Şimdi Ara

Nereden peydah oldu bu fps takıntısı? Dev şirketlerin bize dayatmalarından gına geldi! (9. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
225
Cevap
6
Favori
33.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
98 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • eski monitorumu 70 hzye overclock yapmistim oyle bi farkediyorki
  • Birileri yine sistem toplayamayıp çıldırmış hahahahaha

Not :1050ti

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Herşeyi geçtim rtx 2080ti çıktığından beri "abi 1080ti dan 5 kat hızlı yeaa 1080 çöp" diyen kasıntılara bayılıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çoğu oyun için bencede saçmalık 60fps yetiyor rahatca ancak csgo , r6 gibi oyunlarda aşırı önemi var çok rekabetci takılıyorsan
  • Freakenstein kullanıcısına yanıt
    o pubg oyunun çöp olmasından hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-AEF248198

600 hz monitörünüz olmazsa anlayamazsınız onun için 700 hz monitör almalısınız. Mesela şöyle bir Doom'a girip atres atayım diyorsanız 800 hz monitör almalısınız, Gta 5'de arabalarla gezeyim görev yapıp kafa dağıtayım diyorsanız 900 hz monitör almalısınız. Grim Fandango oynamak istiyorsanız Rtx 2080ti alıp Rt ayarını açık yapıp adamın kafasından yansıyan ışığı görmelisiniz. Oyunun hikayesiymiş, keşif hissiymiş, verdiği hazmış, araştırma hissiymiş, karakter geliştirirken onun yerine kendimizi koyabilmekmiş bunlar önemli değil. Önemli olan 11 bin tl ekran kartı alıp 500 fps almak, sonra da bununla hava atmaktır!
    Grim Fandango oynamak için RTX 2080ti almak.

• quote:

Orijinalden alıntı: TriLi

O kadar sene cod oynadım hocam "buraya belli fps altında olunca zıplayamazsın" diye bir şeyi ilk defa sizden duydum.

Alıntıları Göster
    Şu mesajı beğenen 52 kişi aynı mağarada yaşıyor sanırım. CoD2 oynamadıkları belli hepsinin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: şoray uzun yolda

quote:

Orijinalden alıntı: dreamermen

300 hz monitörün yoksa anlayamazsın

anlarsin hocam oyundaki yumusaklik artio mouse hakimiyetide artio ayrica bazi yerlere 300 fps olmadan zipliyamiosun buda en bariz durum.

Alıntıları Göster
    Artio mu gerçekten artio mu

• 30 ile 50 fps arasında fark yok gibi hemen hemen
    60 fps'de gözle görülür değişiklik oluyor ama. En basitinden Youtube'da normal 1080p video ile 1080p 60fps video açınca fark anlaşılıyor.

Sorun bence 60 fps'yi yaygınlaştıramamakta.. Şuan çekilen ve piyasaya sürülen bluray 4k filmler bile 27 25 fps ile çekiliyor.
  • Cidden şu olayı savunanların akıl ve ruh sağlığından şüphe ediyorum. Sapkınlıktır, sapıklıklıktır. Yok neymiş, pro oyuncular içinmiş bilmem ne...

Size bir örnek vereyim;
    Dota 2'de Fear isimli çok sevdiğim bir E-Spor'cu var. Zamanında kendisinin tüplü bir monitörü vardı ufacık. Adam o ekranla nerelere geldi ve yeni nesil makineler arasında onun için bir fark olmadığını önemli olan düşünmenin ve algının olduğunu savunuyordu.
  • 60 FPS normalde çoğu oyun için yeterli bir deneyim sunar. 30 FPS ise bildiğin takıla takıla oynatır. 30 FPS'de cidden oyun oynayamıyorum.
    Ancak bir oyun 100 FPS'de çalışıyorsa, 60 FPS gösterebilen monitörünüz dahi olsa oyun çok daha akıcı, çok daha organik, çok daha doğal hissettirecektir. Her şeyden önce oyunun fizik hesaplamaları, kontrol komutlarının uygulanma sıklığı daha seri olacaktır. Bu da oyuna daha fazla hakimiyet hissi verecektir.
    Bununla birlikte 60 FPS düşük hızlı oyunlarda sorun yaşatmazken örneğin bir araba yarışında odaklandığınız yerde hiç bir anormallik hissetmezken, ekranın kenarında kalan yolun kenarında kalan her şey "takılıyormuş" gibi hissettirir. Daha doğrusu direk öyle hissetmezsiniz ama 100 FPS'de oynadığınızda farkı farkedebilirsiniz ki bu bahsettiğim olayı gizlemek için Motion Blur'a abanıyor firmalar.
    O yüzden ne kadar yüksek FPS o kadar iyi oyun deneyimi. Ben mesela grafikler zayıf olsun, grafik efektleri ışıklar janjanlar olmasın ama oyun akıcı ve rahat olsun.
    Mesela NFS Underground 2 oynarken tüm grafik efektlerini kapatınca çok daha akıcı (Aynı 60 FPS olmasına rağmen), çok daha organik, çok daha rahat kontrol ettiğimi ve araca çok daha hakim olduğumu hissediyorum.
  • Dayatma falan degil. Biz buna gelisme diyoruz. Turkiyede pahali iyi sistemler yurtdisindaki adam catir catir aliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • FPS oyunu oynarken 144 e o kadar alışmıştım ki, 120 fpslerde bile gözüm ağrımaya başlamıştı. Eğitimsiz bir göz tabiki 60 üstünü farkedemez. Sorun sizin gözünüzün eğitimsiz olması. 300 TL lik mouse kullanmaya ne gerek var diyinde bu sefer müsait bir tarafımızla gülelim.

• iPad Pro da 120hz ekranı görünce vaaay bee dedim fakat cihaz oyunları en fazla 65 fps de kaldırabiliyor. Oyunlarda bir fark olmuyor yani

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sefil_Arbaletçi

Herşeyi geçtim rtx 2080ti çıktığından beri "abi 1080ti dan 5 kat hızlı yeaa 1080 çöp" diyen kasıntılara bayılıyorum

Bana kalırsa gtx680 660 bile hala iyi fakat onun altındakiler için Erzurum Kars gibi yerlerde yaşamak lazım

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: oyuncu11790

Fps çılgınlığı online rekabete dayalı oyunlar sebebiyle arşa çıkmış durumda, bu rekabetten geri kalmamak adına kendini parçalayan bir nesil var. O sebeple firmaların ekstra bir çaba harcamasına gerek kalmıyor.

Farkı anlama durumuna gelecek olursak, bilgisayarın çoğu bileşeni rekabetçi oyunlarda etki ediyor. Fakat bu farkın oluşmasını yine oyuncuların kendisi sağlıyor.

Konsolu bu sebeple seviyorum, rekabetçi bir oyun oynasan bile rakibinle eşit şartlarda oluyorsun. Normal senaryo odaklı oyunlarda da herkesle aynı görseli gördüğün için bundan daha iyisi var mı yok mu derdi olmuyor. Son nesil konsollarda biraz tv farkı oluyor, birde pro ve x modelleri var. Fakat bunun dışında bir halt yok...

Bilgisayar oyunculuğunda ise sınır yok, sınır cüzdan oluyor. Böyle olunca firmalar gerekli şartları hazırlayıp bırakıyorlar, zaten oyuncular hırsından tüketim çılgınlığından saldırıyor ürünlere...
    Rakibinle eşit şartlarla olmuyorsun bir aim oyununda adam klavye kol bağlayıp oynarsa senin şansın kalmaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mortus

Cidden şu olayı savunanların akıl ve ruh sağlığından şüphe ediyorum. Sapkınlıktır, sapıklıklıktır. Yok neymiş, pro oyuncular içinmiş bilmem ne...

Size bir örnek vereyim;
    Dota 2'de Fear isimli çok sevdiğim bir E-Spor'cu var. Zamanında kendisinin tüplü bir monitörü vardı ufacık. Adam o ekranla nerelere geldi ve yeni nesil makineler arasında onun için bir fark olmadığını önemli olan düşünmenin ve algının olduğunu savunuyordu.
    FPS dediğin farkı Dota 2'de pek hissetmezsin ama oyunun yapısı yüzünden.

First Person oyunlarda bu fark en çok görülür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TriLi

Keşke herkes sizin gibi açıklasa ikna oldum diyebilirim.

Alıntıları Göster
    Basit bir google aramasiyla bunu sen de anlayabilirdin zaten. Ayrica hic bir zaman pcde 30 fps yeterli gibi bir durum olmadi.

Bu arada hz fps konusunda herkesin atladigi bir husus var. Bazi oyunlar elinizdeki monitor 60 hz olsa bile 100 fpsyle 60 fps farki olusturuyor. Forumda cs 1.6 veya 1.5 oynamamis yoktur. Oyunda 60 fps ve 100 fps arasinda cok belirgin bir fark var. 100 fpsde oyun bildigin 2 kat akici oluyor crosshair filan daha hizli kuculuyor ates ettikten sonra. Yeni oyunlarin hic birinde bu olayin oldugunu sanmiyorum.
  • Arkadaşlar ben csgoda 250 fps alıyorum ama laptopun ekranı 60hz.

Yani fps ne kadar yüksek olursa olsun 60 fps de oynuyormuş gibi mi görüyorum şimdi?

• 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.