Şimdi Ara

Nereden peydah oldu bu fps takıntısı? Dev şirketlerin bize dayatmalarından gına geldi! (5. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
225
Cevap
6
Favori
33.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
98 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 60-75 hz idealdir, fazlası ise; parası çok olan fanatik aksiyon&refleks oyunu oynayan insan için gereklidir.

Ama günümüz şartlarında ise 1070 ekran kartı en doğru karttır, iki gün sonra 4k'da 30 fps+ görebilmek için bu kart lazım.

Ki artık öyle bir durum da yok, RTX serisi geldiği için...

RTX serisinin gelmesi iyi mi olacak yoksa kötü mü olacak bilemem, bilemem çünkü ya çok pahalı gelip son GTX serisinin fiyatının TL bazında düşmemesine neden olacak ya da bizlere 10xx serisi kartları daha alınabilir bir fiyat sunduracak...

Önümüzdeki en az iki ay boyunca bilgisayar almak, parça almak çok riskli.

Bugün dolar kurunun 6'dan aşağı düşmeyeceğini öngörüyorum, o yüzden şu an piyasadan ikinci el parçaları toplayıp doların etkisi gelmeden önce daha alınmaz bir düzeye gelmeden önce almak lazım, ancak iki gün sonra da RTX'in çıkmasıyla GTX lerin pabucu dama atılıp kazıklanır mıyız onu da bilemiyorum...
  • 60fps üstü bullshit
  • cod 2 de 1000 fps ile cikilan yerlerde var.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • erkurt02 kullanıcısına yanıt
    Nikonun sensitivity'ini kullanmıyorsan elige sensi ile 60 fps'te rahat iyi fraglar çıkartırsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 300 fps ve 60 arasında çok fark var. Oynayanlar bilir. Veya bilgisayarını birden upgrade edenler

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CrashBone

Ciddi misiniz dalga mı geçiyorsunuz anlamadım gerçekten. Keşke elimden gelse de gösterebilsem

30
    60
    85
    144
    240 hertz monitörleri yan yana koyup aynı görüntüyü izleseniz böyle dalga geçmezsiniz.

Her biri arasında inanılmaz fark var. Hele ki herhangi bir oyunun 30fps'i bildiğin takıla takıla oynuyor. Bazı konular vardır, gereksiz yere abartılır dolayısıyla goygoyu döner. Ama bu mevzuyla bu kadar dalga geçilmesi anlayamıyorum. Aradaki akıcılığı göremeyecek insan olamaz.

Akıcı olmasının avantajları en çok rekabetçi modu olan oyunlarda öne çıkıyor ki günümüzdeki popüler oyunların neredeyse hepsinin rekabetçi modu var. Rekabetçi oyun oynamıyorum ya da vereceğim para, akıcı bir görüntünün bana katacağı avantaja değmez diyene ise saygım sonsuz. Ama dile getirilme şekli böyle değil, "insan 30'dan fazlasını göremiyor" gibi yanlış kullanımlar.

Ekleme: Donanım gecikmeleri de dahil olmak üzere şu siteden fareye tıklama reflexinizi ölçebilirsiniz.https://www.humanbenchmark.com/tests/reactiontime/
    Bu testte sonuçlar genelde 150-300ms arası değişiyor.

Biraz derine ineceğim, anlamayan olursa kusura bakmasın, 30FPS aldığınız bir oyunda her 33.3ms zaman aralığında bir sadece 1 frame görebiliyorsunuz. 33.3ms inanılmaz yüksek bir süre. Yani bir FPS oyunu örneğinden gidecek olursak, siz adamın çıkacağı noktaya hedef almışken, adam hedef aldığınız noktadan çıktıktan en az 33.3ms sonra onu görebiliyorsunuz. En az dememin sebebi 33.3'ün üstüne ayrıca "peekers advantage" olarak adlandırılan sunucuyla sizin bilgisayarınızın arasında internet bağlantısındaki gecikmenin de eklenmesi durumu söz konusu.

Bu tamamen benim kendi görüşüm: fps ve monitör hertz'i, gecikmenin 4-5ms olduğu durum, yani 200-250fps/hz olduğu durum bahsettiğim sebepler dolayısıyla idealdir.
    Keşke herkes sizin gibi açıklasa ikna oldum diyebilirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana 1080P olsun yeter 4K abartı ama FPS kesinlikle 100+ olmak zorunda.

FPS sayacı kapalı geçen dota2,warband,gta5 te falan 80 e düşünce bile anlıyorum.Hele dota 2 ve cs go 60 fps de oynanmıyor 100+ şart.

Kendimi öyle alıştırdım ki ps3 ve tüm oyunlar var. Unchertad 2-3, Red deaf redemtion ve last of usı hala oynıyamadım.Ve bu oyunları 2013 te almıştım.Pc den sonra oynuyamıyorum hepsi takılıyor gibi geliyor.Midem kalkıyor.İnsan gözü çok rahat 30-60-144 birbirinden ayırıyor

• yıllarca 1080p 60hz kullandım. Şimdi 144hz kullanıyorum ve bunu besleyen 1080 var. 144hz bambaşka bişey ya.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TriLi

O kadar sene cod oynadım hocam "buraya belli fps altında olunca zıplayamazsın" diye bir şeyi ilk defa sizden duydum.

Alıntıları Göster
    Bu hareketleri 60 FPS ile yapabilmenin mümkünatı yok

• Klord kullanıcısına yanıt
    Ben o yüzden konsoldaki 60 fps oyunları oynayınca bile pişman oluyorum. 30fps oyunlara dönünce frame atlaya atlaya oynuyormuşum hissi veriyor. O yüzden 60 fps oyunlardan bile uzak durabilirim. Sadece 30 fps olanları oynamaya çalışıyorum. 30 fps mükemmel oyunlar çıkıyor ve bunlardan aldığım zevk baltalanmasın istiyorum.

• Cs go gibi oyunlarda fps monitor hz durumu tabii ki cok onemli ama casual bir oyuncu icin 50-60 bandi idealdir diye dusunuyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Online oyun oynadığında o fark gerekiyor dostum.60 ile 144 arasında çok fark var

• Ben hep 50 fps aldığım için beni ilgilendirmeyen durum

• şoray uzun yolda kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle yüksek fps = daha az input lag

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TriLi

O kadar sene cod oynadım hocam "buraya belli fps altında olunca zıplayamazsın" diye bir şeyi ilk defa sizden duydum.

Alıntıları Göster
    Cod 2 jump serverları vardı. 333 ve 250 fpsye sabitlediğinde eğer bilgisayarın o fpsleri verebiliyorsa daha uzağa zıplayabiliyorsun saçma bir şekilde. Arkadaşın dediği doğru hele ki 1000 fps alabiliyorsan çatıdan çatıya atlayabiliyordun resmen...

• 60 fps'i kim getirdi, cod multi için 398fps şart diyen kimdir, necidir bilmem ama..
    60fps'den 30'a geçince çekilen acıyı ancak tecrübe edenler bilir.
  • Hayırr fps 100 altına düşerse oyun oynayamam benn vauuu

• gözün bozuksa biz ne yapalım ? 144 fps den 143 e düşse anlık olarak farkedip huzurum kaçıyor. "50 den fazlasını algılayamıyorum" muş. yallah doktora

300 fps aldığında 300 kareyi görmüş olmuyorsun 60 hz monitorunle boş yapma burda.
  • shooter oyunlarında 60 fps yetersiz kalıyor kesinlikle doğru. sebebi şu, örneğin 60 fps alıyorsunuz silah ile ates etmeye basliyorsunuz ve FPS bir anda 50'ye düşüyor. bir yere giriyorsunuz, fps anlık olarak 45'e inip cikiyor ve oynayisinizi derinden etkiliyor. ama 300 fps aldığınızda en fazla 250e dusebilir. yani buda sizi cok etkilemez. ayrica 120, 144, 240 hz monitorler inanilmaz derece fark ettiriyor.

• Ben görmeden 60 fpsnin üstünü farkedebiliyorum. Sizde sorun var sanırım, ya da oynamayı bilmiyorsunuz.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.