Kendini geliştirmek yazılım öğrenip spor yapmak değil. Bizim millet popüler dalgaları abartmayı çok sever. Ama kendini geliştirmek iyidir. Bunu oyunda bile yapabilirsin. Lol oynuyorsan kendine bir hedef vs koyabilirsin. Pek oynamadığım için bilmiyorum ama goldsan diamond filan olmaya çalış ya da top rank neyse artık. Ya da atıyorum euda ilk 1000deysen ilk 100e girmeye çalışıp kendini bir takıma filan atmaya çalışabilirsin. Dota dünya şampiyonu takım oyuncu başına 3.7 milyon dolar para aldı ki adamların carrysi 18 yaşında filan. Ayrıca hepsi rusyadan ukraynadan filan öyle isveç gibi rahat ülkelerden de değil. Bizim ülkeden niyeyse hiçbir şeyin iyisi çıkmıyor. En oyuna futbola vs azıcık yeteneği olan adam bile 17 yaşına gelince bunlardan uzaklaştırılıp sınava hazırlandırılıyor. Aksarayda inşaat mühendisliği ya da muğlada işletme okumak için üstelik. Herkesin aynı yola zorlandığı ülkelerden bir cacık çıkmıyor bu yüzden. Hindistan bangladeş vs buna iyi örnek. Adamlarda yere tükürsen mühendis çıkıyor ama bunlardan sadece en üst dilimdekiler batıya kapak atıp hayatını kurtarmış kalanlarsa sürünüyor. Biz de bunlara benzer profil çiziyoruz. Milletin küçümsediği eski sovyet ülkeleri bile daha liberal bu konularda. |
Ben kendimi geliştirmek istemiyorum! (3. sayfa)
-
-
Bende aynı şeyi düşünüyorum.Vatandaslik maaşı diye bir şey verecekler. İnsanlar çalışmayacak sadece kendi işi olanlar çalışacak. Büyük ihtimal insanlar kendini eğlenceye verecekler. Metaverse ye falan takilacaklar butun gün.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Avrupadaki insanlar sizler gibi düşünseydi refah içinde yaşayamazlardi oyle düşünmek lazim.Kendi gelistirmek icin yer arıyor insanlar o yüzden bizim gibi tembellige kilif bulmak oluyor bu şey.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yanlış düşünüyorsunuz, tam tersi olacak. Bugün kölelik yaptırılacak niteliksiz, vasıfsız adamlara ihtiyaç var. Yarın bu ihtiyaç kalmadığında bu adamlar fazlalık olacak. Parazit gibi nitelikli insanın emeğinden nemalanmaya çalışan asalaklar olarak görülüp insanca çalışmayacaklar, insanca öldürülecekler.
Bu dediğiniz asıl herkes üçer beşer doğurup boktan adamlar soyunu sopunu devam ettirme derdine düşmezse olur. Nüfus az olur, nitelik otomatikman artar, herkes asgari bir çalışmayla çok büyük refaha sahip olabilir. Dünya üzerinde bugün örnekler mevcut. Aksi durumda başlık sahibi gibi tembel arkadaşları güzel bir son bekliyor.
Mümkün olduğunca her fırsatta söylüyorum, bir kez daha söyleyeyim: arkadaşlar ben yaklaşık 14 yıldır bu forumda takılıyorum, burası gerçek hayatta göremediğiniz kendiniz gibi adamlarla eğlence fırsatı veriyor ama aynı zamanda çok zehirli bir varoşluk enjekte ediyor aklınıza. Mümkün olduğunca fazla zaman harcamayın, özellikle gündüz, verimli olacağınız saatlerde girmeyin. Akşam piliniz bittikten sonra girin, eğlenin, çıkın. Fazla zaman geçirmek sizin aleyhinize olur
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yazzdiklariniz kendinizi gelistirmek degil, dusunmek istememek.
Hayat bir satranctir. Ve siz de sah siniz. Kendi hayatinizin sahi. Sayet diyorsaniz ki ben boyle durucam oynamican, maksimum baskasi sizi oynatir, onun dansozu olursunuz. Sonra 1 milyon havadan gelse de otursak dersiniz.
Z kusaginin en guzel sorunu bu, herseyin hazir gelmesine oyle alismis ki, kendisinin varligi bile cok geliyor ona.
Bir yandan seviniyorum, bi 10 seneye her yer sizden dolacak, ne is yuruyecek bir uretim olacak, ve bizler her zamandan daha degerli olacagiz.
-
ihtiyaç hep olacak bugün işçiler patronlara çalışıyor onlara para kazandırıyor yarın otomasyon ve gelişen teknoloji ile insan işciliğine ihtiyaç kalmayınca bu işçilerin bazıları da bu sefer zenginleri korumak için polis olacaklar.
patronlar ne kadar az işçi çalıştırsa o kadar vergi ödeyecek devlette bunlar üzerinden vatandaşlık maaşı verecek. geçiminin daha üst şartlar da yaşamak isteyenler ekstra çalışacaklar. bugün sadece hayatta kalmak en temel ihtiyaçlarımızı elde etmek için sabahtan akşama kadar çalışmamız gerekli yoksa açlıktan ölürüz.
can yücel'in bir şiiri var çok severim
"sabah 9 akşam 18
sonra başka mecburiyetler
sıkışıp kaldık.
sırf yeme, içme, barınamın bedeli
bu kadar ağır olmamalı..
hayatta kalabilmek için bir ömür veriyoruz. bir ömür karşılığı, bir ömür yani
ne saçma..."
-
daha üst şartlar da yaşamak isteyenler çalşacak. ama en azından en temel ihtiyaçlarını karşılamak için sabah işe gidip akşam eve gelmeyecek insanlar. ben buna inanıyorum ileride olacak bu şu anki sistem normal falan değil bunu insanlara nasıl normalleştirmişler anlamıyorum nasıl kabul ediliyor anlamıyorum resmen hayatta kalmak için ömrümüzü veriyoruz.
metaverse,sosyal bilimler gibi alanlar çok değerlenecek ileride. futurizmdeki konulardan biridir bu.
-
Ben de istemiyorum. Bilgi bankası değilim. Ama şu her gün yapılan aynı baskıdan bıktım. Yok kendinizi geliştirin, yok sınırlarınızı zorlayın. Abuk subuk edebiyatlar. Hayatta pek bi karşılığı yok. Sebebi ne olursa olsun kişisel farklılıklardan dolayı her insan kendine göre bi yola giriyor. Kimse aynı değil. 3 farklı bölümde okudum üniversitede; hiçbirini de bitiremedim. Çünkü sevmiyorum okumayı. Özetle "prezentabl" olamıyor herkes. Ben Allah kısmet ederse güvenlik görevlisi olacağım. Tek hobim de futbol oyunları izleyip futbol maçlarını izlemek. Bi şeyi şart koşmak anlamsız güzel yaşayacağım hep mutlu olacağım gibi ütopik fikirler için.
-
Hocam ben de bi alanda iyi olmak isterim insanlara fayda sağlamak vs. Ama "kendini her an geliştirmiyor musun o zaman vasıfsız bir orduspor çocuğusun" mentalitesine karşıyım. Kimse elon musk vs olmak zorunda değil. Her gün kendisine faydalı şeyler yapmak zorunda değil ve bundan dolayı insan yargılanamaz. Bireysel zevktir önemli olan.
Tabi bu düşüncem refahı tehdit ediyorsa ya da ileride edecekse bilmiyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bisikletçi76 -- 14 Aralık 2021; 17:28:30 > -
Yoo düşünmek istememekten bahseden kim?
Biraz konuyu saptırmışsın hocam
Ben bu yazılım öğren planlı programlı yaşa çalışmak tek gayen olsun diye işi zorlayan ekstremci tayfadan rahatsızım.
Yoksa mesleğim olmasın beleşten para yiyeyim kafasında hiç olmadım.
-
Hocam bu hayatta herkes kendi tercihlerinin sonuclariyla yasar genelde, bazen elimizde olmayan seyler olur ama %90 hersey sebep sonuc iliskisidir.
Kendini gelistirmek istememek kendi tercihindir, bildigim kadariyla komunist ulkede degiliz evde calismayani alip zorla fabrikaya goturmuyorlar. Veya zorla seni bir konuda gelistirmeye calistirmiyorlar.
E sorun ne o zaman? Evde yat oyna takil neye isyan ettin anlamadim :)
-
Ok.
-
Popüler kültürde bunun baskısı var buna isyan ediyorum hocam. Haluk tatar gibi adamlar da bunu yapıyor.
Kendimi geliştirmek istemiyor değilim başlık kinaye gibi bir şey.
Meselenin ekstremi beni sıkıyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bisikletçi76 -- 14 Aralık 2021; 17:41:33 > -
Kendi yazdigini bile mi dusunmedin. vay arkadas. Zaten sonra yazdigini aciklama ihtiyaci hissediyorsan, diger mesajlarindaki gibi, onu bile dusunmeden ve eksik yazmissin demektir.
Vakit kazandini zannederken daha cok kaybetmek de ne bileyim, yeni moda herhalde.
Neyse benim isime gelen bir durum, kolay gele.
-
para derdin yoksa bu dediklerini yaparsın yoksa saydıklarının hiç birini yapamazsın.
-
Yani populer kulturun ve insanlarin ne dedigini takacaksan bu is olmaz zaten. Evde yatacam diyorsan sanane populer kulturden oyun oynayacakmissin iste.
-
Hakim bir görüş olduğunu düşündüğüm için yazdım hocam. Ya da haklısın.
-
Hocam valla ne demek istedin anlamadım. Neyse sayonara.
-
İş meselesi öyle tabi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X