Şimdi Ara

Nereden peydah oldu bu fps takıntısı? Dev şirketlerin bize dayatmalarından gına geldi! (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
225
Cevap
6
Favori
33.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
98 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 144 hz monitör ile lol oynuyorum. Fpsi 60 a çekince midem bulanıyor hareket edemiyorum. Aynı şekilde 80 de o şekilde. 30 kere değiştirin kaç fps de olduğunu söylerim. 120 ye sabitleyince bile aradaki 24 fps lik farkı dahi anlayabiliyorsun
  • işte insanlar buna kapitalizm diyorlar :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 144 Hz monitör kullanmıştım 60 fps ye göre yağ gibi kayıyor, görüntü çok iyi. Alıştıktan sonra 60 biraz kötü geliyor. Ama bunların hepsi para para para

• düz mantık gidiyorsunuz hocam bakın benim arkadaşımda diyordu 60 fps'Ten sonrası boşa bilgisayari yorar diye adama 144 hz monitör aldırttım çok farkediyomuş dayı dedi bana ciddende 60 hertz'li monitörle 200 fps almanın mantiği yok tabikide 60 fps sabitlemek mantıklı olur ama 144 hz monitörün varsa 144'e sabitleyeceksin o akıcılığı görüceksin bilgisayarin monitöründe dayatmayı yemek falan değil yani bu olay gayette güzel görüntüler yakalyıosun yırtılmalar vs neredeyse hiç yok görüntü çok berraklaşıyor 144'te siz bilip bilmeden yorum yapmişsiniz önce bir deneyimleyin sonra söyleyin ne söylecekseniz denemesem inanıcam size
  • Bence Türkiye şartlarında en iyisi 60hz 60fps 1080p. Daha fazlası pahalıya kaçıyor ama bu şekil bana F/P gibi geliyor.
  • 60 fps yetiyor hatta 40-50 de yetiyor. Ama işte adam yeteneksiz ölüyor oyunlar da diyo fps düşük ondan böyle oluyor diyor :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sssemih24 kullanıcısına yanıt
    Evet. 60 fps üstünü göremiyorsun

• Ağzı olan konusuyor, tüm kavramlar karışmış hertz bir yaynda FPS diğer yanda.

Burada söz konusu göz değil beyin kapasitesi, herkes süper bilgisayar beyne sahip maşallah 300 fps vb rakamlarda artık beyin gerçeklik kavramını yitirmeye başlar 500 fps e yaklaştıkça veri isleyemedikçe gerçeklik algısını kaybeder.

10 dakika oyun oynayacağım diye yakında sürmenaj olacaksınız haberiniz yok..

Oyun eğlence aracıdır rekabetçiligi oyuna entegre ettiğinizde eğlence biter spor başlar. E-spor kavramını işte bu yüzden sevmiyorum; nerede rekabet artar orada oyunculuktan değil sporculuktan rakamlardan vb bahsedilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sertace -- 27 Ağustos 2018; 21:39:20 >
  • 60Hz monitörüm varken bile cod iw de 90 fps nin altında oyunu oynayamıyordum. Şimdi 144 hz monitör var tabi her oyun 144 olmuyor 1060 ile ama bazı oyunlarda 144'e alıştım ve aşağısı leş gibi geliyor. O yüzden peasantlığınızı alın kendinize saklayın kimsenin kimseye bir şey dayattığı yok insanlar tecrübe ediyor hoşuna gidiyor ve oraya yöneliyor. Size 30 fps de mutluluklar.
  • Her sene kart çıkarmak yerine yeni oyunları eski kartlara optimize etseler daha makbule geçecek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuralsiz111 -- 27 Ağustos 2018; 21:38:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

prof oyuncu diilsen anlamazsin call off duty 2 onlineda sniper kasmak icin 300 fps sart farki direk anliyorum oyunun akis sekli degisio adeta turnuva oyuncularini cogu mapta frag olarak gecen biri olarak soluyorum.
    Sıkı oyuncuyum diyorsun yani. Kültürbilimden kaydınmı bu konulara.
  • 2002-2003 yıllarıydı sanırım. Babamdan bilgisayar istemiştim. O da bana bir tarlamızı gösterip. Nasıl ekildiğini biliyorsun. Git tarlayı işle ek onun parasıyla alalım demişti. Babam inatçıdır. Böyle bir çözüm söyledikten sonra asla başka bir seçeneğe razı gelmez. Bende yıllardır chip dergisi alıyorum (eskiler bilir Vogel Burada Yayıncılık zamanındaki Chip dergisi) gece gündüz bilgisayar aşkı ile yatıp kalkıyorum.

Neyse Tüm yaz tarlada amele gibi çalıştım. Babam arada bir bisikletle gelip kontrol edip tavsiye verip arkasına bakmadan gidiyordu. Her neyse o 3 ay amelelik sonunda Babam sözünü tuttu ve tam 1000 doları avucuma saydı. O zaman lise 2 gidiyorum tabi. 1000 dolar kıyamet gibi çok para benim için.

Neyse gittim Celeron 2.2 ghz işlemcili 256 mb ramli on board ekran kartlı Toshiba dizüsü bilgisayarımı aldım. Masaüstü alamazdım çünkü okulu köyde okumuyor sürekli hareket halindeydim.

Bilgisayarı ilk aldığım gün heyecandan uyuyamadım. Açıyorum falan. Tamamen bana ait bir masaüstü böyle klasörleri istediğim gibi değiştiriyorum falan filan. Hatta çok komik bir rezilliğimi anlatayım. İlk gün bilgasayar kapandı ve açılmadı. Basıyorum ekrana ışık geliyor geri kapanıyor. Bilgisayarı alırken yardımcı olan Tolga abimi aradım. güldü falan önce şarjı bitmiştir dedi fişe tak. Sahiden öyleymiş. Heyecanımı siz düşünün artık.

Neyse o zamanlar popüler olan hitman oyununu oynuyorum. Oyun italya da klisede başlıyor. Sonra Rusyaya gidiyorum. Buzlu bir yer kocaman bir gemi var. askerlere suikast yapıyorum. Serious sam oynuyorum falan.

Ama grafik kalitesi en düşükte. fps 15 falandır her halde. Ama hiç umrumda değil. Aldığım keyfi anlatamam. Yazın günde 10 saat oyun oynuyorum. Toshibanın da ne kadar sağlam olduğunu test ediyorum böylecek.

Sonra nihat online 10 parmak programını kuruyorum. on parmak öğreniyorum. O zaman photosohp var. 6 sürümüydü sanırım. onu kurcalıyorum. Chip dergisinde 3d studio max demosu var. çaydanlık yapıyorsun.
    Chip dergilerindeki tüm demo program oyunları yükklüyorum. Sonra format atıyorum. XP var tabiki. Bir de bilgisayarın kendi kurtarma DVD si var .12 dk ilk alındığı hale geliyor.

İşte sonra yine demo oyunlar falan filan derken...

Şimdi bu yazıyı 2017 model macbook touchbar dan yazıyorum. GTX 1070 ekran kartlı masaüstü bilgisayarım var. PS4 sahibiyim.

ama yok. O aldığım zaman için bile kötü olan bilgisayardaki o dandik hitman den aldığım keyfin onda birini alamıyorum şuan.

Değişen neydi inan bilmiyorum. Belkide insan oğlunun doyumsuzluğu. Ama o günleri çok özlüyorum.
  • Lotus 2 oynayacağım, o da ne? Not enough memory to run lotus yazdı. 2 mb ramım var kol gibi ama açmıyor oyunu... Neyse memmaker komutunu giriyorum dos ortamında... Bilgisayarım kapanıp açılıyor... cd/lotus enter. Lotus.exe enter. Dünyalar benim :)

• Nereden peydah oldu bu fps takıntısı? Dev şirketlerin bize dayatmalarından gına geldi!

• Yüksek FPS nedir bilmeyen kişiler, mevzûyu anlamaya çalışmak yerine, "Kedi, uzanamadığı ciğere 'murdar' der" hesâbı konu açmış bir de. Yeni trend böyleleri. Cehâlet artıyor.

https://forum.donanimhaber.com/gtx-970-gtx-780-ti-ye-kafa-tutuyor-insan-gozu-fps-iliskisi--97524126#97524126

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eskiden o kadar önemli değildi, 90'lar filan. Ama şimdi bir sürü firma, yazılım, grafik, donanım yardırıyorlar. Yeni nesil şanslı mı, şansız mı bilemedim. Eski oyunları oynamak daha tatlı geliyor, yeniler sarmıyor. Yarım saat şunu yap bunu yap kontrolü vermeyen gıcık oyunlar var
  • 30 fps ye yatmak fakir tesellisi galiba
  • 144 hz monitör kullanıyorum. Net söylüyorum gözlerim bayram ediyor, oyun oynarken yorulmuyorum. Geçen gün arkadaşla god of war oynayalım dedik 2 saat sonra gözlerim bulanmaya , başım ağrımaya başladı. Bence oyunlar minimum 60 fps çıkmalı , altına düşünce gerçekten oyunları oynayasım gelmiyor.

not: Bunun pc master race ile alakası yok bu arada. Konsollar her oyunu minimum 60 fps ile oynayacağımın garantisini verirse kasayı satar konsol alırım.
  • Aynen bu 144, 240 monitörler boşuna satılıyor bi sen akıllısın. Bi görse ben ne eziyet etmişim diyecek kendine de işte adam bilmediği şeyle ilgili atıp tutuyor.

Bu forumun cahil kitlesi bi acayip ya

• quote:

Orijinalden alıntı: erkurt02

Cs go için 250fps yeter ben 210 ile oynuyorum bi ara 150ye düşmüştü o kadar fark ediyordu fpsye baktığımda 150 görünce durumu anladım
    Anlık drop yediğin için oluyor. Yoksa çakılı 150 fps ile 300 fark yok.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.