Şimdi Ara

Ben hiçmişim.. (Otobiyografi içerir)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar dalga geçicek kişilerde olabilir, öldürmeyin bana yeter.

Lisede muhasebe bölümü okudum, muhasebe sınavlarım genelde 80-90 civarıydı son sene staj zamanı geldi ve Ticaret Sanayi Odasında stajımı yaptım tam bir sene haftanın 3 günü bir memur gibi çalıştım, Muhasebe mi ne muhasebesi. Muhasebenin M'sini görmeden 9-10 ay geçti orda o 80-90 aldığım dersler hiç bi işime yaramadı. 2 Bin lira alan adamlarla aynı işi hatta fazlasını yaptım. Kendimi bişey sanmaya başladım. Sonra okul bitti sınav bitti.

Geldi tercih zamanı, 2 yıllık okumayı kendime yediremedim. Neden? Ben kralım ya benim fakültede okumam lazım. Kampüs ortamı yapmam lazım. Bi sene daha çalışırım dedim. Bu kararı verirken aile desteğinide arkama aldım ama kendi seviyemi bu kadar yukarda görmekten, gerçekte ne olduğumu unutmuşum. Bunu 10 ay sonra farkediyorum.
    Sonuç: YGS biraz daha mantığa dayalı olduğu için okuldan gelen ek puanla birlikte 4 yıllık lisans diploması veren bi kaç Yüksek Okul'a gidebiliyorum. Temel olmadığı için ve ezber yeteneğimin sıfıra yakın olması yüzünden LYS'den pek bişey bekleyemiyorum.

Ne zaman mı tüm bunlar kafama dank etti?

Yazın çalışayım para kazanayım diyerek kendi seçimimmiş gibi söylemek isterdim ama.. Bu başarısızlıktan sonra annem ve ablamın hergün laf sokmaları, hergün inemeleri sonucu bari bi işe gireyim dedim.
    Ben 2 bin küsür kazanan adamların işini onlardan daha iyi yaptığıma inandığımdan nereye basvursam havada kaparlar diye düşünüyorum ya gittim bi kaç muhasebeciye basvurdum. Günlüğü 15-20'den ofis çalışanı olarak ayak işleri için almak istediler.
    LCW'ya gittim part mart gireriz diye. Geçici olarak 20 günlük alırız dediler. Hah dedim ben bi hiçmişim ve mecburen girip geçici mecici çalışmam gerekiyor sigortamı başlatmam için yoksa aylık devlete yattığım yerden 40 lira sigorta bilmemnesi yatırmam gerekiyor, dershaneye giderkende yatırdım bu parayı.

Seneye Uluslararası Ticaret'e girmeyi düşünüyorum ama mezun olduğumda da aynı durumda kalmaktan korkuyorum ve şuan bi boşluktayım. Aile durumuda malum bir yer açıp geç başına diyemeyeceğine göre kendim bişeyler yapmalıyım.

Hedefim: Sanırım Bucak Uluslararası Ticaret tutacak. Hazırlık okumamayı düşünüyoum onun yerine dil kurslarına gidip konuşma dilimi geliştiricem yeterli bi ingilizceden sona ek bir dil daha öğrenicem yoksa torpilsiz, kodoman dayısız bu bölümü bitirsemde bi halt olmayacak benden. Ha bunları öğrenicen bide mezun olucan daha sonra ki hedefin ne derseniz? Hiç bir fikrim yok..
    (Ek)
    Hayalim: Kuzenimle beraber bi fotoğraf stüdyosu açmak

Okuduysanız olumlu/olumsuz yorum yapın lütfen herşeye açığım şuanda..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TakanAdam -- 9 Haziran 2013; 21:03:08 >

• Bende hiçmişim.Şuandada hiçim ve galiba uzun yıllar böyle kalıcam okul konusunda.Ama yinede No prob. bro.
  • Senin gibi rahat olmak isterdim knk
  • quote:

Orijinalden alıntı: TakanAdam

Senin gibi rahat olmak isterdim knk

Baktım ki herkes gibi işler yolunda gitmiyor.Bende doğal akışına bıraktım.Napabilirsin başka? Elinden geleni yaptığın halde *ıçıyorsan,sorun sende değildir.Boşver üzme kendini.Rahat gibi görünüyor olabilirim tabi ama insan bazen çok takıyor.Bir yere kadar tabi.Takmak boş iş.Ancak kafa ağrıtır,saç beyazlatır
  • quote:

Senin gibi rahat olmak isterdim knk
    2 yıllık bir yüksekokula gdip; bu süre zarfında DGS'ye hazırlanmayı düşünebilirsin. Özet: 2 yıllık okula git.
  • Otobiyografi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 3,14159265358979323846264

2 yıllık bir yüksekokula gdip; bu süre zarfında DGS'ye hazırlanmayı düşünebilirsin. Özet: 2 yıllık okula git.

Alıntıları Göster
    Yıllar yıllar önce adamın biri çıkıp demiş ki ben bu dünyada suyu bile parayla satarım arkadaş! Ve satmış da köşeyi de dönmüş. Bana kalırsa hayatı maddiyata endeksleyip ona göre şekil vermek yanlış bir karardır. Yani en azından ben çok param olsa dahi uzun vadede mutlu olacağımı düşünmüyorum. Bence uzun vadede mutluluk ve huzur, sevdiğin iş, sevdiğin eş ve sevdiğin dostlar üçgeninde toplanıyor. Bilemiyorum bu yorumumun size faydası olacak mı ama dediğim gibi sen bence yanlış yapıyorsun. Hayatına paraya endeksli şekil veriyorsun. Sistemin kölesi olma!

• Sergio Agüero kullanıcısına yanıt
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cumhuriyet.

Yıllar yıllar önce adamın biri çıkıp demiş ki ben bu dünyada suyu bile parayla satarım arkadaş! Ve satmış da köşeyi de dönmüş. Bana kalırsa hayatı maddiyata endeksleyip ona göre şekil vermek yanlış bir karardır. Yani en azından ben çok param olsa dahi uzun vadede mutlu olacağımı düşünmüyorum. Bence uzun vadede mutluluk ve huzur, sevdiğin iş, sevdiğin eş ve sevdiğin dostlar üçgeninde toplanıyor. Bilemiyorum bu yorumumun size faydası olacak mı ama dediğim gibi sen bence yanlış yapıyorsun. Hayatına paraya endeksli şekil veriyorsun. Sistemin kölesi olma!

14 Yıldır beynimize işlenen sistemden kendimizi soyutlamak biraz güç ama paraya endexli yaşadığım doğru sanırım onuda şimdi farkettim.
  • quote:

kardeşim sen üyeliğine girerken bu kullanıcı adınımı yazıyorsun?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kanig.

quote:

kardeşim sen üyeliğine girerken bu kullanıcı adınımı yazıyorsun?

Alıntıları Göster
    (Ek)
    Hayalim: Kuzenimle beraber bi fotoğraf stüdyosu açmak

• Hocam kendine özgüvenini yitirme. Sayısal bir bölüm okuman iyi olurdu neyse . Programlama gibi birseye ilgin var mi ?
  • Oha.İçinde kız geçmiyor helal olsun valla.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Cumhuriyet.

14 Yıldır beynimize işlenen sistemden kendimizi soyutlamak biraz güç ama paraya endexli yaşadığım doğru sanırım onuda şimdi farkettim.

Alıntıları Göster
    Bende 4 yıl çevirmenlik okudum ama boşuna şuan bir sitede çalışıyorum 5 milyar para alıyorum . Gerçi çevirmenliktede iyi para var.

Bence sen yanlış şeylerle uğraşıyorsun .

• quote:

Orijinalden alıntı: KediTartaklayanBodyciFare

Hocam kendine özgüvenini yitirme. Sayısal bir bölüm okuman iyi olurdu neyse . Programlama gibi birseye ilgin var mi ?

Lise başlarında biraz merak sarmıştım ama pek beceremediğimi söyleyebiliim.
  • quote:

2 yıllık okuyup DGS ile çok iyi üniversitelerde, iyi bölümde okuyan insanlar tanıyorum. Bildiğin milletin derece yapıp gittiği yerlere bile gidebiliyorlar. Bence adaletsiz bir sistem; ama değerlendirmen lazım bence. DGS ile gelip İTÜ - Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği kazanmış birini biliyorum mesela.
  • quote:

Orijinalden alıntı: barman

2 yıllık okuyup DGS ile çok iyi üniversitelerde, iyi bölümde okuyan insanlar tanıyorum. Bildiğin milletin derece yapıp gittiği yerlere bile gidebiliyorlar. Bence adaletsiz bir sistem; ama değerlendirmen lazım bence. DGS ile gelip İTÜ - Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği kazanmış birini biliyorum mesela.

Alıntıları Göster
    Hacılar bu seneki YGS'den 4 Yıllık Yüksek Okullara gidebilecek puanı-dereceyi aldım zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TakanAdam -- 9 Haziran 2013; 21:07:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sniper23

Bende 4 yıl çevirmenlik okudum ama boşuna şuan bir sitede çalışıyorum 5 milyar para alıyorum . Gerçi çevirmenliktede iyi para var.

Bence sen yanlış şeylerle uğraşıyorsun .

Yanlış şeyler? Sistemin sürüklediği yer burası. Seneye ingilizce kursuna baslıyacam yeterli seviyeden sonrada başka bir dile.. Başka ne yaparımda doğu şeylere yaklaşırım
  • quote:

quote:

Hocam kendine özgüvenini yitirme. Sayısal bir bölüm okuman iyi olurdu neyse . Programlama gibi birseye ilgin var mi ?

ilgin varsa üstüne düş gercekten iyi paralar kazanirsin. acik akademi diye birsey var online microsoftun programlama egitimi . gayet guzel. siddetle tavsiye ederim. benim lisede muhasebe okuyupta tavsiyelerimizle programlama ogrenen arkadaslarimda var.2 senelige gidip dgs ile gecebilirim diyorsan ki ustune dusersen kazanirsin.Arkadaslarim var ilk 5 e girip . odtu de muhendisliklere yerlesen. yine soyluyorum kendine guvenini asla kaybetme.

• quote:

quote:

quote:

ilgin varsa üstüne düş gercekten iyi paralar kazanirsin. acik akademi diye birsey var online microsoftun programlama egitimi . gayet guzel. siddetle tavsiye ederim. benim lisede muhasebe okuyupta tavsiyelerimizle programlama ogrenen arkadaslarimda var.2 senelige gidip dgs ile gecebilirim diyorsan ki ustune dusersen kazanirsin.Arkadaslarim var ilk 5 e girip . odtu de muhendisliklere yerlesen. yine soyluyorum kendine guvenini asla kaybetme.

Hocam teşekkürler tavsiyeler için

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.