Şimdi Ara

BenQ W1070 ve BenQ W1070+ kullananlar kulübü... (15. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.238
Cevap
49
Favori
146.519
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Herkese merhaba..Günlerdir forumu takip ediyorum ve bilgilendirmeleriniz için hepinize teşekkür ederim..Ben de bir W1070 kullanıcısı olmak istiyorum fakat bu işin çok uzağındaydım şimdiye kadar..Sizlerin de yardımıyla prof. bir şekilde bilgilenicez inşallah :) Max-well hocamı da çok takip ettim tabi..Tekrar sağ olsun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kynoken -- 8 Mayıs 2014; 14:58:23 >
  • Sevgili arkadaşlar öncelikle paylaşımlarınız için çok teşekkürler. Sizden aldığım olumlu geri dönüşler sayesinde ben de W1070 almayı düşünüyorum. Tek endişem kısa ampül ömrü. (Arkadaşım da LG-PA72G var. 720P ama fiyatı 1000 TL daha ucuz ve Ampül ömrü çok uzun)
    Ampül değiştiren oldu mu ? Maliyeti ne kadar değişimin? 6 yıldır kullananlar varmış sanırım.
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
  • bu televizyondan bende aldım, oldukca faydalı bir bölüm olmus tesekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nickneyime00

bu televizyondan bende aldım, oldukca faydalı bir bölüm olmus tesekkürler

Televizyon derken?
  • Ben de an itibariyle Benq W1070 kulübüne katıldım. Az önce Aktivizyon-Cihan Bey'den Spekta 265x150 gri kontrast perde ve askı aparatı ile birlikte aldım. Sanırım yarın elimde olur.
    15 metre kablo da almam gerekiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Foruma özel ne fiyat verdiler bu cihaz için? Birisi hayrına pm atarsa sevinirim arkadaşlar.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zucchero

Değerli arkadaşlar bana da fikirlerinizle yardımcı olursanız çok mutlu olacağım.

Oturma odasına projeksiyon alacağım. Oda dikdörtgen şeklinde, ışığın ve koltuğun konumundan dolayı uzun duvarlara yansıtmak durumundayım. İzleme mesafem 3.20 metre duvardan.

İki cihaz arasında kaldım benq 1070w ve benq1080st (yurtdışından gelecek). 1080 olan galiba kısa mesafe projeksiyon. 3.20 metre mesafeden izlemek için benq 1070w uygun olur mu? Bir de perde konusunda fikrinizi istiyorum. Sabit çerçeveli 3d yayın için en uygun model (f/p) hangisidir? Projectorpoint sitesinin perde ölçümüyle minimum 2.13x1.20 maksimum 2.91 x 1.64 ebadlarında perde çıkıyor, bu ölçüler doğru mudur? Ankara'dayım, İstanbul'da ki show roomları gezecek imkanım malesef yok.

Teşekkürler.

@zucchero, w1070 ile 1080st arasındaki fark, lens farkıdır. Fiziksel ve donanımsal açısıdan aynı cihazlar. 1080 st kısa mesafeden daha büyük görüntü verir. Fiyat açısından w1070 e göre pahalıdır. Ölçülerin w1070 için oldukça uygun. Fiyat / performans ürünüdür. Specta veya full screen perde ile birlikte kullanırsan çok beğeneceğin görüntü performansı alırsın. Bu cihazın şuan için fiyat / performans açısından rakibi yok ... Bu cihazı gri kontrast perde ile beğenmeyen birisi panasonic at6000 - epson 9100 yada sony 55es alsın. Üst segment bu cihazlara bile fiyatına göre kafa tutuyor ... Bu cihazı aldığında mutlaka gri kontrast perde de alacaksın. Gri kontrast perde ile birlikte efsane olmaya aday w1070 ...

• quote:

Orijinalden alıntı: enreka_tr

Arkadaslar Bu cihaz ile kaliteli bir perdede pixelleri sayacak hale gelmeden yani kalitesi bozulmadan 1080p Çözünürlükte perdede max kaca kac görüntü alabiliriz? Sitesinde 200cm diyordu diye aklımda kalmış.
    Evde eski bi sony var uzaga koysam pixellerin arasi görüyor yakında ise izleme alani daralıyor. Yeni nesillerde durum nedir merak ettim.

@enreka_tr, w1070 i soldan sağa genişliği 3 metre gri kontrast perde deki performansını biliyorum. Endişe ettiğin pixel ( screen door effect ) yok. Bu tel kafes etkisi düşük çözünürlüklü 3 lcd cihazlar da büyük perde buyutlarında söz konusudur. w1070 de böyle bi sorun yaşamazsın. Endişe etme ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 8 Mayıs 2014; 19:25:24 >
  • bayucuz kullanıcısına yanıt
    Burak ( bayucuz ) kardeşim, w1070 i demo eden tüm dostları çok etkileyen bi cihaz. Demo sonrası görüşlerini paylaşman cihaz arayışında olan arkadaşlara da yardımcı olmakta. Bu nedenle emeğin için kendi adıma teşekkür ederim. Artık ülkemizde de home sinema cihazları ve home cinema perdelerinin bilinmesi açısından bu görüşler çok önemli. Zira bu mesajlar okunmaması durumunda sunum cihazları ile home cinema cihazlarının farkını bilen arkadaş sayısı sınırlı kalacak. Bilgi ve tecrübeleri paylaştıkça doğru projeksiyonu ve doğru perdeyi satın alma ihtimalimiz artacaktır. Ülkemizde yeni yeni bilinçlendirmeye ve bilgilendirmeye çalıştığımız bu platforumun kıymetini bilmeliyiz. Biliniz ki paylaşılan tecrübeler sayesinde harcanan her kuruşun karşılığını veren ürünler arayışındayız hepimiz. Bizler esnaf veya satıcı değiliz. Gerçek kullanıcı ve hobidaşlarız. Esnafın verdiği bilgi ile forumdan edineceğin bilgi farklı olabilir. Sizler forumdaki tecrübe edilmiş bilgilere itibar edin her zaman. Uyanık ve çakal esnafların anlattıkları hikayelere itibar etmeyin. Zira para ve emeğin kıymetini bilmek ve emeğe saygı duymakla başlamakta herşey ....
    w1070 e dönersek tabiri caizse fiyat / performans canavarı. w1070 i gri kontrast perde beraberliğindeki görüntüyü beğenmeyen 6000 tl daha fazla para verip panasonic at6000 alsın mutlaka. Zira bu cihazın (w1070 ) in performansı gri kontrast perde ile efsane olacak.
    Burak kardeşim mevcut bütçenle 64 inç plazma almayı düşünürken. w1070 + gri kontrasr perde ve 55 inç plazma panel almışsın. Nokta atışı tercihler. w1070 i demo etmek bütçene kazanç olarak geri dönmüş ... Saygılarımla kardeşime ...
    Bu topikte paylaştığım w1070 için yaptığım ayarı kullanmanı öneririm mutlaka ...

Bu arada doğru ve güvenilir esnaf olduğunu bildiğim Aktivizyon dan Cihan beye de forumdaşlara gösterdiği hassasiyete ve ilgisinden dolayı teşekkürler ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi max-well -- 8 Mayıs 2014; 20:18:15 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dr_kofret

Sevgili arkadaşlar öncelikle paylaşımlarınız için çok teşekkürler. Sizden aldığım olumlu geri dönüşler sayesinde ben de W1070 almayı düşünüyorum. Tek endişem kısa ampül ömrü. (Arkadaşım da LG-PA72G var. 720P ama fiyatı 1000 TL daha ucuz ve Ampül ömrü çok uzun)
    Ampül değiştiren oldu mu ? Maliyeti ne kadar değişimin? 6 yıldır kullananlar varmış sanırım.
    Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

@dr_kofret, led cihazların uzun lamba ömürlerinden dolayı bir çok kullanıcıya cazip gelmekte. Uzun lamba ömrü cazip gibi görünse de düşük lümen güçleri en büyük dezavatajlarıdır. Özellikle tam karanlık ortamda kullanmalısın. Düşük siyah seviyesini ve renk doygunluğunu artırmak için gri kontrast perde kullanmazsın. Normal lambanın avantajları yazmak yerine çok uygun fiyatlara lamba değişimi yapabilmek tek başına tercih için yeterlidir ....

• quote:

Orijinalden alıntı: albati

Ben de an itibariyle Benq W1070 kulübüne katıldım. Az önce Aktivizyon-Cihan Bey'den Spekta 265x150 gri kontrast perde ve askı aparatı ile birlikte aldım. Sanırım yarın elimde olur.

Okan ( albati ) kardeşim hayırlı olsun. İyi günler de kullanmak kısmet olsun ... İsabetli seçimler. Çok memnun kalacaksın ... İzmir e selamlar ... Saygılarımla kardeşime ...
    Kablo için ttaf 15 metre 1.4 versiyon al mutlaka ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: max-well

quote:

Orijinalden alıntı: albati

Ben de an itibariyle Benq W1070 kulübüne katıldım. Az önce Aktivizyon-Cihan Bey'den Spekta 265x150 gri kontrast perde ve askı aparatı ile birlikte aldım. Sanırım yarın elimde olur.

Okan ( albati ) kardeşim hayırlı olsun. İyi günler de kullanmak kısmet olsun ... İsabetli seçimler. Çok memnun kalacaksın ... İzmir e selamlar ... Saygılarımla kardeşime ...
    Kablo için ttaf 15 metre 1.4 versiyon al mutlaka ...

Sinan Abi teşekkür ederim, sayende projeksiyon derdinden de kurtulduk
    Cihan Bey aynen dediğin gibi kaliteli bir esnaf, sağolsun her soruma tek tek cevap verdi, gönül demo yapmak isterdi ama maalesef şehirlerimiz farklı.
    Şimdi kablo ve montaj işi kaldı.

Ben de TTAF almak istiyodum zaten ama iki kablo arasında kaldım.
    Birisi kendi sitesinde olan, 24AWG kablo fakat burda versiyon 1.3 diyor, kafamı karıştırdı:

Diğeri de elektrodepoda bulunan 28AWG v1.4:

24AWG daha iyi ama 3D desteği var mı emin değilim.

Fiyatı merak eden arkadaşlar, projeksiyonda vade farkından dolayı çok bişey yapılamıyor, sitedeki fiyatla aynı hemen hemen, perdede ise %15'lik bir indirim var. (Sinan Abi sayesinde)
    Piyasayı sürekli araştırdım zaten daha uygun fiyat bulamadım.

• Üstad teşekkür ediyorum verdiğin bilgiler için. Son bir iyilik isteyeceğim. Bana fixed frame bir perde, mümkünse linkiyle beraber bunu alın diyebileceğiniz bir ürün varsa çok sevineceğim. Gri kontrast perde alın demişsiniz 3 boyutlu içerik izlerken bu perdeden istediğim performansı alır mıyım? Artık bu hafta bitirmek istiyorum bu işi. Teşekkürler.
  • albati kullanıcısına yanıt
    kardeşim Albati hayırlı uğurlu olsun güle güle eskit lambanı emin ol keyiften mutlu olacaksın ve arkanı yaslayıp muhteşem filmler izleyeceksin Maxx-well hocanın dediği gibi okyanusa balıklama daldın öyle bir cihazla kutlarım artık resimleri görmek te hakkımız selamlar
  • Nickneyime00 N kullanıcısına yanıt
    televizyonmu bir yanlışlık değilmi?
  • theraptorx kullanıcısına yanıt
    arkadaşım hakikaten uygun fiyat veriyor cihan bey ve adam gibi adam tam bir esnaf iletişime geç pişman olmazsın her konuda yardım ediyor saaygılarımla
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zucchero

Değerli arkadaşlar bana da fikirlerinizle yardımcı olursanız çok mutlu olacağım.

Oturma odasına projeksiyon alacağım. Oda dikdörtgen şeklinde, ışığın ve koltuğun konumundan dolayı uzun duvarlara yansıtmak durumundayım. İzleme mesafem 3.20 metre duvardan.

İki cihaz arasında kaldım benq 1070w ve benq1080st (yurtdışından gelecek). 1080 olan galiba kısa mesafe projeksiyon. 3.20 metre mesafeden izlemek için benq 1070w uygun olur mu? Bir de perde konusunda fikrinizi istiyorum. Sabit çerçeveli 3d yayın için en uygun model (f/p) hangisidir? Projectorpoint sitesinin perde ölçümüyle minimum 2.13x1.20 maksimum 2.91 x 1.64 ebadlarında perde çıkıyor, bu ölçüler doğru mudur? Ankara'dayım, İstanbul'da ki show roomları gezecek imkanım malesef yok.

Teşekkürler.

@zucchero, w1070 ile 1080st arasındaki fark, lens farkıdır. Fiziksel ve donanımsal açısıdan aynı cihazlar. 1080 st kısa mesafeden daha büyük görüntü verir. Fiyat açısından w1070 e göre pahalıdır. Ölçülerin w1070 için oldukça uygun. Fiyat / performans ürünüdür. Specta veya full screen perde ile birlikte kullanırsan çok beğeneceğin görüntü performansı alırsın. Bu cihazın şuan için fiyat / performans açısından rakibi yok ... Bu cihazı gri kontrast perde ile beğenmeyen birisi panasonic at6000 - epson 9100 yada sony 55es alsın. Üst segment bu cihazlara bile fiyatına göre kafa tutuyor ... Bu cihazı aldığında mutlaka gri kontrast perde de alacaksın. Gri kontrast perde ile birlikte efsane olmaya aday w1070 ...

sevgili zucchero kardeşim şu kadarını söyleyeyim aynen bende Max-well hacaya ek olarak şunu söyleyebilirim cihazı alırsan kendi segmentinde müthiş bir cihazdır inan izleyenler inanamıyor böyle bir görüntü olabilirmi diye keyifi bambaşka renkler ve siyahlar insanı şaşırtıyor ama Sinan hocamın dediği gibi gri hd kontrast perde görüntüyü fevkalede bir hale getiriyor seyir zevki 2 ye katlıyor selamlar

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: enreka_tr

Arkadaslar Bu cihaz ile kaliteli bir perdede pixelleri sayacak hale gelmeden yani kalitesi bozulmadan 1080p Çözünürlükte perdede max kaca kac görüntü alabiliriz? Sitesinde 200cm diyordu diye aklımda kalmış.
    Evde eski bi sony var uzaga koysam pixellerin arasi görüyor yakında ise izleme alani daralıyor. Yeni nesillerde durum nedir merak ettim.

@enreka_tr, w1070 i soldan sağa genişliği 3 metre gri kontrast perde deki performansını biliyorum. Endişe ettiğin pixel ( screen door effect ) yok. Bu tel kafes etkisi düşük çözünürlüklü 3 lcd cihazlar da büyük perde buyutlarında söz konusudur. w1070 de böyle bi sorun yaşamazsın. Endişe etme ...

• quote:

Orijinalden alıntı: iskenderolu

kardeşim Albati hayırlı uğurlu olsun güle güle eskit lambanı emin ol keyiften mutlu olacaksın ve arkanı yaslayıp muhteşem filmler izleyeceksin Maxx-well hocanın dediği gibi okyanusa balıklama daldın öyle bir cihazla kutlarım artık resimleri görmek te hakkımız selamlar

Sağol hocam, kurulum aşamasını ve sonrasını fotolamayı düşünüyorum, daha önce de duvar panelini yapmıştım bu şekilde.
  • zucchero kullanıcısına yanıt
    @zucchero, yer müsait ise en isabetli seçim specta veya full screen marka fixed frame gri kontrast perdedir. Bu perdeyi w1070 ile beraber kullan. Görüntü performansı seni şaşırtacak .... Aşağıdaki linkten istediğin ölçüde perdeyi seçebilirsin ....

www.projeksiyonperdesi.com.tr
    Fixed Frame Projeksiyon Perdesi'nde Tüm Çeşitler - Aktivizyon Projeksiyon Merkezi
    http://www.projeksiyonperdesi.com.tr/fixed-frame-pmk11

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.