Şimdi Ara

BENZİN ARTIK MOTORİNDEN UCUZ ELVEDA DiZEL (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
547
Cevap
3
Favori
36.414
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
100 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Mdmgk

Dünyanın en büyük otomobil üreticileri olan vw ve toyota otomobillerde dizeli bıraktılar, buna volvo da eşlik etti. Dünyada trend elektrikli iken ülkemizde elektrikli öncesi hibrid ile geçiş yapılacaktır. Dizel tabi ki hemen bitmez ama nesli tükenerek yok olmaya mahkum.
    volkswagen grubunun dizeli bıraktığını nereden çıkardınız, kim söyledi ki bunu? dizel motorlar polo'dan tutun toureg'e kadar bütün modellerde mevcut. hakeza seat olsun skoda olsun audi olsun hepsinde her modelde dizel araçlar satılıyor. inanmayan fiyat listelerine bakabilir. ayrıca toyota da dizeli bıraktı demişsiniz. bakın toyota almanya web sitesine, proace, land cruiser ve hilux modellerinde dizel motorlar var. dizel üretimini kim bırakmış, bilen varsa yazsın. renault mu bırakmış, peugeot mu bırakmış? mercedes daha yeni dizel motor geliştirdi. bmw ve volvo da araçlarında dizel motorları kullanmaya devam ediyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nebel -- 5 Mayıs 2020; 16:15:47 >

• Dizel aynı fiyat bile olsa, benzinden daha ekonomik. Çünkü az yakıyor. 1.4 motorlu B sınıfı arabam var, 150 TL'lik mazotla, yol bilgisayarında 500 KM görüyorum ve yaklaşık bu kadar gidiyor şehir içinde..
  • quote:

Orijinalden alıntı: piwi

Benzinciler Dizelciler diye bile ayrışabiliyorsunuz. Gerizekalısınız.
    Zaten bu ülkeye düşman işgaline gerek yok.. Bunların hepsi birbirine düşman

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zopyros -- 5 Mayıs 2020; 17:20:52 >
  • Dizel yasaklanmalı, benzin teşvik edilmeli ?

Bu farklı ülkelerde mümkün olabilir, benzini bizde teşvik edemezsin. "Abi dizel ya, 5 litre yakıyo, 10 lira olsa da dizel, neden çünkü az yakıyor" diyen bir toplumuz benzin dizelden daha pahalıya satılıp, benzinli araç ortalama da dizelden daha fazla yaktığı sürece, benzinliye nasıl teşvik edilecek ?

Mesela ben henüz yeni araç aldım. Grandland X 1.2 turbo benzin. 1.2 motora ben her zaman ön yargılı yaklaşmıştım, benden 20.000 ₺ fark istediler 1.5 dizel için. Vermedim, gereksiz çünkü. Az kullanıyorum, fluence duruyor zaten, turbo benzinli + tam otomatik piyasanın en mantıklı araçlarındandır bence bu devirde. Ama Türkiye'de durum bu. Ne olursa olsun dizelin az yaktığını savunanlar varken -ki bu kervana ben de katılıyorum- benzinli araçlara teşvik yakın zamanlarda mümkün gözükmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frknsysl -- 5 Mayıs 2020; 17:59:38 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Beğendiğiniz modelin dizeli mi daha güçlü benzinlisi mi? Buna göre tercih yapın bence.

Ben görece güçlü dizellerdeki torku yani gaza bastığımdaki itme gücünü seviyorum ama ilk çalıştırdığımdaki titremeyi sevmiyorum.

Benzin sessiz bunu seviyorum ama beğendiğim modelin benzini gayet güçsüzdü. Benzinli almadım bu yüzden.

Ama olsaydı. 150 beygir 300 torklu bir benzinli. Şüphesiz alırdım. 8 civarı yaksın yeterli
  • nebel N kullanıcısına yanıt
    Bana vw in avrupada en çok satan modeli olan golf ve toyotanın dünyada en çok satan modeli olan corolla için 2020 dizel fiyatlarını bulabilir misiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Mdmgk

Bana vw in avrupada en çok satan modeli olan golf ve toyotanın dünyada en çok satan modeli olan corolla için 2020 dizel fiyatlarını bulabilir misiniz?
    Evet almanya'da dizel golf satılıyor, buyrun.
    BENZİN ARTIK MOTORİNDEN UCUZ ELVEDA DiZEL

• quote:

Orijinalden alıntı: nebel

Evet almanya'da dizel golf satılıyor, buyrun.

Alıntıları Göster
    2.0 tdi değilde 1.6 tdi yok satılmıyor kaldırıldı.

2.0 tdi da tr ye 450 bine gelir.

• ya ben anlayamadım, ya da anlatamadım. bazı arkadaşlar dizel şöyle oldu dizel böyle oldu, dizel artık üretilmiyor deyip duruyorlar. yok öyle birşey, neredeyse dünyadaki bütün üreticiler dizel motorlu araç üretmeye ve satmaya devam ediyorlar.

ayrıca mesele türkiye pazarı değil ki, mesele dünyada dizel kaldırılmış mı kaldırılmamış mı?

Zaten 1 günde bitecek diye bir durum yok. Gelişmiş az nüfuslu ülkelerde belirli yıllarda şehirlerde artık dizel araç girişi yasaklanacak.

Bazı markalar dizel motorlu araçları artık üretmiyor doğru. Bunlar içerisinde aklıma gelen Volvo ve Subaru var. Diğer üreticiler de dizel motor üretimini azalttı. Yerine hibrit ve elektrikli modellere yoğunlaşıyorlar.

Yani dünyada kalkmış falan değil ama popülaritesi azalıyor üretimi azalıyor.

• sarper26 kullanıcısına yanıt
    yine geldik aynı yere, yanlış bilgi veriyorsunuz, volvo artık dizel üretmiyor demişsiniz. tam tersine volvo dizel araç üretiyor hem de bütün segmentlerde.
    Olabilir yanlış hatırlamış olabilirim. Belirli bir tarihten itibaren üretmeyecek de olabilir.

Ya aslında konu bu değil binek araçlarda dizel motor yavaş yavaş kalkıyor. Üreticiler ya üretmiyor ya da üretimleri düşürüyor.

Bizim ülkemiz için uzunca bir süre geçerli olacağını sanmıyorum. Özellikle ekonomi böyle giderse dizel araçlar daha da değerlenebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: nebel

volkswagen grubunun dizeli bıraktığını nereden çıkardınız, kim söyledi ki bunu? dizel motorlar polo'dan tutun toureg'e kadar bütün modellerde mevcut. hakeza seat olsun skoda olsun audi olsun hepsinde her modelde dizel araçlar satılıyor. inanmayan fiyat listelerine bakabilir. ayrıca toyota da dizeli bıraktı demişsiniz. bakın toyota almanya web sitesine, proace, land cruiser ve hilux modellerinde dizel motorlar var. dizel üretimini kim bırakmış, bilen varsa yazsın. renault mu bırakmış, peugeot mu bırakmış? mercedes daha yeni dizel motor geliştirdi. bmw ve volvo da araçlarında dizel motorları kullanmaya devam ediyorlar.

Alıntıları Göster
    her 2020 modelde satılmıyor kanıt getirin
    anca ciddi suv'larda ve ticari veya yarı ticari olanlarda dizel var.

• Vw fiyat listesine girip bakarsan polo passat golf arteon modellerinde de dizel motor olduğunu görüsüsün, yani her modelde var.

• quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Vw fiyat listesine girip bakarsan polo passat golf arteon modellerinde de dizel motor olduğunu görüsüsün, yani her modelde var.
    toyotada varmı peki?
    türkiye sitesinde hiçbir binek veya suv modelinde dizel göremiyorum.
    land cruiser ve hiluxde var galiba sanırsam
    Peugeot ve mercedes kolay dizelden vazgeçmez.
    volkswagen dizelden çok benzin satıyordur yine azaltarak bitirir dizelleri

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-39A3D5E9A -- 7 Mayıs 2020; 14:16:34 >
  • Şu an binek sınıfında Türkiye'de dizel üretmeyen tek marka Toyota sanırım. Fiat'ta var, Ford'da var, Volkswagen, Bmw, Mercedes, Peugeot, Citroen, Opel, Audi, Seat. Hemen hepsinde dizel motor seçeneği bulabilirsiniz. Toyota'da galiba pickup araçlarda var sadece. Sanırım Toyota Corolla ve diğer bineklerinde dizeli kaldırıp Hybrid sattığı için tüm markalarda dizelin kalktığını düşündüler. Açıkçası şu an bizim ülkemizde elektrikli araçların hem kullanım kolaylığı, hem de alım kolaylığı pek bulunmuyor gibi. Ama dizel satışlarında ciddi düşüş söz konusu bu da bi gerçek. Çünkü en kötü dizel ve benzin arasındaki fark 20.000 ₺. İnsanlar boş dizel almak yerine, dolu benzinli alıyorlar. Mantıklı olan da bu. Aynısı dizel için olsaydı, mantıklı olan dizel olacaktı.

• frknsysl F kullanıcısına yanıt
    Toyota çok ciddi olarak kendi ayağına sıktı..

Bireyseli geçtim filo firmaları, şirketler corolla 1.4 d4d motorlu modelden tonlarca alınıyordu ama tutturdu bir hybrid sevdası, birde koydu saçma sapan 1.8 benzinli motor.

Bir araba ya elektirikli olur ya da fosil yakıtlı , ortası demek aracın iç hacminde de feragat etmek demek (2 motor + batarya + yakıt deposu), daha fazla bozulabilecek parça demek. Ayrıca 1.8 lik motor da vergiden geçiriyor sahibine..

Sadece araba değil diğer şeylerede bakınca insanların arada kalan şeyleri tercih etmediği görülür.

Toyota ,TR'de pazar payını tekrar yükseltmek istiyorsa 1.4 d4d geri gelmeli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi khanstern -- 7 Mayıs 2020; 16:6:54 >
  • sarper26 kullanıcısına yanıt
    https://assets.volvocars.com/tr/~/media/turkey/downloads/pricelist/fiyat-listesi/vo-20008-fiyat_listesi_2020_tescil_nisan.pdf?la=tr-tr

dizeli olmayan tek model var o da XC40 ki zaten yollarda da göremezsin o modeli, 1.5hdi peugeot 2008 dururken
  • Bir mucize olsa sabah kalktığında herkesin motor tipi benzinden dizel'e dizelden benzine değişse, buradaki herkes israrla savunduğu fikrin aksini savunur. bu ülkenin hastalığı bu.
  • Merhaba hybrid uzun yol tüketim testi izlemenizi tavsiye ederim çeken kişi çok emek harcamış

Volkan ÖZTOKyoutube
    Toyota Corolla Hybrid Uzun yol yakıt tüketimi | Yeni corolla | Yeni corolla hybrid | Corolla E-CVT
    https://www.youtube.com/watch?v=_OQYfqxehWw&feature=youtu.be

• 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.