Şimdi Ara

Benim Samsung Galaxy Note N7000 (Beyaz) incelemem

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.764
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ortalama bir kullanıcı olarak amatör incelemesini de ben yapayım istedim. Ben her zaman cihazların incelemelerine bakarken, kendim gibi birinin kullanımını merak ediyorum ve eksikliğini çekiyorum. Bu inceleme yazımın sebebi de budur.
    Galaxy Note hep çok merak ettiğim ve istediğim bir cihaz oldu. Bundan önce Iphone 3gs kullanıyordum. Ios'tan Android'e geçişim hakkında da yazmaya çalışacağım.
    Ben internet, mail, oyun olarak cihazı tartan biriyim ve artık 3gs sonrası iyi fotoğraf da çeken bir telefonum olsun istedim. Ayrıca internette gezinirken ufacık ekrandan bıkmışlık da var tabi...
    En merak edilen 'şarj' konusundan başlayayım; Dün gece şarj ettim telefonumu, bu sabah 7:15 te evden çıktım, gece 12:10 da eve geri geldim.Şarjım yüzde 40 kalmıştı! Ne yaptım tüm gün? Öncelikle telefonun 'güç tasarrufu' modunda olduğunu belirtmeliyim. 3G açık. İnternette gezindim (chrome kullanıyorum), oyun oynadım, müzik dinledim (yol boyu, toplamda en az 4 buçuk saat;evet evim işe uzak!), mailime defalarca baktım, fotoğraf çektim bir kaç tane, yeni heves olarak telefonumu bolca karıştırdım :), mesajlaştım, telefonla konuştum, viber sürekli açık bu arada, onu da kullandım.. Tek dikkat ettiğim şey, gereksiz yere arka planda çalışan program, oyun vb kapadım hep. Iphone umu günde neredeyse 3 defa şarja takacak kadar kullandığımı da belirteyim! Açıkçası ben de alırken ekran büyüklüğünden ötürü devasa pilin bile diğer telefonlar kadar dayandığını okuyup, bunu göze almıştım ama bu durum süpriz oldu! :)
    Boyutlara gelirsek, kış olduğundan ötürü telefonu koyacak bolca cep var zaten, çantaya da konulabilir ama ben koruma kılıfı kullanmayı sevmiyorum (arka kapağı incecik plastik bu arada), buna rağmen 3gs ekranında çiziğim yoktu mesela. Pantolon cebinde oturunca biraz kasma yapıyor kesinlikle, hele kulaklık takılıysa batıyor direk, eliniz ufaksa tek elde kullanım zor olabilir, benim ellerim büyük, sıkıntım olmadı. Ama o büyük ekranda internet, oyun, fotoğraf vs ne kadar güzel gözüküyor anlatamam. Ekran çözünürlüğü ve dokunmatik hassasiyeti harika, yani ne bekliyor eleştiren insanlar anlamıyorum. Bir de Pentile ekran tartışması var! Ama benim gözümün seçebildiği bir sorun yok ki! Plants vs Zombies, Angry Birds, Move the Box, Bad piggies vb oyunların keyfine daha çok vardım resmen! (Bu arada, Ios ta para verdiğim bir kaç oyunun Play Store da ücretsiz oluşu... Yorum yok!) Harika efektleri olan hareketli oyunlar da gördüm (predator gibi) ama dokunmatik ekranda oynamayı sevmiyorum aksiyon oyunlarını, o yüzden denemedim.
    Telefonla gelen kulaklık fena sayılmaz ama ben LG kulaklık kullanıyorum, Iphone ile de, Note ile de uyumlu ve sesi güzel. Telefonun kendi sesi de yeterli açıkçası, duvarları inletmesi gibi bir beklentiniz yoksa tabi!
    Ios sadeliğinden sonra çok karışık gelen Android benim de gözümü korkutuyordu. Hiç kullanmayacağım bir sürü program da var menüde mesela. Play Store ile ilgili de şüphelerim vardı (kullanım, arama kolaylığı, güvenlik vb.). Ama bir gün sürmedi açıkçası bunları aşmam. Korkmayın hani böyle düşünceleriniz varsa.
    Kamera gayet güzel, hani daha ne isterim ki :) HD video çekiyor. Nokta.
    İnternette gezinme konusunda, veya bir belge, kitap vb. okuma konusunda gerçekten şahane ekranı var! Video olarak da youtube dan izledim sadece, film atmadım, ama yetti de arttı bana 3gs sonrası! Film izleme, altyazı vb konularda da bir sürü program mevcut store da.
    Açıkçası root etme vb konulara pek girişmeyi düşünmüyorum. Dedim ya; ortalama bir kullanıcıyım ben, ve ortalama beklentilerimi üst seviyede karşılıyor.
    Kalem ciddi kolaylık. Tuşunu kullanarak yapabileceklerimi yeni yeni öğreniyorum. Resim yaptım, ekran görüntüsü aldım,çizdim ettim derken baya eğlendim :) Hatta normal kullanımda bile kullanır oldum. 'Bu kalem bu ekranı çizer yahu!' demeyin, yaslanın hani!
    Neden Note 2 almadın diye sorarsanız, aradaki farkı vermeye değer bir şey göremedim. 2 hızlı tamam ama bu da hızlı, takılmıyor, gecikmiyor, aynı. Bir de açıkçası 2'nin daha dar ve uzun oluşu hoşuma gitmedi. 1'in genişliği, verdiği his güzel, ya da bana öyle geliyor. Kararsızsanız eğer, ikisini de telefoncuda elinize akıp bakın. Çok önemli bence. Bana aradaki fiyat farkını vermek için mantıklı bir neden gözükmedi, siz yine de iyi inceleyin tabi, beklentilerinize göre karar verin.

Özetle;
    Pil gayet yeterli, şüpheniz olmasın, en azından çoğu akıllı telefondan daha dayanıklı. Çok fazla bir kullanımınız varsa, orjinal pilinin fiyatı 75 lira, yedek olarak alabilirsiniz. Şarj olma süresi ise biraz uzun tabii ki, pil kapasitesine bağlı olarak. Tam söyleyemesem de tahminen 2 saati aştığını söyleyebilirim sanırım.
    Büyüklüğü tamamen size kalmış bir konu, ben büyük ekranı isteyerek aldım. Taşıması dert değil, hatta zevkli bile benim için! Ağırlığı zaten yok :)
    Fiyatı çok uygun artık; ikinci elini 800-900 civarına bulabilirsiniz (ki böyle telefonların temiz ikinci eli çok oluyor, her yeni telefonu alıp hemen değiştirenler sağolsun :), sıfırı 1450 lira, ararsanız yurt dışı 1000 liraya bulursunuz. Bu fiyata en güçlü ve kullanılabilir cihaz bana göre. Yine de diğer cihazlarla çok karşılaştırma yapmamaya çalışıyorum, herkesin sevdiği farklı, beklentisi farklı sonuçta.
    Ekranına diyecek tek sözüm şahane oluşudur! Dışarıya verdiği ses de gayet güzel. müzik oynatıcısı da güzel, ekolayzır vs gayet başarılı.
    Çekim gücü çok iyi benim için, eski telefonumun 3g çekmediği yerlerde canavar gibi, hızı da harika.
    (Bu arada saat 2:30 oldu, pilimin kalan yüzdesi: %34)
    Metin dosyalarını, excel dosyalarını vs okumak, incelemek çok büyük kolaylık, hele bir de ekranı döndürünce ''tadından yinmez'' :)
    Sonuç olarak bu bir bilgisayar aslında, yanlışlıkla içine telefon kaçmış :) Ama kesinlikle özel ihtiyaçlara ve özel zevklere cevap veren farklı bir cihaz. Bu yüzden almayı düşünüyorsanız kesinlikle iyi incelemenizi tavsiye ederim! Benim gibi Ios sonrası fobiniz varsa da; korkmayın, geçiyor. Yalnız internetteki o 'yok ekran pentile mı değil mi, yok sesi az, yok bilmemne vs'' tartışmalarına takılmayın. Hem sonu yok o tartışmaların, hem de çoğu aslında bizim gibi kullanıcıları ilgilendirmeyen, fark bile edemeyeceğimiz teknolojik tuzaklar. Unutmayın, üreticiler her zaman sizi kendine çekmeye ya da bir üst modeli almaya zorlamaya çalışıyor. İstediğiniz şey büyük ekranda rahat internet gezintisi, okuma, izleme, oyun ise, iyi bir kamera ve hatta iyi bir ön kamera ve iyi bir ekran ise, bunlara rağmen iyi de dayanabilen pil ise, fiyatına oranla çok iyi performanslı şık bir cihaz ise, bu cihaz çok doğru bir seçim. Ama büyüklük sorun ise kesinlikle uzak durun. Sonuçta ortalama kullanıcı olarak belli bir meblağ ödediğimiz cihazı uzun süre kullanma amacıyla alan insanlarız, alınca pişman olmak kötüdür, bilirim.

Aklımdayken belirteyim:
    Ekranda renk karışması sorunu yaşadım iki defa, ilki ilk şarja taktığımda, ikincisi de tuş kilidi açtığımda bir defa. Hemen ''haaaayıııııırrrrr!!!'' dedim ama ekranı kapayıp açınca hemen düzeldi. Nazarlık oldu yani, öyle diyorum. :)

Sorunuz olursa elimden geldiğince cevaplamaya çalışırım. Çok saçma mı acaba? diye düşündüğünüz soruları bile sorun, ben neleri sorguladım bu telefonu almadan, anlatamam, bilirim o yüzden. :)
    Biraz yardımım dokunduysa çok mutlu olurum, hepinize iyi forumlar, muhabbetler!

• Guzel bir paylasim ve tarafsiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim.
  • Galaxy Note ciktigi gunden beri almak istedigim bir telefondu ama 3 ay once almak nasip oldu.surekli neden note2 yi beklemedin sorulari geliyo bana bende note2 de olup note1 de olmayan ozellikleri say diyorum susuyolar :) (note a 4.1 guncellemesinin gelcegini varsayarak soyluyorum).

Yazdiklarina sonuna kadar katiliyorum ve sunuda soylemek istiyorum. Su anda google playdeki hicbir oyun note1 in islemcisini zorlamiyor bile yani bu telefonu alan biri 2 yil boyunca hemen hemen tum oyunlari oynayabilceginden emin olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: gky05

Galaxy Note ciktigi gunden beri almak istedigim bir telefondu ama 3 ay once almak nasip oldu.surekli neden note2 yi beklemedin sorulari geliyo bana bende note2 de olup note1 de olmayan ozellikleri say diyorum susuyolar :) (note a 4.1 guncellemesinin gelcegini varsayarak soyluyorum).

Yazdiklarina sonuna kadar katiliyorum ve sunuda soylemek istiyorum. Su anda google playdeki hicbir oyun note1 in islemcisini zorlamiyor bile yani bu telefonu alan biri 2 yil boyunca hemen hemen tum oyunlari oynayabilceginden emin olabilir.

Bu arada küçük bir düzeltme yapayım müsadenizle dostum 4.1 değil gelecek olan şu anda sızıntısını kullandığım 4.1.2 muhtemelen Note 2 den önce gelecek...Güle güle keyfini çıkararark kullanalım cihazlarımızın...
  • Güzel inceleme Telefonun hakkını vererek kullanamnızda ayrı bi güzel Arkadaşımda note var yaptığı tek şey nete girmek ve alo demek
  • Güzel paylaşım..Note 1 almak için nerdeyse 1 yıl bekledim en sonunda aldım.15 gün kullandım forum sitelerini kurcalamanın cezasını çektim 2.5 ay telefonsuz kaldım..Uyarım şu olacak ben hata yaptım siz yapmayın note 1 için 4.0.4 stock dışında şimdilik bir şey kullanmayın sakın custom firmware yüklemeyin stock dışına çıkmayın..Özellikle 4.0.4 stocktayken CFW yüklediğinizde custom yüklerken tel bir daha açılmayıp EMMC çipini yakıp HDD de badsector oluşturuyor.Buda tel garantideyse yenisiyle değişim demek ki buarada samsung un elinde hiç bir şekilde note 1 yok.yerine S3 veriyorlar.Eğer garantisi de yoksa Jtag denilen bir yöntemle yapılıyor ancak ilk hali gibi olmuyor(kesin bilmiyorum)..Bende şuanda Note 2 var samsungun vermiş olduğu S3 ü satıp aldım..Sızıntı stock 4.1.2 kullanıyorum.Bu arada note 1 ile Note 2 bana kalırsa ayrı ayrı güzellikte telefonlar..Yukarıda note 1 daha önce 4.1.2 ye geçecekmiş gibi bir şey okudum yazılıma göre tel tercih ediliyorsa her zaman en son olan tercih edilmeli çünkü note 1 in alacağı en son yazılım 4.1.2 dir bence..Oysa note 2 artık 5.0 da görür gibi geliyor yani kısaca böyle mantık olmaz yazılıma göre değil ihtiyaca göre alınmalı..note 1 2.36 ile çıktı 4.1.2 ye yükseliyor.ilk çıktığı hali bile hala daha kulalnılabilir..son olarak T10 ile başlayıp 5. farklı android telden sonra vardığım sonuç En iyi rom stock rom..

• Öncelikle okuyan herkese teşekkür ederim tekrar. Umarım işinize yarayan bir inceleme olmuştur.
    Aslında şöyle bir ekleme yapmak isterim; dediğim gibi her şey duyulan ihtiyaca göre yapılır. Telefona rom yüklemek, yazılımıyla oynamak vb işler son kullanıcılar tarafından yapılıyorsa risklidir her zaman. Eğer yüklemek istediğiniz rom, stock romun size sağladıkları dışında gerçekten çok lazım özellikler sağlıyorsa tabii ki denenmeli (risk göze alınıp). Ama, mesela benim için, telefon orjinal haliyle ihtiyaçlarımı karşılar vaziyette. Risk almak istemem. Fabrika çıkış hali her zaman en güvenli halidir telefonların, arabalarda olduğu gibi; arabayı çok kurcalarsanız bir süre sonra orasından burasından gıcırtılar gelir. Ben böyle düşünüyorum.
  • Gayet guzel bir inceleme olmuş.Cihazin sizde olusturduğu etkileri tarafsiz olarak aktarmaniz gayet hos olmuş.Bazilari inceleme yaparken herkesin bildigi sayisal degerleri siraladiklari icin okuyucuya pek bir şey iletemezler ama sizin incelemeniz gayet faydali olacaktir.
    Ben cihazi neredeyse çiktigindan beridi kullaniyorum.Cihaz epey guncelleme aldi bence almaya da devam edecektir.4.1.2 romu ile cihaz cok basarili bir hale geldi guncellemeyi bekleyebilir ya da gücün karanlik tarafina geçerek custom rom kullanabilirsiniz.Her türlü bilgi için forumda kullanici klübü mevcut.
    Güle güle kullanin,saygilar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim. Kullandıkça ekleyeyim istiyorum: öncelikle bazı oyunlarda kalem kullanamıyorsunuz. Bu ilginç geldi bana. Ama bu kalemin diğer telefonların kapasitif ekranlarında çalışmamasını düşününce, sanırım algılama şekli farklı ve bazı oyunlar bunu desteklemiyor henüz. (Örn: Bad Piggies) Hee, benimki meraktır, şımarıklıktır belki, çünkü bu ekranda parmakla oynamak zaten rahat :) Ama mesela, Snooker oyunu indirdim, kalemle oynamak inanılrmaz rahat ve zevkli! Viber bazen kararsız çalışıyor, bunu da belirtmeliyim.Kararsızdan kastım- şuana kadar konuşmalarım esnasında 3 defa takıldı ve kapandı. Bunun dışında da sorun olmadı. Chrome indirdim, onu kullanıyorum. gerçekten güzel ve hızlı, sadece flash desteği yok. Telefonun kendi tarayıcısında var. Arama yaparken her zaman size seçenek sunuyor telefon; gsm ya da viber şeklinde. İlla viber açıp oradan aramaya gerek yok, bu çok hoşuma gitti. Wireless çekim gücü kullandığım netbook ile aynı. 10-15 metre mesafedeyken modeme, araya da bir duvar bir de kapı girince tek tık çekiyor. Kopmadı hiç. Bildirim merkezi çok kullanışlı, Android sağolsun :) Iphone da jailbreak gerektiren kısa yolların burada halihazırda olması benim gibi bir eski 3gs kullanıcısına lütuf gibi geldi :) Telefonuma koruma kılıfı aldım. Kılıf fiyatları kopuk resmen! 40 liraya kapaklı satıyorlar vs. Ben silikon kılıf aldım Doğubank'tan. 15 lira diyorlar, gidecekmiş gibi yapıyorsunuz, 10 liraya veriyorlar. :) Silikon kılıf şık ve kullanışlı, kapaklısına tercih edin bence. Ekranına şeffaf koruma takmadım. Dokunmatik hassasiyetinin düşmesini istemiyorum. Zaten çizilmez cam ekranı, cepte taşıyoruz, yanına bozuk para, anahtar koymadıkça sorun yok. Eski telefonumu da uzun süre korumasız, kılıfsız kullandım, bir şey olmadı. Şarjlı kılıfı da var bu arada, ben ihtiyaç duymadığım için almadım, ama bilginiz olsun diye yazıyorum. Pil oerformansından hala memnunum. Telefonu kapalıyken şarj edince sanki daha da iyi oluyor, ya da bana öyle geliyor, bilemedim etkisi var mı. Kullandıkça, negatif ve pozitif görüşlerimi yazmaya devam edeceğim, saygılarımla. İyi forumlar.

• hocam hayırlı olsun .öyle bir anlatmışsın ki burdan koşarak gidip bir note almak istedim yani :). güle güle kullanın.note1 in tasarımıda note2 ye göre gayet zarif ve hoş duruyor bence
  • Ben de note almayi dusunuyorum tam istedigim gibi bir telefon eskiden beri cep bilgisayari tarzi telefonlaa merakim var ilki note olur insallah bir de arkadaslar note nin uretimi yapilmiyor mu artik magazalarin ellerinde kalanlar stoklarsa kisa surede bitmesin 1-2 aya alabilirsem alicam telefonu hayirlisiyla.
  • hocam eline sağlık bendede 3gs var ama bu teknoloji hastalığı cihazım 4 aylıkta olsa illa başka telefonlar istetiyo benimde aklımda note var tasarımı note2 den daha güzel ve ona göre daha uygun, yeni yazıklarını takip ediceğim ona göre karar vericem kısmet olursa almak istiyorum:) ayrıca konuyu resimlerle desteklersen çok memnun olurum özellikle silikonkılıf ile büyüklüğünü merak ettim.
  • Kusura bakmayın, biraz geç yazıyorum. Geç de olsa teşekkür ederim mesajlarınıza.
    *Silikon kılıfla kalınlaşıyor tabii ki cihaz, bunu belirteyim. Kılıfsız inceliğinden eser kalmıyor, ama telefonu bir iki defa taklalar attırarak düşürürseniz benim gibi, silikon kılıf varsın kalın olsun ama yeter ki olsun! diyorsunuz :) Yine de çok kalınlaşmıyor, fotoğraf koyamıyorum, imkanım olduğunda deneyeceğim, ne olur kusura bakmayın.
    *Multimedya özelliklerinin sınırsızlığı nedeniyle pil gün içinde yetersiz kalmaya başladı artık, bunu belirteyim! :) günün 4-5 saatini oyuna verirseniz, akşama bitiyor pil. Tabii oyunun harcadığı güç de önemli, bazı oyunlar (mesela ilginç şekilde Plague Inc.) çok pil yiyebiliyor. Telefon kapalı şarj edince daha iyi dayanıyor sanki, ama bilemedim, belki de bana öyle geliyor.
    *Araba, dövüş, fps, strateji ya da klasik olsun, oyun konusunda bu cihazdan aldığım hazzı neredeyse psp ile eş tutuyorum. Ekran önemli!
    *GPS in uyduyu bulma süresinin cidden kısa olduğunu keşfettim bu arada, tak diye bağlanıyor resmen. Yandex haritaları indirdim, çok kullanışlı ve trafik yoğunluğunu da gösteriyor, şiddetle tavsiye ederim!
    *Telefonumun SAR değerinin düşük olduğunu öğrenince daha da bi sevdim. :) 0.34 W/kg (head)
    *Telefon kapalı iken alarm ötmüyor! Bu beni sinirlendirdi. Ya da ben beceremedim mi? Bilmiyorum. Bir-iki dk sonrasına alarm kurup telefonu kapadım, çalmadı işte! Çok saçma geldi.
    *Arkadaşımın aldığı NOTE II ile yanyana getirip inceledim. 2'nin biraz daha seri bir kullanımı var. İkisinde de aynı anda aynı oyun ve programları açtım, aralarında 1-1.5 saniyelik bir açılış süresi var. 1'in ekranının genişliğinin bendeki etkisi değişmedi, keza 2'nin ekranı daha dar ve daha uzun, daha bir 'telefon' gibi yani, bilmem anlatabildim mi? Sanki özelliği kaybolmuş gibi geldi bana yine, ama bu tamamen zevk meselesi tabii ki! 2'nin kaleminin hassasiyeti hem inanılmaz, hem de ben kullanamadım :) Telefon kalemi neredeyse 2-3 santim mesafeden hissediyor, hani bir şeye tıklamak istiyorum ekran kayıyor, tutturamıyorum gibi :) Bunun bir hassasiyet ayarı, özellik açma kapaması vardır kesin ama ben bilmiyorum. Ama 2 kesinlikle daha üstün bir cihaz, bunu kabul etmek gerek. Ben aradaki farkın benim ihtiyaçlarımda çok da etkin olmadığına karar verdim, ama tabii ki siz kesinlikle iyi araştırın.
    *Yakın zamanda kullandığım programlar ve oynadığım oyunlar hakkında bir yazı daha yazacağım, o zaman kadar iyi forumlar! :)

• kısmetse yazın alıcam inşallah
  • 16 yaşındaki kardeşim de bu telefonu istiyor sizce o yaşta birisinin kullanabileceği türden bir cihaz mı ??
  • Sayın kaanyilmaz ellerinize sağlık güzel bir inceleme olmuş.

• bu arada kaanyilmaz emeğine sağlık çok güzel bir inceleme olmuş
  • arkadaşın da dediği gibi, inceleme yapıyoz diye ramini çekirdeğini yazanlarınkinden çoook daha yararlı ve iyi bir inceleme olmuş. teşekkürler :) bir de telefonun belli kısımlarından, mesela müzik çalar, rehber, bazı oyunlar, netten falan görüntü koyarsanız seviniriz :)
  • çok başarılı inceleme olmuş
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.