Şimdi Ara

Beltur'lar kaldırılmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • çıkış amacı şuydu: sahil şeridindeki kazıkçı mekanları kaldırıp heryere müşteri dostu f/p ürün satan Beltur koyalım.

gelinen nokta şu: Beltur iş yapsın diye sahil şeridinde seyyar köfteci, pilavcı'ları kovalıyolar (sabit mekan zaten açtırmıyolar) sahildeki herkes sadece Beltur'da yemek zorunda, ama Beltur'da satılan herşey fiyatına göre akıl almaz kötü. leş gibi şeyler satıyorlar. ucuz falan da değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 6 Ekim 2024; 9:51:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hamburger 90 lira diyo Beltur'da, 5 saat önce pişmiş ve kurumuş olan minicik bi köfteyi ekmeğin ortasına koyup hamburger diye veriyor.

kazıkçı dediğiniz özel esnaf daha ucuza satıyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 6 Ekim 2024; 8:59:4 >
  • Beltur çok kötü işletiliyior. En kalitesiz yiyecekler burada.

Bir patates kızartması aldık , çöpe atilacak şey önumuze kondur. Hamburgeri eti çok kötü kokuyordu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 30 liraya kızartma diyo, saatler önce pişmiş, kurumuş, soğumuş, azıcık bi kızartma veriyo. yiyemiyosun bile.

çoğu dönerci o patatesi zaten eşantiyon diye veriyo hem de taze kızarmış olarak sıcak olarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 6 Ekim 2024; 9:6:7 >
  • aliveli90 kullanıcısına yanıt
    sıkıntı sahilde başka yer bırakmamış olmaları. dün akşam sahilde acıktık abi mekan yok. tekel kurmuşlar seyyar pilavcı bile yok. opsiyon yok. illa o pis kurumuş köfteyi ve soğuk-kurumuş patatesi yiyecen. kaçış yok.

• Geçen sene küçük karton çay bardağında sahlep 80 liraydı o sırada starbucksda en büyük boy latte bile 70 liraydı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ufak bardak (200ml) limonataya 85 lira almışlardı benden Ünalan metrobüs durağında bundan 2 ay önce. 2 sosisli bir tane limonata 215 lira tutmuştu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • O tip yerlerde sadece çay içip kalkıyorum ben. Kar amaçlı bi yer olmadığı için kalite beklememek lazım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • cabriolet1981 kullanıcısına yanıt
    bence kâr amacı güdüyolar, buyüzden senin paranın karşılığını vermiyolar, buyüzden sahilde serbest rekabeti yok edip tekel kurdular. kilometrelerce sahil şeridinde tek bir seyyar köfteciyi-pilavcıyı bile barındırmıyolarsa, elbette bu zorbalığın sebebi kâr amacı gütmeleri. zaten bunların belediye mekanı oldukları da yalan, birilerine veriyolar işletmesini.

ayrıca, işletmeyi birilerine vermesine bile gerek yok. bu devirde devlet işi demek para cukkalama demek. en büyük hortumlamalar herzaman belediyeler üzerinden yapılır. vatandaş Beltur'un çöplerine para saçmak zorunda bırakılıyo çünkü ordan torpilli bi akraba topluluğu eşşek gibi para çalıyo.

kesinlikle kapatılmalı. üzerinden dozerle geçilmeli hepsinin, Beltur ismi tarih olmalı. bütün sahil şeridi özel esnafların serbest rekabetime açılmalı. seyyarlara da kontrollü şekilde izin verilmeli.

• şimdi biri gelip der ki: "özel esnaf kazıklar seni, deniz manzaralı sahilde hiçbir esnaf ucuza satmaz" sevgili arkadaşım, dünyanın en büyük sömürüsü TEKEL dir. serbest rekabete açarsan, esnaf seni kazıklayamaz.

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    hocam ideal olan sey aynen anlattiginiz gibi fakat turkiye sartlarinda malesef uygulanabilir degil. Turistik alanlar genelde buyuk paranin dondugu yerlerdir. Belediye olaya mudahil olmadan once sahil seritlerindeki isletmeler mafyanin kontrolundeydi bunun da herkes farkindaydi. gozumun onunde gariban kokorecciden harac kesmeye calistilar adam bicak cekti bogustular. yunuslar 100 metre otede cay iciyordu. Belediye oradan el cekse bir esnafin diger bir esnaftan daha ucuza birsey satmasi mumkun degil cunku fiyatlari bu sefer de baska bir "baba" belirleyecek.

Baska bir ornek vereyim mesela telekom ozellestirilmeden once iletisimde tekeldi. serbest piyasa deyip ilk etapta yarisini sattilar sonra bircok farkli firma sektore dahil oldu. Geldigimiz noktada bu firmalarin hepsi ayni anda ayni oranda zam yapiyor. Eve internet baglatmaya kalksak fiyatlar neredeyse ayni. Kendi aralarinda anlastiklari zaman rekabet diye bisey kalmiyor. Ayni durumun zincir marketlerde de yasandigi belgelendi.

Aslinda evet normal sartlarda rekabetin oldugu yerde fiyatlar ucuzlar ama bizim gibi hayatin bambaska isledigi ulkelerde bazi noktalarin malesef kamulastirilmasi gerek diye dusunuyorum.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

şuanki Beltur aynen mafya gibi ondan dedim hocam.

Edremit'teki şeytan tepesi mi ne öyle bi tepe var ya, orayı da mafya ele geçirmiş. hani bi güneş izliyim desen hede-hödö üzeri yürüyüp para isteyen hödüklerle muhatap oluyon. sorsan "işletmesini devletten 50 yıllığına kiraladık" derler.

İzmir'de mesela kendimi bildim bileli bütün plajlar açıktı, çünkü İzmir'de sonsuz tane plaj var hani. aradan geçen yıllarda her koya biri çöktü. gidiyosun, verdiği bi hizmet yok, para istiyo. neymiş efendim işletmesini kiralamış.

Evet o da ayri bi sorun. Ilkokulun yanina tutun nargile dukkani, birane veya tekel bayi aciyor adam. niye cunku belediye meclisinde hatri sayilir bi tanidigi var ordan ruhsat almis. Bi yere sikayet etsen ertesi gun adam kapina dayaniyor beni niye ispiyonladin falan. Cidden burasi bitmis ya. Ne var ne yok satip gitmek lazim ama boyle bir ulkeden gelen insani da hicbir avrupa ulkesi almaz. Haksiz da degiller yani ben olsam ben de almam.

Adama sorarlar pazarda çöpünü toplayan pazarcının 3 kuruşuna göz dikip neden çöp vergisi almaya kalkıyorsun diye?

sanırım Türkiye'nin geleceğinde insan hakkı diye bir kavram kalmayacak. yozlaşmış devletlerin profilleri hep aynı. mafyalar devletle el ele ülkeyi ahıra çevirirler, her yere çökerler. halkın %98'i ömür boyu aç yaşarken geri kalan %2 ise Lamborgini'lerle gezer. Endonezya böyle mesela. aslında Türk cumhuriyetlerinin çoğu aşağı yukarı böyle ama Endonezya'nın durumu hepsinden beter.

valla oyle hocam. kolombiya olmaya dogru gidiyoruz. Oldu olacak brezilya modeline gecilsin. orda bikac yil once devlet yasa cikardi. dediki ben ugrasamiyorum herkes basinin caresine baksin deyip hirsizlara mudahale eden halka ceza verilmesini kaldirdi. sokakta gaspcilari, kapkaccilari falan millet gordugu zaman arabayla ezip yoluna devam ediyodu.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.