Şimdi Ara

Benim anlamadıgım olayı su :|

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben BilişimTeknolojileri öğrencisiyim. Donanım kartlarını geçtik falanda. Aslında donanım kartlarında ekran kartı vardıda Anakar ve Kasalar modülünde yazıyordu , öğrendik ettik zaten biliyordum ama PCIexpress suan günümüzde en hızlı veriyolu slot'udur. PCIe x16 ylaa PCIx16 2.0 veya 2.1 arasında ne fark var. zaten anakartta PCIx16 fakat 2.0 versiyon olmasının özelliği nee , belliki veriyolu aktarımı daha hızlı ama PCIx16 2.0 olan 1 ekran kartı PCIx16 slotuna takılsa ne sorun cıkarır. Cok yakın 1 arkadaşım,yazın nerdeyse 1 gün o bizde 1 gün ben onda kaldığım 1 arkadaşım :D abisi anlattıgına göre , gidip bakmadıgımdan bilmiyorum ama 9800GT Aldı. çünkü kalınlıgı 9 serisi dedi ve bit ram söledi aklıma gelen tek o oldu çünkü fanı'da öle sölediği için öle tahmin ettim. fakat anakartına bakmadım arkadasın ama PCIx16 2.0 destekliyormu bilmiyorum ama PCIx16 2.0 da 2.0versiyon oldugunu sanıyorum yani PCIx16 2.0 , PCIx16 slotuna girer fakat ne gibi 1 olay olur ? Desteklezmi yoksa gerekli verimi alamazmıyız , onu öğrenmek istiyorum ? Çok detaylı bilen 1 bilgisayar bölümü okuyan yada DH'yöneticilerinden , bilgisayardan cok iyi anlayan[CPU,GPU,DSP] tanımları gibi bunları iyi bilen biri acıklarsa cok sevinicem ;)

• bunun için çok bilmeye, bilgisayar okumaya gerek yok.

Pcı-Express 2.0 standardı geriye uyumludur yani 1.1 ilede çalışır. Yeterki bağlantı arabirimi pcı-express 16x olsun.

Performans olarakta 1.1 ile 2.0 arasında öyle aman aman fark yok. Yapılan testlerde %3-5 gibi farklar olduğu söyleniyor.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tuhaf bir sorunum var
    8 yıl önce açıldı
    tuhaf bir sorum var
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.