Başlıktan gördügünüz gibi arkadaşlar Kurul bana muaf raporu verdi.. Dedim beni gönderin ben askerliğimi yapmak istiyorum. Şaşırdılar falan dediler gonderemeyiz..Sesimi çikarmadım Maalesef bilmiyordumki Askerlikten muaf olana iş vermiyorlar acı ama gerçek.. Neyse beyler muaf olduk bir çok is gorusmesine gittim adama muaf dediğimde adamlar yuzunu asiyor sizi 2.plana atiyor.. Şuan çalışıyorum ama nasıl olaya gelin.. Şansa internetten iş ilanı gordüm ve gorusmeye gittim. İse alim uzmani beni sevdi işte efendi birine benziyorsun falan neyse eyvallah evrak listesini verdi. Evrakları hazırlayıp teslim ettim...Bana dediki 5 gun sonra is basi yapicaksin pazartesi tamam eyvallah. İş başı yapmaya 3 gun kalmiştiki Bu müptezel evraklarda fark etmemiş benim muaf olduğumu beni ariyor. işte ne rahatsizligin vardi niye baştan muaf oldugunu demedin dedi. Bende cv ye muaf oldugumu belirtmistim terhis belgemde' muaftir yaziyor zaten dikkat etmemissiniz dedim. Sonra bu tamam iyi gunler dedi.. Yani bu adam muaf oldugumu gorusmede anlasaydi almayacakti oteleyecekti Allahtanki fark etmedi yoksa hala'da issiz kalacaktimki yarinimizin dahi garantisi yok. Uzun lafin kisasi benim hayatim zehir oldu sizinkisi olmasin cok onemli durum yoksa kendinizi muaf ettirmeyin.. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4E178F9C9 -- 24 Mart 2021; 20:40:34 > |
Benden size tavsiye Askerlikten muaf olmayın !!
-
-
bız yaptıkta ne oldu komsu verdı 15 bın tl 1 ay yatarak yaptı geldı sımdı askerlık konusu bıle acılmıyor,soncu ne degıstı..bosuna kılo kaybı sorunlu kısılerın oldugu yere dusup ezıyet cektık,ıyı yere dusmedık
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bace3434 -- 24 Mart 2021; 20:50:22 > -
hangi şehirde yaşıyorsunuz hocam?
sanayide bile kimse takmıyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: dubbedhangi şehirde yaşıyorsunuz hocam?
sanayide bile kimse takmıyor.
Hocam istanbulda yaşiyorum ve Bu dediklerimi fabrika muhabbetlerinde kendi iş ilanimda yaşadim
Cimer e vs bildirdim bakalim ne cikar.
Dostum benim meslek guvenlik baktim olmadi dedim lanet gelsin farkli işlere atilayim abi inan onlardada ayni sorun cikti
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4E178F9C9 -- 24 Mart 2021; 21:3:52 > -
Özel güvenlik vb kas gücüne dayalı bir iş haricinde kimse muaf olmanı falan takmaz.
Ben 1 yıl erteleme aldım. Seneye de 1 yıl alıp sonra mezun olup subay olarak yapmayı düşünüyorum. -
Ben iç anadolu da yaşayan birisi olarak batının insanı takılmaz diye düşünüyordum fakat işin aslı farklıymış demek.
-
quote:
Orijinalden alıntı: dubbedBen iç anadolu da yaşayan birisi olarak batının insanı takılmaz diye düşünüyordum fakat işin aslı farklıymış demek.
Hocam istanbulda iş piyasası cok berbat oldu artık kimse kimseye iş vermiyor ya tanidigin olucak yada siyasi partilerle ilişkin iyi olucak..
-
Muaf olma sebebin absurt bir sey degilse cvde yaziyosa sacma yani neydi sebebi muafligin -
muhtemelen psikolojik bozukluk yüzünden muaf olmuşsun dostum doğru muyum
-
Psikiyatrik sorunu olanı kimse işe almak istemiyor. Türkiye'de psikiyatri ilacı kullanana direkt "deli ya da sorunlu, işe yaramaz" gözüyle bakılıyor maalesef. Yoksa askerlikten muaf olana kimsenin takılacağını sanmam. Zaten fırsatını bulan 1 gün bile askere gitmeden bedelli yaptı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 24 Mart 2021; 23:26:51 > -
quote:
Orijinalden alıntı: olishernandezmuhtemelen psikolojik bozukluk yüzünden muaf olmuşsun dostum doğru muyum
Hayir hocam hayir Sadece ufak bir kan sorunum var 4 yildir tedavisni goruyorum ama inan bana abartilacak bir sey degil beni bosuna bile muaf ettiler geri hizmete bile verilebilirdim..
Polisitemi vera /Tanı
-
quote:
Orijinalden alıntı: hitokiri_johndoesaiPsikiyatrik sorunu olanı kimse işe almak istemiyor. Türkiye'de psikiyatri ilacı kullanana direkt "deli ya da sorunlu, işe yaramaz" gözüyle bakılıyor maalesef. Yoksa askerlikten muaf olana kimsenin takılacağını sanmam. Zaten fırsatını bulan 1 gün bile askere gitmeden bedelli yaptı.
Hocam inancın olsun iş veren kağitta ne sebepten olursa olsun Muaf yazisini gordugu an seni ya öteliyor yada 2. plana atıyor muaf sebebin ne olursa olsun..
Benim yukarida bahsettigim gibi kan rahatsizligim var 100 mg aspirin kullaniyorum 4 yildir tedavisini goruyorum.. ama inan suana dek hicbir sikinti olmadi bak mesela askerlik islemlerimi tamamlayalı 3 ay oldu
ondan önce sorana tecilli diyordum inanki tecilli diyip işe alinmam cok daha kolay oluyodu
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4E178F9C9 -- 25 Mart 2021; 0:47:23 >
-
Hocam her şeyde olduğu gibi bu iste de biraz zeka lazim beynini biraz olsun çalıştırman şart. Yasin 20den buyukse askerliği yaptım diyeceksin ve işaretleyeceksin ben de21 yaşındayım muafim hep yaptım dedim belge de getirmedim kimse getir de demedi. Hoş getir dediklerinde sigortam başlamış olur yüzde doksan çıkış da vermezler. Ayrıca işveren ve mudurlere bu konuda hak veriyorum herkes işletmesinde psikolojik ve fiziki açıdan sorunsuz insan çalışmak ister. Cimerlik olay yok. -
Ben askerlikten anlamam ama işsizlik arttıkça iş verenlerin kriterleri de artıyor galiba gerekli gereksiz.. nasıl olsa bir sürü adam var -
Adamın hayatı kaymış cimere falan yazıyor.
Birincisi askerliği muaf olarak işaretlemeyi bırak görürler ederler deme gören kadar görmeyen olur.
İkincisi düzgün bir şekilde durumunu anlat ihtiyaç olduğunda muafim ama benimkisi öyle hayatı engelleyen bir şey değil diye.Hos yine inanmaz çoğu kişi ama görürlerse oradan şansını dene ama kendini böyle etiketli bir imaja sokma.Bastan değil farkederlerse.
Kurumsal yerler falan düzgün yerler banko bakıyor mu bilmem ama herhangi bir yere yerleşmeye çalışırken sürekli kafanda bu soru işaretlerinin psikolojik yükü olması ciddi dezavantaj o yüzden ne yapıp edip askerliği bir şekilde yapmaya çalışacaksın.
Bu süreçte devlet kurumlarıyla konuşurken ben hastayim ama askerlik yapmak istiyorum çerçevesinde değil ben hastayim ama askerlik yapabilirim ve bu muaf durumunun hayatını nasıl etkilediğine seni nasıl mağdur ettiğine yogunlas.Karsindaki yanlış yapıyor gibi hissetmemeli zaten doğrusunu yaptığını bilmeli.
Senin durumun arada bürokrasi böyle durumlarda iyi çalışmayabilir her şey aradadır biraz ince konularda onu doğru yöne itmezsen zaten istemiyor belli deyip dezavatajina isletirler.Bu senin hakkın devlet sana rapor veriyor ama toplum bir soruna on muamelesi yapıyor bunun mağduriyeti senin suçun değil kamunun dolayısıyla devletin ihmali sen mesela askerlik şubesinden muaf sebebine dair bir kağıt alabilsen bunu işverene göstersen fena mı olur.
Bedelli konusunda daha esnek davranırlar adım gibi eminim zorunlu bedelli hangisini yapabiliyorsan yap.
Sağı solu onu bunu takma onu goren işveren her türlü dikkat eder bu devlet kimleri askere alıyor işverenin aklına bin bir türlü şey gelir sara hastasına bile işyerinde ayda bir aman kriz geçirir diye ise almayan adamlar bunlar.
Bu millet özürlü oğlunu bile askere göndermeye çalışıyor çok vatanı sevdiğinden değil emin olun.
Ha bugün ha yarın diye de yıllarını geçireyim deme bu işin önemini kavra ve kafaya tak halletmek içinde elinden geleni yap.
-
quote:
Orijinalden alıntı: fechken34
Hocam her şeyde olduğu gibi bu iste de biraz zeka lazim beynini biraz olsun çalıştırman şart. Yasin 20den buyukse askerliği yaptım diyeceksin ve işaretleyeceksin ben de21 yaşındayım muafim hep yaptım dedim belge de getirmedim kimse getir de demedi. Hoş getir dediklerinde sigortam başlamış olur yüzde doksan çıkış da vermezler. Ayrıca işveren ve mudurlere bu konuda hak veriyorum herkes işletmesinde psikolojik ve fiziki açıdan sorunsuz insan çalışmak ister. Cimerlik olay yok.Hocam tavsiyen güzel ama işveren senden terhis belegeni isteyene kadar..
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Özel güvenlik vb kas gücüne dayalı bir iş haricinde kimse muaf olmanı falan takmaz.
Ben 1 yıl erteleme aldım. Seneye de 1 yıl alıp sonra mezun olup subay olarak yapmayı düşünüyorum. |
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X