Şimdi Ara

Nereden peydah oldu bu fps takıntısı? Dev şirketlerin bize dayatmalarından gına geldi! (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
225
Cevap
6
Favori
33.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
98 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu tespit gercekten dogru. Çogu oyun oynamıyor, oynayamıyor. Çogunda o ruh bile yok çok şahit oldum. Topluyo pc i 2 saat her oyuba girip cıkıyo tamam 60fps de calisti hepsi deyip mutlu oluyo bu kadar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fps takıntısı olan biri değilim hatta Ps4 oyuncusu olarak 30fps bile bana yeterli geliyor. Ancak göz 60 fps üzerini algılayamıyor demek hatalı bir yorum olur. Monitörüm değil ama kullandığım projeksiyon cihazı 120hz destekliyor ayarlardan Windowsu 120hz e çıkardığım zaman bilgisayarı kullanmak bile daha zevkli göze daha hoş geliyor daha akıcı oluyor.

• Zamanında bende çok araştırıyordum toplamadan önce pcyi. Sonra 1060 aldım diyorum of onu oynarım şunu oynarım. Yine aynıyım. Oynamıyorum bile...

• Sizde de öyle mi bilmiyorum ama bana 40 FPS falan sanki 20 FPS miş gibi geliyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TriLi

O kadar sene cod oynadım hocam "buraya belli fps altında olunca zıplayamazsın" diye bir şeyi ilk defa sizden duydum.

cok az oynamissin demek :) youtubede cod 2 jump die arat bulursun bisiler illa

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • TriLi T kullanıcısına yanıt
    demek ki boş oynamışsın, fps i 333 yapmadan çıkılamayan yerler var çoğu haritada özellikle toujane da
  • solidsnake99 kullanıcısına yanıt
    sıtarbakstaki boktan kahvelere 10 lira verenleri görünce de ben çıldırıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cheers darlin -- 25 Ağustos 2018; 16:44:5 >
  • Oyunları 30 fps ile oynuyorum, görüntü gayet normal geliyor, alışmışız artık

• quote:

Orijinalden alıntı: solidsnake99

Bu mesaj silindi.
    +1
  • gta 4 ü birak oynamayı açmaz bile dedikleri PC'de high ayarlarda rahat 30-60 FPS arası alıyorum. üstelik te ENB modu ile. genelde 35-40 fps arası oynuyorum ama gercekten cok akıcı gelıyor. illa 60FPS olacak dıye sart yok bence. online oyunlarda 60 FPS gerekli ama OFFLINE de pek gerekmiyor bence.

bu arada PC markam ACER ASPIRE 5750G yaklaşık 8 yıllık PC.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Matthew Murdock

Zamanında bende çok araştırıyordum toplamadan önce pcyi. Sonra 1060 aldım diyorum of onu oynarım şunu oynarım. Yine aynıyım. Oynamıyorum bile...
    Aynıyız. Oynadığım en ağır oyun FIFA 18, PES 18. Arada bir de GTA 5 ama onu ben oynamıyorum aslında. Abim oynuyor.
  • 1300 lerde çözünürlük ile 30 fps dr pubg oynuyorum notebookumda mutluyum.

Şaka lan şaka mutsuzum yakında kör olacam minecrafttan pek bi farkı yok oyunun bu fps de...

• quote:

Orijinalden alıntı: TriLi

Dev firmaların dayatmalarını yiyorsunuz sadece. 300 fps oynadığım (monitör destekliyor) hiç bir oyunda objektif bakınca bir fark göremedim.

Alıntıları Göster
    ziyaaaa
  • Bir oyun kasmıyorsa oynanır. 50 fpste eksikliği hissediyorsun. Rahat çalıştıran bir sistemi insan her saniye ister.

144 hz monitör kullandın mı hiç? Aşırı atiklik gereken csgo comp. gibi oyunlarda üst rütbelerde şart. Bakın olamazsınız demiyorum 10 yıllık csgo açan bilgisayarla global olanda vardır. Olay adamın seni milisaniyelerle önce görmesi.
  • Ben elektrik tasarrufu icin 45 fps de oynuyorum pubg yi.

• Onlar da çıldırtıyor

• Ciddi misiniz dalga mı geçiyorsunuz anlamadım gerçekten. Keşke elimden gelse de gösterebilsem

30
    60
    85
    144
    240 hertz monitörleri yan yana koyup aynı görüntüyü izleseniz böyle dalga geçmezsiniz.

Her biri arasında inanılmaz fark var. Hele ki herhangi bir oyunun 30fps'i bildiğin takıla takıla oynuyor. Bazı konular vardır, gereksiz yere abartılır dolayısıyla goygoyu döner. Ama bu mevzuyla bu kadar dalga geçilmesi anlayamıyorum. Aradaki akıcılığı göremeyecek insan olamaz.

Akıcı olmasının avantajları en çok rekabetçi modu olan oyunlarda öne çıkıyor ki günümüzdeki popüler oyunların neredeyse hepsinin rekabetçi modu var. Rekabetçi oyun oynamıyorum ya da vereceğim para, akıcı bir görüntünün bana katacağı avantaja değmez diyene ise saygım sonsuz. Ama dile getirilme şekli böyle değil, "insan 30'dan fazlasını göremiyor" gibi yanlış kullanımlar.

Ekleme: Donanım gecikmeleri de dahil olmak üzere şu siteden fareye tıklama reflexinizi ölçebilirsiniz.https://www.humanbenchmark.com/tests/reactiontime/
    Bu testte sonuçlar genelde 150-300ms arası değişiyor.

Biraz derine ineceğim, anlamayan olursa kusura bakmasın, 30FPS aldığınız bir oyunda her 33.3ms zaman aralığında bir sadece 1 frame görebiliyorsunuz. 33.3ms inanılmaz yüksek bir süre. Yani bir FPS oyunu örneğinden gidecek olursak, siz adamın çıkacağı noktaya hedef almışken, adam hedef aldığınız noktadan çıktıktan en az 33.3ms sonra onu görebiliyorsunuz. En az dememin sebebi 33.3'ün üstüne ayrıca "peekers advantage" olarak adlandırılan sunucuyla sizin bilgisayarınızın arasında internet bağlantısındaki gecikmenin de eklenmesi durumu söz konusu.

Bu tamamen benim kendi görüşüm: fps ve monitör hertz'i, gecikmenin 4-5ms olduğu durum, yani 200-250fps/hz olduğu durum bahsettiğim sebepler dolayısıyla idealdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrashBone -- 25 Ağustos 2018; 19:15:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wow vayne GG

demek ki boş oynamışsın, fps i 333 yapmadan çıkılamayan yerler var çoğu haritada özellikle toujane da

300 die aklimda kalmisti yeni farkettim evet 333 du en yuksek ziplama 250 fps dede en uzaga atlanio tabi bu fps leri minimumda alabilmek gerek dalgalanma olmamasi lazim.ben kod girerek fps yi 333 e sabitliodum mesela en patlamali sahnede bile 333 de sabit kaliodu dusmuodu cg_fov uda dusuruodum boylece goruntu buyuodu uzak kisimlari gormek daha rahat oluodu 640x480 de dx7 modda oynuodum cozunurluk dusunce mouse rahatlio auto zoom yapiodum simdi saysam bitmez zoom yapinca sensitivity dusuren ayar cekiodum cod 2 tdm de 150 frag yaptigimi bilirim her yigidin harci diil iyi oyuncular 70 frag falan yapiodu bi mapta ahaha :)

beckinsale nickli pro cod 2 oyuncusunu eksiye dusurdugum maplar oldu :) 70 kisi vurup 71 kere vurulmustu cogukezde ben vurdum kendisini :)

bazen cok iyi turnuva oyunculari dusuodu onlar beni rahat geciodu hatta eziodu ama adamlar cok cesurca oynuolardi reflexleri mukemmeldi onlari anca denk oyuncular alabilir zaten yoksa cok zor inanilmaz reflex ve goze sahipler adami koseyi donerken topugundan vurmakta bile zorlanmiolar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şoray uzun yolda -- 25 Ağustos 2018; 19:28:49 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.