Şimdi Ara

beni lütfen şu rat denilen şeyden kurtarın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
466
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • konuyu yanlış yere açtıysam öncelikle özür dilerim pek forum kültürüm yok.
    arkadaşlar bilgisayarımda rat mı trojen mi artık neyse bir şeylerin var olduğundan eminim. geçenlerde bilgisayarımda teamwiever olmamasına rağmen ekranda teamwiever programını gördüm ve biri kontrol ediyordu bilgisayarımı. çok şaşırdım. hemen panik yaptım ve kapattım. ben kapattım o açtı. enteresan bir durum oldu. sonra araştırdım ki rat olabilirmiş ki belirtlileri vardı. bilgisayarımda yavaşlama, interneti kullanmamama rağmen modem ışığının yanıp sönmesi gibi.. ardından biraz araştırma yaptım format atmadan nasıl kurtulabilirim diye ve bazı yöntemler buldum kendimce ancak profosyonel değilim maalesef. msconfig yazdım ve ilk başlatılan programlara baktım. biri cleaner biri de idm. diğer 3 tanesi ise kaynağı bilinmeyen tuhaf isimli tuhaf şeyler. kaynak yolları system32. bu üçünün ismini başlata yazıp kaynak yollarına gittim sildim. herhangi bir uyarı falan da vermedi.
    bilgisayarımda kaspersky internet security ile tarama yaptım. veritabanı falan da günceldi. tüm bilgisayarı taradım ancak hiçbir şey bulunmadı. tek bir virüs bile.
    sonra araştırmaya devam ettim. cmd ye netstat -ano yazdım ve enstablıshed olanları buldum. bir tane olsa gene iyi.. 20 tane var nerdeyse. bazılarının yanında time wait bazılarının yanında listening bazılarının yanında enstablıshed yazıyor.
    ben bu sıkıntıdan kurtulduğumu sanmıyorum. bunu temizlemenin profosyonelce bir yolu olmalı format hariç. zira formatta tüm bilgisayarıma, resimlere, videolara format atmam söyleniyor. bunu yapamam zira annemin falan bir sürü fotoğrafı var. çok değerli şeyler var d sürücünde sakladığım. ne yapacağımı bilmiyorum. sadece c'ye format atsam olur mu acaba? ya da kaspersky bir şey bulamadı başka bir şey bulabilecek program falan var mıdır? nasıl kurtulacağım bundan. kredi kartı bilgileri falan da var. banka şifrem googlo chrome'da kayıtlı hep. olmazsa mahkemeye falan gidicem yani bu böyle olmaz. mutlaka bulurlar herhalde?
    en son çarem sizsiniz. yardımcı olmanız lazım bana. ne yapmak gerekiyor?

• Spyware programı kullanmanız gerekiyor. Spybot Search and Destroy veya Spyhunter kullanabilirsiniz. Veya benzer bir program indirip, kurup, taratınız. Rat ve diğer spywareları temizler.
  • Telefon veya başka bir bilgisayardan gridinsoft antimalware full yazarak indir. Kendi bilgisayarında internet takılı değil iken kurup tarat. Gerekli temizleme birince bilgisayarı yeniden başlat. Daha sonra interneti açıp güncelleyip tekrar tarat.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Remote Administration Tool | yani uzaktan yonetim (kontrol) aracı dır. Sadece masaüstünüzü kontrol etmekle kalmaz bilgisayarınıza dosya atabilir ya da bilgisayarınızdan dosya çekebilir kameranız varsa ortamı izler ya da ses dinlemesi yapar vsvsvs. bi dolu ozelliği var. bundan kurtulmak için COMBO FİX indirin bilgisayarı yeniden başlatıp F8 tuşuna basıp bilgisayarı güvenli modda çalıştırın güvenli modda iken combofix yazılımını çalıştırıp pc yi taratın temizler büyük ihtimal. Tabi garanti veremem ancak bana sorarsan temiz format at ve bundan sonra her dosyayı indirme güvenilir yerlerden indir. Kb lık dosyaları açma hile oyu n hileleri vs çok fazla virüs barındırıyor. Tabiki virüsü bi çok şeyle yedirebilirler bunlar başka ayrıntılı konular. Kolay gelsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Beni Şu Dertten Kurtarin LüTfeN
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.