Şimdi Ara

benim yerimde olsaydınız 100$ bütçeyle hangisini yapardınız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba arkadaşlar bir gün kadar önce palit 8500gt almak üzereydim ama forumda biraz araştırma yaptıktan sonra kafam allak bullak oldu
    oyun oynamak istiyorum ama ekran kartına en fazla 100$ ayırabilirim

sistem özelliklerim
    • anakart:gigabyte nforce400 s series (256mb gf6100 tümleşik vga sistem raminden 64mb yiyor)
    • işlemci:amd athlon x2 3600+ 64bit
    • ram:512mb ddr2 twinmos 667mhz
    • psu:350w

yapmayı düşündüklerim
    • aynı ramden bir tane daha ekleyip vga fiyatlarının düşmesini beklemek
    • aynı ramden bir tane daha ekleyip bir de fan alarak overclock yapmak
    • aynı ramin 1gblığını ekleyip uzun süre vga almamak
    • önereceğiniz 100$lık bir vga ile yoluma devam etmek

edit:yapmayı düşündüklerime bir madde daha ekledim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BLOODorBLOOM -- 14 Mayıs 2007; 4:17:12 >

• bence 1 gb ram + ekran kartı koyabilirsen sistemine, biraz daha idare edebilirsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: OErdem

bence 1 gb ram + ekran kartı koyabilirsen sistemine, biraz daha idare edebilirsin...
    ilk başlarda 1gb ram daha ekleyip devam etmek vardı aklımda sonra vgalara göz gezdirirken 8500gtnin gayet uygun olduğunu sandım.o kartı araştırırken de çoğunluğun x1650 ailesinden kartları önerdiğini gördüm.ati konsuunda bilgisizim bu yüzden kafam allak bullak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BLOODorBLOOM

ilk başlarda 1gb ram daha ekleyip devam etmek vardı aklımda sonra vgalara göz gezdirirken 8500gtnin gayet uygun olduğunu sandım.o kartı araştırırken de çoğunluğun x1650 ailesinden kartları önerdiğini gördüm.ati konsuunda bilgisizim bu yüzden kafam allak bullak.

Alıntıları Göster
    7600GS sonic tavsiye ederiz.
    Dx10 destekli istiyorsan o fiyata 8500gt nin ddr3 ramli olanlarına bakmalısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gaddar Davut

7600GS sonic tavsiye ederiz.
    Dx10 destekli istiyorsan o fiyata 8500gt nin ddr3 ramli olanlarına bakmalısın.

Alıntıları Göster
    vga konusunda dx10un çok fark yaratacağına inanmıyorum.alacağım kartın ramini daha çok önemserim açıkçası.yeter ki 350w psu ile kullanabileceğim ve ayriyetten fan almak zorunda bırakmayan bir kart olsun..ayrıca kart alacaksam çıkma olmasının da bir önemi yok.elinde bu tip dertsiz tasasız bir kart olan varsa incelemek isterim
  • quote:

vga konusunda dx10un çok fark yaratacağına inanmıyorum.alacağım kartın ramini daha çok önemserim açıkçası.yeter ki 350w psu ile kullanabileceğim ve ayriyetten fan almak zorunda bırakmayan bir kart olsun..ayrıca kart alacaksam çıkma olmasının da bir önemi yok.elinde bu tip dertsiz tasasız bir kart olan varsa incelemek isterim

Alıntıları Göster
    en mantıklısı elindeki rami satıp 1 gb tek parça ram alman 667 mhz 1gb kıngstonlar 66 lira kdv dahil.
    ilerde ram eklemek isteyeceksin makinene çünkü.

2- ikinci elden bi 7600gs yada 7300gt yada 6600gt tarzı bişi alabilirsin 80-90 liraya kadar düştü 6600gt ler.

100 dolarım var demişsin buda 134 lira eder 85 ekran kartına versen 49 lira kalırki bununla rahatlıkla ramini
    üste para ekleyerek 1,5 gb ta yada elindekini satıp tek parça 1 gb terfi edebilirsin boylece rahatlıkla oyun oynayabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: odrin34

en mantıklısı elindeki rami satıp 1 gb tek parça ram alman 667 mhz 1gb kıngstonlar 66 lira kdv dahil.
    ilerde ram eklemek isteyeceksin makinene çünkü.

2- ikinci elden bi 7600gs yada 7300gt yada 6600gt tarzı bişi alabilirsin 80-90 liraya kadar düştü 6600gt ler.

100 dolarım var demişsin buda 134 lira eder 85 ekran kartına versen 49 lira kalırki bununla rahatlıkla ramini
    üste para ekleyerek 1,5 gb ta yada elindekini satıp tek parça 1 gb terfi edebilirsin boylece rahatlıkla oyun oynayabilirsin.

Alıntıları Göster
    şu an en ağır basan fikir çıkma 7600gs veya ati 256 bit x800 ailesinden bir kartla yoluma devam etmek.ama özellikle 7600gs bulunması zor bir kart

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Siz Olsanız Ne Alırdınız?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bellek takviyesi yapıp uygun ekran kartı için bütçe takviyesi yapmak. Ne de olsa 512 MB a takviye lazım ve fiyatlar düşük.
  • bencede bellek takviyesi yap. çünkü günümüz oyunları artık en aşağı 1gb ram istiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: myd

bencede bellek takviyesi yap. çünkü günümüz oyunları artık en aşağı 1gb ram istiyor
    hocam yapma sen öne ekran kartı al. onboard6100 nedir iyi bilirim. şimdi palit 7600gs sonic aldım huzura kavuştum. (birde nfs carbondaki polisler olmasa tam olacak )
  • quote:

Orijinalden alıntı: zebani

hocam yapma sen öne ekran kartı al. onboard6100 nedir iyi bilirim. şimdi palit 7600gs sonic aldım huzura kavuştum. (birde nfs carbondaki polisler olmasa tam olacak )

Alıntıları Göster
    ya 100 kağıdı fazla geçmeden 7600gs bulabilirsem 512 ram daha ekleticem ama bulamıyorum 7600gs :S.walla buldum buldum bulamadım 8500gt alınacak gibi gözüküyor.
  • quote:

ya 100 kağıdı fazla geçmeden 7600gs bulabilirsem 512 ram daha ekleticem ama bulamıyorum 7600gs :S.walla buldum buldum bulamadım 8500gt alınacak gibi gözüküyor.

Alıntıları Göster
    65 ytlye 1gb 667mhz twinmos ram buldum arkadaşlar onu almayı düşünüyorum vga için de piyasayı beklemeye karar verdim yardımlarınız için teşekkür ederim.
  • quote:

65 ytlye 1gb 667mhz twinmos ram buldum arkadaşlar onu almayı düşünüyorum vga için de piyasayı beklemeye karar verdim yardımlarınız için teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    PALIT 7600GS SONIC
  • quote:

Orijinalden alıntı: anil_dau

PALIT 7600GS SONIC

Alıntıları Göster
    ram al stok fanla OC yap....
  • quote:

Orijinalden alıntı: semih_efendi

ram al stok fanla OC yap....

Alıntıları Göster
    7600gs çok aradım ama fiyatı fazla istiyolardı.şimdi 1gb ram daha eklemek biraz daha mantıklı gözüküyor.dual channel yaparım photoshopta flashta filan rahat ederim.benim vga almam da dx10un oturmasını ve vgaların ucuzlamasını bulur.
  • quote:

7600gs çok aradım ama fiyatı fazla istiyolardı.şimdi 1gb ram daha eklemek biraz daha mantıklı gözüküyor.dual channel yaparım photoshopta flashta filan rahat ederim.benim vga almam da dx10un oturmasını ve vgaların ucuzlamasını bulur.

Alıntıları Göster
    iki tane uygun fiyatlı 7600gs buldum ama ikinin de markası palit olmasına rağmen kartlar birbirine hiç benzemiyor.bunun sebebi nedir ve hangisini tavsiye edersiniz?
    http://www.tekmarshop.com/urunDetay.asp?urunID=88686&gID=31&menuID=4
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=2302

• quote:

iki tane uygun fiyatlı 7600gs buldum ama ikinin de markası palit olmasına rağmen kartlar birbirine hiç benzemiyor.bunun sebebi nedir ve hangisini tavsiye edersiniz?
    http://www.tekmarshop.com/urunDetay.asp?urunID=88686&gID=31&menuID=4
    http://www.novabilgisayar.com/bilgi.asp?ID=2302

Alıntıları Göster
    7600 GS Sonic yerine palit 8500 GT Sonic'e de bakabilirsin. Dx 10 performansı nasıl olur bilemiyorum ama Dx9 performansı gayet iyi gibi. Hele ki Eğer 7600 GS düz ile 8500 GT Sonic'i karşılaştırırsan bence 8500 GT Sonic daha iyi gider. Ayrıca bir arkadaş 725 MHZ. GPu ve 1600 MHZ ram hızlarına ulaşmış bu kartla.

• quote:

Orijinalden alıntı: buraoca2

7600 GS Sonic yerine palit 8500 GT Sonic'e de bakabilirsin. Dx 10 performansı nasıl olur bilemiyorum ama Dx9 performansı gayet iyi gibi. Hele ki Eğer 7600 GS düz ile 8500 GT Sonic'i karşılaştırırsan bence 8500 GT Sonic daha iyi gider. Ayrıca bir arkadaş 725 MHZ. GPu ve 1600 MHZ ram hızlarına ulaşmış bu kartla.

Alıntıları Göster
    Dostum sen bence ram takviyesi yap 512 yetersiz kalır.+Arkadaşların önerdiği 7600gs sonic ii o/c olur.Ona bakabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Codest

Dostum sen bence ram takviyesi yap 512 yetersiz kalır.+Arkadaşların önerdiği 7600gs sonic ii o/c olur.Ona bakabilirsin.

Alıntıları Göster
    Ekran karti almani tavsiye ederim zira ram'in dusuk ama ekran kartin yok gibi bisey nerdeyse :)

Ama RAM da son derece gerekli, arkadasin dedigi gibi 512'yi satip 1gb alsan ustune kalan parayla ne alabiliosun ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: annihilator

Ekran karti almani tavsiye ederim zira ram'in dusuk ama ekran kartin yok gibi bisey nerdeyse :)

Ama RAM da son derece gerekli, arkadasin dedigi gibi 512'yi satip 1gb alsan ustune kalan parayla ne alabiliosun ?

Alıntıları Göster
    EN AZ 1.5 GB ram ve 8600gt den aşağıya düşmezsen çok iyi olur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.