Şimdi Ara

BenQ W1070 ve BenQ W1070+ kullananlar kulübü... (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.238
Cevap
49
Favori
146.846
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar..projeksiyonumun yerini değiştirmem gerekti..şuan yaklaşık 5,5 metreden yansıtıyorum..laptopu bağladım..mesafeyi ayarladım...en küçük zumda görüntü perdeye sıfıra sıfır oturuyordu...fixed frame perde yaptırdım...çok ta güzel oldu...dün akşam ilk denememi yapayım diye bluray playera bağladım...bluray film koydum..ama görüntü çok taşıyor perdeden...laptopu da hdmi ile bağlamıştım...
    nitekim hesaplamam yanlış oldu...perdemin ölçüsü 289x163 (çerçevesi ile birlikte)...şimdi bu görüntüyü daha da küçültecek bir yöntem var mı...optik zoom diye bir menü var...ordan bişey çıkmadı...
    böyle olursa cihazı optoma hd25e ile değiştirmem gerekecek...projektorcentralde hesapladım..tam oturacak sanki...
    fikirlere önerilere açığım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.ibrahim -- 29 Nisan 2014; 16:10:12 >
  • dr.ibrahim D kullanıcısına yanıt
    İbrahim Bey,

Bence en kolay kolu biraz uzun bir hdmi kablosuyla projeksiyonunuzu perdeye biraz daha yaklaştırmak...

Kolay gelsin.
  • öyle bir şansım yok maalesef...fotoğraf eklesem ne demek istediğimi anlarsınız...perdenin yeri de sabit, projeksiyonun yeri de...
  • Sinan Abi ile dün görüştüm, sağolsun vakit ayırıp tek tek cihaz ve sistem hakkında bilgi verdi.
    Esnafların çoğunda bu ilgiyi bulamazken bizim gibi forumdaş birinden gelen bu samimiyetten dolayı kendisine teşekkür ediyorum.

Başlığı okumayı yeni bitirdim, anladığım kadarıyla benim gibi ilk pj macerası yaşayacak/yaşamış kişiler için oldukça tatminkar bir cihaz.
    Cihazı alan arkadaşlar da paylaşımlarını eksik etmemişler.

Cihaz hakkında aklıma takılan birşey oldu.
    Medya kaynağı olarak elimde kısıtlı sayıda blu-ray var. Genelde filmleri malum yollarla temin ediyoruz.
    Cihaz, 3d blu-ray'lerde sorun çıkarmazken düşük bitrateli 3d mkvlerde (3-4gb civarı) sıkıntı yapıyor gibi bir izlenim oldu bende. (refresh olayı)
    Yanılıyorsam düzeltin arkadaşlar.

Bir de odamda duvar paneli olmasından dolayı motorlu perde kullanmak zorundayım.
    Yaklaşık 3.60 metre atım mesafem var ve 265x150 cm perde işimi görür diye düşünüyorum.
    Aklıma motorlu perdenin deforme/potluk yapma riski geliyor sürekli.
    Bu tarz sıkıntılar yaşayan var mıdır?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi albati -- 30 Nisan 2014; 2:23:33 >

• Arkadaslar bu ayin 25 inde Bodrum a tatile gidiyoruz, isteyen olursa sadece 1 tane benq 1070 getirebilirim elbette yükümün fazla olmamasina dikkat etmem lazim,paketin asiri sekilde dikkat cekip gümrükten gecerken ekstra vergi alinmazsa,vergi iadesi düstükten sonrak fiyati 600-650 euroya gelir fiyati.Istanbul Atatürk havaalaninda kararlastirdigimiz yerde paketi elden teslim ederim.Garantisi,kasa fisi hepsi icinde olmak kaydi ile....olur ya alet bozuldu Türkiye de alinmadigindan orada garanti kapsamindan faydalanarak tamir ettirmek mümkünmü ögrenirseniz sizin acinizdan iyi olur
  • albati kullanıcısına yanıt
    Sayın @albati,

Bende senin gibi ilk projeksiyonumu buradan Sinan bey ve diğer arkadaşların yardımı ile Benq w1070 modelinden dün aldım.

Benim atış mesafem yaklaşık olarak 3.30 ve benimde yer sorunundan dolayı maalesef motorlu perde kullanmam gerekecek.

Perde için SPECTA EX-24 16:9 Gri Motorlu Projeksiyon Perdesi - 234x132 cm aldım. hepsinin burulumunu bu hafta soru yapacağım.

Sizin için seçicilik olacak ise kurulumdan sonra fotoğraflarını atabilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonyque

Sayın @albati,

Bende senin gibi ilk projeksiyonumu buradan Sinan bey ve diğer arkadaşların yardımı ile Benq w1070 modelinden dün aldım.

Benim atış mesafem yaklaşık olarak 3.30 ve benimde yer sorunundan dolayı maalesef motorlu perde kullanmam gerekecek.

Perde için SPECTA EX-24 16:9 Gri Motorlu Projeksiyon Perdesi - 234x132 cm aldım. hepsinin burulumunu bu hafta soru yapacağım.

Sizin için seçicilik olacak ise kurulumdan sonra fotoğraflarını atabilirim.

Hayırlı olsun hocam. Kurulumu kendiniz yapacaksınız sanırım. Ben kendim yapacağım için kurulumla ilgili detayları merak ediyorum. Resim de atarsanız sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sonyque kullanıcısına yanıt
    @sonyque, w1070 ve specta gri kontrast perdeniz hayırlı olsun. İsabetli tercih yaptın. Hem görüntü performansı hem de fiyat performansı açısından. Memnun kalacaksın aldığın ikiliden. Kurulum sonrası düşüncelerini buradan paylaşım yaparsan projeksiyon arayışında olan arkadaşlara da yardımcı olursun .... Saygılar ...
  • hayırlı olsun..güzel günlerde kullanırsın inşallah...kullandıkça tecrübelerini paylaşırsan seviniriz...aklına takılan şeyleri de sorabilirsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr.ibrahim -- 2 Mayıs 2014; 14:22:35 >
  • albati kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam.Evet kurulumu kendim yapacağım. (Manisa da bu işleri yapan firmalar yok maalesef)

Kurulum yaparken tek tek kutu içerikleri ve kurulum sırasında fotoğraflarını çekmeye çalışırım. İşlem tamamen bittiğinde perdede oluşacak görüntüyü çok merak ediyorum :)

Sayın @dr.ibrahim ve sayın @max-well iyi dilekreniz için teşekkür ederim. yaşlaşık 6 aydır planlıyordum anca fırsatım oldu. Şuan Projeksiyon geldi yarın da perde ve gözlükler gelecek inşallah.

Kurulum ve kullanım ile ilgili düşüncelerimi zevkle paylaşırım. Sizlere de ufak tefek sorularım olabilir.
  • Değerli arkadaşlar bana da fikirlerinizle yardımcı olursanız çok mutlu olacağım.

Oturma odasına projeksiyon alacağım. Oda dikdörtgen şeklinde, ışığın ve koltuğun konumundan dolayı uzun duvarlara yansıtmak durumundayım. İzleme mesafem 3.20 metre duvardan.

İki cihaz arasında kaldım benq 1070w ve benq1080st (yurtdışından gelecek). 1080 olan galiba kısa mesafe projeksiyon. 3.20 metre mesafeden izlemek için benq 1070w uygun olur mu? Bir de perde konusunda fikrinizi istiyorum. Sabit çerçeveli 3d yayın için en uygun model (f/p) hangisidir? Projectorpoint sitesinin perde ölçümüyle minimum 2.13x1.20 maksimum 2.91 x 1.64 ebadlarında perde çıkıyor, bu ölçüler doğru mudur? Ankara'dayım, İstanbul'da ki show roomları gezecek imkanım malesef yok.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zucchero -- 4 Mayıs 2014; 14:06:48 >
  • Artık tek model belirleyip onun indirimini takip etmeyi düşünüyorum.Diğer türlü işin içinden çıkılmıyor.

Epson 6100W kablosuz model ya da BenQ W1070 arasında kaldım.Eğer ki 6100W sadece kablosuz olması ile değil herşeyi ile W1070 den daha iyi ise ve +2000 civarı fiyat farkına değerse 6100W alacağım.
    İzleme mesafem sanırım 2.5 metre olacak.

(odada sadece projeksiyon çalışacak yani TV kaldıracağım,kullanılmayacak)
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    @eyoruk, w1070 mi epson 6100w mı dersen. Wireless ihtiyaç ise Epson. Eğer wireless önemli değil dersen w1070. Görüntü performansı çok başarılı. Fiyat / performans ürünü ve kendi segmentinde rakibi yok. Wireless önemli değilse 2000 tl cebinde kalır. Hem gri kontrast perdeni hemde küçük bir ses sisremi alırsın ...
  • Teşekkürler..
    Daha önce hiç projksiyon kullanmadığım için wireless farkını bilemem.Ama 6100w dememin nedeni kablolardan kurtulmak idi.Fakat ani bir karar değişikliği ile vazgeçtim kabloları alçıpan ile kapatacağım.Hem de daha ucuza gelecek.2000+ civarı fiyat farkı var dediğiniz gibi.Alçıpan sünger yaptırdıktan sonra bile hayli para kalır cebimde.
    Tercihim w1070 olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zucchero

Değerli arkadaşlar bana da fikirlerinizle yardımcı olursanız çok mutlu olacağım.

Oturma odasına projeksiyon alacağım. Oda dikdörtgen şeklinde, ışığın ve koltuğun konumundan dolayı uzun duvarlara yansıtmak durumundayım. İzleme mesafem 3.20 metre duvardan.

İki cihaz arasında kaldım benq 1070w ve benq1080st (yurtdışından gelecek). 1080 olan galiba kısa mesafe projeksiyon. 3.20 metre mesafeden izlemek için benq 1070w uygun olur mu? Bir de perde konusunda fikrinizi istiyorum. Sabit çerçeveli 3d yayın için en uygun model (f/p) hangisidir? Projectorpoint sitesinin perde ölçümüyle minimum 2.13x1.20 maksimum 2.91 x 1.64 ebadlarında perde çıkıyor, bu ölçüler doğru mudur? Ankara'dayım, İstanbul'da ki show roomları gezecek imkanım malesef yok.

Teşekkürler.

izleme mesafeni yazmışsın ama atış mesafeni yazmamışsın...ben de şuan yaklaşık 3,6 metreden atıyorum...5 metreden izliyorum...görüntü 125 inç...(277x156 cm).
    elde etmek istediğin görüntü ne kadar...

• Arkadaslar Bu cihaz ile kaliteli bir perdede pixelleri sayacak hale gelmeden yani kalitesi bozulmadan 1080p Çözünürlükte perdede max kaca kac görüntü alabiliriz? Sitesinde 200cm diyordu diye aklımda kalmış.
    Evde eski bi sony var uzaga koysam pixellerin arasi görüyor yakında ise izleme alani daralıyor. Yeni nesillerde durum nedir merak ettim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün Aktivizyon'u ziyaret edip W1070'i test etme şansım oldu. Öncelikle misafirperverliği ve ilgi alakası için Cihan Bey'e teşekkür ediyorum. Gerçekten çok detaylı bir test oldu benim için,kendisi de üşenmeden birçok film ve perde opsiyonuyla kafamdaki tüm soru işaretlerini gidermemde çok yardımcı oldu.. Daha önce başka bir firmada Optoma Hd25e test etme şansım olmuştu. Perdenin farklı olmasından olsa gerek aralarında W1070 lehine görüntü kalitesinde ciddi fark vardı.. Burada özellikle belirtmek istiyorum,hd25e cam tozlu W1070 ise kontrast gri perde ile test edildi. İki cihaz arasında çok fazla fark olamayacağını tahmin ediyorum,eminim hd25e yi kontrast gri perdede izleme şansım olsa aynı memnuniyeti yaşayabilirdim. W1070'in beni şaşırttığını söylemeliyim..2d'de W1070 ciddi anlamda çok başarılı. Daha önce de Epson Tw3200 kullanmıştım,ona göre renkler daha doğal ve başarılı.. Siyahlar muazzam diyebilirim..Her tonunu görebiliyorsunuz!! Cihazın görüntü kalitesi için söylenebilecek en iyi ifade sinematik olur herhalde:) Bunda yapılmış olan kalibrasyon da etkilidir kuvvetle muhtemel..
    Dünkü ziyaretim sonrasında tam kararımı verebildim.. Yeni taşınacağımız ev için 64 inch plazma düşünüyordum ancak bugün 55stw60 siparişimi verip kalan bütçemle W1070 ve kontrast gri perde almaya karar verdim:) Cihazı gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim,en azından gidip test edin kendi gözlerinizle görün! Cihan Bey her türlü yardımı da yapacaktır ki foruma özel fiyat uyguluyor..

• Bu arada cihaz hakkında yorumlarıyla bizleri bilgilendiren başta max-well Sinan hocama ve diğer arkadaşlara gerçekten teşekkür ederim.. Deneyimleri ve bilgiyi paylaşmak çok önemli...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • enreka_tr kullanıcısına yanıt
    enreka kardeşime selamlar benim perde 300x220 aldığım görüntü filmin fomatına göre değişiyor ama böyle bir cihazda kalkıpta av film izlemek blu-ray veya full hd 1080p biraz ayıp kaçar cihaza karşı ben geniş ekranda izlediğim zaman ki blu-ray veya1080p çözünürlükte bir film kalitesi olunca piksel görmek veya saymak hele bu cihazda cihaza hakaret olur ama dediğim gibi bir blu-ray izle sanki karşında devasa led bir tv olduğunu zannedeceksin ve büyük keyif alacaksın kendi segmentinde en kaliteli cihazdır parasını kuruşuna kadar hakediyor gözün arkada kalmasın
  • Ben yeniyim galiba :)slm arkadaşlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kynoken -- 8 Mayıs 2014; 14:42:38 >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.