Merhabalar, Ben Resul, 98 doğumluyum. Biyomedikal mühendisiyim. Karabük Üniversitesinden bölüm birincisi olarak mezun oldum. Ayrıca Lisemden üçüncülükle mezun oldum. Üniversite hazırlık yılında 3 kurda birinci oldum. Lise hayatım dahil olmak üzere bu yaşıma kadar çok stresli günler geçirdim. Hayatım bu zamana kadar böyle geçti. Artık böyle geçsin istemiyorum. Aileme çok bağlı biriyim. Üç aydır, İzmir'de ailemden uzakta plastik sarf malzeme ve cihaz örtüleri üreten bir medikal firma da ARGE mühendisi olarak çalışıyorum. Tecrübesiz olduğum için şuan günlerim çok zor geçiyor. Bana hiçbir şey öğretmediler. Üniversitem hiç beklediğim gibi geçmedi. Lisedeki sınav stresimden bıkmıştım. Üniversitede hiç ders çalışmayacaktım. Stresli günlerim üniversitede de devam etti. İş hayatımın daha stressiz olmasını beklerken daha da yoğun stresli bir çalışmanın içerisinde buldum kendimi. Öyle bir stresli ortam düşünün ki, ofis içerisinde herkes koşturuyor ve yoğun oflama sesleri içerisinde yaşıyoruz. İşe gitmek istemiyorum. Gerçekten istemiyorum. Staj yaptığım dönemde hastanede çalışmıştım ve orada çok rahat ve değerli hissediyordum kendimi. Şuan hastanede çalışmak istiyorum. Ama hiç tecrübem yok, ve şuan beni kimse işe almaz diye düşünüyorum. Eğer ARGE de çalışmaya devam edersem çok stresli günlerim olacak ama param olacak, yurt dışına yılda bir iki kere çıkabileceğim ve Büyük ihtimalle daha erken öleceğim. Öbür türlü hastanede bir işe girersem daha sakin bir hayatım olur tek düze hayatım olur daha az para kazanırım. Daha mutlu olacağıma inanıyorum. Benimle tecrübelerinizi paylaşır mısınız ? Benim gibi düşünen, hayatı düzelen var mı? Her türlü akla ihtiyacım var. Teşekkür ederim |
Benimle tecrübelerinizi paylaşır mısınız
-
-
RESULDEN SORNASINI OKUMADIM
-
Çalışma ortamını biraz daha açıklar mısın? Size yeni mezun olmanıza rağmen büyük görevler mi veriyorlar? Mesai saatlerinin fazla olması mı?, hafta sonu tatilinin az olması mı? Ya da arkadaşsız ve yalnız hissetmenden kaynaklanan bir durumdan dolayı mı etkileniyorsun? Bildiğim kadarıyla Arge, kalibrasyon işlerine göre daha rahat. En azından o şehirden bu şehire gitmiyorsun.
-
Kesinlikle boyumu aşan görevler veriyorlar. Her şeyin altına imza atıyorum. Ve attığım her imzadan sorumluyum. İşe girdiğimde bana her şeyi öğreteceklerini düşünmüştüm fakat SADECE YAP! dendi. Ben elimden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyorum fakat hatalarım oluyor ve en kötüsüde "bilmiyorum" .Bilmediğim birşeyden nasıl sorumlu olabilirim. Üstelik bildiğim kısımlarda hiç eğlenceli değil. Her gün excell tablosu görmekten midem bulandı. Ben bir işi daha yarım yamalak yaparken, o gün içerisinde 4 tane iş daha veriliyor. Günde 16 saat çalıştığım günler oluyor fakat çalışmak bana koymuyor. Bana stres koyuyor. Strese tahammülüm sıfır. Ortalamam iyi, öğretim görevlisi mi olsam diyorum ama artık ders çalışmak istemiyorum. Resmen çok yorulmuşum. Ben idealist biriydim lisedeyken, hep çok çalıştım. Resmen bayır yukarı koşmuş gibiyim. Dümdüz stressiz bir hayat yaşamak istiyorum. En azından diğer insanlar kadar mutlu olsam da yeter. Bu kadar stresse paramda yok zaten. Ev tutmak dünyanın en pahalı şeyiymiş. 90 gündür yememden içmemden kıstım gene de ucu ucuna her şey.
-
5 saat sonra işe gideceğim o kadar içim karanlık ki. Artık mutlu olmak istiyorum. Hayata bakış açımızı değiştirmemiz lazım. Oyun gibi geçmeli her şey yoksa ben zaten erkenden öleceğim. Sende bana katılırsın.
-
Niye ? hocam Niyeeee
-
Up -
Ben Ankara'da okuduğum için Ankara'da işe başlayıp bir yıl sonra daha düşük maaş ile İzmir'e gelmiştim. Maaşım düştü, kiram arttı ama psikolojik rahatlık da bir o kadar artmıştı. Gerçi benimkisi bireysel bir karar da değildi. O zamanlar eşim hamileydi, benim aile İzmir'de. O yüzden İzmir'e döndük. Çalıştığım yer aynı firmaydı, yaptığım iş aynıydı. İş anlamında kıyaslayamam ama şehir stresi anlamında kıyaslayabilirim. O yüzden kendini daha az stresli hissettiğin yerde olmak daha sağlıklı. Para pul bunlar tecrübe ile sonradan kazanılan şeyler. Önemli olan insanın kendisini daha mutlu hissetmesi.
-
Ailen neredeyse orası için iş ilanlarına bakabilirsin. Bir işe girdin diye hayatının sonuna kadar orada olacaksın diye bir şey yok. Ya da çalıştığın yerde iyi arkadaşlıklar edineceksin. Ben de sizinle aynı bölümü bitirdim. İş için İstanbul'a taşınacağım gibi görünüyor. Azıcık gözümü korkuttunuz ama elden bir şey gelmiyor.
-
Çok Teşekkür ederim. Hiç mutlu değilim hem de hiç. Artık stressten çok sıkıldım. Bir an önce çok sakin bir hayata geçmeliyim. Konfor alanından çıkmak için izmiri seçtim. İzmir gerçekten Türkiyenin en yaşanılası şehri. İnsanlarıyla ve mavisiyle yeşiliyle güzel bir şehir. Şehrin bir suçu yok. hayat çok gaddar. -
Ne olursanız olun sevdiğiniz işi yapın. Ben bundan sonra antrenörlük yapmak istiyorum eğer klinik mühendisi olarak iş bulamazsam. Siz de korkmayın ama hazırlıklı olun. -
biraz sık dişini sonbara başka yere geçersin ama tecrübe kazanmış cv biraz doldurmuş olursun, kariyer netden iş takip et sürekli
-
Ne iş yapıyorsunuz benimle paylaşır mısınız? -
Şuan ne üzerine çalışıyorsunuz? Ve kaç yıldır çalışıyorsunuz -
Biyomedikal mühendisliğinin yüzde ellisi elektronik yüzde ellisi yazılım dersleridir. Yazılım derslerinin hepsi çok iyiydi. Matlab, C#, sql, C++, birazda phyton gördüm. Ve çok seviyordum. Acaba biyomedikal Mühendisi olup kendimi kanıtlarsam yazılım firmasında iş bulabilir miyim? Arayüz tasarlamayı çok seviyordum.
Benzer içerikler
- telefonunuz bağlanamamaktadır ne demek
- xeplion iğne kullananlar
- cd nasıl temizlenir
- metro turizm nerelerde mola veriyor
- sürekli bakan kızın amacı nedir
- para sayma makinesi bim
- elektrikli bebek arabası
- prompt mühendisliği
- yeşil nasim
- exxen filmleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X