ihtiyacı duydum.
    10 yıl önce sürekli her hafta arabayı cila makinasıyla cilalardım. Yağmur yağarken yıkar üstünde toz olsa silerdim. Ve o cilaladığım arabanın nerde ve nasıl bir durumda olduğu hakkında şu an en ufak bir fikrim yok. Şimdi yapıyormusun dersen elime sürmem belki 6-7 ayda bir sırf stress atmak için. Ben kendi deneyimlerimi yazdım başkalarından duyduğumu değil. Formula 1 ler arasında fark var diyorsan olabilir ama ben kullandım ve bir fark göremedim. Ne görünüş ne işlev ne fayda açısından fark yok bence. Kimyasal maddeler cin işidir. Yeni formullü matikle eski formüllü matik arasındaki fark olabilir ama ben sadece işime yarayanı bilirim. Sarı renkli formula bir çok eskiden vardı bitirdim onu, yada bir arkadaşa verdim kalanı ve o arkadaşta çocuklar tarafından kumla taşla mahfolmuş ve çizilmiş motor kaputunu eski haline getirdi o cilayla ondan da eminim. Sarı şişe artık bulunmuyor ve mavisinide 2 yıl önce aldım hala çoğu durur.

''Arabanın en güzeli sorunsuz olanı, masraf çıkarmayanı ve bana yetenidir, geriside teferruattan ibarettir.''

quote:

Orijinalden alıntı: biuu

Artık silikonlu ürünler yerine teflonlu ürünler tercih ediliyor. Silikonun riskleri google da mevcut.

Çbs nin cila olduğunu biliyorum ama benim aşındırıcı dediğim pasta demek değil. Minimal düyezde aşındırıcıdan söz ediyorum. İçeriğinde aşındırıcı olmasa o çizikleri gideremez.

Çbs tarzı polish ürünlerin asıl işlevi yoğun ışık altında görünen bu dairesel çizikleri yok etmektir zaten.

Wax adı verilen ürünler ise (Formula 1 in sarı ürünü ) dairesel çizkleri yok ettikten sonra, boyayı dış etkenlerden korumaya yardımcı olur. Bunu suyu itiş gücü sayesinde görebiliriz.

Sizin göstermiş olduğunuz iki formula ürünüde farklı ürünler.
    Mavi (polish)şişe çizik giderici cila, sarı şişe (wax) yani koruyucu cila.

Mavi şişedeki ürünü kullandıktan sonra 1 kat da çok ince olarak sarı şişedeki ürünü kullanmanızı öneririm. Korumanın daha uzun olması için beni yukarıda vermiş olduğum teneke kutudaki katı wax ı kullanmanızı öneririm.

Sanırım boya koruma işine sizde heveslisiniz onun için aşağıdaki konuyu takip etmenizi öneririm.Giren bir daha çıkamıyor. @irfan bey ve diğer boya koruma meraklısı arkadaşlar sayesinde çok şey öğrendim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sinan_i -- 7 Ocak 2010; 0:30:10 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.