Şimdi Ara

Benfica'ya dolanan BELA'lı lanet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.041
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Béla Guttmann : {D: 13 Mart 1900, (Budapeşte) -- Ö: 28 Ağustos 1981, (Viyana)} Yahudi asıllı Macar eski futbolcu ve teknik direktör.

Futbolculuk kariyeri boyunca Macaristan ve ABD'deki kulüplerde oynadı. Teknik direktörlük kariyerinde ise AC Milan, São Paulo FC, FC Porto, SL Benfica ve C.A. Peñarol gibi önemli takımları çalıştırdı. Kariyerindeki en büyük başarı ise 1961 ve 1962 yıllarında Benfica'ya Şampiyon Kulüpler Kupası kazandırmasıdır. Bu başarısıyla bu kupayı kazanan ilk Macar teknik direktör unvanının sahibi oldu.

Bu kısa ön bilgiden sonra gelelim asıl konumuza;

Benfica'nın "Bela Guttmann laneti"

Benfica'ya dolanan BELA'lı lanet

Yukarıda fotoğrafı olan adam, öyle bir adam ki belki de temsilcimiz Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi finali yolunda Benfica karşısındaki en büyük kozu. İnanamadınız değil mi. Öyleyse okumaya devam edin.. *

Benfica, Fenerbahçe'nin rakibi olunca hemen araştırmalara başladım. Lazio gibi sağlam bir kritik yapma peşindeydim. Ama Portekiz kulübünü araştırırken karşıma çıkan bu hikaye çok dikkatimi çekti ve analiz yerine rakibimizin bu lanetini sizlerle paylaşmaya karar verdim. Öyle ya bu efsane belki de bizim en büyük kozumuz olacaktı..

Portekiz temsilcisinin tarihinde 2 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu var. İşte o dönemin en iyi teknik direktörü olan kahramanımız Bela Guttmann, Benfica'yı 1961'de Barcelona karşısında, 1962'de de Real Madrid karşısında Avrupa şampiyonluğuna taşıdıktan sonra kulüp yönetiminden bonus ücretler talep etti. Fakat yönetim, sözleşmede böyle bir madde bulunmadığını ifade ederek Guttman'ın talebini geri çevirdi. Macar teknik adam bu duruma içerledi ve taraflar arasındaki birliktelik sona erdi. İşte bu noktada, hiçbir zaman resmileşmemiş olsa da, Guttmann'ın takımdan ayrılmadan önce sarf ettiği bir cümle var ki, Benfica bu cümlenin sonuçlarından halen kurtulabilmiş değil. Söylentilere göre Guttmann, "Benfica bir 100 yıl daha Avrupa'da şampiyonluk göremeyecek." sözleriyle kulübü adeta bir lanetin içerisine sürükledi..

Kartallar,

Bela Gutmann önderliğinde 1961 yılında Barcelona'yı 3-2 yenerek , 1962 yılında da Real Madrid'i 5-3 yenerek Kupa 1'i üst üste 2 defa kazanmışlardı. Bela Gutmann bedduasını söyleyip ayrıldıktan sonra;

1-) 1963'te Kupa 1'de yine finale yükseldiler ama Milan'a kaybettiler. (Milan:2 - Benfica:1 // Wembley - İngiltere, Londra)

2-) 1965'te Kupa 1'de Benfica yeniden finaldeydi, Inter'e kaybettiler. (İnter:1 - Benfica:0 // San Siro - İtalya, Milano)

3-) 1968'de bu defa Manchester United, Benfica'yı ikincilik koltuğuna itti. (ManU:1 - Benfica:1 - uzatmalarda ManU:4 - Benfica:1 // Wembley - İgiltere, Londra)

4-) 1983'te UEFA Kupasında Anderlecht finalden zaferle ayrılan taraf oldu. (Anderlecht:1 - 0:Benfica // Benfica:1 - Anderlecht:1)

5-) 1988'de Kupa 1'de PSV, takımın üçüncü şampiyonluk hayaline son verdi. (PSV:0 - Benfica:0 - Penaltılarda PSV:6 - Benfica:5 // Neckarstadion - Almanya, Stutgart)

6-) 1990'da Benfica bir kez daha Kupa 1'de finale kadar yükselip kupayı Milan'a kaptırdı. (Milan:1 - Benfica:0 // Praterstadion - Avusturya, Viyana)
    Guttmann'ın takımının efsane oyuncusu Eusebio, o finalden önce Macar teknik adamın mezarını ziyaret etti ve bu lanetin sona ermesi için dua etti. Ama olmadı. Milan maçı 1-0 kazanarak son şampiyonluktan beri beşinci kez final oynayan rakibini bir kez daha üzdü...

7-) 2013'te UEFA Kupasında da Chelsea'ye kaybedip gene 2. oldular. (Chelsea:2 - Benfica:1 // Amsterdam Arena - Hollanda, Amsterdam)

Arkadaşlar, dile kolay 5'i Şampiyonlar Ligi, 2'si UEFA Kupası olmak üzere tam 7 finalden de eli boş dönmüşler. Bu herif adı gibi tam BELA'ymış

http://kosmayanbiadam.blogspot.com/2013/04/benficann-bela-guttmann-laneti.html

• Gazetede okumuştum bugün, ne beddua etmiş be
  • bugün bir final daha kaybettiler. koca sezonda 3 final ve bir hiç
  • quote:

Orijinalden alıntı: Die Ärzte

bugün bir final daha kaybettiler. koca sezonda 3 final ve bir hiç

acaba nasıl bir psikoloji içindeler

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 80, 81 de yedikleri iki golle yine final kaybetti adamlar. Ben bile üzülüyorum adamların bu hallerine, taraftarları ne halde acaba
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3 senede çok pis yaşlandım
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.