Şimdi Ara

Nereden peydah oldu bu fps takıntısı? Dev şirketlerin bize dayatmalarından gına geldi!

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
225
Cevap
6
Favori
33.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
98 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eskiden 30 fps çok alıcı geliyordu. Sonra 60 fps standartını getirdiler. Ben kişisel olarak sabit 50 fps sonrasını algılayamıyorum.

Artık işi iyice abarttılar 60 az geliyor adama güya. Gözleriyle 60 ile 120yi ayırabildiğini iddia ediyor. Nvidia amd gibi devlerin bize dayatmalarını çok güzel yiyoruz ya.

Bence 60 fps sonrası boşuna kaynak israfıdır.

Cod'da 300 fps şart falan diyen var geçmiş olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TriLi -- 25 Ağustos 2018; 10:36:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 60 hz monitörde 8900 fps alıyorum mesela 8000 e düşünce fark ediyorum abi :S, diyen cahil cühelalarına bu sözlerim. Ulan monitör 60 hertz işte,fiziksel olarak saniyede 60 kareden fazlasını YE Nİ LE YE MEZ. sen ister 1000 fps al ister 60, adam ben saniyede 60 kare yenilerim benim olup olabileceğim bu diyor. Sen 60 hz monitörde 61 fps alsan o 1 fps için yaktığın elektrik israf, 180 fpsden 120 ye düşünce kasma oluyor farkediyorum diyen eleman o kasma fps den dolayı olmuyor sen 180 fps alırken gpu %100 oranında çalışıyor herhangi bir ani hareket veya aksiyon ya da efekte yol açan eylemin o an ekran kartına fazla gelmesinden oluyor, tam da o 1 saniyelik gecikmede ekran kartı o aksiyonu yenileyebilmek için kendini parçalıyor haberin yok. 60 hz monitöre 180 kare yüklüyorsun saniyede görüntü yırtılıyor, sırf kenarlar 10 numara gözüksün diye ekran kartının imanını gevrettiğin o HBAO lar SSAO lar 180 fps alırken hiç bir işe yaramıyor haberin var mı ? Vsync, freesync,g sync i yapan adamlar aptal mıydı da monitörün hertz oranına göre fps cap koydular ? Kendini akıllı sanan gösteriş meraklısı cahil bir gençlik güruhu var hocam çok yazık gerçekten çok yazık.
  • prof oyuncu diilsen anlamazsin call off duty 2 onlineda sniper kasmak icin 300 fps sart farki direk anliyorum oyunun akis sekli degisio adeta turnuva oyuncularini cogu mapta frag olarak gecen biri olarak soluyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 240 fps, o akıcılık, kare hızı, anlayamazsınız.. iste bu yuzden pc masterrace

• Monitör iyiyse algılarsın, ama bence de önemli farkı yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ay Adam

240 fps, o akıcılık, kare hızı, anlayamazsınız.. iste bu yuzden pc masterrace
    Dev firmaların dayatmalarını yiyorsunuz sadece. 300 fps oynadığım (monitör destekliyor) hiç bir oyunda objektif bakınca bir fark göremedim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • millet sırf 60fps görmek için pc topluyor ya :D oyun bile oynamıyorlar ha oyuna girip aha 4k 60fps çalıştı diyip kapatıyordur bir çoğu
  • Ya sen de şu eski Playstation Ceosu gibi insan gözü 30 fps'den fazla göremez mi diyorsun?

Şu lanet siteye gir ve bak! İnsan gözü 120fps'ye kadar rahat rahat ayırd edebilir.

www.testufo.com

Tabii sendeki monitör en az 120hz olmalı ki mönitör onu gösterebilsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TriLi

Dev firmaların dayatmalarını yiyorsunuz sadece. 300 fps oynadığım (monitör destekliyor) hiç bir oyunda objektif bakınca bir fark göremedim.

Alıntıları Göster
    monitörün 480 hz mi bilader?
  • quote:

Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

prof oyuncu diilsen anlamazsin call off duty 2 onlineda sniper kasmak icin 300 fps sart farki direk anliyorum oyunun akis sekli degisio adeta turnuva oyuncularini cogu mapta frag olarak gecen biri olarak soluyorum.
    300 hz monitörün yoksa anlayamazsın
  • quote:

Orijinalden alıntı: dreamermen

anlarsin hocam oyundaki yumusaklik artio mouse hakimiyetide artio ayrica bazi yerlere 300 fps olmadan zipliyamiosun buda en bariz durum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 144 Hz monitör kullanıyorum gayet de fark ediyor.

• Cs go için 250fps yeter ben 210 ile oynuyorum bi ara 150ye düşmüştü o kadar fark ediyordu fpsye baktığımda 150 görünce durumu anladım

• quote:

Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

quote:

Orijinalden alıntı: dreamermen

anlarsin hocam oyundaki yumusaklik artio mouse hakimiyetide artio ayrica bazi yerlere 300 fps olmadan zipliyamiosun buda en bariz durum.

Alıntıları Göster
    O kadar sene cod oynadım hocam "buraya belli fps altında olunca zıplayamazsın" diye bir şeyi ilk defa sizden duydum.

• quote:

Orijinalden alıntı: erkurt02

Cs go için 250fps yeter ben 210 ile oynuyorum bi ara 150ye düşmüştü o kadar fark ediyordu fpsye baktığımda 150 görünce durumu anladım
    bu kadar cahille ugrasmak zor

• Benim arkadaşta ciddi ciddi ayırıyordu. Fps de en ufak bir değişiklik olduğunda ciddi ciddi algılıyordu bunu. Biliyordu da.

• 30 fps kesinlikle yetersiz. Grafik ayarlarını yapmayı unuttuğum bir oyunda 30 fps civarı geziyormusum. Birkaç saat o şekilde oynadım. Farkedince ayarları biraz düşürüp 45 fps ye çıkardım. Dünya varmış dedim. Resmen can çekişiyormuşum.

Anlık tepki gostermem gereken oyunlarda ise durum çok daha farklı. Fps 100 ün altında ise csgo oynarken özellikle awp reflekslerimi çok kısıtlıyor. Monitör 60 Hz olmasına rağmen yüksek fps lerdeki fark hissediliyor. Özellikle csgo oynarken. O yüzden "monitör 60 hz ise daha yüksek fps ler ayırt edilemez" şeklindeki söylemlere inanmıyorum.

• 60 fpsten sonrası fasafiso, oyunu oynarken grafiklerinin güzelliğini bile farkedemiyosun (online oyunlarda) fpsi mi farkedicen

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • TriLi T kullanıcısına yanıt
    Gerçekten çıldırtıcı bir yorum. Fps yoksa çıkamıyosun moruq. Nelerle uğraşıyoruz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 60 Hz monitorimde PUBGde fpsim 170 den 120 ye düştüğünde fark ediyorum, kasıyor gibi oluyor: insan gözü algılayamıyor diyenler bildiğin körler.

• fps 60 dan bi anda 50 ye düşünce bile belli ediyor kendini, sabit 50 fps oynayıp 60 a geç farkı anlarsın

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.