Şimdi Ara

BENZİN ARTIK MOTORİNDEN UCUZ ELVEDA DiZEL (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
547
Cevap
3
Favori
36.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
100 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Yahu laf yetişirecem derken madara oluyorsun neyse yenilen pehlivan güreşe doymaz derler

Bak bro şimdi benzinli araba ile dizel araba arasında zaten kafadan minimum bir 10.000TL fiyat farkı oluyor ki o da minimum 20-30 ları bulanda var, sıfır olarak.

Ayrıca benzinli kullanan adamın benzinde mi kullandığını düşünüyorsun, %90 ı LPG taktırıyor.

Haa çok şükür züğürt değilim ama bu müsrif olacağım anlamına da gelmiyor, hem kendi cebimi hemde petrol konusunda dışa bağımlı ülkemi göz önünde tutarak dizeli tercih ediyorum.

Aynı yolu benzinli araçla 500tl (2 kez benzin alımı ortalama 45lt depo üzerinden) ye gitmektense dizel arabamla 250tl (1 kez mazot alımı ortalama 45lt depo üzerinden) ye hallediyorum hemde daha az petrol harcamış oluyorum..

Dizel arabamın bana tek ek külfeti 2 bakımda 1 mazot filtresinin değişimi ki o da 150TL , yaptığı tasarrufun yanında çok bir şey sayılmaz. Kaldı ki benzinli araçta da bujilerin değişmesi gerekiyor, o da hemen hemen aynı paraya yakındır diye tahmin ediyorum..

DPF mevzusu ise sürekli 3-5km evden işe işten eve çok kısa mesafe giden adam için dizel mantıksız olur, arabasıyla gezmeyi seven , uzun yolculuklardan keyif alan , yazlığa , köye vs gidecek olan adamın dizel alması daha mantıklı, bu şekilde de zaten o filtre kendini yolda temizlemiş oluyor..

Turbo konusu ise benzinli araçlarda da turbolu olanlar mevcut, onu her şekilde milin yavaşlaması için bekleyeceksin burda yakıt farkı söz konusu değil..

Çok üşüyen bir insan değilim gerçi istanbuldayım, erzurumda karsta değilim ama koltuk ısıtma + direksiyon ısıtma + quickheater + webasto gibi çözümler üst paketlerde olsa da standart paket benzinli araçlara kıyasla standart paket dizel araçlarda kışın ısınma işi biraz geç oluyor o kadar.. Haa taşınırsam soğuk bir memlekete arabamı satmak zorunda değilim webasto taktırır devam ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 12 Haziran 2020; 14:8:6 >

• Ben bunları çok yazdım çizdim kardeşim. Tekrar tekrar yorulmak istemiyorum .Şu anki aracim turbo benzinli .Lpgli araç hiç kullanmadım. Yalnız önceki aracim dizel focustu . Yakıt haricinde hiçbirşeyi şimdiki aracımla kıyas dahi etmem .Konfor titreşim ses vs .Dizeldeyken kızardım ses titreşim var diyenlere çünkü alışmışım.Benzine geçince fark ediyorsun bunları
    Yakıt olayına gelince yaşadığım yerde benim araç 7.5 litre yakiyor .Dizel octavia aracı olan arkadaşın 6.5 litre.Yahu 1 litre için mi çekecem dizelin kahrını?
    Bunlara girmeyi istemiyorum dediğim gibi .Dizelden memnunsan onu kullan .Saçma olan benzinli araçların petrolü bitirecek demen .100 varil petrolden ne kadar benzin ne kadar mazot çıkıyor bi araştır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzin ve. Dizel alımında indirimli kart başvurusu için bi konu vardı. Bir firma kart mı gönderiyordu ne.
    O konunun linkini atabilecek var mı?

• Bu başlık kaybolmasın:  

• Konuyu açan aşırı vizyonsuz bir tipmiş, dizele zam gelirse bilmiyor ki mutfak alışverişi de zamlanacak. Çoluk çocuk konu açmasın adminlere sesleniyorum...

• https://forum.donanimhaber.com/akaryakit-fiyatlariyla-ilgili-yorumlar-buraya--21803104

• 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.