Şimdi Ara

Nereden peydah oldu bu fps takıntısı? Dev şirketlerin bize dayatmalarından gına geldi! (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
225
Cevap
6
Favori
33.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
98 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hz. bakımından oyunlarda en azından benim oynadığım oyun türlerinde etkisi fazla oluyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ego tatmini başka birşey değil. Oyunun tadına varayım atmosferi yaşayayım falan yok. Şekil A daki bu arkadaş Oyunun tadına varmak yerine fraps açıp aksiyon,çatışma sahnelerinde fps ye bakıyor düşmüyorsa haz alıyor,düşüyorsa hayata küsüyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 30 fps çok kötü, 60 dan yukarı veya aşşa istemem, 60 iyi
  • Sen 60 hertz monitorle oynarsan 50-60 fps in üstünü tabikide ayırt edemezsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Rusher-

144hz kullanan biriyim geçen gün adekse gittik arkadaşlarla 240hz yi denedim dünya kadar fark var ne algısından bahsediyorsunuz? Yüksek hz yüksek fps deneyin görün akıcılığı. Ayrıca boşa yapmıyor adamlar bunları...
    seni 960 hertz ne kesmez, hatta 1 milyar hertz bile kesmez
    dünyalar kadar fark varmış, hayata monitörden bakan insan
  • 60hz ile 144hz arasındaki fark masaüstünde bile belli oluyor. Format attığımda monitoru 144'e alana kadar fare imleci kasa kasa gidiyor masaüstünde :D
  • biz 2006 yılında çıkmış kasalarla oyun oynamaya çalışıyoruz bu konuyo bi girdim terimler bana yabancı geldi
  • Ağır ve single oyunlarda 30 FPS akıcı gelir. Çünkü aşırı sert dönüşler ve hızlı olaylar çok olmaz. Ancak bir FPS oyunu oynarken arkadan ses duyarsın anında dönmen gerekir. 1 saniyede arkana dönersin arkana dönmen sadece 3-4 kare ilerlemen sonucu oluşur. Gayet berbat bir deneyim. Monitor kaç hz destekliyorsa kadar FPS en iyisi.
  • 50'den sonrasını anlamıyorum demenin sebebi piyasaki monitörlerin %99unun 60hzden sonrasını göstermemesi. 60la 50 arasında büyük fark yok ama 50 ile 90 50 ile 144 arasında dağlar kadar fark var. Bir de olması gerek bir şey olarak ekleyeyim, fpsnin ne kadar az dalgalanırsa görüntü o kadar iyi olur. Mesle 60-30 arası dalgalanacağına hep 40 alırsanız daha akıcı bir görüntü elde edersiniz. 60 hz monitörde v-sync açık olursa e 60 fps alırsanız dadından yenmez.
  • Kardeşim sen mid kapıyı awp ile keserken anlarsın fps in olayını .

• Bence 60 fps yeterlidir ama bu oyuncuya göre değişir. Sürekli 120 fps oyun oynadıktan sonra 60 fps oynamak sıkıntı yaratabilir. Bu tamamen alışmakla alakalı bir durum. Özellikle online fps oyunlarında 120 ve üzeri fpslerde oynamak daha iyi oluyor. Single oyunlarda ise 60 fps gayet yeterli olur. Zaten konsol oyunları en fazla 60 fps verebiliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dürüstİnsan -- 27 Ağustos 2018; 16:45:14 >
  • Sabit 1080p 30fps candır ötesine gerek yok.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Gözler protez hocam heralde , farkı anlamaman imkansız ama senin gözlerde sıkıntı var heralde :)

• 75hz mönitör kullanordum. daha öncesinde 60hz bir mönitörüm vardı. oyunlarımda dikey senkronizasyonu açıyordum ve oyun 250fps alsa bile ben mönitörle uyumlu olsun diye 60fps alıyordum. bu sayede ekranda yırtılma olmuyor ve 60 fps playstation oynar gibi sabit fps alıyordum. yanı demem o ki isterseniz 1000 fps alın ekranınızın hz ine göre akıcılık kazanırsınız. tabi işlemcinin ekran kartını beslemesi gibi durumlarda var. onun dışında bence yüksek fps lere takılmayın yok yere ekran kartınızı fazla fps üretmesi için yormayın. dikey eşitlemeyi aktif edin gerektiği kadar ve ekranınıza uyumlu bir fps değeri alın.
  • insanlar fps manyaklığından oyun oynamanın mantığını kaybetmiş.oyun oynamanın amacanı stres atmak eğlenmektir.ama yeni nesilin tek amacı karşışındaki rakibi öldürmek sıralama kasmak vs şeyler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

prof oyuncu diilsen anlamazsin call off duty 2 onlineda sniper kasmak icin 300 fps sart farki direk anliyorum oyunun akis sekli degisio adeta turnuva oyuncularini cogu mapta frag olarak gecen biri olarak soluyorum.
    Call of Duty 2 efsanedir bu konuda. Benim idealim 250 sabit fps. COD2 oynayanlar bilir, en iyi JUMP'lar bu 250 fps ile oluyor
  • oyun oynamak güzel ve keyifli zaman geçirmekten ziyade bir yarışa ve kapışmaya dönüştü bu kapışma donanım seviyesinde de devam ediyor.
  • Öncelikle şunu anlamanız lazım her 30FPS aynı değildir.

60FPS normalde 30FPS göre 2 katı hızda çalışır değil mi?

Adam alıp 30FPS oyunu 2 katı hızlandırır sana 60FPS gibi gelir konsollar bunu yapar ama aslında dikkatli incelerseniz yine bir yavaşlık görürsünüz.

FPS dediğimiz Kare başına hızdır. Bir çok oyun kareyi hızlandırarak sizi aldatmaya çalışır (öhm konsol oyunları)

Kare hızının fazla olmasının avantajları şunlardır:
    -Hızlı Tepkime (30FPS çalışan bir oyunda WASD bastığınızda daha yavaş tepki verirken 300FPS çalışan bir oyunda onun 10 katı hızında tepki verir)
    -Akıcılık (Üstteki şeyle aynı oyun daha fazla kare okuduğundan oyun tüm scriptleri kodları efektleri her şey daha hızlı çalışır ve akıcı gelir)

Bir zıplama platformu düşünelim 30FPS'de oraya zıplamak aşırı zorken 300FPS'de aşırı kolay olabilir hızlı tepkime ve akıcılık sayesinde.

Dark Souls 3 gibi oyunlar FPS'i 60'a sabitler çünkü 120'de oyun daha akıcı çalışacağından zor dediğimiz dark souls serisi aşırı kolay olur. Dark Souls en büyük sorunu
    yavaş tepkime süresi bunun sebebi ise 60 FPS'e sabit olması oyunun.

Bunun dışında daha fazla kare olması gözünüzün daha fazla kare görmesini sağlar daha çok şey görürsünüz.
    60FPS bir monitörde A'dan C noktasını görüyorsanız
    120FPS bir monitörde A'dan B sonra C noktasını görürsünüz ÖRNEK. 60FPS'de B noktası tamamen atlanır.

30 FPS ve 60 FPS arasındaki fark en görünülebilir farktır göremiyorsanız büyük ihtimal körsünüz oyunun ne kadar yavaşladığına bakın.
  • Fps çılgınlığı online rekabete dayalı oyunlar sebebiyle arşa çıkmış durumda, bu rekabetten geri kalmamak adına kendini parçalayan bir nesil var. O sebeple firmaların ekstra bir çaba harcamasına gerek kalmıyor.

Farkı anlama durumuna gelecek olursak, bilgisayarın çoğu bileşeni rekabetçi oyunlarda etki ediyor. Fakat bu farkın oluşmasını yine oyuncuların kendisi sağlıyor.

Konsolu bu sebeple seviyorum, rekabetçi bir oyun oynasan bile rakibinle eşit şartlarda oluyorsun. Normal senaryo odaklı oyunlarda da herkesle aynı görseli gördüğün için bundan daha iyisi var mı yok mu derdi olmuyor. Son nesil konsollarda biraz tv farkı oluyor, birde pro ve x modelleri var. Fakat bunun dışında bir halt yok...

Bilgisayar oyunculuğunda ise sınır yok, sınır cüzdan oluyor. Böyle olunca firmalar gerekli şartları hazırlayıp bırakıyorlar, zaten oyuncular hırsından tüketim çılgınlığından saldırıyor ürünlere...
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.