Şimdi Ara

Nereden peydah oldu bu fps takıntısı? Dev şirketlerin bize dayatmalarından gına geldi! (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
225
Cevap
6
Favori
33.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
98 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dikkat et. Geçen ben de "cahil" kelimesi kullandım ve 4 gün uzaklaştırma aldım. Şahısa hakaretten dolayı. Şaka gibi forum, ama gerçek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-63EBFC49B

Anlık drop yediğin için oluyor. Yoksa çakılı 150 fps ile 300 fark yok.

Alıntıları Göster
    Yok fark var bence bu oyunlardan kaynaklanıyor gta veya senaryolu oyunlarda 60-70 fps yeterken cs gibi oyunlarda 200 civarı anca yetiyor. Çünkü düşüşü anlayabiliyorsun 150 sabit veya 200 sabit olması önemli değil anlaşılıyor ama gtada 120den 80e düşse hiçbir şey anlamazsın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 30 fps video çek telefonunda, sonra 60 fps. Çoğu dvd film 30 ya da 60 fps'dir. Cıncık gibi de akıcıdır. Özellikle 60 fps son derece akıcıdır.

Yalnız oyunlarda nedense 30 fps olunca çamur gibi oluyor. Ya fps sayacı fazla gösteriyor ya da 30 fps aslında aynı karenin üst üste binmesi şeklinde oluyor bilemem.

Yalnız 60-80 fps sonrası gereksizdir. Burda yazan bebeleri dikkate alma 20 sene CS oynadık 99 fps'de. 5-6 senedir de oyun oynamıyorum.

Çözünürlük de, grafik detayları de falan anlarım da fps 300 nedir abicim 240 fps slowmotion diye geçiyor kameralarda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kişisel olarak bizde 50 fpsden sonrasini algilayamiyoruz ama şirketler bize 50 fpsyi bile çok goruyorlsr

50 fps 60 fps istemek hakkimizdir yoksa akici olmuyor

50 fpsden fazlasini istemek takintidir ama 30 fps istememekte takintilik değildir doğal haktir.

• 1600x900 monitör ve 980 ti var . 144 hz monitörmüş peh. Fps alayım da az çözünürlükle de idare ederim 😬

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • şoray uzun yolda kullanıcısına yanıt
    arkadaşım online oyunlarda fps değil pinge bakarsın bide oyuncuyum diyosun daha ben ne diyim..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kim şu x fpsden sonrasını insan gözü görmez saçmalığını uydurduysa artık... Gidin 144hz monitor kullanın sadece fareyi hareket ettirmeniz bile yeterli fark anlaşılıyor. Hayatınızda sadece 60hz monitor kullandığınız için +60fps yi fark edememeniz normal.

• İnsan beyninin 50 fps ten sonrasını algılayamayacağını söylemek Allah-u Tealâ'ya hakarettir. Düşününki O kainatı mükemmel bir şekilde yaratmıştır bizleri en ufak ayrıntılarımıza kadar mükemmel detaylarla kuşatmıştır sizce O'nun (Allah-u Tealâ) bizim beynimizi 50 fps ten fazla kareyi algılayacak şekilde yaratamadığını mı söylersiniz ey müminler. Şüphesiz O size değil 144hz 240hz'i dahi görebilecek bir akıl ve göz vermiştir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu forumda bir fakir biz variz sanırım, millet öyle bir yazmış ki 90 fpsnin altinda kasiyor, oynanmiyor yok 250nin altina düşerse ziplayamiyosun. Şimdiki gençlerde hastalık olmuş sanırım. Adam bir hesap kitap yapiyor f16 kullanan pilot bile düşmanı vurmak icin bu kadar kafa yormaz.çok eskilere gitmeye gerek yok battlefield 3,4 ve 1. Oyunlarini yillarca oynadim. Bir kez bile fps 60in altina düştü öldüm yaa demedim.ortalama 30-60 arasi oynuyordum. Onu geçtim ps4 de çoğu oyun 30 yada 60 fps standart bildigim kadarıyla.

Sonuç olarak illaki fark var 144 hz ile 60 hz bir demiyoruz ancak bi dünya para verdiğiniz donanimlari savunmak icin 90 fps alti oynanmaz, kasiyor gibi yorumlar yazmayin. Kendinizi kandırırsınız sadece.

• Evrim gibi..

Bence 60fps stutter olmadan görüntü şart. Aşağısı kurtarmaz, fazlası da parası olanın keyfidir kardeşim.

Bu yenilikler olmazsa ilerleme olmaz..

Şunu da hatırlatmak isterim, aranızda hiç ekran kartım bu oyunu kaldırmıyor, yok ram az! yok ekran kartım çok eski diyen var mı?

Eskiden dandik ekran kartları vardı, yani 96- 2000'lerden bahsediyorum. Ekran kartının kaldırmadığı oyunlar vardı.

8 Mb sis 6326 ya da üstüne entegre takılaran kapasitesi yükseltilen s3 trio gibi!

Nereden peydah oldu bu fps takıntısı? Dev şirketlerin bize dayatmalarından gına geldi!

Görüntü tekleyip dururdu! Şimdi bir sürü seçenek var kıs ayarı babalar gibi oyna!

Paranızın yettiğini alın oynayın işte.. 10 fps de winning eleven'ı cvgs adlı emulatorde oynamaya çalışırken kör oluyorduk..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rindaman -- 28 Ağustos 2018; 1:44:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CrashBone

Ciddi misiniz dalga mı geçiyorsunuz anlamadım gerçekten. Keşke elimden gelse de gösterebilsem

30
    60
    85
    144
    240 hertz monitörleri yan yana koyup aynı görüntüyü izleseniz böyle dalga geçmezsiniz.

Her biri arasında inanılmaz fark var. Hele ki herhangi bir oyunun 30fps'i bildiğin takıla takıla oynuyor. Bazı konular vardır, gereksiz yere abartılır dolayısıyla goygoyu döner. Ama bu mevzuyla bu kadar dalga geçilmesi anlayamıyorum. Aradaki akıcılığı göremeyecek insan olamaz.

Akıcı olmasının avantajları en çok rekabetçi modu olan oyunlarda öne çıkıyor ki günümüzdeki popüler oyunların neredeyse hepsinin rekabetçi modu var. Rekabetçi oyun oynamıyorum ya da vereceğim para, akıcı bir görüntünün bana katacağı avantaja değmez diyene ise saygım sonsuz. Ama dile getirilme şekli böyle değil, "insan 30'dan fazlasını göremiyor" gibi yanlış kullanımlar.

Ekleme: Donanım gecikmeleri de dahil olmak üzere şu siteden fareye tıklama reflexinizi ölçebilirsiniz.https://www.humanbenchmark.com/tests/reactiontime/
    Bu testte sonuçlar genelde 150-300ms arası değişiyor.

Biraz derine ineceğim, anlamayan olursa kusura bakmasın, 30FPS aldığınız bir oyunda her 33.3ms zaman aralığında bir sadece 1 frame görebiliyorsunuz. 33.3ms inanılmaz yüksek bir süre. Yani bir FPS oyunu örneğinden gidecek olursak, siz adamın çıkacağı noktaya hedef almışken, adam hedef aldığınız noktadan çıktıktan en az 33.3ms sonra onu görebiliyorsunuz. En az dememin sebebi 33.3'ün üstüne ayrıca "peekers advantage" olarak adlandırılan sunucuyla sizin bilgisayarınızın arasında internet bağlantısındaki gecikmenin de eklenmesi durumu söz konusu.

Bu tamamen benim kendi görüşüm: fps ve monitör hertz'i, gecikmenin 4-5ms olduğu durum, yani 200-250fps/hz olduğu durum bahsettiğim sebepler dolayısıyla idealdir.
    Arkadaş çok güzel açıklamış bende bir ilave yapmak isterim 300fps altı kasıyor diyenlere konsolcu arkadaşlar nasıl oluyor diyorsunuz nedeni aslında stuttering Türkçesi tekleme diyebiliriz ekran kartından çıkan kare ile monitör aynı anda senkronlayamadığı için görüntü kare atlıyor buda kasıyormuş gibi görünmesine neden oluyor monitörün hz'i ne kadar yüksekse bu sorun daha az yaşanıyor çünkü monitör ekran kartının gönderdiği kareleri daha sık yakalıyor normalde bu sorun için v-sync,g-sync gibi çözümler var fakat bunlarda input lag'ı arttırdığı için tercih edilmiyor aşşağıda ki videoyu izlerseniz(1:50) daha iyi anlarsınız. Konsol oyunlarda v-sync açık olduğu fps lerde sabit olduğu için bu tarz durumlar yaşanmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ReflexAction -- 28 Ağustos 2018; 2:16:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NusretY

Bu mesaj silindi.
    GTA 5'te 15fps akıcımı ? yok deve...! Trollükte ordinaryus olursunuz bu yorumla

• Dalga mı geçiyorsun?

165 hz panel kullanıyorum. 60 hz panele geçince PC kasıyor gibi hissediyorum. Kullanmadan farkı hissedilmiyor diyenlere sempatim bir ayrı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: winuae

arkadaşım online oyunlarda fps değil pinge bakarsın bide oyuncuyum diyosun daha ben ne diyim..

Yahu senin ekran kartın 30 fpsde 32-33 ms gecikme yapıyorsa (mesela gtx 970ten örnek veriyorum) bu 60 fpsde iki katı oranında azalır 16-17 ms olur. 120 fpsde 7-8 ms, 300 fpsde 1-2 ms olur. Bu da online oyunlarda özellikle de CS gibi oyunlarda oldukça önemlidir. Prof oyuncular durduk yere yüksek fps için CS'de en düşük grafik ayarları ile oynamıyor. Sonuçta ekran kartı kareyi yani görüntüyü ne kadar hızlı ekrana yansıtırsa, yüklerse o kadar iyi bu da yüksek fps ile oluyor. Çünkü oyuncnun refleks süresini de etkiler.

İşin içinde sadece ekran kartının gecikmesi yok. Görüntü ekran kartından 2ms ile çıktı diyelim.

Monitörün gecikme (ms) değeri, kullanılan klavye-farenin gecikmesi, insan gözünün algılama süresi ve insanın refleks süresi gibi birçok şey var. Sırayla saydıklarıma tahmini değerler verip toplayalım: 2 ms + 5 ms + 10 ms + 230 ms + 50 ms = 297 ms toplam karşına çıkan düşmana verilen tepki süresidir. (Ms değerlerini attım)

Yani mantık budur online fps oyunlarda yüksek fpsteki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fulton -- 28 Ağustos 2018; 5:00:49 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

cod 2 de 1000 fps ile cikilan yerlerde var.
    shdkfhskdj

• Zengin insanların derdide zengin oluyor arkadaş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla ben bıktım artık, yeni nesil oyuncular mahvetti piyasayı.

İki grafik koy, 4k diye reklam yap. Hikaye imiş, atmosfer imiş, deneyim imiş umrunda değil milletin. Ortalık birbirinin aynısı görevler ile dolu open world doldu bunlar yüzünden.. Lineer oyun kalmadı lan piyasada.

Başladım fps takıntınıza, firmalardan hikaye talep edin, deneyim talep edin. Gerekirse 720p 30fps oynarız, fakat dolu dolu bir oyun oynarız..

• monitorunuzun panelinin tazelem oranindan fazlasi bosa giden islemci gucunden baska bisi degildir.
  • 30 yaşına gelmiş teee 5-6 yaşlarında oyun sevdasına ateri salonlarında başlamış sonra ciddi sağlam pc ler toplamış playstation xbox lar almış biri olarak size diyeceğim şudur ki ;

Oyunu oynatan FPS ya da Grafik kalitesi falan değildir hiçbir zamanda olmadı. Oyunu oynatan hikayesi oynanışı ve doğal olarak verdiği keyiftir.

Boşuna paranızı abuk subuk şeylere bayılmayın gidin bitane konsol alın keyfinize bakın yok fps ymiş yok grafikmiş bilmem ne böyle şeylerle uğraşmayın.

İsterse normal dünya ile birebir aynı kalitede olsun grafik oynanışı hikayesi güzel olmadıktan sonra çöpten bir farkı yok anca kendinizi tatmin edersiniz kasmıyor diye.

Örnekler olarak :
    God of war serileri grafikleri idare ederdir ama efsanedir
    Last of us
    King of fighters serileri
    Prince of persia
    uncharted
    Dark souls
    Doom 3 (Bunun hakkını verelim döneminde bilgisayarları inanılmaz zorlardı grafik kaliteside çok üst düzeydi döneminde)
    Gta serileri yine en önemli özelliği grafikten çok oynanıştır
    NFS Underground serileri yine grafikler idare ederdi ama şuan bile bu oyundaki kalite hiçbir araba yarışında yok grandt de dahil (Çünkü oyunda çalan şarkılardan tutunda yollar ve modifiyeye kadar oyuna bir ruh verilmişti)

Tabi ki bunun gibi çok daha iyi örnekler verilebilecek çok daha iyi oyunlar vardır benim şuanda bir çırpıda aklıma gelen bunlar işin özü ise:

Ben ne oyunlar gördüm efsane görselleri vardı 30 dk sonra kapatıp sıkıldığım

Ayrıca en basitinden önümüzde bir Counter Strike efsanesi var millet dünyalar kadar grafik kalitesi sunarken çamur gibi görsel kaliteyi daha da çamurlaştırıp oynuyor millet ve bundan inanılmaz keyif alıyorlar
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.