Şimdi Ara

Nereden peydah oldu bu fps takıntısı? Dev şirketlerin bize dayatmalarından gına geldi! (7. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
225
Cevap
6
Favori
33.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
98 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şahsen fps ne kadar çok olursa fps oyunlarında input lagım okadar az oluyor. Yoksa 60 hz keko ekranımda 500 fpsle sabit 60ın bir farkı yok Fakat 144 hz ekranda hissediliyor fark. Akıcılık arttıkça oynayışınıda etkiliyor. Tabi hastalık derecesinde fpseeğğ diye gezen mutantlarin derdini bilemiycem.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir Allah'ın kulu da şu konuya açıklama getirsin:

60 hz bir monitörde 55-56 gibi fps'lerde bile anında yavaşlamalar hissediliyor (vsync açık ise araya gecikme süresi geliyor ekran kartı ve monitör konuştukları için) yada yırtılmalar baş gösteriyor (saldım çayıra mevlam kayıra derseniz)

Ki bu günümüz donanımları için ideal sayılabilecek bir değer olan 60 fps / 60 hz değerleri için bile büyük bir sorun. Sırf bu yüzden freesync-gsync gibi teknolojiler gelişti. Ama malum bu gün 24" gsync bi monitör yerine eve sinema sistemi falan alabiliyorsunuz. Freesync olayı içinde henüz amd'nin rekabetçi bir ekran kartı yok.

Şimdi bu bilgiler ışığında kalk sen bu 60 değerini 144 yap. Neredeyse 2,4 kat daha zorlu bir hedef. Vsync açsan %100 gecikme yiyeceksin, açmasan %100 tearing.

Bu dezavantaj ve bozulmalara nasıl katlanıyor insanlar. O 144 değeri için kısılması gereken grafik-çözünürlük gibi parametrelerde cabası.

TV'yi satıp üniversite için bir monitör alayım dedim ama işin içinden çıkamadım. Bunlar gayet basit, kanıtlı günümüz teknoloji ve zaafları.

Bu konuda yabancı kaynaklarda genellikle şu savunma geliyor; "vsync zaten açmıyoruz, tearing de hissedilmeyecek kadar hızlı gerçekleşiyor 144 hz tazeleme hızı sebebi ile"

Şahsen gözlerim tearing olayına karşı çok hassas ve daha kötü bir atmosfer bozucu görmedim ... O parayı o donanımı alıp bu tür bir bela ile uğraşır mıyız ?

144 hz kullanıcısı arkadaşlardan gerçekten bu konuda yardım bekliyorum. Dolar bayram sonrası fırlamadan bir şeyler yapmak istiyorum.
  • 60 hz monitörden başka monitör de oyun oynamadiysaniz veya sadece konsolda oynuyorsaniz farki anlayamazsiniz tabi ki. 60hz laptopumdan sonra 75hz monitorlu masaustumde bile vay be dedim. Hatta bazen 60hz ye cekerim monitörü iyi ki 75 almisim derim. Şimdi gelip de 144 hz de oynayan adam nasil 60 veya 30 fpsyi farketmesin. 75 fps uzeri lüks bence de ama bu bir gercek arkadaşlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: TriLi

O kadar sene cod oynadım hocam "buraya belli fps altında olunca zıplayamazsın" diye bir şeyi ilk defa sizden duydum.

Alıntıları Göster
    o kadar sene boşa oynamışsın o zaman.. ve bu yorumu beğenen 38 kişiye acıyorum
  • arkadaşlar fps sadece hz ile alakalı bir şey değil ki..

uzun uzun yazmak istemiyorum altyazı açıp şu videoyu izleyin lütfen

https://youtu.be/hjWSRTYV8e0

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • splinterfalcon4798 kullanıcısına yanıt
    Birde bunun oyun alanı var indirimde 20-30 oyun alıyorlar ama 1-2 tanesini oynuyorlar
  • Herkes mercedes istiyor çünkü. Ulaşılabilir seviyede olduğu için de basıyorlar parayı.

Çoğu oyunu 30-40 dolaylarında oynadım. Çünkü oyun oynuyorum. Ama sorsan yeni nesile oyun değil yaşam. Klavye kıran, monitör yumruklayan tipler. Onlara 500fps de az. Ölünce ya da kaybedince "ÇÖNKÖ ONUN MÖNÖTÖRÖ 480FÖPÖSÖ" diye ağlarlar. Çok şeyapmamak lazım. Büyüyünce geçer.

• Oyun oynadığım dönemlerde bilgisayarım oyunu açınca seviniyordum.

Takılma olursa da kaliteyi iyice düşürüyordum

FPS falan hiç düşündüğüm şeyler değildi. Bilgisayar açsın yeter
  • Hd 6750 kullanıyorum hala. Yanmadığı sürece değiştirmeyeceğim israf çünkü.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Online oyun oynayan ve yarı profosyonel falansanız çok fark eder.

Online oyunlarla işiniz yoksa, 40fps'den sonrası pek bir anlam ifade etmez. Tabii ki, ne kadar yüksek olursa o kadar "yağ gibi akıyor beeaaa!" olacaktır. Ama olmasa da can sıkmaz. İş görür.

Saatlerinizi oyun oynayarak geçirip hayatınızı ziyan etmiyorsanız, gereksiz bir iş. Ha yok, hayatınız biraz ziyansa, oldukça gerekli bir iş.

---------------------

Tüm bunları 1999'dan itibaren bilgisayarını uzunca bir süre su ile soğutan, evin ikinci buzdolabının buzluğuna radyatör yerleştirip, 30 watt'lık bir su pompası ve yalıtımlı hortumlar ile bilgisayarın içine 2-3 derecedeki antifirizli su pompalayan bir manyak olarak yazıyorum.
  • sabit 250fps farkı

• 60hz ile 120hz+ farkı küçümsenmeyecek kadar fazla. Küçük bir örnek;

Göz 60hz'e alışınca 60hz altı hissediliyor. Aynı durum 120-144hz monitörler için de geçerli olacaktır. Hissedilir yani. İlle kenarda bir fps sayacı olmasına gerek yok.

GTX1080'i 60hz LCD TV'ye bağlı kullanıyorum ve kaçırdığım şeyi gayet iyi anlıyorum ve bok atmıyorum.
    Buna rağmen monitör için 1500TL üzeri gibi bir para vermeye elim gitmiyor. Zaten koyacak yerim de yok gibi.
    Hediye verilse geri çevirmem tabi orası ayrı
  • quote:

Orijinalden alıntı: fractal design

60hz ile 120hz+ farkı küçümsenmeyecek kadar fazla. Küçük bir örnek;

Göz 60hz'e alışınca 60hz altı hissediliyor. Aynı durum 120-144hz monitörler için de geçerli olacaktır. Hissedilir yani. İlle kenarda bir fps sayacı olmasına gerek yok.

GTX1080'i 60hz LCD TV'ye bağlı kullanıyorum ve kaçırdığım şeyi gayet iyi anlıyorum ve bok atmıyorum.
    Buna rağmen monitör için 1500TL üzeri gibi bir para vermeye elim gitmiyor. Zaten koyacak yerim de yok gibi.
    Hediye verilse geri çevirmem tabi orası ayrı
    bu şekilde anlayamazsınız. 60hz monitöre 120hz basıyorsunuz. haliyle ekranda yırtılmalar oluyor. 60hz sabit 60hz monitör ile 120lik yan yana çalıştırılıp karşılaştırılmalı.
  • 125 e kadar rahat algılıyorum ama 60 kesinlikle yeterli

• quote:

Orijinalden alıntı: splinterfalcon4798

millet sırf 60fps görmek için pc topluyor ya :D oyun bile oynamıyorlar ha oyuna girip aha 4k 60fps çalıştı diyip kapatıyordur bir çoğu
    Benim cevremde bile var bunu yapan harbiden :D

• quote:

Orijinalden alıntı: TriLi

O kadar sene cod oynadım hocam "buraya belli fps altında olunca zıplayamazsın" diye bir şeyi ilk defa sizden duydum.

Alıntıları Göster
    Multi turnuvalara katildim adeks gamekstra falan ilk ciktigindan beri oynarim evet belli bir fps altinda isen jump yapamiyorsun oyunun enlerini yasayanlar bilir ;)

• 60 hz monitörde 8900 fps alıyorum mesela 8000 e düşünce fark ediyorum abi :S, diyen cahil cühelalarına bu sözlerim. Ulan monitör 60 hertz işte,fiziksel olarak saniyede 60 kareden fazlasını YE Nİ LE YE MEZ. sen ister 1000 fps al ister 60, adam ben saniyede 60 kare yenilerim benim olup olabileceğim bu diyor. Sen 60 hz monitörde 61 fps alsan o 1 fps için yaktığın elektrik israf, 180 fpsden 120 ye düşünce kasma oluyor farkediyorum diyen eleman o kasma fps den dolayı olmuyor sen 180 fps alırken gpu %100 oranında çalışıyor herhangi bir ani hareket veya aksiyon ya da efekte yol açan eylemin o an ekran kartına fazla gelmesinden oluyor, tam da o 1 saniyelik gecikmede ekran kartı o aksiyonu yenileyebilmek için kendini parçalıyor haberin yok. 60 hz monitöre 180 kare yüklüyorsun saniyede görüntü yırtılıyor, sırf kenarlar 10 numara gözüksün diye ekran kartının imanını gevrettiğin o HBAO lar SSAO lar 180 fps alırken hiç bir işe yaramıyor haberin var mı ? Vsync, freesync,g sync i yapan adamlar aptal mıydı da monitörün hertz oranına göre fps cap koydular ? Kendini akıllı sanan gösteriş meraklısı cahil bir gençlik güruhu var hocam çok yazık gerçekten çok yazık.
  • İşte herkes bu kafada olsaydı şuan birçok teknoloji bulunmamıştı bile. 37 ekran renkli tv'de takılmaya, 56k modemle uğraşmaya devam ediyorduk. Standartlarınızı düşürmeye değil yükseltmeye çalışın. O kadar para vermeye ne gerek var diyorsanız, alım gücüm niye bu kadar düşük diye sorulmalı biraz da. Gereksiz görüyorsan almazsın ama teknolojiye israf demek çok saçma.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CanM -- 27 Ağustos 2018; 13:44:15 >
  • 144hz kullanan biriyim geçen gün adekse gittik arkadaşlarla 240hz yi denedim dünya kadar fark var ne algısından bahsediyorsunuz? Yüksek hz yüksek fps deneyin görün akıcılığı. Ayrıca boşa yapmıyor adamlar bunları...

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.