Şimdi Ara

Ben bağlanınca diğerleri yavaşlıyor :(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Superonline Fiber internet kullanıyorum.. Hızım yavaş diye bir kaç haftadır etmediğim kavga kalmadı destek ekibiyle.
    Dün akşam bir de baktık ki, benim bilgisayarımdaki bağlantıyı kapatınca diğerleri hızlanıyor. Bağlantıyı açınca diğerleri yavaşlıyor.
    Ev içerisinde 3 adet bilgisayar var, benim bilgisayar nasıl oluyor da diğerlerini bu şekilde yavaşlatabiliyor olabilir?

Acaba donanımsal mıdır? Yoksa virüs tarzı bir durum olabilir mi?

Yardımınızı rica ediyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: oak1969

Selam dostlar,

Superonline Fiber internet kullanıyorum.. Hızım yavaş diye bir kaç haftadır etmediğim kavga kalmadı destek ekibiyle.
    Dün akşam bir de baktık ki, benim bilgisayarımdaki bağlantıyı kapatınca diğerleri hızlanıyor. Bağlantıyı açınca diğerleri yavaşlıyor.
    Ev içerisinde 3 adet bilgisayar var, benim bilgisayar nasıl oluyor da diğerlerini bu şekilde yavaşlatabiliyor olabilir?

Acaba donanımsal mıdır? Yoksa virüs tarzı bir durum olabilir mi?

Yardımınızı rica ediyorum

Benzer bir durumla karşılaşan yok mudur arkadaşlar..? Format atamıyorum, çok fazla data var bilgisayarımda, lütfen yardım :(
  • oak1969 O kullanıcısına yanıt
    büyük ihtimal hizmet sağlayacından kaynaklanıyor. bi aralar evde 2 bilgisayar internete aynı anda tek modemden girerken her ikisinden de aynı anda ayrı ayrı dosya indiriken 1gblık hız 500 mbta düşmüştü. yani tek modemden internet alan bilgisayarların internet hızı dağıtıldığı için hızları düşer. 5 bilgisayar olursa daha da düşer. belkide senin bs modem yerine interneti diğer bslerden dolaylı alıyor diye de düşüyor olabilir. nasıl bağlantı yöntemi kurduğuna bağlı.
  • modemin marka modeli nedir.

birde ıp yapılandırmanızı dinamik değil statik yapın
  • torrent gibi otomatik açılan download programlarını kapat..
  • belkide senin lan portun 1000 likdir digerlerinin ki 100 lük o yüzdende olabilir mi
  • zeki1981 kullanıcısına yanıt
    sabit ip adresi yaparsa hiç giremez. dhcp sunucusundan her bsye otomatik ip dağıtması lazım değil mi hocam ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: melo06

sabit ip adresi yaparsa hiç giremez. dhcp sunucusundan her bsye otomatik ip dağıtması lazım değil mi hocam ?

hayır tüm pc lere sabit ıp verecek sadece kendisininkine değil
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

modemin marka modeli nedir.

Superonline 50mbit Fiber kullanıcısıyım.. Modem..: Huawei HG253S
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

modemin marka modeli nedir.

Bir de ilginç bir şey oldu.. Bilgisayarı ethernet kablosuyla modeme bağlamayı denedim, modem arızaya geçti, servis geldi aşağıdan şebekelerden bişeyler değiştirerek düzelttiler. Bir daha denemeye korkuyorum.. Şu anda 2 mbit hızlarla bağlanarak idare ediyorum. Bilgisayarın wireless sürücüsünü de güncelledim, virüs taraması da yaptım. Bir şey bulunamadı.. Diğer bilgisayarlar ve cep telefonundaki hız da aynı. (İndirilen herhangi bir şey yoktur, torrent kapalı olsa da durum değişmiyor)
  • Bu sorun bende de var. evde bir modemden 2 pc bağlanınca hız çok düşüyor ancak biri kablodan diğer wifi'den bağlanınca sıkıntı kalktı.
  • Biri bağlanınca 50 mbps'den 2 mbps'e düşmesi anormal bi durum. Ya modemden yada superonline'dan kaynaklanıyordur. Arıza ekibi gelince yaptık deyip gitmesinler hocam tüm bilgisayarları aynı anda ağa bağlayıp deneyin. Paraya da o hıza da yazık yani üzüldüm. Gerekirse kontratı yakıp başka internete geçin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bende de benzer durum var normalde internet ttnet 16megabit airties 5453 ben bağlanınca internete ben dahil herkes yavaşlıyor normalde 65mb olması gereken hız 6mb ye düşüyor cevap yazan
     Ben bağlanınca diğerleri yavaşlıyor :( Ben bağlanınca diğerleri yavaşlıyor :(

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.