Şimdi Ara

BENZİN ARTIK MOTORİNDEN UCUZ ELVEDA DiZEL (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
547
Cevap
3
Favori
36.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
100 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tekkral34

o aldiginiz mazot degil mazot ihtiva eden solvent
    o kadar ucuza satabilen yerler benzini niye o kadar indiremiyor en fazla 10 20 kurus Benzine bir sey katamiyor ama mazota yag da katsa sikinti yok. Sonrasi motorun canina

Alıntıları Göster
    Aynen..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bugün motorini 5.20TL'den aldım.
    Ankara-Esenboğa yolundan Çubuk ayrımına girdikten sonra TP istasyonundan...
    BENZİN ARTIK MOTORİNDEN UCUZ ELVEDA DiZEL

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şubat tatili dönüşü Kırıkkale'nin çıkışında heryerde benzin 6.80 iken 6.20ye hypcodan depoyu doldurdum. O zaman mazot 5.40 civarına alınabiliyordu Kırıkkale'de. Rafineri 1 km ileride olduğu için nakliye masrafımız yok o nedenle ucuz satıyoruz demişti pompacı.

• zotacing kullanıcısına yanıt
    Benzin 4 olsun, 2000cc benzinli araç almassam ne olayım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • arkaşadaşlar dizel e yapıla indirim türkiye de her şeyi etkiler en basit örnek taşımacılık ama ben daha farklı bir örnek vereyim benzini savunanlara sorayım siz hiç benzinli traktör gördünüz mü

arkadasım benim demek istediğim tarım faaliyetleri de mazotla yürüyor bu ülkede benim için dizele yapıla indirim benzinden daha önemli alyapız dizel benzine indirim hiç önemli degil bu makine parkıyla. yoksa gazlı maseyi bende bilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asig -- 15 Mart 2020; 22:38:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: asig

arkaşadaşlar dizel e yapıla indirim türkiye de her şeyi etkiler en basit örnek taşımacılık ama ben daha farklı bir örnek vereyim benzini savunanlara sorayım siz hiç benzinli traktör gördünüz mü

arkadasım benim demek istediğim tarım faaliyetleri de mazotla yürüyor bu ülkede benim için dizele yapıla indirim benzinden daha önemli alyapız dizel benzine indirim hiç önemli degil bu makine parkıyla. yoksa gazlı maseyi bende bilirim.
    Tractor & Construction Plant Wiki
    International 284 Gasoline
    https://tractors.fandom.com/wiki/International_284_Gasoline

Çocukken köyde leyland ve ferguson tractorler vardı benzinliydi.

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    10 litre vs 25 litre efsane bir örnek. Dizel ile benzinli motor arasında aynı güçlerde böyle fark olduğunu düşünen biriyle tartışmam zaten mantıksız. Ama aydınlatmam gerekli. Deneyimsiz insanlar yanlış bilgi edinmesin. Benzinli kullananlara önce cebi delik dedin sonra çok para veriyorlar diye enayi dedin. Kendinle çelişme, sakin ol ve akıllıca düşünmeye çalış. Başkalarının tercihine enayilik demeden önce bence sen araştır. Almanya’da neden her eyalete dizel araç giremiyor ya da Amerika’da neden her akaryakıt istasyonunda motorin satmıyorlar?

• quote:

Orijinalden alıntı: asig

arkaşadaşlar dizel e yapıla indirim türkiye de her şeyi etkiler en basit örnek taşımacılık ama ben daha farklı bir örnek vereyim benzini savunanlara sorayım siz hiç benzinli traktör gördünüz mü

Ben gördüm gazla çalışıyormuş dediler lpg değil gaz yagı şöyle enteresan bir durum vardı önce benzinle çalıştırılıyor sonra gaza geçiyor diyorlardı veya tam tersi çok uzun zaman oldu tam hatırlamıyorum kulada maden suyu tesislerinin yanındaki bir evdeydi dediğim gibi çok zaman geçti minimum yirmi yıl çok ilginç gelmişti o zamanlar.

• Ptolomeo kullanıcısına yanıt
    Söyleyebilecek pek bir bilginiz yok herhalde. Dizel ticaride hep yaygındı. Fakat şu anda benzin kullanımı çok yükseldi, dizel ise düşüyor.

• ***@rmour*** kullanıcısına yanıt
    Hocam bu arkadaş kronik bir dizelci, boşuna uğraşmayın. Benzinli araç kullananlar enayi, bir bu akıllı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xcorp -- 15 Mart 2020; 22:12:16 >
  • Sadece kamyon, tır, traktör gibi şeylerde kullanımına izin verilsin, hususi otomobil ve doblo gibi şeylerde dizel yasaklansın cunku umumi tuvalet gibi , böcek ilacı amonyak gibi, çamaşır suyu gibi leşş egzos kokusu var.

bi sokaktan 5 dk önce bi dizel geçsin, o leşş koku havada asılı kalıyor, ortada dizel araç yokken bile burnuma o pis kokusu giriyor, bir de heryerden her sokaktan yırtık dondan fırlar gibi bi dizel fırlıyor, nine kadınların bile altında dizel var, pesss.

Haa bir de dizel araç alıp spor kullanmaya çalışan andavallar var, insanların hem kulağı hem de burnunun direğini kırdıkları gibi fiat doblo gibi tabut görüntüleri ile görüntü kirliliği de yapıyorlar, yollara bir bakıyom, doblo formula 1 yarışı gibi. dizel kazıklaşırsa bu kepazelikler azalır umarım.

• xcorp X kullanıcısına yanıt
    İnanın amacım benzin-dizel kavgası değil. Sunduğu argümanlar tamamen alakasız ve mantıksız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ***@rmour***

10 litre vs 25 litre efsane bir örnek. Dizel ile benzinli motor arasında aynı güçlerde böyle fark olduğunu düşünen biriyle tartışmam zaten mantıksız. Ama aydınlatmam gerekli. Deneyimsiz insanlar yanlış bilgi edinmesin. Benzinli kullananlara önce cebi delik dedin sonra çok para veriyorlar diye enayi dedin. Kendinle çelişme, sakin ol ve akıllıca düşünmeye çalış. Başkalarının tercihine enayilik demeden önce bence sen araştır. Almanya’da neden her eyalete dizel araç giremiyor ya da Amerika’da neden her akaryakıt istasyonunda motorin satmıyorlar?

Alıntıları Göster
    Tartışma hocam laftan anlamıyor.

Geçen ben de yazdım bu arkadaşa her şey tork sanıyor. 1.6 dizel 2.4 atmosferikten daha iyi gidermiş öyle demişti

• quote:

Orijinalden alıntı: iakten

Söyleyebilecek pek bir bilginiz yok herhalde. Dizel ticaride hep yaygındı. Fakat şu anda benzin kullanımı çok yükseldi, dizel ise düşüyor.
    Petrol mühendisi bir arkadaş var onun iletişim vereyim ben.

• Ptolomeo kullanıcısına yanıt
    Benim de var, gerek yok.

• tekkral34 kullanıcısına yanıt
    neyse ne günde 110km yapıyorum sıkıntısız motor yağı da atıyorum arada sırada ucuzundan

araç golf mk2 87 model 1.6 turbo dizel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mstfgnay -- 15 Mart 2020; 22:59:47 >
  • Aynı miktarda mı yakıyor olum. Az mantıklı ol la

• Yeni Audi S7 3.0V6 Diesel 345hp. Kudur.
    BENZİN ARTIK MOTORİNDEN UCUZ ELVEDA DiZEL
  • 7 yıldır Avrupa’dayım. Geldiğimden beri dizel hep daha pahalıydı ama dizel arabalar yine aynı. Bu Türkiye’ye özgü bir durum herhalde.

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.