Merhaba, Gigabyt p4 titan 533 (GA-8ID533) anakartlı, Celeron 1,7 GB işlemcili, PC 133 2x256 SD RAM'lı bir bilgisayarımız var. Normal bir şekilde kapattıktan sonra bilgisayar bir daha acılmadı. Power düğmesine basınca ne power supply çalışıyor, ne fanlar çalışıyor, ne de ledler yanıyor, hiç bir şey olmuyor. Power supplyi söküp başka bilgisayarda denedik, sağlam, orada çalıştı. Bozuk bilgisayara başka sağlam power supply taktık yine çalışmadı. Aynı anakartı olan başka bir kasa bulduk. Bozuk bilgisayarın sırayla işlemcisini ve ramını deneyelim dedik. Sağlam olan bilgisayara önce işlemciyi taktık. Bilgisayar açıldı. Hata vermedi. Kapattık. Sonra ramleri de taktık. Yine açıldı, hata vermedi. Kapattık. Ve bu son kapatmam oldu. İkinci bilgisayarda bozuldu ve bir daha açılmadı. Diğer bilgisayar gibi oldu. Ne denediysek olmuyor. Ben böyle şey görmedim. Kafayı yiyecem. Şimdi elimizde aynı özelliklerde 2 tane bilgisayar var ve ikiside açılmıyor. Problem nerede olabilir? Cevaplarınızı bekliyorum.
Sanırım anakartlarında sorun var.İkinci bilgisayarıda statik elektrik veya zorlama fln olduysa bozulmuş olabilir.
yerinde olsam o ram leri başka bir bilgisayara takmazdım, daha öncede bunun gibi bir problem okumuştum ram de mi bozukluk var diye taktığı her bilgisayarı bozmuştu arkadaş :D
quote:
Orjinalden alıntı: yanng
yerinde olsam o ram leri başka bir bilgisayara takmazdım, daha öncede bunun gibi bir problem okumuştum ram de mi bozukluk var diye taktığı her bilgisayarı bozmuştu arkadaş :D
Eyvah :((( Ram anakartı bozabirlir mi? Ama madem ram bozuk, sağlam bilgisayara takınca, bilgisayar ilk sefer nasıl açıldı?
Bios pilini cikart , 5 dak. sonra takarsin , sistemi kasadan cikart uzay montaj yap ,herhalde kisa devre var, fanlar calisip sistem acilmasaydi o zaman sorun olurdu , birde ramlerin ikisinide takma , biri kelek ram olabilir.
quote:
Orjinalden alıntı: klasgenç
Bios pilini cikart , 5 dak. sonra takarsin , sistemi kasadan cikart uzay montaj yap ,herhalde kisa devre var, fanlar calisip sistem acilmasaydi o zaman sorun olurdu , birde ramlerin ikisinide takma , biri kelek ram olabilir.
Yaptım hepsini. Gene olmuyor. Zaten sistem start bile almıyorki artık? Power supllyden anakartı beslemiyorki. Tık yok. Bi baslasa sinyal verse, hiçbir şey yok. Resmen öldü. 1.ye değilde, 2.de pisi pisine gitti ya ona acıyorum.
Anakarta şok diye bir şey duydum. Böyle bir şey var mı? Anakarta şok nasıl yapılır?